Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » "Attól még, hogy ráütsz a fenekére, nem törik csontja!" Egyetértesz? fórum

"Attól még, hogy ráütsz a fenekére, nem törik csontja!" Egyetértesz? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
620. jozsi.38 (válaszként erre: 619. - Gavrilo1)
2012. ápr. 7. 19:02
én is ezt mondom :)
2012. ápr. 7. 18:52
Egy gyerek mindig marad egy, tapasztalata is csak eggyel van ilyenkor az embernek, ez a gyermek lehet hogy épp határtalanul nyugis , kezelhető. Az ember talán ezért is könnyen általánosít. Ha nekem csak egy fiam az első lett volna, sose értettem volna meg hogy mit jelent egy akaratos, rossz alavó, izgő-mozgó. Nyugodt, élmény baba, kisgyerek, kamasz volt. De még született 4 másik. És van köztük akivel igen nehéz, pedig ugyanannyira voltam következetes (vagy épp nem). De, ami az egyiknél a megoldás volt a másiknál az olaj a a tűzre. Egyikkel kedvesen, finoman a másikkal nagyon határozottan kell beszélni. Nincsennek stabil megvalaósítható minták, amelyeket alaklmazhatunk,nekem ez a tapasztalatom...
618. irgum-burgum (válaszként erre: 617. - A0c1361e44)
2012. ápr. 7. 16:43
Köszönöm a tanácsod sok hasznos dolog van benne annak ellenére hogy nem mindenben értünk egyet.
2012. ápr. 7. 15:06

Irgum-Burgum, leírtad a problémáidat, én meg leírtam a véleményemet. Nem kell egyet értenünk. Az biztos, hogy valamit jól csináltam, ha a fiam most így felnőttként is normális.

Azt kívánom, hogy a nehézségektől függetlenül legalább ilyen kezelhető legyen a gyereketek.

De ahhoz, hogy így legyen nem szabad őt teherként kezelni. Ezt érzi a gyerek és azt is, ha vele nem foglalkozol eleget. Persze megértem, hogy van egy picit is, de a nagy gyerek sem nagy még, hiszen csak 6 éves. És te döntöttél, hogy ne egy gyereked legyen, így tudnod kellett mivel jár.

Vele épp annyit kell foglalkozni, mint a kicsivel, mert feleslegesnek fogja érezni magát és vagy magába zárkózik vagy olyan dolgokat fog csinálni, amivel felhívja a figyelmet magára. Az iskolába is gondjai lesznek és később felnőtt korában is. Nem hiszem, hogy ezt akarod, ugye?

Ne felejtsd el milyen volt gyereknek lenni és akkor tudsz az ő fejükkel gondolkodni. Képzeld a helyébe magad és akkor könnyebb lesz!

616. a0c1361e44 (válaszként erre: 613. - Szemmelver)
2012. ápr. 7. 14:59

Én nem mondtam, hogy rossz anya. Attól, hogy nem hagyom magára, amikor hisztizik, illetve nem hagyom, hogy dühöngjön, nem étel megvonással büntetem és következetes vagyok, még nem nyalom ki a fenekét a gyereknek.

És a fiam 23 éves. Soha semmi gondom nem volt vele. Nyugodt kiegyensúlyozott gyerek volt és ilyen maradt felnőttnek is.

Én mondjuk rászóltam, ha rosszul viselkedett, nem hagytam, hogy őrjöngjön az utcán és sokat foglalkoztam vele. Nem küldtem el, hogy nem érek rá, nem körülötted forog a világ, hiszen a gyerek erre magától rájön, de ha ezt mondjuk neki, akkor azt hiszi felesleges.

615. a0c1361e44 (válaszként erre: 609. - Irgum-burgum)
2012. ápr. 7. 14:56

"Olyanokkal is kiborít, este adok neki vacsit, nem eszi meg, 20 perc múlva jön, hogy éhes. Ha meg azt mondom, nincs mert akkor ott volt előtte és nem ette meg, jön a hiszti. És ez nem egy alkalom, hanem rendszeres. Hiába mondom előtte, úgy egyél, hogy nem fogok neked ugrálni egyfolytában, mivel nem csak körülötte forog a világ. Tudom, keményen hangzik, de így van."

Ezt te írtad. Ez szerintem étel megvonás, de nem kell annak nevezni. Ez egy büntetés, ami étel megvonással jár.

Nem kell magyarázkodnod! Én nem megítéllek, csak nem értek veled egyet.

Én babusgattam a fiamat és miután megnyugodott elmagyaráztam neki, hogy ez egyikünknek sem jó, ezzel nem oldódik meg semmi, így értelmetlen.

Szerintem ezt már kisebb korában elrontottad. Ha következetes lettél volna, akkor most nem szembesülnél ilyenekkel. Mindenképp próbálkoznod kellene a terelgetéssel, mert nagyobb korában rosszabb lesz. Ezt meg kell előzni!

614. irgum-burgum (válaszként erre: 613. - Szemmelver)
2012. ápr. 7. 14:24
:D
613. szemmelver (válaszként erre: 611. - Irgum-burgum)
2012. ápr. 7. 14:12
ne aggódj jó anya vagy4 a sok "kinyalom a gyerek fenekét" anyuka majd sírni fog, ha nem bír a gyerekével, ha nagyobbak lesznek4
612. irgum-burgum (válaszként erre: 594. - Pen80)
2012. ápr. 7. 14:10
Pontosan így van.Én nekem sajnos nem férne bele egy napba,hogy felváltva mindenki igényét kielégítsem.
611. irgum-burgum (válaszként erre: 602. - A0c1361e44)
2012. ápr. 7. 14:08

NEM ÉHEZTETEM A GYEREKEM!

Az hogy egyszer-kétszer ezt eljátszuk,hogy nem akkor eszik,amikor elérakom,nem fog éhenhalni,csak arra próbálom rávezetni,hogy nincs időm mindig neki ugrálni.

De minden tisztelem azoknak az anyukáknak,akik 2 gyerek mellett,főzés,mosás,takarítás mellett képes minden kívánságra ugrani.Sajnos nekem ez nem megy.

610. irgum-burgum (válaszként erre: 593. - Trapiti)
2012. ápr. 7. 13:58
Az óvódában is mindig akkor eszik,ha hozzák,és azt amit eléraknak.Ha nem eszik ott nincs helyette nasi,éhes marad.Akkor ez is kegyetlenség az ovi részéről?
609. irgum-burgum (válaszként erre: 596. - A0c1361e44)
2012. ápr. 7. 13:55
Nem ételmegvonással büntetem.Sokszor akkor sem éhes,csak nem akar lefeküdni aludni.Ha tényleg olyan éhes lenne,kétlem,hogy el tudna aludni...Szerintem meg ha nekiáll hisztizni és elkezdem tutujgatni,akkor pont azt fogom megerősíteni benne,hogyha hisztizik tuti odafigyelek rá,és elkezdem babusgatni,mindig ezt fogja kijátszani.Viszont ha nem figyelek rá.akkor talán egy idő után rájön,hiába a dili,nem ér vele semmit.
608. irgum-burgum (válaszként erre: 595. - Pen80)
2012. ápr. 7. 13:50
A kicsi 13 hónapos.
607. irgum-burgum (válaszként erre: 593. - Trapiti)
2012. ápr. 7. 13:49

Tény amióta a kicsi megszületett,kicsit kevesebb idő jut rá,de van vele is foglalkozva külön is.Én nem vagyok gyerek,és be tudom tartani a szabályokat.Van reggeli,tízórai,ebég,uzsonna és vacsora.Azért van ezzel bajom,mert akkor 24 órából 14 órát csak neki kéne ugráljak.Nem vagyok rossz szülő,na de ez sok lenne.

Azért van megszabva,mert ott a kicsi,akit fürdetni és vacsoráztatni kell,és nem szeretem,ha közben ugrálgatni kell.Lehet ez az én rigolyám,de ha nekifogok valaminek nem szeretek mást csinálni,nem fogom a gyereket a vízbe hagyni.

Ja és azt,hogy mit eszik,nem szabom meg,megkérdem mit akar enni.

606. a0c1361e44 (válaszként erre: 604. - Mazsinka)
2012. ápr. 6. 16:16

Ilyenekre gondolok. Egyszerűen nem foglalkoznak a gyerekükkel.

Számtalanszor rántok vissza kicsi gyereket a villamos elől, szerencsére időbe...

605. a0c1361e44 (válaszként erre: 600. - Jozsi.38)
2012. ápr. 6. 16:14

Tudtam, hogy írni fogsz nekem:)))

Közel egyidősek vagyunk és azért, mert én fiatalon szültem még nem vagyok egy öregasszony, aki nem tudja azt sem, hogy hol van. És ha minden igaz, talán te is megéled, hogfy a gyerekeid megnőnek és attól még nem leszel sötét a gyerekneveléshez vagy szerinted mindenki az, akinek már a gyereke nem kicsi?


Nem éhezteti! Megint nem sikerült megértened, amit írok, de már megszoktam, hogy nehéz veled:)

Látod? Te is alkalmazol bizonyos fegyelmezési eszközöket és esetleg még következetes is vagy, hiszen ha nem eszik, nem kap csokit és gondolom be is tartod, nem?

604. Mazsinka (válaszként erre: 602. - A0c1361e44)
2012. ápr. 6. 16:11
Az igaz, hogy nem szól az anya a gyerekére...van is egy példám: várom a buszt egy forgalmas út mellett, a buszmegálló tömve van. Gyerekek játszanak az út szélén, ki-kiszaladnak az útra, ahol autók is közlekednek. Azt hittem először, hogy kisdiákok azok (sok gyerek a környező faluból jön egyedül iskolába, egyedül várja a buszt stb.). Gondoltam, játszanak, de elég veszélyesen. Odaszólok a kolléganőmnek, aki mellettem áll, hogy: ezek a gyerekek fel sem fogják, hogy milyen veszélybe keverik magukat, hát nem kellene az úton játszani, jön egy busz, és pillanatok alatt elcsapja őket! Erre az előttem álló nő, rászól a gyerekre, mint kiderült a gyereke volt, hogy jöjjön le az útról. A saját szeme előtt viháncol a fiú az úttesten, nekem meghűl a vér az ereimben, anyuka meg nem éri fel ésszel, hogy szóljon neki. Így észbekapott! Gondolom, más szituációban is ilyen körültekintő.
603. a0c1361e44 (válaszként erre: 599. - Csgybzs)
2012. ápr. 6. 16:06

Persze nincs is semmi baj ezzel. Én csak azért írtam hátha kiolvas belőle némi segítséget.

És ettől nem szar anya, csak ideges anya. És ha a gyerek helyébe képzeljük magunkat, akkor ez nem egy kellemes felállás.

602. a0c1361e44 (válaszként erre: 598. - Pen80)
2012. ápr. 6. 16:04

Perszehogy zsong a fejünk sokszor, de ha egyéb helyzetekben következetesek vagyunk, akkor a gyerek ezt is meg fogja érteni.

Manapság azt látom, hogy a szülők nem nevelik a gyereküket. Kicsi 2-3 éves gyerekek örjöngve lökdösik egymást a buszmegállóba, anyuka pedig csak mosolyog, hogy de édes a gyerekem. Nem szól rá, hogy ne hangoskodjon, mert van akit zavarhat, nem szól rá, hogy ne lökdösse a másikat, mert az fájhat neki, kilökheti a másikat a kocsik alá. Nem szól mert, akkor sérül a lelke.


Ételmegvonás: azt hiszem írta, hogy nem evett időben, így később már nem kapott vacsorát.

601. Mazsinka (válaszként erre: 600. - Jozsi.38)
2012. ápr. 6. 15:41
Az én öcsém ötéves korától tízéves koráig szinte semmit nem akart enni. A doki azt mondta, adjunk neki azt, amit szeret. Ez sem megoldás. Ami az ebéd, azt kell enni. Mi sem kakit ettünk, akkor talán a gyereknek is jó lesz. Viszont! Az öcsém inkább ott ült az asztal mellett órákig bőgve, de akkor sem ette meg az ebédet. Amikor anyám mondta neki, hogy szépen megenni, nem volt hajlandó, néha-néha belekanalazott, de öklendezésben tört ki. Sírt mindenki, az öcsém, anyám, lett mondva szép szóval, anyám még szivecske alakúra, rajzfilmfigura alakúra is megsütötte, hogy jobban tetsszen neki, lett mondva csúnyán, mindenhogy, hogy egyen. Akkor sem evett, inkább éhezett. Végül anyám besokallt, és kapott, amit szeret, aztán mindenki mondta, hogy el van kényeztetve ez a gyerek. Pedig megvívták a maguk harcát. Nem tudom a mintaanyák mit tettek volna ebben a helyzetben?
2012. ápr. 6. 15:22
szeretem a túlzásaidat kék írisz :) meg a több mint 10évvel ezelőtti egy gyerek utáni bölcs észosztásaidat. nem látom hol írja hogy éhezteti a gyerekét irgumburgum. egy gyerekre valóban sok idő van. kettőre már kevesebb jut, mivel az idő nem duplázódik ugyebár. én is szoktam "éheztetni" a fiam. ha nem eszik, nem kap csokit :) egyébként én csináltam azt hogy amikor kész lett és nem kérte vagy más kért helyette, akkor közöltem, hogy eszik-nem eszik nem kap mást
599. csgybzs (válaszként erre: 596. - A0c1361e44)
2012. ápr. 6. 15:20

Én nagyon tisztelem azokat a nőket, akik fel merik vállalni, hogy a gyereknevelés nem csupa habos-babos cukormáz.. igenis sok anyuka idegei vannak pattanásig feszülve, fáradtak, ingerültek és tanácstalanok. Ettől senki nem szar anya, legfeljebb őszinte. Ez nem baj, sőt nagyon is jó...

És igen, én elhiszem, hogy valaki hetekig hónapokig küzd, kipróbál mindent és semmi nem használ és igenis kiborul...

598. Pen80 (válaszként erre: 596. - A0c1361e44)
2012. ápr. 6. 14:54

ha ez ilyen egyszerű lenne... :) Szerintem az a furcsa, ha az embernek néha nem zsong a feje és nem fárad bele - az a nemtörődömség szerintem.

Ételmegvonásról is volt szó? Én elsiklottam felette, de az étel az étel. Szerintem nem lehet jutalom és nem lehet büntetés. Na jó, néha egy-egy "üzleti ügyben" segítségül jöhet egy puding, de nem rendszeresen. :) Ettől függetlenül, vannak szabályok, amiket a társadalomban érdemes betartani és a gyerekkel betartatni, ha azt akarjuk, hogy könnyebben boldoguljon a gyerekünk és szerintem megtanítani az alkalmazkodásra pl. egy ilyen dolog. Tehát akkor van ebéd, amikor mindenki ebédel és nem 20 perc hiszti után fél órával később. Persze, nagy a szám, az én lányom még a könnyebb eset, általában meg lehet vele egyezni.

597. a0c1361e44 (válaszként erre: 591. - Mazsinka)
2012. ápr. 6. 14:44
Persze sokat függ az egyéb környezetétől is, de az alapokat a család adja.
596. a0c1361e44 (válaszként erre: 590. - Csgybzs)
2012. ápr. 6. 14:43

Az anyuka idegei cafatokban lógnak? Annak az anyukának már a gyerekszülés előtt is így volt. Szerintem nem kellene gyereket vállani azoknak, akiknek az idegrendszere nem elég erős.

Minden próbálkozás? Pl.? Rázárom az ajtót, hogy kidühöngje magát? Nem adok neki enni, mert nem volt éhes vagy nem akart akkor enni, amikor én gondoltam?

Ezeket nem így kell megoldani.

Ha a gyerek elkeseredett, akkor igenis szakítani kell arra időt, hogy kizökkentsük, jó kedvre derítsük. Elég néhány perc és máris megnyugszik, ha nem dühöngünk mi is.

Ha nem volt éhes a gyerek, amikor a többiek ettek vagy azért sem evett, mert épp olyanja volt, akkor adok neki egy kis rágcsát legalább, amikor kér. Étel megvonással büntetni? Ez szerintem kegyetlenség.

És igen, sok esetben elég ha ölbeveszem és kicsit megölelgetem, mert érzi a gyerek, hogy szeretem, fontos nekem és nem azért nem lehet, mert gonoszkodni akarok vele.

595. Pen80 (válaszként erre: 588. - Irgum-burgum)
2012. ápr. 6. 12:19

Mennyi idős a pici? Nálunk a "nagy" 2 éves, a pici 5 hetes és néha én is percekig csak a "nem" szót ismételgetem, már én érzem magam rosszul - olyankor kitalálok valamit, amire igent mondhatok neki.

Ő egyértelműen a pici miatt csinálja, és amint a pici sírni kezd, a lányom is kitalál valamit, pl hogy cseréljem le a pelusát azonnal, mert kakilt stb, olyanokat, amiről tudja, hogy fontosnak tartom, nagyon okos. Mondjuk ő viszonylag türelmes típus, de minden áldott nap van most valami hiszti, viszont az ő figyelmét nem olyan nehéz elterelni. Aztán fél óra múlva újra kezdi, amire nemet mondtam. Így ha tényleg nem fogad szót, akkor mi ugyanúgy büntetünk, mint eddig. Illetve mi is igyekszünk türelmesebbek lenni, de azért mindent nem csinálhat meg és igencsak feszegeti a határokat.

594. Pen80 (válaszként erre: 593. - Trapiti)
2012. ápr. 6. 12:02
Azért aki két gyerek mellett háztartást vezet, annak nem mindegy, hogy ki mikor eszik, se idő se energia erre és a gyerek pedig szerintem is tanulja meg, hogy vannak szabályok, van rendszer. Akinek van arra ideje, hogy a családtagok felváltva egyenek, az előtt meg le a kalappal :)).
593. trapiti (válaszként erre: 588. - Irgum-burgum)
2012. ápr. 6. 11:41
Kicsit úgy tűnik az írásodból, hogy túl sok tiltás és túl kevés idő jut erre a gyereke... Legalábbis a viselkedése erre utal. Mindenképp szeretné felhívni magára a figyelmedet, azért akarja mindig azt amit épp nem lehet. Miért gond pl. hogy nem akkor esik amikor te akarod? Te mit szolnál ha mindig más mondaná meg mikor egyél és mit?
592. mydnight (válaszként erre: 579. - Irgum-burgum)
2012. ápr. 6. 10:52
Szerintem, féltékeny a kistesóra, ez pedig így nyilvánul meg. Mondanám, hogy kinövi... de csuda tudja.
2012. ápr. 6. 10:42
Én mindig úgy gondoltam, hogy az, milyen ember lesz egy gyerekből, az csak félig függ attól, hogyan nevelik. A gyereknek van személyisége, önálló akarata. Nem egy helyen láttam, hogy a gyereket nem tudták vagy nem lehetett megnevelni, és én is őszintén hiszem, hogy sok gyereknél mit sem ér a "gyere szépen, beszéljük meg, mi bajod van" módszer. Biztos nem azért ütik meg egyes szülők a gyerekeket, mert jólesik nekik, hanem mert már mindent kipróbáltak előtte, és ötvenszer kérték a gyereket, hogy állítsa le magát, de nem tette. Akkor ezek mind rossz szülők?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook