Az öngyilkosság megfutamodás, vagy ami meg van írva? (beszélgetés)
Úgy gondolom, hogy a fórum indításának célját, a feltett kérdés mindkét oldalát eléggé alaposan sikerült kitárgyalni.
Köszönöm mindenkinek, aki elmondta véleményét, állást foglalt a vagy-vagy kérdés elemzésében.
Részemről az egész egy elméleti kérdés volt, sajnálom, ha ezzel bárkinek is az esetleg szomorú emlékeit, családi tragédiákat, stb. stb. esetleg felszaggattam. Nem ez volt a célom.
Úgy gondolom, hogy a továbbiakban új gondolatot, új szemszögből való megközelítését a témának már nem igazán tudunk írni, ezért részemről a témát, és így a fórumot lezártnak tekintem.
Nem volt célom, hogy egy öngyilkosok történetével tragédiákkal teli fórumot nyissak. Újabb tragédiák felsorolására (aki akar) nyisson új topikot. Köszönöm.
Na ez az igazi tragédia. Szegény nem tudott ezzel együtt élni. Én sem tudnék:(
Szörnyű! Ennél nagyobb katasztrófát nagyon elképzelni nem tudok.
Remélem a mennyben nagyanyó és unokája.
Jó huszonéve a szomszéd lépcsőházban lakó néni elvitte strandra az 5 év körüli unokáját.
A hullámmedence padkáján ültek, gyerek hátrabillent, leesett, meghalt.
A néni 1 hónap múlva kiugrott a negyedikről, ahol laktak, meghalt.
Én "tök természetesnek" találtam.
Az öngyilkosság nem megfutamodás és nincs is sehol "megírva".
Inkább rossz döntés, rossz időpontban, hiszen néhány nap múlva lehet, hogy másképp gondolta volna az, aki buta módon eldobta az életét.
Persze vannak olyan helyzetek, -főképp fájdalommal járó egészségi állapotok,- ahol teljesen jogosnak tartom, ha valaki úgy dönt, hogy kiszáll.
Szerintem semmilyen karma vagy egyéb "születés előtti" törvény nem szabna ki olyat, hogy valaki öngyilkos legyen, teljesen a természet logikàja ellen van.
A problémák egy részét mi gyártjuk életünk folyamán, egy része meg nekünk jön mert más emberek döntéseinek áldozatai leszünk (pl háborúkban a civilek) vagy természeti katasztrófák miatt (pl földrengés)
Nem egyszer volt olyan, hogy az itteni nav előtt gyújtotta fel magát valaki mert noha becsületesen fizetett de a kamatos kamatok már tönkretették.
Mégis sokkal többször van a párkapcsolati válság, elhagyás miatti öngyilkosság.
Talán mert az ember amíg él, remél, és reméli, hogy túlél gazdasági válságokat, tragédiákat, reméli, hogy egyszer vége lesz és kivakarja magát belőle. Ezért ezekben az esetekben aki öngyilkos lesz, az ritkább is és szerintem megfutamodás jellegű.
Párkapcsolati válság esetén meg a másik büntetése vagy mittudomén.
De egyiket sem tudnám valami ezo háttérrel felruhàzni, ezek döntések.
Ki feladata lenne nem tudom, sejtésem lenne.
" Mi feladatunk " ellenőrízni.
Nem jó ez se, mert saját gépe lehetett. És, mindenféle előzményt stb törölt a gépről.
másik fórum erre? jó ötlet.
Ezt hallottam én is.
Ha olyan jó a viszony akkor mit nem vett észre az anyja? Hogy baj van.
Pofon? Néha jól jön, és akár 10 év múlva megköszöni...
Írta valaki tán többen is, van hogy egyáltalán nem lehet észrevenni mire készül.
Anno mi se láttuk. Később állt össze 1 kép...
Egyetértek!
Sőt még azt is el tudom fogadni, hogy valaki várja a segítséget, csak nem tőlem.
Vagyis nem minden esetben az én dolgom, nem kell kudarcként megélnem, ha valaki mástól várja az illető a segítséget.
Egyik istenben sem hiszek :)
Ettől függetlenül érdekelnek a vallások, bár bőven van mit pótolnom.
Aki kéri, az hiszi, hogy Isten megsegíti.
Én nem tudom, de "legyen néki az ő hite szerint"
Na, még jó!
Pfff
További ajánlott fórumok:
- Nem bírok a lányommal: Züllés, hazugság, lopás, alkohol, altató, öngyilkosság
- Mért NE, NE, NE legyünk öngyilkosok?!
- Depresszió, vágy az öngyilkosságra
- Szerintetek ennek mi lesz a vége? Öngyilkosság vagy gyilkosság?
- Volt már valaki annyira kiborulva, hogy öngyilkos akart lenni? Segítsetek, mert nagyon mélyen vagyok!
- Depis vagyok, öngyilkos lett a legjobb barátnőm.