Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Baracskai Börtön fórum

Baracskai Börtön (beszélgetés)

405. 0dcf972011 (válaszként erre: 404. - Fce4fa4406)
2010. dec. 12. 21:44

Szia!

Az hogy egy beadvány be lett adva az még semmit nem jelent, még tárgyalás is lesz. Egy sz**os fogházasítás tárgyalásra is heteket kell várni. Én azt mondom bízz benne gondolj arra,hogy haza jön, ha karira mégsem, akkor majd pezsgővel már együtt koccintotok újévkor:-)) Nagyon lassan dolgoznak :-(( Kitartás !!

2010. dec. 11. 16:37
sziasztok!Párom felügyelője szerint jár összbünt,beadta a kérvényt,az ügyészség bírósága továbbította,ennek 2-3hete,elvileg dec,10én már az össszbüntetést beletekintve kiis kellett volna jönnie.szerintetek ünnepek előtt várható még bíróságról papír?Vagy magányos karira készüljek?Köszi a választ!
403. 3a759fdb24 (válaszként erre: 402. - 0dcf972011)
2010. dec. 10. 09:47
Igen van velük tennivaló, de érzem,hogy szükségem van más elfoglaltságra is mellette, ezért is nagyon keresem a munkalehetőséget!:)
402. 0dcf972011 (válaszként erre: 401. - 3a759fdb24)
2010. dec. 10. 09:10
Lehet hogy 3 gyerek az már eléggé leköt:-))
401. 3a759fdb24 (válaszként erre: 400. - 0dcf972011)
2010. dec. 10. 07:59

Most már értem, bocsi tényleg félre értelmeztem.

Azon vok éppen én is,hogy a három gyerekem mellett találjak vmi munkát, novemberben még dolgoztam,de most sajnos éppen munkakereső vok, de bízom benne,hogy találok hamarosan vmit.

Köszönöm bátorító szavaidat, nekem nagyon sokat jelentenek!!:)

400. 0dcf972011 (válaszként erre: 399. - 3a759fdb24)
2010. dec. 10. 07:43
Valamit félre értettél 3 évre lett meg az ítélet de az előzetes után ő szabad lábon védekezett. És az sajnos nem számít bele:-)) De ki lehet bírni, nekem is is itt maradt a 8 hónapos kisfiunk, a nyakamban a vállalkozás amit előtte ketten vezettünk. Segítségem nuku, család nagymamák 400 km-re. Kösd le magad valamivel tényleg sokat segít. Én a munkába temetkeztem a gyerek mellett és csak repültek a hónapok. Mindig csak azt vettem észre már megint péntek. A hétvégék meg könnyebbek mert óránkét 5 percet telefonált. Hét közben ugye csak délután tudott mert dolgozott. neki is úgy telt hamarabb ha dolgozott meg nekem is. Menni fog. Az ünnepek voltak sz*rok :-((
399. 3a759fdb24 (válaszként erre: 398. - 0dcf972011)
2010. dec. 9. 22:15

Istenem,mennyire nagyon boldog lehetsz akkor! Ez most azért erőt is ad nekem,hogy ki lehet bírni! Örülök nektek így látatlanból, Nektek már sikerült)

De ha 3 évet volt bent, és csak 2,5 kapott ,akkor azzal a fél évvel mi lett?

398. 0dcf972011 (válaszként erre: 397. - 3a759fdb24)
2010. dec. 9. 21:52

Szia!

Igen lassan dolgozik a bíróság, legalábbis akkor még így volt. Állítólag az új kormány ezen változtatni akar de jobb is úgy nagyon sok volt az a 3 év. Nálunk 3 nap házi számított 1 napnak, tehát mivel 3 hónap háziban 1 hónapnak számították be. 2 és fél évet kapott és 2 hónapja jött haza. Letelt !!! Csak megígértem a lányoknak, hogy maradok illetve jövök ahogy tudok, hogy ha van valamilyen kérdésetek segíteni tudjak.

397. 3a759fdb24 (válaszként erre: 396. - 0dcf972011)
2010. dec. 9. 19:47

Nagyon is elhiszem,hogy jó lehet a házi, és mi is nagyon bízunk benne,hogy megkapja.

Három évre született meg az ítélet? Úristen, olyan nagyon sokára? De ti most hogy álltok? Mennyit kapott és mennyi van még belőle? És a háziőrizetet hogyan számolják be a büntetésbe, mert azt tudom, hogy kevesebbnek számít, attól függ fogház, börtön vagy fegyház lesz a vége, de melyiknél hány napnak felel meg a háziőrizet?

396. 0dcf972011 (válaszként erre: 395. - 3a759fdb24)
2010. dec. 9. 18:46

Sziasztok !

Azért hidd el hogy jó a háziőrizet. Az én párom 3 hónapot volt előzetesben , 3 hónapig háziőrizetben aztán 3 hónapig lakhelyelhagyási tilalom alatt. Utána mindent feloldottak és rá 3 évre született meg az itélet. De ezidőközben nagyon sok mindent el tudtunk intézni és felkészülni mindenre: pl. közjegyző előtti mindenre kiterjedő meghatalmazás, stb. stb.

395. 3a759fdb24 (válaszként erre: 394. - Capcarap)
2010. dec. 9. 17:46
Huhh, de jó volna,ha igaz lenne, hogy decemberben kettő beszélő van. Nekünk havonta csak egy beszélő van az is nagy korlátok között,ahogy már írtam. Hát igen lehet igazad van abban,hogy ha kijönne háziba rosszabb lenne,amikor ismét vissza kell mennie, de mi úgy vagyunk vele,hogy akkor legalább el tudnánk rendesen búcsúzni egymástól, mert őt az én életemből szó szerint kiszakították. Este elváltunk és éjszaka hívtak,hogy bevitték, én meg csak ültem az ágyon értetlenül fel sem fogtam,amit az ügyvéd mondott((azt sem tudtam mi történik( Az én párom szegeden van,de nem a csillagban.A te párod hol van? Ahogy itt olvasgatom a többieket is, hát olyan mintha nálunk lenne a legnagyobb szigorúság.( persze biztosan azért van, mert még előzetesben van és akkor még nagyobb a szigor.(
394. capcarap (válaszként erre: 393. - 3a759fdb24)
2010. dec. 9. 13:59
Azt szeretném megkérdezni, hogy mindenkinek két beszélője van a hónapban? mert azt hallottam hogy igen, és az ismerőseim is sorra mennek a másodikra, csak én nem...?? Állítólag decemberben kettő van mindenkinek. Nehogy azt hidd hogy könnyebb lenne ha kijönne és utána visszamenne, úgy még nehezebb. Így legalább telnek a napok, és minden nap egyet lefarag a napokból. Neked hol ül? Szerintem mindenütt hasonlóak a családos beszélő feltételei..de neki kéne bent utánajárnia. Könnyebb sosem lesz, hanem majd hátranézel néha és azt mondod nem is mennek olyan lassan a napok. Eleinte mikor mentem a beszélőre és másokkal beszélgettem, akik mondták hogy nekik már csak kettő van, három van, úgy irigykedtem vagy nem tudom, szóval nem hittem volna hogy egyszer ezt én is elmondhatom. és lassan én is elmondhatom, és aztán ti is és utána ők is akik most kezdik..
2010. dec. 9. 13:06

Sziasztok!

Tegnap voltam beszélőn, most másodjára. Nagyon jó volt őt látni,csak iszonyú ez,hogy nem érhettünk egymáshoz. Ez meg fog egyáltalán változni az előzetes ideje alatt? Lesz olyan beszélőnk ,ahol hozzá is érhetek? Valaki válaszoljon, ha tud! Capcarap, te mióta élsz ebben a kínban, hogy nélküle telnek napjaid? Én is pont erre várok,hogy majd megerősödjek, bízom benne,hogy majd idővel könnyebb lesz talán a lelkemnek, mert most ez még maga a pokol((( Most megint egy kínlódós hónap, mire láthatom, bár bízom a háziőrizetben, hogy még egy időre együtt lehetnénk a bántetés kiszabása előtt!

2010. dec. 9. 10:58
Na jó, megpróbálom ezt feldolgozni, és túlélni. És amúgy most csöndben leszek, mert nemrég családos beszélőnk volt, igaz el kellett hozzá vinnem az unokatesója két éves kislányát. Szóval rendes volt a nevelő. Jó volt ülni mellette, ezer éve a plexin át foghatom csak a kezét..aztán ha lopok tőle egy puszit, már szólnak is, hogy beszélőn vagyunk, beszélgessenek. Különben Mayapoc, az eleje nehéz, de amúgy hogy úgy mondjam, bele lehet szokni az életbe, eleinte szenvedtem mint egy kutya, de mára már elég erősnek érzem magam. Persze nem a hiányát szokod meg, hanem a napokat nélküle.
391. capcarap (válaszként erre: 388. - 0dcf972011)
2010. dec. 9. 10:07

Így van bent sokkal keményebb szavak lesznek, de az más:)

Még rendesen örül neki... :D Végem van...:D

Visszatérek ebbe a fórumba úgy 3 év múlva, addigra már biztos nem lesz ennyire kedves és jószándékú nevelő..ha egyáltalán az lesz még. Azért kemény lehet.Amúgy az enyém négyes fokozatban van. Sajnos.

aaa21, miért nem mész pártfogónak, a mi pártfogónk egy elég rendes nő.

390. aaa21 (válaszként erre: 388. - 0dcf972011)
2010. dec. 8. 22:41

Köszi -*M*-:)

Így van bent sokkal keményebb szavak lesznek,de az más:)Az nem egy fórum,és ott érthető okok miatt fogom kapni(védekezés,ismeretlenség stb..stb..)Persze,hogy nem tesznek kezdőként 4es fokozatú elítéltek közé,sok tapasztalatra lesz szükségem:)

389. MayaPoc
2010. dec. 8. 20:28

Sziasztok,

Köszönöm mindenkinek a kedves és vígasztaló sorokat.

Ma volt az első beszélőnk, egy üvegfal választott el minket, nem lehetett sem ölelés,sem semmi más. A vége volt a legrosszabb, ezt nem tudom,hogyan lehet jól viselni. Kegyetlen ez az egész...

Kitartok,mert a férjemről van szó, és az egy éves gyermekünk apukájáról.

Annyi mindent terveztünk, most mentünk volna Bécsbe az adventi vásárra. Ez a Karácsony azt hiszem nem a legszebb emlékeim közé fog tartozni. Belegondolok, hogy már csak januárban láthatom.

Most mondta a párom,hogy hat hónap után lehet kérni "asztali beszélőt",amikor megérinthetjük egymást. Még négy hónapnak kell addig eltelnie :-(

Most próbálkozunk a szabadlábon való védekezéssel, de sajnos, ahogy írtátok nem sok esély van rá. Vannak jó ügyvédeink,de sajnos még tart a nyomozás az ügyben, addig nem igazán akarnak lépni.

Volt valaki közületek, aki írt a nyomozati bírónak a szabadlábra helyezéssel kapcsolatban? Párom erre kér engem, de az ügyvédek nem javasolják, párom viszont ennek ellenére kér rá. Nem tudom mit tegyek...

Kitartást, és nagyon sok erőt mindenkinek.

Van valaki párja Kecskeméten?

2010. dec. 8. 19:51
Capcarap ez valóban kicsit durva volt de gondolom csak a reakcióra voltál kiváncsi:-)) Nagy igazság, hogy - tisztelet a kivételnek - de bent sokkal keményebb szavakkal fogják illetni a leendő nevelő hölgyet. És bárhogy is sértegetik nem válaszolhat így "figyelj kicsit alpári vagy". Mert sajnos a nehéz fiúk ezt akár félre is érthetik. De kezdőként nem fogják 4-es fokozatúak közé engedni úgyhogy lesz ideje megváltozni, "igazi" nevelővé !!!
387. aaa21 (válaszként erre: 385. - Capcarap)
2010. dec. 8. 19:08

Capcarap:)

Feltételezed...én megyek oda is:)Nincs kikötésem ezzel kapcsolatban,legszivesebben talán fiatalkorúakkal foglalkoznék.Azt,hogy ki sérteget kit inkább hagyjuk:)olvasd vissza mit írtál:)A stílusod tényleg alpári volt,ez nyilvánvaló,és talán kevésbé sértő,mint az h "ki teszi be kinek hova"Az agresszió kezelése fórumon keresztül..hm...volt itt agresszió?a sértegetés nem az:)sztem az,hogy azt kívánom,hogy tartsanak ki nem jófejkedés,tényleg ezt kívánom nekik.Te honnan tudod,hogy kinek miről van fogalma?:)Szted nekem nem volt ott bent senkim?!Én lezártam ezt az egészet,nem azért vagyunk itt,hogy a "hülyeség" menjen,hanem azért,hogy hátha tud vki vkinek segíteni.Ginuska ne haragudj,csak most vettem észre a privát levelet,hamarosan válaszolok mindenre!:)

2010. dec. 8. 17:35
Még általánosságban szeretném hozzátenni, hogy nevelőnek szerintem valóban hozzáértő szakember menjen, aki tényleg érti és ismeri ezt a világot, mert néha tényleg nem lehet érezni a segítő szándékot, mint ahogy páran már írták. Magával a szakmával, mint azzal, nincs semmi bajom. Erős, határozott, ámde jóindulatú nevelőket kéne képezni, erre a szakmára sem való bárki. és ha ő valóban tudja mit és hogy, akkor a fogvatartott is érzi majd, hogy a nevelőhöz valóban fordulhat segítségért. Én nem hiszem el, hogy erre egy frissdiplomás fiatal lány már képes. Mert még éretlen.
385. capcarap (válaszként erre: 384. - Aaa21)
2010. dec. 8. 17:10

Szia aaa21!

Feltételezem, hogy nem női börtönben szeretnél dolgozni :) ha női börtönbe szeretnél menni kizárólag, akkor üsse kő, elhiszem. :)Érdekes, hogy te akarsz pszichológusnak menni, kezelni már nem tudod az agressziót :) Agresszíven válaszolsz és sértegetsz.És börtönbe mész nevelőnek. Fura.

A férjed, barátod mit szól? Nekem nincs szegénységi bizonyítványom, egyszerűen nem tartalak egészséges lelkületű nőnek, és ezt kinyilvánítottam :)

Ja és ne akarj jófejkedni, hogy kitartás, mert fogalmad sincs mit élünk át mi, azok akiknek a férjeik bent karácsonyoznak, mi meg kint sírdogálunk este. Nem tudod milyen az, mikor az őr rád szól hogy vége a beszélőnek és kifelé menet visszanézel és ő is csak néz...Milyen mikor a telefon bemondja hogy még 30mp...hogy nem mész már moziba, nem mész kirándulni, wellnessezni, csak megéled a napokat.

384. aaa21 (válaszként erre: 370. - Capcarap)
2010. dec. 8. 16:56

Szia capcarap!

Figyelj kicsit alpári vagy,de semmi baj:)Ez a szöveg,hogy "inkább a nehézfiúk érdekelnek....belógatja neked..stb." elég ocsmány;)Megkaparintani nem akarok senkit,eszem ágában sincs.Az a baj,hogy kialakult egy kép a női nevelőkről,amit megértek,mert nyilván nem ok nélkül.Csak ne általánosítsunk már!Segíteni szeretnék semmi mást...nehezen lehet elhinni tudom:)A fórum pedig nem azért van,hogy népszerű legyen valaki,annak nem itt van a helye;)Én nem hiszem,hogy bárkivel is beszélnék ilyen stílusban ismeretlenül,de semmi baj nem az én "szegénységi bizonyítványom".;) BOCSÁNAT HA VALAKIT MEGBÁNTOTTAM!(rem. érződik az irónia)A többieknek meg kitartást!:)

383. Ginuska23 (válaszként erre: 382. - 3a759fdb24)
2010. dec. 8. 06:18

Szia Könnyekkel!

Nekünk is volt az előzetesben jó pár olyan beszélőnk,ami plexi mögött zajlott.Épp csak a kezét nyújthatta át,üdvözlésnél egy csók és búcsúzáskor még belefért egy ölelés is.

Aztán fordult a kocka.mert átszállították egy olyan Bv-be ahol családi beszélőt kérhetett és ott ültünk egy asztalnál,még az ölébe is beleülhettem:)

Nekünk sajnos 2012.11-hóra van kiírva a szabadulás kedvezményekkel együtt:((

Nagyon hosszú ez az idő...

Tartom benne a lelket,a kislányunkban és saját magamban is hiszen sokszor kontrollálnom kell az érzelmi kitöréseimet...

Próbálj meg te is a lehető legtöbb erőt,kitartást "sugározni" neki.

Ha gondolod írhatsz priviben is.

KITARTÁS!!!

382. 3a759fdb24 (válaszként erre: 371. - Ginuska23)
2010. dec. 7. 18:47
Huhh, nagyon irigyellek, amiért érinthetted a kedvesedet. Istenem talán ez a legnehezebb része,hogy ott ülsz vele szemben és még csak meg sem érintheted:(( És ahogy írod, igen a levelek, a beszélők és a telefonbeszélgetések tartják bennünk a lelket és az erőt, más nekünk mostanra nem maradt:(( De egyszer csak vége lesz mindannyiunk rémálmának!!
381. 0dcf972011 (válaszként erre: 379. - 0dcf972011)
2010. dec. 7. 17:55
okozatú = fokozatú :-)))
380. 0dcf972011 (válaszként erre: 375. - MayaPoc)
2010. dec. 7. 17:54
Az EVSZ enyhébb végrehajtási szabályokat jelent ami olyan kedvezményekkel jár mint pl a kéthetenkénti hazajárás. De erre természetesen csak a jogerős ítéletet töltőknek van lehetősége. És azok közül is csak azok adhatják be a kérelmet akik már legalább a felét letöltötték. Ha az előzetes után szabadlábon védekezett akkor az előzetes nem számítható bele a folyamatos letöltésbe. Reméljük nem lesz kedvezőtlen az ítélet. Kitartás !!!
379. 0dcf972011 (válaszként erre: 369. - 366012d06c)
2010. dec. 7. 17:14
Igen nem csak balesetesek vannak ott. De az én párom 1-es okozatú volt, minden nap dolgozott hálistennek bv-n kívül, csak a délutánjait kellett bent töltenie. Nehezen tolerálta az unintelligenciát de nem tette szóvá. Soha semmit nem tett szóvá csak saját véleményt alkotott. Aki a fogvatartottak közül csúnyán viselkedik az igenis megérdemli hogy a nevelő is máshogy viselkedjen vele. Ami meg a legfelháborítóbb hogy a hozzátartozót büntetik.
378. 0dcf972011 (válaszként erre: 376. - MayaPoc)
2010. dec. 7. 17:08

Szia MayaPoc !

A kedvezmények és jutalmak már csak a jogerős ítéletét töltő fogvatartottnak adható !

Az előzetesben lévő szabadlábra helyezését a bíró valamilyen indokkal ( összebeszélés vagy szökés, elrejtőzés ) megtagadhatja. Ha úgy ítéli meg hogy ezek nem állnak fenn, akkor engedélyezheti a házi őrizetet vagy a lakhelyelhagyási tilalmat. Sajnos sok esetben nem akarlak elkeseríteni de indokolatlanul is előzetesben tartják a gyanúsítottat. Kitartás ! Nyugodtan kérdezz , de a legjobbat egy jó ügyvéddel tudod kihozni a dologból. Ami drága de hidd el megéri !!

377. Ginuska23 (válaszként erre: 375. - MayaPoc)
2010. dec. 7. 16:36

Hmmm...látod milyen kiszámíthatatlan az élet!!!

Itt fórumon a csajok java része sem gondolta volna,hogy ilyen nagy "vesztesség" érheti hosszú-hosszú hónapokra.

Én is nagyon Boldogan éltem a párommal éa 15 hónapos kislányunkkal...és tessék a sors elválasztott minket is!!!

A Remény éltet mindannyiunkat, a levelek,a beszélők...

KITARTÁS neked és a piciteknek!!!

Szia

376. MayaPoc
2010. dec. 7. 16:00

Próbálok itt utána olvasgatni a dolgoknak.

Kedves *M*!!

Ahogy olvasom te nagyon sok mindennel tisztában vagy, lehet, hogy engem is feltudnál világosítani néhány dologgal kapcsolatban.

Szóval a férjem két hónapja van előzetesben, és újból meghosszabbították az előzetest.

Akkor mi még nem kérhetünk semmilyen kedvezményt, igaz? A szabadlábonvaló védekezésről tudsz valamit, ilyen esetben? Van értelme írni a nyomozati bírónak? Annyira el vagyok keseredve. Vagy a háziőrizetre van esély?

Köszönöm.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook