Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Autizmus - Naná, hogy Esőember! fórum

Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)

1008. ligi (válaszként erre: 997. - M74)
2008. júl. 24. 13:48

Sziasztok!

Az oviban be volt építve a napi programba a fejlesztés, vagy utána még vinni kellett őt valahova? Hány fős a csoport?

Akiknél nem beszél a gyermek,részt vesz beszédidndításon, jár logopédushoz? Lehet, hogy hülye kérdés, bocs. Az óvodai logopédussal nem jutottunk elöbbre(normál ovi), ajánlottak itt helyben egy logopédust. Tegnap voltunk nála: 15perc után mondta, hogy nem vállalja, mert nem tudja, hogy fogjon hozzá, neki ilyen kisfiúhoz nincs tapasztalata.(nem ül meg egy helyben, utasítást ritkán követ,...)

Ha tudtok esetleg priviben jó szakembert ajánlani a 4.kerületben,15.kerületben, vagy Dunakeszi,Göd,Fót, Vác környékén, azt nagyon megköszönném. Hasonlóan ezen a környéken érdeklődnék ovi felől is.

1007. gerna (válaszként erre: 1005. - 33d480e050)
2008. júl. 24. 05:47
A mi esetünkben vénásan.
2008. júl. 24. 00:23

sziasztok, Andi vagyok, és restellem magam, mert mostanában nem jelentkeztem, de alig van szusszanásnyi időm, amióta belefogtunk a Tinusos-kezelésbe. Mi most tartunk az 5 hét elején, és eddig csak a legutolsó blokk oldáas történt, ami nálunk -sajnálatos módon a nystatin candida ellenes kúrája miatti fejlődés-leállás, és alvászavar -volt. Már az 1M-es potenciálnál tartunk, volt szükség ismétlésre is, ezután még valószínű végig kell csinálnunk a CK-t. De már alszik éjjelente, ami nekünk nagy dolog, és ez haladás.

A vitaminokkal és ásv. anyagokkla gondunk volt nekünk is, majdnem semmi nem vált be, amit az első körben kaptunk az orvosunktól. (pl. a vízben oldódó magyar c. vitamin rágótablettától hasmenés lett, emiatt újat kellett felkuatatnom, és beszereznem, úgy túnik, ez már stimmel, de még nem értük el a kívánatos adagot. Uhyanez a helyzet a Mg-al, a halolajjal, stb. Hát ezért nem vagyok itt, mert kautakodok, érdeklődöm, rendelek, és "könyvelek mindent rendületlenül". Nagy változások még nincsenek, de nem is ez volt a fő megcélzott blokk. Mi időrendi sorrendben haladunk visszafelé, ezután az MMRi oltás jön. Na ettől már tartok kicsit... Mindenkinek sok-sok kitartást, az újakat üdvözlöm, régieket puszilom, és a fentiek áldását kérem mindenkire, aki belefogott akármibe, ami a gyermeke javulását hozhatja! Puszi: Andi

1005. 33d480e050 (válaszként erre: 1003. - Agnu)
2008. júl. 23. 20:18

Sziasztok!!!!

Azt szeretnem megkerdezni,hogy hogyan vegzik az altatast az Mri-hoz?Nekunk itt(USA-ban elunk) adtak egy folyadekot amibol a vizsgalat elott fel oraval 3 teaskanalnyit kell uditobe belekeverni es azt megitatni a gyerkoccel.

1004. Andrej29 (válaszként erre: 995. - Ligi)
2008. júl. 23. 18:43
Gyerekorvos is adhat beutalót, de nekünk a gyermekpszichológus adott beutalót egy teljes szervi kivizsgálásra, amibe bele tartozott a vérvizsgálat (ételallergiára is kiterjedt)is.
1003. Agnu (válaszként erre: 1002. - Gerna)
2008. júl. 23. 18:23
A kérdés csak az, hogy megéri-e a szokványos diagnosztizáló eljárást elvégeztetni. Szerintem a vérvizsgálat rendben van, de arról még nemigen hallottam, hogy az MR lelet elősegítette volna a megfelelő kezelés kiválasztását. (Viszont olyan szomorú esetről már hallottam, mikor az altatás után jelentkeztek az autisztikus tünetek előzőleg egészséges gyermeken. Ugyanakkor valószínű, hogy az MR-hez altatás nem olyan mély, mint egy műtéthez - de azért én nem kockáztatnék).
1002. gerna
2008. júl. 23. 17:48

"Homeopátiával nem lehet genetikai kódot megváltoztatni. A genetikai rendellenességekből származó korképek a hibás információk kifejeződései (expressziói), melyek megmutatkozhatnak a fehérjeszintézistől kezdve egészen a működésbeni és szervi elváltozásokig."

Idézet dr. Dániel-Tenkei Ilona honlapjáról.

Tehát a homeopátia sem utasítja el a szokványos módszerekkel történő diagnózist, vagyis a pontos felderítést - ha pedig a dg. megvan, lehet hozzá választani a megfelelő gyógymódot.

1001. Panni1974 (válaszként erre: 1000. - Gerna)
2008. júl. 23. 16:47

Andrejnek írt üzenetem lényege inkább a döntés volt, a homeopátia és a hagyományos orvoslás között.

"A homeopátia abban különbözik az akadémikus orvoslástól, hogy nem egyes panaszokat kezel, hanem az egész embert. A betegség az egész

szervezet egyensúlyi állapotának zavarát jelenti, amely a tünetekben mutatkozik meg. Tehát maguk a panaszok, melyeket hétköznapi nyelven betegségeknek neveznek, csupán jelei, kifejeződései a központi egyensúly zavarának, amely maga a betegség.

A homeopátiás kezelés lényege annak az egyéni szernek a megtalálása, mely a leghasonlatosabb ahhoz a létállapothoz, melyet az egyén minden

szinten : testi, funkcionális, érzelmi, gondolati, verbális, stb. úton-módon kifejez.

A rendszeresen, de nagyobb időközönként szedett alkati szer segíti a saját gyógyító mechanizmus mozgósítását, az immunrendszer stimulálását. Ha valóban homeopátiás (tehát: egész emberre irányuló) jó szert kezd szedni valaki, akkor MINDEN szinten, minden tünet lkezd „mocorogni". Nem csak az, amiért a páciens felkeres, hanem minden: energia szint, közérzet, testi tünetek, minden.

Az alkati szer nem a tüneteket fogja csupán tologatni, hanem a szervezet egészére hatva annak egyensúlyi állapotát fogja elősegíteni, s ezáltal az összes tünetét javítani."

Idézetek:

Dr. Dániel-Tenkei Ilona

www.tenkeica.hu

1000. gerna (válaszként erre: 999. - Panni1974)
2008. júl. 23. 16:25

Antibiotikumos altatás? hát nálunk aztán már volt MRI altatásban is, meg anélkül is, de sima altatásnál nincs antibiotikum.

A vérvizsgálatokról: sok anyagcserezavar okoz (többek között) autizmusra jellemző tüneteket. Az alapproblémát viszont fel kell deríteni.

999. Panni1974 (válaszként erre: 990. - Andrej29)
2008. júl. 23. 16:08

Nagyon alaposak vagytok, de ez talán már túlzott is. Sajnálom, hogy nem bíztok eléggé a homeopátiában, akkor nem gondolkodnál ilyenekben, hogy altatás és koponya vizsgálat.

Lehet, hogy jobb lenne egy módszert követni, nem összekeverni a kettőt, mert - bár lehet, hogy a legjobbat akarod de - teljes a zűrzavar.

Az egész homeopátiás eddigi méregtelenítést semlegesítitek az antibiotikumos altatással, és egy olyan plusz vizsgálatnak teszitek ki a saját gyermeketeket, amit egy egészséges is nehezen viselne el. És az altató pont az idegrendszerre hat.

Már a vérvizsgálat is felesleges tortúra volt: pontosan megvan a leírás a könyvben erről, amit még mindig nem olvastál el ezek szerint.

Sajnálom a kisfiatokat és a homeopátiás orvosotokat egyaránt.

Ha a normál orvoslásban hiszel, kövesd inkább azt.

998. Sirga
2008. júl. 23. 14:37

Sziasztok!

Üdv Mindenkinek! Vasárnap megkapta a kisfiam az első bogyókat. Tegnap némi pörgést vettünk észre, ami ma már kezd idegörlő méreteket ölteni, de próbálok erős lenni... MMR oltás... Ma kapja a második "adagot".

Kitartás, Kedves Szülők! - de hagyjatok belőle nekem is! ;)

997. M74
2008. júl. 23. 07:59

Sziasztok!

Integrált oviban van tapasztalatunk bőven, kicsi lánykám már két évet lehúzott ott, nem beszélő, hisztikés enyhe autistaként. Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok ez ügyben. Mi vegyes csoportba járunk, és szerencsére ebben a két évben csoporttárs volt a nagytesó is, ez nekünk így nagyon jól bevált.

996. ligi (válaszként erre: 991. - Mimi-rita)
2008. júl. 22. 22:00
Köszi az ovis választ.
995. ligi (válaszként erre: 990. - Andrej29)
2008. júl. 22. 21:58

Szia!

Hol csinálták nektek az ételallergiavizsgálatot?

A gyerekorvos utalta be, vagy magánorvosnál voltatok?

994. e julis
2008. júl. 22. 21:44

Mi az Infanrix utolsó hetében járunk. Mivel nem ez a leggyanusabb ezért én még nem látok nagyobb változásokat, de annyi biztos, hogy szelidebb lett a kisfiam, a beszédértése javult, és a passzív szókinccsel gyorsabban halad mint idáig bármikor. A vitaminokat szedjük rendületlenül, nincs vele gond, bár a sima C-ből vissza kell vennünk 1500-ra.

Az új tagokat szeretettel üdvözlöm!!!

Kitartás, nagyon sok jó dolog fog velünk történni!!!

993. Agnu (válaszként erre: 990. - Andrej29)
2008. júl. 22. 21:31
Szerintem várd ki a legalább ennek a sorozatnak (Priorix) a végét, hogy tisztábban láss! Én is tagja vagyok a zárt levelezőlistának, ott vannak, akik végeztek egy-egy oltás kivezetésével, ők már látják az első eredményket. MR-t csináltatni ráérsz azután is - gondolj bele, az altatás lehet hogy megviseli a kisfiad idegrendszerét - igaza lehet a homeopátiás dokinak... (Mi is hozzá járunk, szerintem nagyon alapos és nagytudású).
992. mimi-rita (válaszként erre: 989. - Kati18)
2008. júl. 22. 18:30

szia kati :)))

gondolom tudod ki vagyok :))

2008. júl. 22. 18:30

sziasztok!

ne haragudjatok, én rajta vagyok a zárt levlistán, de egyáltalán nem gondoltam, hogy emiatt itt hagynám ezt a fórumot!!! csak hát...és itt jön a mentegetőzés :), az idő hiány, blabla :))

szóval én leszek itt ezentúl is.

aki csinálja a tinus féle terápiát illetve el akarja kezdeni, az írjon privát és én privát megírom, kinél kell kérni a felvételt a zárt levlistára.

az egy biztonságosabb tér egy kicsit, nincs kötekedés, felesleges körök, tudjuk egymást erősíteni, infókat átadni.

már írtam pár embernek innen, de nem tudom mindenkiről, hogy ki csinálja.

és természetesen semmi de semmi kirekesztést ne érezzen senki aki nem csinálja!!!!!

ligi, mi most megyünk oviba a gyerkőccel, az első évet fejlesztősbe megyünk, de nagyon remélem, hogy idővel át tudunk menni integráltba. ami most a fejlesztős mellett szól, az az intenzitás, amit otthon vagy normál oviban nem kaphatna meg.

nehéz döntés volt, remélem jól tettem...

2008. júl. 22. 18:07

Sziasztok!

Azért írok mert itt vagyunk mi is, a problémánk nem szűnt meg, sajnos. Szedjük a vitaminokat (Eskimo Kids, Ascorbyl Palmitate, Cebion C vitamin)és elkezdtük Tominál a homeopátiás kezelést. A Priorix nevű oltás méregtelenítésével kezdtünk, C30, C200 potenciákban. Most jön majd az 1MK potenciál..A c200 első adag után úgy mentünk délután a bölcsibe hogy őrjöngött a Gyerkőc és nem tudták megvígasztalni.Amikor mellé léptünk minket sem ismert fel.Teljesen magán kivül volt. Megfogtam, ölbe vettem és kivittem az autóba. Az autóba 1 perc után megnyugodott, mosolygott, mintha mi se történt volna. Nagyon rémisztő volt. A Doki azt mondta hogy az ilyen dühroham is annak a jele, hogy a kezelés hatására oldódnak az agyban az energetikai blokkok. Gondozónők azt mondják hogy a Tomin meglátszik hogy többet foglalkozunk vele és a bölcsiben sokkal aktívabb mint előtte volt. Viszont továbbra se beszél, a nemet nehezen viseli. Voltunk egyéb vizsgálatokon is. Vettek le Tomitól vért mindenféle vizsgálathoz (tejcukor, gliadin, ételallergia stb). Eredményekre még várunk. Viszont az ottani gyerekorvos javasolta, hogy csináltassunk koponya MR-t. Ehhez viszont el kellene, hogy altassák. Ezt viszont a homeopátiás orvosunk nem ajánlott. Beadtuk a jelentkezésünket a Delej utcába is, visszajelzés még nem érkezett. A fórumot persze mindíg követjük.

András

989. Kati18
2008. júl. 22. 13:18

Sziasztok!

Én még új vagyok itt, és most próbálok ismerkedni a Tinus módszerrel. Próbálok visszaolvasni is.

Elsősorban olyan kérdésem lenne, hogy ismer valaki Kecskeméten homeopátiás dokit aki ezt a módszert használja?

988. ligi
2008. júl. 22. 13:12

Szia!

Mi nem a Korai fejlesztőbe, hanem a Delej utcai Aut. Kut.csoportba jelentkeztünk vizsgálatra.Tudom, erről is megoszlanak a vélemények, hol érdemes vizsgáltatni.

A Madarász utcai kórház egy pszichológusa és egy neurológusa vetette fel a gyanút.

Fejlesztésnek most a TSMT tornát a vizi változatát csináljuk.Logopédiát most kezdjük.Apró változások vannak,nem lehet tudni ennek köszönhető -e.Kevesebb a hiszti, dühroham.Új szó nincs, de néhány új szókezdemény-általában az első szótag- van.A változásokat jobban viseli.

A kiadványt nem ismerem, de köszi, utána fogok keresni.

Tavaly októbertől már járt oviba itt helyben, fél napig.De:logopédus nem foglalkozott vele (akkor még csak annyi volt a "diagnózis", hogy nem beszél.), és nála sokkal idősebbekhez tették, 28 fős csoportba.Sokat nem is volt oviban, mert beteg volt rengeteget, kórházban volt, kivizsgálásokra jártunk.

mi is gondolkodunk integrált bölcsin is-6 éves korig maradhatna-, de az Vácon lenne a közelünkben. Férjem pedig Bp.-en dolgozik, egy autónk van.Már tavaly is nagyon rossz volt a kicsit húzkodni, mindig pont alvásidőben kellett elhozni a nagyobbikat.

Szép neve van a kisfiadnak, a bátyám is Levente.

987. oanita (válaszként erre: 986. - Ligi)
2008. júl. 22. 12:38
Kedves ligi!Visszaolvastam a hozzászólásaidat. Láttam , hasonló bizonytalanságokkal küzködsz, mint én..mi, a kisfiúnkkal, bár a te kicsid már 3,5 éves, az enyém még csak most lesz 2. Sikerült már bejutnotok a Korai Fejlesztő vizsgálatára? Nekünk szept., okt.ra ígérte Ceizer Barbara. Végül is azóta hogyan kezdtétek el fejlesztetni a kisfiad? Változott?Mond esetleg a 3-4 szónál már többet? Láttam kérdezted, hogyan magyarázd majd el a kisebbik gyermekednek, miért nem beszél a nagytesó. Nekem a "magyarázkodásra" jó ötleteket adott az AUTISTA A TESTVÉREM kiadvány, ( de lehet, hogy már került a könyv a kezedbe...)Remélem az ovi témában is kapsz majd segítséget a többiektől. Mi most olyan bölcsibe megyünk októbertől, ahol integráció van, de a sérült gyerekekkel minden nap szakember külön foglalkozik. Nagyon izgulok, Levi egyáltalán "tűri"-e majd a közösséget. Ha jön hozzánk valaki vendégségbe is, szinte menekül, elbújik a "zaklatás" elöl. Üdv:Anita
986. ligi
2008. júl. 22. 12:13

Mi mostanában oviválasztáson agyalunk rengeteget.

Integrált vagy nem? Helyben vagy Bp.-en? (bp. mellett lakunk.)És még vagy ezer kérdés ovival kapcsolatban.Annyi a könnyebbség, hogy fél évig még itthon leszek a kisebbikkel.

985. ligi (válaszként erre: 984. - Oanita)
2008. júl. 22. 12:07

Én szívesen levelezek, de nekem inkább kérdéseim vannak és tapasztalatom nem-nagyon.

Hol lehet beszerezni a Tinus könyvecskét?

Azért ha egyszer belevágunk mi is, válaszolgattok rutinos anyukák, apukák?

Én is értetlenül állok a fórum megrekedése elött,de nem vagyok itt olyan régóta. Biztosan megvan rá az alapos okotok.

984. oanita (válaszként erre: 983. - Oanita)
2008. júl. 22. 11:39
Azt is remélem, hogy hamarosan, nem csak magammal levelezek majd..
983. oanita
2008. júl. 22. 11:38
A Fórumról távozóknak nagyon sok sikert, és kitartást kívánok a Tinus módszer kivitelezéséhez!Drága gyermekeiknek pedig mihamarabbi gyógyulást, sok örömöt!Külön köszönöm tisztes figyelmességét annak, aki privátban magyarázatot adott a Fórum leállására!Akik maradtunk, remélem továbbra is lelki segítségére leszünk egymásnak, és továbbra is tudunk majd tapaszatalatokat megosztani egymással, a segélykiáltásokra pedig bízom benne ezek után is odafigyelünk majd, és segítünk , ha tudunk..
982. oanita (válaszként erre: 981. - Oanita)
2008. júl. 21. 14:41
Mi lett a fórummal? Hol vagytok?
981. oanita (válaszként erre: 980. - Lipuszandi)
2008. júl. 16. 08:13
Kedves Andi!Hogy vagy?Miért vagy most passzív a fórumon? Hogy van kicsi fiad?
980. lipuszandi (válaszként erre: 967. - 33d480e050)
2008. júl. 16. 00:32

Hol szerezted be a MOR-epa halolajat? Bocs, Andi vagyok, csak mostanában passzívan vagyok tagja a fórumnak. Szóval megköszönném, ha megírnád!

Andi

979. ligi
2008. júl. 15. 21:48

Szobatisztaság ügyben olvastam már pár jó ötletet tőletek, talán tudtok nekem is segíteni.

(Nálunk is volt olyan korszak, hogy a kakit magára kente, falra, stb.)

Szabolcs majdnem 4 éves.Kakilni csak pelusba hajlandó.(éjszaka is kell még neki pelenka)Pisilni wc-be, bilibe, udvarra.Nadrágba már régóta sosem kakil be, vagy visszatartja, vagy pelenkát "kér". (nem beszél)Próbálkoztunk jutalommal,és hasonlókkal. A legaranyosabb az volt, amikor eldugtuk, és mondtuk nincs, elfogyott.Majdnem levette az akkor egy éves öccséről, hogy az neki kell. Szeptembertől lehet hogy nem csak 4 órát lesz oviban, és ezért szeretnénk hogy ez változzon.

Van valami ötletetek?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook