Ausztriai munkalehetőségek, tapasztalatok! (beszélgetés)
Nem kell útlevél, személyi elég.
Attól függ, hogyan szeretnél dolgozni, átjárni szeretnél naponta, vagy ott lakni?
Sziasztok!
Ausztriai munkavállaláshoz kell-e útlevél vagy elegendő a plasztik személyi is?
Vendéglátásban szeretnék elhelyezkedni, lejárt az útlevelem és ha nem muszáj akkor nem csináltatnék másikat.
Milyen dokumentumok szükségesek még a munkavállaláshoz?
Köszönöm a választ!
nézegetem az álláshirdetéseket... szomorúan látom, hogy a jogosítvány és saját autó a legtöbb helyen legalább úgy feltétel, mint a nyelvtudás :(
ez nélkül tényleg nem megy?
Sziasztok! Párommal mi is nekiindulnánk a nagyvilágnak elsősorban Ausztria, de Németország sem kivétel! Bár már régen használtam a nyelvet bízom benne, hogy ha kikerülnék visszajönne. Párom sajnos szinte 0 németből. Mindenféle munkát elválallnánk, akár mosogató, szobalány, gyári munka. A lényeg hogy együtt lakjunk. Ha valaki esetleg tud valamilyen infót keressen meg facebookon. Németh Ágnes Sátoraljaújhely
Köszönöm
köszi... és mi a segédmunkás?
(ezt valahogy arra asszociáltam)
Van valaki,aki Sopronból jár Ausztriába dolgozni?
Lenne egy pár kérdésem,hátha tudna segíteni!
Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Német nyelvű önéletrajz, motivációs levél, munkaszerződés, egyéb dokumentumok fordítása - kedvező áron, akár azonnal. Nem célom lehúzni senkit anyagilag, elsősorban segíteni szeretnék. Ezek nélkül meg amúgy sem szabad elindulni.
Bővebben: translatorana@gmail.com
sziasztok!
nagyon amatőr kérdés:
hogy mondják németül, hogy betanított munkás?
már ha egyáltalán ezt használják rá. tükörfordításban eléggé... hát hogy is mondjam... furcsa... kétlem, hogy szimplán angelernte(r?) arbeiter lenne...
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni,ha Sopronból szeretnék átjárni dolgozni,melyik a legközelebbi település,ahol van kórház?És hány kilométer,kb.?
Egy szakképzett,gyakorlattal rendelkező ápolónő kb mennyit kereshet?
Aki tud segíteni,annak köszönöm szépen!
Sziasztok.
Férjem ács-állványozó. Német nyelvismeret: ami általános suliból még rajta maradt, vagyis alig valami. Nem tud valaki munkát ebben a szakmában, nyelvismeret nélkül? Elkezdte tanulni újra, de azért még kell idő hozzá ....
Sziasztok!
Nem tudtok véletlenül a határ mellett gyári munkát? Esetleg tipp, hogy hol érdemes keresnem?
Szia!
Ha tudok valamiröl megirjam Neked privatban?
Neha napjan kapok e-mail-eket allasokrol. Ilyen es ehhez hasonlokrol, amikröl irtal.
Mennyire beszelsz nemetül? Mert ha van elerhetöseg, a vonal masik vegen gondolom nemet ajku szemely all...
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segitséget kérni tőletek! Van valaki köztetek aki Hotelban vagy gyárban dolgozik Bécsben?
Nem titok, én is szeretnék kimenni dolgozni de ismeretség hiányában nem könnyű! Természetesen fizetnék is a segitségért!
Babysitter állást is vállalnék, 7 éves gyakorlatom van benne. Éltem és dolgoztam már Németországban igy van némi tapasztalatom a kint élettel kapcsolatban!
Segitségeteket elöre is köszönöm szépen!
Szép hetet Nektek!
Üdv: Gabriella
infó azoknak, akiknek SOS Meldezettel kell:
Menjen Bécsben a 10.kerületben a Zohmanngasse 28-ba (most költözött április végén oda a 2. Bezirk, Große Sperlgasse 4-ből, ha már hallottál volna róla). Ez valami "Mama" hivatal, és ami biztos, hogy a külföldieknek ad bécsi lakcímet, amivel a Magistrat-ban kiadják a Meldezettel-t, és sok másra is jó! Mindenki ugyanazt a címet kapja ( Zohmanngasse 28 (HEIM) 1100 Wien (GKZ90001) ) , de tapasztalat, igazoltatáskor a rendőrnek is tökéletes, sőt a Magistratban is tökéletes. Mindenki tud mindent, és teljesen legális! Ezt úgy hívják, hogy: Flüchtlingsprojekt Ute Bock. Emellett teljesen ingyenes!, csak 2 hetente be kell járni a postafiókot ellenőrizni! Ha ezt nem tesszük meg, törölnek a rendszerből, ez egyfajta együttműködés, akkor is, ha tudjuk, hogy nincsen levelünk. (A hivatalok ide küldik a leveleket, meg azok, akiknek ezt a címet adod meg). A bejelentkezési körülmények nomádak, nincs sorszám, és van tömeg! Stabilan haladni kell előre! Ez egy sarki épület, a Zohmanngasse és a Brunnweg sarkán. A Zohmanngasse-n van a bejárat az irodába. Ez az ügyintézés csak csütörtöki napokon van, 10:00 - 15:00 óráig. Utána el kell menni a Wien, Laxenburger Strasse 43-45-be, ez a kerületileg illetékes Magistrat, ahol bejelentkezel, ez egy kisméretűtégla falas épület az utca felől (kicsit messze van, de villamos vagy bringa az segíthet). Figyelj, mert itt sorszámot kell húzzál, és a kinti kijelzőt figyeld, a benti csak a P betűsöket írja! Majd onnan ismét vissza, ugyanaznap, a papírt leadni, visszaadják és kész!
Szia és köszi a tippet!Utánanézek.De gondolom,akkor az Orange-hoz kell kinti bejelentett lakcím.
Jóéjt!
hello,
mi apumnak vettünk, meg barinőmnek is az van. Magyar vezetékest egyszeri 15 cent kapcsolási díjért + 5 cent/percért lehet hívni.
Ha ilyenben gondolkodtok akkor én az orange-t ajánlom, ha van havi fix 12 EUR-ért All In Europa csomagjuk. Ez előfizus de:
- benne van 1000 perc osztrák hívás
- 100 sms
- korlátlan net
- és ami a lényeg: 100 perc Európa perc.