Beagle gazdik (beszélgetés)
A kutyáimnak vettem kutyasípot. Arra tanítottam meg őket, hogy ha hármat fújok bele, akkor vágtában visszajönnek, bárhol is vannak (már a macska is szalad).
Egy kóbor beagle volt nálunk pár napot, és ő ugyanúgy szaladt - nagyon gyorsan megtanulta a jelet. Akkor persze kapott egy-egy finom falatkát, hogy ez a jel örökre az emlékezetében maradjon. :)
A mi Bellánk is imád az orra után koslatni, de nála a kaja előrébb áll, szóval ezért jön vissza. :) Mondjuk mi ehhez szoktattuk, szobatisztaságot is így tanulta meg, 2 hét alatt már nem pisilt fennt egyáltalán, ekkor volt 9 hetes. :D Még olyan rafinált volt, hogy az első egy hétben pelusra pisilt. Ha rá pisilt, kapott falatot. Később már csak oda járt, leguggolt nem csinált semmit és jött a falatért. :D Szerencsére második héten már lentre szoktattuk, mivel gyorsan tanult. :)
De tény és való, hogy idősebb korban, mikor már megszoknak valami mást, sokkal nehezebb és időigényesebb. De szerintem nem lehetetlen. ;)
Niki neked is Beagle-d van? :P
Az én kutyusom beagle létére egész fegyelmezett. Mi falattal motiváltuk, motiváljuk mivel imádja a pocakját. :) Még póráz nélkül is lehet sétáltatni. :D
Miújság veletek begale gazdik? :)
Mi ma fürdettük meg őket. Bella drágával harcot kellett vívni, de Lizzi ügyesen tűrte.
Elolvadt a hó... pedig Bella imádta, olyan édesen rohangált benne.
sziasztok!
Pötyit külön fogom etetni a másik kettő kutyusomtól, és gondolkozom a diétás tápon is
Bcicius!
Ha küldök egy linket, megnéznéd? Mi a véleményed azokról a tápokról, okszi :-)
Szerencsére semmi baj nem lett. Akkor éjjel nagyon vérzett, de masnap már semmi baja nem volt.
A laborok mindig vagy sjaát tenyésztésű vagy dierkt nekik szaporító helyről vszik a kutyákat.
Szia. :) Hát mit is mondhatnék róla... :) A naplómban van fennt róla kép. Ő igazából állatorvos szerint keverék szülőktől származik, de valamennyi beagle vér is csörgedezik az ereiben. :) (emellett tacskó, németjuhász és kopó.:D) Kiskorában megkapta egy cica, (aki ráadásul a lépcsőházban lakik), azóta nincs jóban velük. Imád "vadászni", főleg galambokra, de bármi, ami a földön mozog szívesen jöhet. :) Főképp macskajátékokkal játszik, botra szerelt lelógó szőrmók farkak, csengettyűk, felhúzhatós egerek. Szóval gyanús, nem-e macska a drágám. :P A másik kutyánk teljes ellentéte, egyszóval a labda, frizbi nem érdekli. Kicsit ideggyenge, mert ahonnan megmentettük nagyon rosszul tartották, (3 hetesen elválasztották az anyjától, hat hetes koráig csak bolti tejet kapott.) így az idegrendszere nem alakult ki rendesen. A hangos szavak megijesztik, ilyenkor elbújik, de mindemellett egy életvidám, játékos, és rafinált kiskutya. :) Dokt Orr-nak "csúfoljuk", mivel hatalmas orra nőtt, de imádjuk. Nagyon szeretet igényes, napközben többször jön és bújik, és hálás. Szófogadó, olyan tekergő, hogy van hogy hanyatt fekszik és a hátsó lábait emeli a szájához, és úgy rágcsálja. :) Egyszóval ha nem lenne, ki kellene találni. Oldalakat tudnék róla zengeni... de ha valami érdekel, nyugodtan kérdezz. :)
Nem olvastam vissza, neked van kutyád, vagy csak szereted a beagle-ket? Ha van, mesélsz róla?:)
Szervusz! Köszönöm.
Hogy van Rozika lába? Rendben van már?
Szotyika már teljesen rendbe jött végre mehet játszani. Két nappal ezelőtt másfél óra futás után görcsöt kapott a jobb hátsó combja lefeküdt és sírt. Jól kimasszíroztam azóta semmi baj.:)
Újabban lejár a futtatóba egy laboros beagle fiú Homér a neve. 4 éves kan. Gyönyörű állat és annyira szelíd. Ki van éhezve minden újdonságra és érintésre.
Ő egy szaporítótól került a laborba alig pár hetesen. Elkeserítő mit művelnek velük :(
Sziasztok. :)
Én is megérkeztem.
Nekünk is Beagle kutyusunk van, Bellának hívják, most töltötte első életévét októberben. :)
A másik egy megmentett kutyus, Beagle keverék. Ő Lizzi, és 9 hónapos.
Részvétem édesapád miatt.
Azok akikről írsz nem tenyésztők, hanem szaporítók, és sajnos tényleg sok van belőlük, de egy tenyésztő teljesen más.
Sajnos ilyenkor könnyű össze szedni ilyen betegséget.
Nálunk Rozika tegnap este elvágta sétánál a lábát, de csak a házban vettük észre, mert nem sírt, nm sántitt, játszott végig és csak ben t a világosba láttuk, hogy ömlik a vérbelőle.