Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)
GFCF
diétáról
Sirgának teljesen igaza van, fontos a lassú átálás.
Nálunk Viki a tejtermékeket 1 éve magától utasítja vissza, ezzel nem volt sok gondom. A tej peptidje gyorsan eltűnik a szervezetből, a gluténnak kell kb. 8 hónap. A bélbolyhok 2 év múlva regenerálódnak.
A tejjel kell kezdeni. Fontos a fehérje és kalcium pótlás. Fehérje értelem szerűen fehér hús és hal napi bevezetése. Szóját én nem ajánlom, a rizstej jó, ha nem GMO-s.
Kálcium nagyobb gyereknek Tovita, kisebbnek Calcium Kid spec tápszer, recept nélkül, eper izű állítólag, de vacak íze van, kb 1200ft
Anita!
Először is azt szeretném írni, hogy a diéta csak tüneti kezelés! Már van más, ami több reménnyel kecsegtet... De, ha ettől függetlenül belevágtok, akkor mindenképpen orvosi ellenőrzés mellett! Nehogy vitaminhiány lépjen fel. Mi rengeteg vitamint szedtünk, sokfélét (Dr. Büki György javaslata alapján.). Nem javaslom azt a módszert, ahogy mi belevágtunk - egyik napról a másikra -, bár kétségtelenül látványos volt az eredmény. Tehát csak fokozatosan!!!
Sziasztok!
Egy kelációs cikk kapcsán írtam először, még mindig ezt járjuk körbe. Megpróbáltam acikkben szereplő tervezett kutatásnak utánakeresni, közben ezt találtam.
Ismeri valaki? Vélemény? Megbízható információk, vagy terelés?
Idő hiányában még csak pár cikkbe néztem bele,
a félrevezető laborokon kaptam fel a fejem elsőként.
Laikus vagyok, és az itthoni vitában sem tudom eldönteni, kinek van igaza, eddig azt az elvet követtük, ha egy terápia nem árt, miért ne adnánk egy esélyt neki.
Nekem az is új, a kelációba egy ötéves gyerek meghalt pár évvel ezelőtt, mert a vérében? a kalcium szint vészesen lecsökkent. Ti tudtok erről, itthon is használnak infúziót?Tablettában ugyanezt használják? Azt tudom más szülőktől, Dr. U. T. nem vállalta pont valami laborproblémák miatt a kelációs kezelést itthon.
Vagy a mitokondriális betegség, erről eddig nem is halottam.
Elnézést, ha ezek nagyon triviális dolgok.
Anita!
Én dietetikus vagyok, nekem kapásból megy a GFCF diéta betartása, bár jó recepteket mástól én is szívesen fogadok.
Az esőemberen találsz rengeteg infót, és ha több időm lesz küldök neked iwiw-en tanácsokat a kezdéshez!
Dorka!
Mi is fontolgatjuk, hogy elkezdjük a diétát, de hogyan, hol kezdjük? Levi krémtúrón, kifliken él..Ti hogyan vágtatok bele? Orvosi ellenőrzés mellett? Vagy magadtól ? Talán egy próbát megérne, sőt!
Én Béres Vitakidet adok napi 1 szemet(narancs ízű rágótablettát), este Teva Halolaj kapszulát, felszúrom és vmihez hozzáadom. íztelen és nincs reős szga sem.
Eddig sikerült beadnom minden este, gond nélkül!
Más!
Tudjátok fenntartásaim voltak a GFCF diétával kapcsolatban, de azért kipróbáltam Vikivel.
Eddigi eredmények: 19-7 ig alszik, nincs éjszakai ébredés,este 2-3 perc alatt elalszik, semmi nyűgösködés. Néhány új szót használ : cica, anya, addide, anyjaistenit. Na ezt anyósomtól tanulta, aki tréfásan szokta használni.
És még nem is tartunk a diéta teljes bevezetésénél! Semmiért abba nem hagynánk!
Tudom, mondtad múltkor a telefonba is!:)
Én is akarok neki valamit adni, úgyhogy infózom, hogy mi a legjobb!
Hali!:)
Az íze is rossz?
Köszi szépen!:)
Egy próbát megér!
Ha Ő nem eszi meg, megeszem én!:DDDD
Te megkóstoltad?
Nem rossz az íze? Nem túl "büdi?
A Félix nagyon érzékeny az ilyen dolgokra!:(
Eddig még semmit nem tudtam így beadni neki!:(((
Hogyan sikerült neki beadnod?
Az én 2 éves fiam nem veszi be a kapszulát!
Hihetetlen, ha most nem érek rá, és nem kezdek el fórumot olvasni, nem is tudtam volna ezekről a dolgokról. Január óta tudjuk, hogy autista a négyéves kisfiúnk, március óta papírom is van róla, de csak az emelt családiról és a gyesről tudtam, mert ezekről elmondták, hogy jár. A többiről sejtelmem sem volt.
De utánanéztem a gépjárműadó dolognak, és a törvény szerint az alól nem kapunk mentességet, de lehet, hogy én értelmeztem rosszul.
Sziasztok!
Valaki írja már meg nekem,hol csinálnak ilyen kelációt?Legyenszíves!Ezt orvos csinálja???
Igen, rosszabbodnia is kell, mert a kelációt megelőzően a az idegsejtekbe bekapcsolódott nehézfémek visszakerülnek a véráramba,a kezelés hatására és a keláció után a maradék újra visszaköt az idegsejtekbe. Nagyon konyhanyelven, sajnos nem vagyok doki. Ezért kell többször megismételni, ha egyszer nem elég, ezt pedig le lehet szűrni a gyerek állapotromlásából. Mi egyébként egy ausztriai dr-nő segítségével csináltuk, és ott 5 hét előkészítés, majd a kelát és utána cca 3 hónap szünet a szervezet ásványi és egyéb anyagainak a helyreállítására. Nem tudom itthon, hogy csinálják, de nagyon röviden ez a helyes módszer.
nzs
Mi négy nehézfémmentesítést csináltunk dimavallal. Igen, vannak veszélyei, hogy a leg durvábbat említsem, a tetániás görcs. Az én fiamnak ez első kezelés hatodik napján epilepsziás rohama lett. Én sajnos elkövetem azt a hibát, hogy egyszerre haladok több úton, így nem tudom igazán megmondani, hogy mennyit fejlesztett ez a kezelés, de hála istennek, a fiam folyamatosan fejlődik. És igen, ennek ellenére és a veszélyek dacára megcsinálnám újra.
nzs
További ajánlott fórumok:
- MMR oltás - autizmus. Lehet összefüggés?
- Ti megmondanátok egy ismerősnek ha a 3 éves fián az autizmus több tünetét észlelnétek?
- Láttok autizmus jelet az alábbiakból?
- Ezek az autizmus jelei lehetnek?
- Lehet autizmusom vagy Asperger-szindrómám ez alapján?
- Szerintetek lehetséges, hogy autizmusom van vagy mire gondolnátok?