Az okos ember depressziós, az ostoba ember boldog. Egyetértesz? (beszélgetés)
Sztem ez butaság, sztem a depressziósok csak ezzel nyugtatják magukat.
Hozzáteszem maximálisan megértem, mert 1 rohadt fos betegség, de szerencsére gyógyítható.
"Hanem hogy magas érzelmi intelligenciával és empátiával rendelkezik, kvázi mélyen átérzi az emberek problémáit és a világ problémáit."
Itt sem értem a párhuzamot. Attól, hogy vki empatikus, együttérző, még tudnia kell magát függetlenítenie a világ/mások problémáitól.
A depresszió betegség. Fizikai tünetei is vannak. Általában hormonális zavarral, de sok dolog okozhatja, az "okosság" sztem nem tartozik ezek közé. :D
Nem.
Bár érdekelne, hogy mi alapján gondolsz vkit okosnak és ostobának, mert sztem ez sem ilyen fekete-fehér.
Ez így nagyon muris! :)
A boldogság egy adottság.... szerintem. Ugyanabban a világban élnek a boldog emberek mint a boldogtalanok, csak máshová helyezik a fókuszt, más vesznek észre...talán éppen azért, mert alapból boldogságra születtek! :)
Pont az, aki komplexen tud gondolkodni, képes arra, hogy szelektáljon az információk között. Képes arra, hogy arra figyeljen, ami jobbá teszi az életét.
Igen, lehet csak a rosszat látni, és lehet (és kell is) kizárni lehetőség szerint a legtöbb negatívumot is.
A boldognak lenni egyébként nem a hírektől és egyebektől függ.
Az is lehet boldogtalan, aki keveset tud a világról, szóval az ok-okozat szerintem nem állja meg a helyét.
Nagy vonalakban igazat adok neked, de én úgy látom-tapasztalom, hogy sem a butaság, sem az intelligencia nem fekete vagy fehér.
Általánosságban intelligens emberek is követnek el óriási ostobaságokat és buta embereknek is lehetnek okos döntéseik.
Van két állítás:
1. Aki intelligens, az depressziós.
2. Aki boldog, az hülye.
Csupán ez a két lehetőségünk van?
A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Attól, hogy fennhéjázva beszélünk az ostobákról, az is előfordulhat, hogy mi is közéjük tartozunk, csak még nem ismertük fel.
Ha a balga tudja, hogy buta, legalább ennyi esze van. De ha bölcsnek hiszi magát, akkor igazán bolond.
Aki boldog és hülye, az homokba dugja a fejét. Nem nyomasztják a gondok. Aki az élet komoly dolgaira rálát, széles a látóköre, intelligens, na az könnyebben lesz depressziós. Az arany középutat próbálom járni.
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút!
- Egy kedves szó a depresszió ellen
- A nagycsaládosokat a gyerektelenek és az egygyerekesek tartják el? - egyetértesz?
- "Attól még, hogy ráütsz a fenekére, nem törik csontja!" Egyetértesz?
- Szülés utáni depresszió 2014