Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Autizmus - Naná, hogy Esőember! fórum

Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)

378. 14775640c4 (válaszként erre: 350. - Reni123)
2008. márc. 17. 10:04

szia!

ujra itt!!

tegnap összefutottam a kislány anyukájával

és elmondta hogy a gyerekkel az a nagy baj hogy nem mindig vagy ritkán fogja fel mit mondanak neki

tehát hallja hogy mondják üljön a bilire

de olyan mintha nem jutna el a tudatáig

4 éves lesz 3 hónap múlva

az oviban simán lepasszolták

mert az a baj szerintük hogy a gyerek addigra nem lesz szobatiszta

vagyis szeptemberig,mert a beszéd felfogással van baj

igy nem veszik be mert állitólag,elég baj van a "normális" gyerekekkel, nem kell nekik olyan aki esetleg más

mit tanácsoljak neki?

nem szivesen szólok bele, de annyira elkeseredett

és azt sem tudja hogy most igaz-e hogy baja van a gyereknek vagy sem?

egyszer voltak ct-n de azt mondja nem mutattak nála semmit

tudtok ötletet hogy tudhatja meg mi a baj vagy hova forduljon?

köszi

szerencsére a fiam kibillent az egoizmusból

elkezdett beszélni :))

mondókázik igaz kissé slamposan

de mondja

377. edicske
2008. márc. 17. 08:33
Ki olvasta Donna Wiliams: Autizmus c. könyvét? Kíváncsi vagyok, hogy ti hogyan értelmeztétek és hogyan tudtátok feldolgozni.
376. reni123
2008. márc. 16. 14:08
Szia Marcellmanó bocs de csak most vettem észre hogy irtál üzenetet , irtam rá választ a privát üzenetbe. Szia
375. Sirga (válaszként erre: 374. - Edicske)
2008. márc. 11. 18:37
Csatlakozom Mártához.
374. edicske (válaszként erre: 373. - Márta22)
2008. márc. 11. 15:31
Köszönöm!
2008. márc. 11. 14:53
367.edicske nalam nincs minden nap bekapcsolva a szamitogep,de szivesen segitek ha tudok,tedd fel kerdeseidet!! vagy amit szeretnel tudni?
2008. márc. 11. 14:48
366.deszty kösz a segitseget,a szobatisztaság űgyeben meg varom a segitsegeteket!!!
371. edicske
2008. márc. 7. 12:12

Ma CNN-en láttam egy riportot Larry King műsorában az autizmussal kapcsolatban. Sajnos angoltudásom kicsit megkopott, így nem értettem hogy miről is szól. Nézzétek meg és írjatok!!!

[link]

370. edicske
2008. márc. 6. 09:15

Köszönöm szépen Sirga! Majd jelentkezem!

Iza73 írtam privire!

369. Iza73 (válaszként erre: 367. - Edicske)
2008. márc. 6. 08:02

Szia!

Sziasztok!

Én is ebben a témakörben írom most a diplomamunkámat.

Te pontosan miről írsz?

Iza

368. Sirga (válaszként erre: 367. - Edicske)
2008. márc. 5. 10:45

Szia!

Nyugodtan kérdezz, szívesen segítek, ha tudok! Egyébként ilyen kérdőívekkel már találkoztam: többször előfordult, hogy segítséget kértek a szülőktől, és név nélkül kitöltött kérdőíveket küldtek pl. az iskolába. Logikusnak tartom, mert nincs két egyforma gyerek, és szülő. Ilyesmire gondoltál Te is? Egyébként pedig sok sikert kívánok!

367. edicske
2008. márc. 5. 10:09

Sziasztok!

Szia Sirga!

Régóta olvaslak titeket de most írok ide először. Az öcsém autista, 17 éves. A diplomamunkám az autizmusról fog szólni. Megköszönném ha segítenétek nekem, mert valószínűleg kutatnom is kell, ami kérdőívekkel történne. Várom jelzéseiteket!

Előre is köszönöm!

366. Deszty (válaszként erre: 365. - Márta22)
2008. márc. 2. 17:10
Kedves Márta! akár 4 órás munkát is válaszhatsz!Ápoéási díj akkor is jár ha magasösszegü cs.p-ben illetve fogy.támba részesűl az ellátott személy!
2008. márc. 2. 16:13
KÉRDÉS AZ ÁPOLÁSI MELLET LEHET-E HIVATALOSAN DOLGOZNI,HA IGEN AKKOR MENNYIT
2008. márc. 2. 16:08
sziasztok NEKEM VAN EGY 10 ÉVES AUTISTA FIAM AKI NAPKÖZBEN MINDIG BEPISIL.HA TUDTOK VALAMI HASZNÁLHATO TIPPET SEGITSETEK
363. Sirga (válaszként erre: 362. - Csingi-lingi)
2008. febr. 27. 09:34
Persze, nyugodtan!
2008. febr. 27. 07:37
Sirga! Írhatnék Neked privit? Fontos lenne.
361. 14775640c4 (válaszként erre: 360. - Sirga)
2008. febr. 15. 10:47

hát igazából azért is hezitálok a lustaság és autizmus között

mert alapjába véve egy vagány kölök

és sokszor nem arra megyünk haza a bölcsiből mint szoktunk tehát más utvonalon és nem érdekli

igazából még nincs teljesen 3

viszont az ismerősöm gyerekéékrt aggódok

ő meg 4 lesz és semmit sem csinál :(((

a fiam beszél ugy ahogy néha ha olyan kedve van mondja ő és mostmár egyre sürübben

de az idegesit hogy halandzsázik

mintha tetszene neki

lehet kinövi?

nem tudom de sokan azt mondják még kicsi

360. Sirga (válaszként erre: 357. - 14775640c4)
2008. febr. 15. 10:38

Szia! A leggyakrabban elhangzó-felmerülő jel a szemkontaktus hiánya. Ettől függetlenül ez sem egyértelmű jel, vagy kizáró ok! Nekem tetszik, ahogy a fiad rávágta, hogy "nem" számol tovább. Az autisták általában szeretik az irányítást, a rendszert. Biztonságérzetet ad nekik. (Mostanában már az én fiam is "ellenszegül" néha, és nagyon örülök neki, mert ez a saját akaratát, véleményét tükrözi.)

Nem tudok róla - persze, nem vagyok szakember -, hogy a ct kimutatná az autizmust. Mi legalábbis nem voltunk ct-n, a szakember mégis tudta, hogy az...

Jellemzőket írok még, amik szintén nem kötelező jellegűek, és a hiányuk sem egyértelmű alap a diagnózisra. Szeretik a pörgő mozgást, dolgokat sorba rendezni - pl. kisautók. Nagyon jól tűrik a monotonitást, és nehezen, ha valami nem úgy történik, ahogy megszokták. Egyelőre ennyi jut eszembe.

359. reni123 (válaszként erre: 357. - 14775640c4)
2008. febr. 14. 14:03
Most fejlesztésre kell vinnem Tamit nem tudok többet irni majd csak este szia
358. reni123
2008. febr. 14. 14:01
A rugalmas viselkedés szervezés az alkalmazkodást és a kreativitást jelenti de én sem vagyok annyira jártas ebben mert én csak azokat a dolgokat tudom ami Taminál van . Ö teljesen kiakad ha valaki beleszol a dolgába pl ha nem jol csinál valamit vagy ha feladatot akar csináltatni vele a logopédus és ö nem akarja csinálni a kreativitásnál gondolom azt értik hogy nem játszik szerep játékot nem kezdeményez játékot ö csak lemásolja a gyerekeket
357. 14775640c4 (válaszként erre: 355. - Reni123)
2008. febr. 14. 13:46

rugalmas gondolkodás viselkedés szervezés???

mondd el mik ezek?

mert igy én ebben nem vagyok otthon..

de egy példa

a fiam rettenetesen egoista

mindent akkor csinál amior kedve van

bölcsis van motiváció elég

de magasról letijja hogy pistike milyen ügyesen bilizik pl.meg milyen szépen beszél

nem motiválható igy

volt már hogy belepisilt a bilibe és megdicsértem ő megrántotta a vállát mintha mondta volna ezt vártátok nem?

egyszer mondtam neki robika számoljunk:

mondom egy

ő:

kettő három stb szépen tisztán

én megörültem

és mondtam ujra mondd

annyit mondott:

nem

soha többet nem számolt szerinte ezt is csak letudta

na jó néha számol azért de ritkán a mozdonyokat a tv-be thomasnál

de ez nem betegség?

és visszatérve a bilizésre az a baj hogy szeret ő pelus nélkül lenni de mégjobban hogy slagolhat szabadon :)))

nekem is mondták nem beteg?

szerinted elég rugalmasan gondolkodik?

356. reni123 (válaszként erre: 354. - 14775640c4)
2008. febr. 14. 13:32
Ha csak ezzel van probléma ez szerintem egyáltalán nem autizmus
355. reni123 (válaszként erre: 351. - 14775640c4)
2008. febr. 14. 13:30
Szia nekünk a védönönk azt mondta hogy a fiuknál késöbb várják a mozgást és a beszédet is . Az autizmusnál 3 területen vannak problémák kapcsolat teremtés, rugalmas gondolkodás vagy viselkedés szervezés és a kommunikácioban hogy ha mind a 3 területen vannak tünetek csak akkor szoktak autizmust mondani ezt szakember mondta nekem. Azt nem tudom megmondani hogy ez lustaság e ha jo a védönötök öt meglehet kérdezni nekünk is ö vete észre taminál amikor még 2 éves volt hogy autisztikus tünetei vannak.
354. 14775640c4 (válaszként erre: 353. - Reni123)
2008. febr. 14. 13:24

és az én fiam aki még ugyan nincs 3 de szeret halandzsázni

de ha nagyon akar egy két szót mond

pl szia tessék kérek kaka adjál segits, csak nem sűrűn

az még nem utal autizmusra?

mert a kislány kapcsán eszembe jutott az is

353. reni123
2008. febr. 14. 13:19
Egyetértek gernával nemszabad tovább várni.
352. gerna (válaszként erre: 348. - 14775640c4)
2008. febr. 14. 13:09
4 éves, aki egyáltalán nem beszél és nem szobatiszta - semmiképpen sem "simán" lusta. Valóban lehet autista is, de lehet fejlődési elmaradás. Szakember dönti el, melyik. Várni nem szabad tovább, fejlesztésre van szüksége.
351. 14775640c4 (válaszként erre: 350. - Reni123)
2008. febr. 14. 13:06

mondjuk az én fiam sem produkálja magát beszéd téren

ő is szeret halandzsázni

de azért mellette azért egy két szót mond

pl kérem szia segits

de ennyi néha számol de csak ha kedve tartja

akkor ez csak lustaság?

u.i.:3 éves lesz

350. reni123 (válaszként erre: 348. - 14775640c4)
2008. febr. 14. 13:03
Szia az én kislányom agusztusban lessz 4 éves és autizmust diagnosztizáltak nála, ö is halanzsanyelven beszél de ö a beszédet semm érti csak egyszerü utasitásokat a kapcsolatteremtéssel is van baj mert nem igazán figyel az emberekre de a gyerekeket nagyon utánozza.Szerintem keresenek fel korafejlesztö központot ott a szakemberek megtudják mondani hogy mi a probléma a kislánnyal ,vagy nevelési tanácsadoba lehet menni minket onnan küldek tovább a gyerekpszichiátriára ahol autizmus szürövizsgálatot csináltak. Mink is járunk korafejlesztö központba és a logopédusunk azt mondta hogy ha egy gyerek nem beszél még 3 éves korában sem akkor mindenféle képpen kell hogy logopédus foglalkozzon vele. Ha csak egykét tünet van az még nem jelent autizmust de ezt ugyis csak a szakemberek tudják megmondani remélem tudtam segitene szia.
349. csingi-lingi (válaszként erre: 347. - Sirga)
2008. febr. 14. 12:07

Szrintem nálunk ez a hatalmas harmónia abból is adódhat, hogy 12 évvel vagyok idősebb Nála. Amikor megszületett, szinte éjjel nappal Vele voltam, lestem minden rezdülését. Biztosan ezért is ez a hatalmas kapocs közöttünk.

Szerintem akinek ilyen bölcs, és kedves Édesanyja van, mint a Fiadnak, annak nem lesz nehéz az Élet. Biztosan tudni fogja Ő is, hogy soha nincs és nem lesz egyedül, Rád mindig számíthat.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook