Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Autizmus - Naná, hogy Esőember! fórum

Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)

948. oanita (válaszként erre: 945. - Mimi-rita)
2008. júl. 14. 13:50

Igazából azonban megértem a haragot, a szomorúságot..Ezek az érzések engem sem kerülnek el, tekintve, hogy érintett lettem..gyönyörű kicsim révén.. De próbálok ezek után is örülni az életnek!A gyermekem így is egy csoda számomra!

Igen, Isten- a mi legfontosabb ügyünkben- az autizmus témakörében is nagy vitákat, ellentéteket vált ki..

947. oanita (válaszként erre: 945. - Mimi-rita)
2008. júl. 14. 13:42
Én fogok az autizmus spektrum zavar "valahol"ján elhelyezkedő kisfiamnak Istenről beszélni, ha megérti, ha nem , ha figyel, ha nem. Lehet hogy énekelve beszélek majd. Én nem haragszom az "égiekre"!De ez az én szubjektív hozzáállásom. Ha egészséges lenne a gyermekünk, akkor az természetes..De persze attól még nem élünk hálát adva Istennek, - neki tetsző életet, és nem nevelünk Őt követő gyermeket, az egészségesből -sem- .. Ha nem egészséges, akkor haragszunk..
946. mimi-rita (válaszként erre: 940. - Katanyu)
2008. júl. 14. 10:30

szia katanyu!

nehéz kérdést tettél fel. azt hiszem jósolni egyikünk se tud, és nem is mer, főleg egy komment alapján.

az enyém is kicsi még, 3 éves, nem túl súlyos, de én mégis belevágok bármibe, mert - nem tudom, ezt tapasztaltad-e - mostanában kezdenek markánsabbá válni a különbségek, és azt hiszem fejlesztések, terápiák, kezelések stb. nélkül ez a szakadék egyre csak nő...

ha valamikor, ilyenkor még nagyon fogékony az agy, idegrendszer stb, szerintem túl sokat ne gondolkozz.

a szenzomotoros torna nagyon jó, mi is csináljuk január óta.

mi belevágtunk a homeppátiás kezelésbe májusban, és diétázunk is. kutya nehéz, de látom az eredményeket.

olvasgass utána, és dönts, hamar repülnek az évek.

sok erőt neked!

945. mimi-rita (válaszként erre: 941. - Berber)
2008. júl. 14. 10:21

kedves barbara!

remélem be szoktál még ide is nézni.

napok óta gondolkodom a kéréseden, és mára jutottam el odáig, hogy ne indulatból reagáljak.

valami azt súgja nekem, hogy te eddig még nem nagyon találkozhattál az autizmus témakörével, csak lelkesen és jószándékúan segíteni akarsz.

azt ajánlanám Neked, hogy alaposan olvass utána a témakörnek először.

olyan, hogy "autista gyerekek" nincs. van az autizmus spektrumzavar és azon mindegyik gyerek máshol helyezkedik el, van akinél van még egyéb fogyatékosság ( testi, szellemi), van akinél ép intellektus, jó beszédkészség mellett is tapasztalható valami "furcsaság".

az azért elmondható, hogy általában nehezen tudnak elvont fogalmakkal mit kezdeni, annál, meg hogy isten, kevés elvontabb fogalmat találni...

én magam nagy haraggal vagyok az "égiek" iránt, azt hiszem, ez sok szülőről elmondható, akinek nem egészséges a gyereke, tehát én a cselekvő szeretettel, odafordulással abszolút megfogható vagyok, de azzal, hogy az autista kisgyerekemnek hittant tanítsanak az oviba...hát ez kissé meredek nekem.

remélem nem bántottalak meg, mert egyébként nagyon-nagyon értékelem, hogy óvonőként az elesettebb kisgyerekek felé nyitsz!

ha ezek után még van kérdésed :)), szívesen segítek konkrétumokkal is.

944. oanita (válaszként erre: 941. - Berber)
2008. júl. 13. 10:46
Kedves Barbi!Sajnos potenciálisan én segíteni nem tudok,mert az autisztikus tüneteket mutató kisfiam még nem óvodáskorú, de nagyon érdekel a kutásod folyamata, későbbi eredményei!Remélem a többi szülő tud majd ötleteket adni, tapasztalatokat megosztani veled!Hogyan végzed a kutatást?Ellátogatsz olyan óvodákba, ahol autista gyermekeket nevelnek, és megfigyeled a módszereket?Milyen szakirodalmakat sikerült már a témában elolvasnod?Házi dolgozathoz, vagy esetleg már diplomamamunkához végzed a kutatást?Írj privát üzenetet, ha gondolod. Sok sikert kívánok a munkádhoz! Amiben én segíthetnék, talán, az szakirodalom ajánlása!Üdvözlettel:Anita
943. Klendi
2008. júl. 13. 07:38
Akkor jó:)))) Sokat gondoltam rátok!:)
942. Agnu
2008. júl. 13. 07:35
Köszi Klendi! Jól vagyunk, amilyen hirtelen jött a láz, olyan hirtelen el is múlt :))). Köszönöm a homeopátiás könyv tippeket is!
941. berber
2008. júl. 12. 23:46

Sziasztok!

Én Barbi vagyok. és a segítségeteket szeretném kérni.

az autizmusról végzek felmérést, pontosabban arról, h milyen módon lehet óvodában autista gyermekeket foglalkoztatni, illetve h lehet-e autista kisgyermekeknek hittant tartani.rendkívül érdekel ez a két téma mert magam is óvodapedagógus és hittanoktató leszek és szeretném jól végezni a feladatom. szeretném ha az autista kisgyermek minél jobban érezné magát és minél közelebb kerülne Istenhez.ha vki tudna ebben nekem segíteni kérem írjon a mezei_barbara@freemail.hu email címre.nagyon szépen köszönöm!sziasztok!

940. katanyu
2008. júl. 12. 21:36

sziasztok. Már egy ideje olvasgatok, de most bekopogtatok, ha szabad. 3 éves múlt tavasszal a kisfiam, neki vannak autisztikus tünetei. Voltunk már a Vadaskertben, ott volt egy 1 órás "megfigyelés", ahol a szenzomotoros torna elkezdését javasolták - holnap megyünk először erre. Továbbiakról egyelőre nem esett szó, de persze én már hónapok óta az internetet böngészem, és teljesen fel vagyok villanyozva a homeopátiás lehetőségtől - ezért nagyon figyelem a közületek érintetteknél az eseményeket, és nagyon szurkolok! -, és most fontolgatom, hogy kezdjünk-e el kazein és gluténmentes diétát. Egyébként semmi emésztési problémája nincs, ilyen esetben is megéri kipróbálni ezt a diétát? Ő egyébként most biztos, hogy csak "enyhe" eset (már ha egyáltalán az, bár mivel most már spektrumban gondolkoznak a szakemberek, ebbe szinte biztosan beleesik), ő most már majdnem szobatiszta, beszél, kis okoska, csak nagyon sokszor baromi nehezen figyel oda ránk, sokszor nagyon elmerül magában, kevéssé érdeklődik a kortársai iránt, furán néz néha a "szeme sarkából", keveset néz a szemünkbe stb...de egyelőre(?) nem nagyon tűnik ki a "tömegből" (bár mindenki látja a "furaságát"), és én igazából azon aggódok, hogy ez ilyen korban mennyire tud vajon romlani? Mire lehet számítani?

Köszönöm, ha válaszoltok

Kata

939. Klendi (válaszként erre: 938. - Árpicica)
2008. júl. 12. 17:07
Szia!:)
2008. júl. 12. 17:00
régóta olvassuk a fórumot de csak most regisztráltunk. sziasztok
2008. júl. 12. 11:28

Robin Hayfield: Homeopátia

Útmutató a mindennapi egészségmegôrzéshez (Magyar könyvklub)

Dana Ullman: Hogyan gyógyítsuk gyermekeinket homeopátiával (Magyar könyvlub)

Peter Chappel : Lelki gyógyítás homeopátiával (Önsegítô kézikönyv, ÚJ PARADIGMA)

Én sokat tanultam belôlük.

936. Klendi
2008. júl. 12. 11:17
Szia Agnu! Jól vagytok? Kati
935. oanita (válaszként erre: 931. - Mimi-rita)
2008. júl. 11. 21:40
Kedves "mimi-rita"! Köszönöm a tanácsot, és utána olvasok!Szeretettel:Anita
934. Agnu (válaszként erre: 933. - Panni1974)
2008. júl. 11. 17:01
Köszi!
2008. júl. 11. 15:20

A remedium könyvkiadó kiadványai nagyon jók.

Ezek közül is kiemelkedően jó és lenyűgöző:

Horváth Katalin - Bóna László:

Homeopátiás gyógyművészség

[link]

és a Homeopátia kézikönyve az, ami nagyon jó.

[link]

A natursziget.com weboldalon is nagyon jó a homeopátiás rész, + a tanácsadói rovatban Dr. Sebő Zsuzsa is tanácsol.

932. Agnu (válaszként erre: 930. - Mimi-rita)
2008. júl. 11. 13:50

Én is azon gondolkodtam, hogy elvigyem-e a sima gyermekorvoshoz a kisfiamat, de szerintem elég furcsán nézett volna rám, ha előadom, hogy lehet, hogy ezért lázas a fiam, mert az oltásokat (amiket egyébként ő adott be) méregtelenítjük. Másrészt meg azt sem akartam, hogy ne lássa a gyereket az orvos - mivel lehet, hogy tényleg beteg, és az egésznek semmi köze a homeopátiához. Szerintem ilyenkor jobb egyenesen a homeopátiás orvoshoz menni + minél több ismeretet gyűjteni a homeopátia területéről (hogy tudjak otthon kezelni egy megfázást, lázat csillapítani stb).

Tudtok ajánlani valami jó könyvet homeopátiáról kezdőknek?

931. mimi-rita (válaszként erre: 919. - Oanita)
2008. júl. 11. 09:40

szia anita!

nekem a bhrg alapítvánnyal vannak nagyon jó tapasztalataim.

keress rájuk a neten.

a terápia előtt csinálnak egy felmérést, és egyénre szabott mozgássort állítanak össze. van vizi és szárazföldi rész is. kifejezetten sok autista, autisztikus, hiperaktív gyereket kezelnek. de teljesen jó "csak úgy" is eljárni.

ők megmondják, ha látnak a mozgáaban valami eltérőt, továbbküldenek, ha szükséges.

mi januártól járunk, marcellnek nagyon jót tett, szeptembertől az oviban is lesz folytatása aminek nagyon örülök.

tsmt (tervezett szenzomotoros tréningnek ) hívják a torna részét, hrg-nek az úszós részt.

rettentően jól rá tud erősíteni a különböző más fejlesztésekre, és ilyen kicsivel még a mozgáson kíivül nagyon mást nem tudsz csinálni.

930. mimi-rita (válaszként erre: 929. - Agnu)
2008. júl. 11. 09:32

még egyszer jobbulást Nektek!

én pont most gondoltam végig miattatok, eddig eszembe se jutott, csak hogy tegnap írtad, hogy lázas a kisfiad, hogy mi lesz, ha beteg lesz marcell. a mi gyerekorovosunk nem is tud a kezelésről még, és sejtem mi lesz a reakciója, ha elmondom neki...

929. Agnu
2008. júl. 11. 09:15
Sziasztok! Köszönöm szépen mindenki segítségét és érdeklődését. Szerencsére lement a láz néhány hűtőfürdő és kb. az ötödik adag ferrum után 38,5 körüli értékre, akkor el tudott aludni a kisfiam és reggelre már egyáltalán nem volt láza. Remélem délutánra, estére sem fog nagyon megemelkedni a hőmérsékelete.
928. Klendi
2008. júl. 11. 07:43
Szia Agnu! Hogy vagytok? Remélem már jobban!!!!!!!!
927. Panni1974 (válaszként erre: 925. - Lipuszandi)
2008. júl. 11. 07:24

hahó,

nem szabad mentolos balzsamot használni a homeopátiával együtt.

926. e julis
2008. júl. 11. 07:18

Akik homeopátiáznak, azoknak fontos lehet. Bocs, a hossza miatt

AZ ADAGOLÁSRÓL ÁLTALÁBAN

Az alacsony potenciából (D6, C6) naponta 3-4x5 golyócskát, a közepes potenciából (D12, C12) naponta 2x5 golyócskát, a magas potenciából pedig (D30 C30 D200 C200) naponta, kétnaponta esetleg hetente 1x5 golyócskát veszünk be.

Megelőzés céljából például az Echinacea D4 potenciájából naponta 3x5 golyócskát szedjünk.

Súlyosabb esetben (magas láz, ételmérgezés, súlyos sérülés) akár 5-10 percenként, majd ritkítva a bevételt óránként is bevehetünk 5-5 golyócskát a tünetek megszűnéséig.

Szükség lehet a szer egy adagjának elosztására a nap folyamán. Ilyenkor 5-10 golyócskát 2 dl vízben feloldunk, műanyag kanállal alaposan megkeverjük, majd kortyonként adjuk, vagy kanállal adagoljuk a betegnek. Súlyosabb esetben (magas láz) 5-10 percenként is adhatunk belőle. Ne használjunk fém kanalat, a fémmel való érintkezés hatástalaníthatja a gyógyszert!

FIGYELEM! Minden esetben a javulás mértékének megfelelően csökkentsük a bevétel gyakoriságát! A gyógyulást hozó legkisebb adag a legjobb!

BEVÉTELI SZABÁLYOK

A homeopátiás golyócskákat víz nélkül kell elszopogatni. A csecsemők és kisgyerekek kevés vízben feloldva is kaphatják, ha véletlenül lenyelik az sem baj.

A gyógyszerek szedésével egyidejűleg ne használjunk kámforos-mentolos kenőcsöket, bedörzsölő szereket és lehetőség szerint ne igyunk kávét.

FIGYELEM! A golyócskák bevétele előtt és után fél órával sem enni, inni, dohányozni, mentolos fogkrémmel fogat mosni, sem rágógumit rágni nem szabad.

HOGYAN KELL TÁROLNI A SZEREKET?

A homeopátiás szereket nem szabad fűszerek, kávé-tea, aromás, illatos anyagok mellett, nagy feszültségű elektromos eszközök (rádiótelefon, mikrosütő, számítógép, TV) egy méteres körzetében, valamint sugárzó hő (napsütés, kályha stb.) hatásának kitéve tárolni. Legcélszerűbb egy szekrényben vagy egy dobozban, gondosan rendbe rakva tárolni a készítményeket.

A gyógyszeres üveg mindig szorosan zárva legyen!

925. lipuszandi (válaszként erre: 923. - Agnu)
2008. júl. 11. 00:32
jaj ti szegények, ez nem lesz egy könnyű éjjel. Hát igen, a szerre valóban hamarabb kellett volna reagálnia. Hallottál a Luffa, vagy Tigris mentolos balzsamokról? Állítólag mivel hűsítenek, a lázat is leviszik kicsit. Van kifejezetten gyerekeknek való. ( ez a Luffa) Nagyon szorítok a kis betegednek, vigyázz rá, és magadra is! Andi
924. Panni1974 (válaszként erre: 923. - Agnu)
2008. júl. 10. 22:55

nyilván mindenki mást mond.. nekem az az elméletem, ha nagy dózisban kapják a gyerekek a C vitamint, nem igazán állhat fenn vírusfertőzés.

nagyon bízom benne, hogy rendeződnek a dolgok.

az ecetes zoknit próbáljátok ki. Fontos, hogy a láb szárát is érje az ecet. Büdös, de nagyon sok esetben segít.

923. Agnu (válaszként erre: 922. - Lipuszandi)
2008. júl. 10. 21:06
Szia Andi! Nagyon örülök, hogy itt vagy - valami jó is történik ezen a nehéz napon. A kisfiamnak magas láza van, 39 felett, nagyon odavan szegény. Elvittem egy másik homeopátiás dokihoz (a mienk szabadságon van), szerinte egyáltan nem biztos, hogy az oltási szerre való reakcióról van szó, lehet, hogy csak vírusfertőzés (szerinte hamarabb kellett volna reagálnia - péntekenként kapja a szert, a láz meg csak szerda este kezdődött). Lázcsillapításra ez az orvos is csak a ferrumot ajánlotta, de nem nagyon viszi le a lázát, úgyhogy valószínű hűtőfürdők sorozata vár ránk az éjjel. Cuprumot nem kapott.
922. lipuszandi (válaszként erre: 915. - Agnu)
2008. júl. 10. 19:42
nem kapott Cuprum Metallicumot mostanában? Attól is felugorhat a láza, de annak spontán le is kell menni..
921. Agnu
2008. júl. 10. 15:55
Köszi Panni! Sajnos megy fel újra a láz (már 38,7 °C), a doki nincs itt, de már felhívtam egy másikat, elmodtam mi a helyzet (nem tudom, hogy beteg-e vagy csak a szerre reagál), megyünk hozzá 3/4 6-ra.
920. Panni1974 (válaszként erre: 915. - Agnu)
2008. júl. 10. 15:36

hahó.

nem voltam eddig gépközelben :(

Jó lesz a C15 is, bár azóta sztem megoldottátok.

A legegyszerűbb ecetes vizes zoknit húzni lábszárközépig (ha hagyja a kicsi)

Ha 39-től feljebb megy a láz, mindenképp beszélj orvossal.

A homeopata orvosotokat mindenképp faggasd ki a lázzal kapcsolatban. (pl. ha a ferrum c12 nem viszi le, akkor mit ajánl.)

919. oanita
2008. júl. 10. 12:33
Sziasztok! A kisfiam 2 éves lesz szeptemberben. Autisztikus tüneteket mutat, diagnózisunk még nincs. Pár napja észrevettem, hogy a kis ügyes mozgású Levi, furcsán, asszimetrikusan lóbálja a kezecskéit futás közben. A jobb kezénél szinte csak az alkarját, a bal kezét meg rendesen. Ez a furcsa futás is tünete lehet a mozgás terén az autizmus spektum állapotnak? Mik a tapasztalataitok a picijeitekkel? Vagy esetleg más felhívó jele lehet az idegrendszer fejlődése valamilyen rendellenességének ? Tudom nem vagytok orvosok (legtöbben..)de akinek van hasonló tapasztalata , az légyszi írjon, addig is míg szakembert kérdezek a problámáról!! Köszönöm:Anita

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook