Beszélgessünk a szavazások témáiról (beszélgetés)
Engednéd,,,,?
Ez még kérdés sem lehet számomra.
Ugyanezt tettem én is. Ha úgy tetszik, "bevallottam", hogy nem ismerem az írót.
A kérdés, hogy ez ciki-e, inkább másoknak szólt; vajon ki mit gondol róla.
Egyébként számomra sem ciki. Ha az lett volna, nem mondtam volna el, hogy nem ismerem Krasznahorkai munkásságát. 🙂
Engednéd a kisgyereked...?
Határozottan NEM.
Ha van is jogsija (mert esetleg pont még nem járt le, vagy megadták neki, mert per pillanat "jól van"), neki is lehetne annyi felelősségtudata, hogy lehetőleg nem visz magával utast.
Sokan vezetnek lebénultan, kerekesszékesek stb., ez nem akadály. A sztrók veszélye nekem ijesztőbb.
Engednéd a kisgyereked olyan autóba ülni, amit már 2-3 sztrókon átesett ember vezet, lebénult jobb kézzel?
Van jogsija? 😮
Egyedül a kutyáért aggódtam.
Zsömle odavan.
Rettenetesen nehezen emészthető.
Érteni véltem(vagy mégsem?)
Lehozott az életről..
"Te hallottál a Nobel-díja előtt, Krasznahorkai Lászlóról, ismered a műveit?"
Nem tudom, hogy ez mennyire "ciki", de nem tudom, hogy kicsoda Krasznahorkai László - ennek következtében a műveit sem ismerem.
Na, ez akkor most "gáz"?
Te hallottál a Nobel-díja előtt, Krasznahorkai Lászlóról, ismered a műveit?
Olvastam tőle több művet is, láttam Tarr Béla adaptációkat is. Én bevallom őszintén nem értem. Próbáltam, nem ment.
Kafkát imádom, Bulgakov zseniális, ebből kiindulva kerestem egy magyar szerzőt aki rájuk hajaz. És mégsem szerettem, értettem meg.
Ugyanazon a településen laksz és dolgozol?
Igen, amíg aktív dolgozó voltam.
Ugyanazon a településen laksz és dolgozol?
Kihagytad, hogy nem dolgozik, mert nyugdíjas, munkanélküli, tanuló stb. Így többen kihagyják majd.
Melyik a fontosabb?
Ha igazam van, fogadja el. Ha nincs, bizonyítsa be, és elfogadom.
Meghunyászkodás árán a békesség nem valódi.
Melyik a fontosabb?
Az, hogy megoldjuk a problémát.
"Hány éves korig szeretnél élni, ha válaszható lenne és élhető minőségű életet kapnál végig?"
Érdekes kérdés, de ez attól is függ, hogy a szeretteim akkor hol és hogy vannak. Nélkülük nem szívesen élnék ...
Sajnos, nem utasíthatóak vissza az életvégi egészségügyi ellátások.
Csak nagyon súlyos, gyógyíthatatlan és rövid időn belüli várható halál esetén.
Hány éves korig...
Viccesen azt szoktam mondani, 136 éves koromig.
Akkor jár le a személyi igazolványom,
és nem hosszabbíttatom meg.🤣🤣
"Hány éves korig szeretnél élni, ha válaszható lenne és élhető minőségű életet kapnál végig?"
Amennyiben az életminőségem végig élhető lenne, akkor a végtelenségig.
Nagyon kíváncsi lennék rá, hogy milyen lesz a világ pl. 200 év múlva.
Hány éves korig szeretnél élni, ha válaszható lenne és élhető minőségű életet kapnál végig?
Valaki csak 60-70 évig? Szóval ledolgozná az életét, fiatalságát, aztán télak? Ez is egy terv... :)
Amíg el tudom magam látni. Nem szeretném megérni azt, hogy más tegyen tisztába az ágyban, ahol 24 órát töltök vagy etessenek.
"Egy gondolat bánt engemet:
Ágyban, párnák közt halni meg!
Lassan hervadni el, mint a virág,
Amelyen titkos féreg foga rág;
Elfogyni lassan, mint a gyertyaszál,
Mely elhagyott, üres szobában áll.
Ne ily halált adj, istenem,
Ne ily halált adj énnekem!"