Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)
szia!
ujra itt!!
tegnap összefutottam a kislány anyukájával
és elmondta hogy a gyerekkel az a nagy baj hogy nem mindig vagy ritkán fogja fel mit mondanak neki
tehát hallja hogy mondják üljön a bilire
de olyan mintha nem jutna el a tudatáig
4 éves lesz 3 hónap múlva
az oviban simán lepasszolták
mert az a baj szerintük hogy a gyerek addigra nem lesz szobatiszta
vagyis szeptemberig,mert a beszéd felfogással van baj
igy nem veszik be mert állitólag,elég baj van a "normális" gyerekekkel, nem kell nekik olyan aki esetleg más
mit tanácsoljak neki?
nem szivesen szólok bele, de annyira elkeseredett
és azt sem tudja hogy most igaz-e hogy baja van a gyereknek vagy sem?
egyszer voltak ct-n de azt mondja nem mutattak nála semmit
tudtok ötletet hogy tudhatja meg mi a baj vagy hova forduljon?
köszi
szerencsére a fiam kibillent az egoizmusból
elkezdett beszélni :))
mondókázik igaz kissé slamposan
de mondja
Ma CNN-en láttam egy riportot Larry King műsorában az autizmussal kapcsolatban. Sajnos angoltudásom kicsit megkopott, így nem értettem hogy miről is szól. Nézzétek meg és írjatok!!!
Köszönöm szépen Sirga! Majd jelentkezem!
Iza73 írtam privire!
Szia!
Sziasztok!
Én is ebben a témakörben írom most a diplomamunkámat.
Te pontosan miről írsz?
Iza
Szia!
Nyugodtan kérdezz, szívesen segítek, ha tudok! Egyébként ilyen kérdőívekkel már találkoztam: többször előfordult, hogy segítséget kértek a szülőktől, és név nélkül kitöltött kérdőíveket küldtek pl. az iskolába. Logikusnak tartom, mert nincs két egyforma gyerek, és szülő. Ilyesmire gondoltál Te is? Egyébként pedig sok sikert kívánok!
Sziasztok!
Szia Sirga!
Régóta olvaslak titeket de most írok ide először. Az öcsém autista, 17 éves. A diplomamunkám az autizmusról fog szólni. Megköszönném ha segítenétek nekem, mert valószínűleg kutatnom is kell, ami kérdőívekkel történne. Várom jelzéseiteket!
Előre is köszönöm!
hát igazából azért is hezitálok a lustaság és autizmus között
mert alapjába véve egy vagány kölök
és sokszor nem arra megyünk haza a bölcsiből mint szoktunk tehát más utvonalon és nem érdekli
igazából még nincs teljesen 3
viszont az ismerősöm gyerekéékrt aggódok
ő meg 4 lesz és semmit sem csinál :(((
a fiam beszél ugy ahogy néha ha olyan kedve van mondja ő és mostmár egyre sürübben
de az idegesit hogy halandzsázik
mintha tetszene neki
lehet kinövi?
nem tudom de sokan azt mondják még kicsi
Szia! A leggyakrabban elhangzó-felmerülő jel a szemkontaktus hiánya. Ettől függetlenül ez sem egyértelmű jel, vagy kizáró ok! Nekem tetszik, ahogy a fiad rávágta, hogy "nem" számol tovább. Az autisták általában szeretik az irányítást, a rendszert. Biztonságérzetet ad nekik. (Mostanában már az én fiam is "ellenszegül" néha, és nagyon örülök neki, mert ez a saját akaratát, véleményét tükrözi.)
Nem tudok róla - persze, nem vagyok szakember -, hogy a ct kimutatná az autizmust. Mi legalábbis nem voltunk ct-n, a szakember mégis tudta, hogy az...
Jellemzőket írok még, amik szintén nem kötelező jellegűek, és a hiányuk sem egyértelmű alap a diagnózisra. Szeretik a pörgő mozgást, dolgokat sorba rendezni - pl. kisautók. Nagyon jól tűrik a monotonitást, és nehezen, ha valami nem úgy történik, ahogy megszokták. Egyelőre ennyi jut eszembe.
rugalmas gondolkodás viselkedés szervezés???
mondd el mik ezek?
mert igy én ebben nem vagyok otthon..
de egy példa
a fiam rettenetesen egoista
mindent akkor csinál amior kedve van
bölcsis van motiváció elég
de magasról letijja hogy pistike milyen ügyesen bilizik pl.meg milyen szépen beszél
nem motiválható igy
volt már hogy belepisilt a bilibe és megdicsértem ő megrántotta a vállát mintha mondta volna ezt vártátok nem?
egyszer mondtam neki robika számoljunk:
mondom egy
ő:
kettő három stb szépen tisztán
én megörültem
és mondtam ujra mondd
annyit mondott:
nem
soha többet nem számolt szerinte ezt is csak letudta
na jó néha számol azért de ritkán a mozdonyokat a tv-be thomasnál
de ez nem betegség?
és visszatérve a bilizésre az a baj hogy szeret ő pelus nélkül lenni de mégjobban hogy slagolhat szabadon :)))
nekem is mondták nem beteg?
szerinted elég rugalmasan gondolkodik?
és az én fiam aki még ugyan nincs 3 de szeret halandzsázni
de ha nagyon akar egy két szót mond
pl szia tessék kérek kaka adjál segits, csak nem sűrűn
az még nem utal autizmusra?
mert a kislány kapcsán eszembe jutott az is
mondjuk az én fiam sem produkálja magát beszéd téren
ő is szeret halandzsázni
de azért mellette azért egy két szót mond
pl kérem szia segits
de ennyi néha számol de csak ha kedve tartja
akkor ez csak lustaság?
u.i.:3 éves lesz
Szrintem nálunk ez a hatalmas harmónia abból is adódhat, hogy 12 évvel vagyok idősebb Nála. Amikor megszületett, szinte éjjel nappal Vele voltam, lestem minden rezdülését. Biztosan ezért is ez a hatalmas kapocs közöttünk.
Szerintem akinek ilyen bölcs, és kedves Édesanyja van, mint a Fiadnak, annak nem lesz nehéz az Élet. Biztosan tudni fogja Ő is, hogy soha nincs és nem lesz egyedül, Rád mindig számíthat.
További ajánlott fórumok:
- MMR oltás - autizmus. Lehet összefüggés?
- Ti megmondanátok egy ismerősnek ha a 3 éves fián az autizmus több tünetét észlelnétek?
- Láttok autizmus jelet az alábbiakból?
- Ezek az autizmus jelei lehetnek?
- Lehet autizmusom vagy Asperger-szindrómám ez alapján?
- Szerintetek lehetséges, hogy autizmusom van vagy mire gondolnátok?