Baracskai Börtön (beszélgetés)
Jesszus. Áhh én abba beleőrülnék.
Az idő kevés szerintem.. nekik. Ehhez. Persze nekem nem tűnik annyira kevésnek.
Nekünk már csak 25 nap, de 2 és fél évből !!!
Nem, szerencsére, már "csak" 27 nap.))
Mert ahol csak részlegesen van letöltőház ott csak azok maradhatnak akik dolgoznak , aki viszont rövid ideig van bent nem tudom mennyire kap munkát???
Bár van letöltő része is, mégis elszállították.
Úgy olvasom neki sem kell már sokáig az ágyneműt koptatnia odabent:-))
És miért szállították? Esetleg eredeti helye nem letöltő bv volt?
Persze akinek van ideje oda visszaküldeni ahová bement, úgy minden sokkal egyszerűbb.(( Nekem nem volt ilyen szerencsém. Mire megkaptam, már átszállították.
Szia M!
Nekünk se kellett újra kapcsolattartóit kiküldeni, csak amit kiküldött a szállítás előtt azt már nem oda kellett visszaküldeni, hanem az új helyre.
Ja és én rögtön adtam fel pénzt rózsaszín csekken név, szül.év.hó.nap. anyja neve megjegyzéssel és meg is kapta.
Nekünk szállítás után nem kellett újra kapcsolattartóit írni, ami a számítógépre rögzítve volt azok az új helyen is rögzítésre kerültek.
Sziasztok !
Egy páran Holle és Erazs gondoljátok ki vagyok:-))
Még 25 nap van hátra !!!
Gondolom azért mondta, hogy ne küldj csomagot,mert nem akar terhelni a költségekkel. De mire megbeszélitek, tényleg otthon is van. De jó nektek!...
Már szerdán is átszállították amugy a városon belül.. 2 napra, na ennek se sok értelmét láttam, de bizti helyhiány van azért.
Én sem értettem a szállításos dolgot.. Én is ugy tudtam, hogy hétfőn szállítanak. A párom mondta az ügyvédnek legalább ötször állítása szerint, hogy csomagot véletlenül se küldjek. Ez mondjuk még Pesten volt, így nem igazán tudom, hogy mit is csináljak. Várok.. Köszi az infot, legalább tudom, hogy mennyi idővel számoljak a pénznél.
Pénteken szállították? Az érdekes... Hétfőn szoktak.
A kapcsolattartóit holnap add fel elsőbbségivel és akkor tudsz neki küldeni mindent már a héten. Ha nem lehet utalni és rózsaszín csekken adsz fel pénzt holnap, akkor azt megkapja péntekig. Akkor tud hívni hétvégén legalább.
Hogy miért mondta az ügyvéd, hogy ne küldj csomagot, azt nem értem. Ezt talán kérdezd meg tőle vagy a párodtól levélben. Ha van rá módod és lehetőséged, ha tudod, hogy mire van feltétlen szüksége a hátralevő időre, akkor szerintem nyugodtan.
A csomagot, ha egyik nap feladod a postán, másnapra ott van a bv-ben. Aznap vagy legkésőbb másnap oda is adják neki.
Pénteken szállították át, de amikorra én megtudtam már késő délután volt, akkor már nem adtak felvilágosítást és azt mondták, hogy hétfőn telefonáljak. De ahogy olvastam oda állítólag nem lehet utalni. Na majd hétfőn okosabb leszek.. Nos igen a kapcsolattartóit is megkaptam, de azt már az új helyre kell visszaküldenem. Csak mégis egyszerűbb lenne ha nem csak az ügyvéden keresztül tudnánk kommunikálni, mert látogatóra nem is számítottam, hogy lesz ennyi idő alatt. Tényleg ennyire nem kapnák meg a csomag tartalmát? Vagy nem tudom mire vélni, hogy ne küldjek.
Na igen. Kb. 40 nap, mire helyreállnak a dolgok, fix hely, csomag, pénz, kapcsolattartás, stb. Ő meg addigra már otthon is van. Ha nem sok van már hátra a negyven napból, akkor talán kibírja, ha nem beszéltek. Ha lehet utalni bankon keresztül, az gyorsan ott van egyébként. Kérdezd meg a bv-t.
Ezt jól leírtam..:-DD Szóval amióta bent van.
Szia Zolcsika24! Próbáld meg a keresővel többféle képpen beírni. Én csak 6 napja nézelődök amióta a párom bement van. Sajnos arról az intézetről nem olvastam semmi különöset.
Csak aggódom mert nem számítottam ilyen körülményes, bonyolult ügyintézésre. Meg persze átszállításal se nagyon számoltunk. Reménykedem hogy talán telefonálni tud majd. További kitartást neked is.
Köszönöm holle27 a választ. Sajnos számítottam valami ilyesmre. Az ügyvéd már volt bent nála és a lelkére kötötte hogy csomagot véletlenül se küldjek.. így ennyi idő alatt már többször nem valószínű hogy pénzt lenne értelme küldeni. Nem könnyítik meg a kintlevők dolgát na..
Szia Cecka30! Általában egy, másfél hét munkanapokkal számolva. Ha hétfőn szállítják, következő hét közepe körül megkapja. Jobb esetben...
Bár nekünk volt olyan is, hogy két hétbe telt, mire átért a pénz.
Minden jót Neked!
Sziasztok olyanban kérném a segítségeteket hogy kecskeméti börtönnek hol lehet utánna nézni hogy milyen is az pontosbban?!Elöre is Köszönöm!
Sziasztok! Napok óta olvasgatom a fórumokat de sajnos Pálhalmait nem találtam. Így társulok hozzátok. ))) Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy a leléti pénzt átszállítákor kb. mennyi idő mulva írják jóvá az új helyen? Sajnos a rövid idő -ami 40 nap- miatt lenne fontos. Irigylem lányok a kitartásotokat, minden tiszteletem a tiétek. Nekem csak ennyit kell kibírnom de ez is borzasztó.
Előre is köszi a válaszat.
Szia! Itt egy link ezen az alap információk rajta vannak. Remélem segít neked is! A tesód kérheti az evsz-t a nevelőjén keresztül, ha aktuális lesz.
Üdv
Holle
[link]
Sziasztok azt szeretném kérdezné,hogy a(z) EVSZ(hazajárás)mikortól jár?és kinek kell kérni???
Elöre is köszönöm!!
További ajánlott fórumok: