Ausztriai munkalehetőségek, tapasztalatok! (beszélgetés)
Köszönöm,Krilion!
Szó szerint idéztem az osztrák polgári törvénykönyvből. Gondolom, Ausztriába nem a magyar jogszabályok érvényesek. Egyébként, még a kiutazása előtt elkérték a személyes adatait(bejelentés céljául),csak az aggasztott, hogy nem irt alá semmit. Most egy kicsit megnyugodtam.
Még egyszer köszönöm!
Az éves szabadság az a törvényben is benne van. Itt kérdés például a bér, a munkavégzés helye, meg az adatok, és a munkakör. Viszont kérdés az, hogy a magyar törvények vonatkoznak-e rájuk.
Egyébként pedig, ha vonatkozik rá a Munka törvénykönyve akkor:
76. §134 (1) A munkaviszony - ha törvény másként nem rendelkezik - munkaszerződéssel jön létre.
(2)135 A munkaszerződést írásba kell foglalni. A munkaszerződés írásba foglalásáról a munkáltató köteles gondoskodni. Az írásba foglalás elmulasztása miatt a munkaszerződés érvénytelenségére csak a munkavállaló - a munkába lépést követő harminc napon belül - hivatkozhat.
Igen, én ezt értem. De a munkaszerződésben le van írva az éves szabadság, esetleges térítések, stb, stb... Én sosem dolgoztam szóbeli megállapodás alapján és soha nem is dolgoznék.
Kapott már fizetést?
Ezt találtam:
Írásban kell megkötni a munkaszerződést?
Nem. A munkaszerződés egy a munkáltató és a munkavállaló közötti megállapodás, amellyel szabályozzák a munkavállaló és a munkáltató jogait és kötelezettségeit. Ezért a munkaszerződésben csak mindazon kérdésekről lehet megállapodni, amelyek törvényben, kollektív szerződésben vagy vállalati megállapodásban nincsenek kötelezően előírva, vagy amelyek a munkavállaló számára kedvezőbbek. A munkaszerződés létrejöhet írásban, de akár szóban vagy ráutaló magatartással is (a munkavállaló elkezd dolgozni, a munkáltató fizeti a munkabért).
Szerintem nagyon gyorsan felejtse el ezt a munkát...
Munkaszerződés hiányában ez bizony fekete munkának minősül.
Aranyos vagy, 3 hete keresel állást... :-) Én november óta, már a gatyám is rámegy.
Természetesen azért sok sikert kívánok!
Sziasztok!
Láttam, hogy írt ide egy kedves leányzó, akit munkát kínált Ausztriában. Ha lenne még ilyen, szeretném jelezni, hogy én nagyon szívesen mennék. Kb. már 3 hete keresek állást Ausztriába hotelbe (szobalány) állást. A németet alapfokon beszélem, el is végeztem egy kifejezetten szakmai nyelvi felkészítőt, minden segítségért, infóért nagyon hálás lennék! az e-mail címem: branikovits@gmail.com. Mindenkinek legyen szép napja!
Sziasztok!!
Fiatal, jól szituált párként ki szeretnénk költözni és dolgozni szeretnénk Ausztriában!
Valaki tudna segíteni abban, hogy hol találhatnánk munkát? Melyik tartományban, városban érdemes keresni?
Pénzt nem adunk előre senkinek!!
Köszönjük szépen!
sziasztok,
nem akarok senkit sem elrettenteni AUsztriától, de amennyiben nincs szállás a munkához, amire mennétek és nincs ismerős ahova be tudtok költözni és jelentkezni akkor nagyon nehéz kint elindulni. Albérleteket privát személyektől is több havi kaucióval lehet kivenni, persze szobák vannak olcsóbbért, de ott meg közös WC, fürdő, konyha. Munkásszállások vannak, de ott is 250-400 EUR egy szoba vagy pici lakrész. Szóval alaposan járjatok mindennek előre utána, mert a "kimegyek és keresek valamit" itt nem működik, a legtöbb munkaadó bejelentett lakcímet kér az alkalmazáshoz, ügyesen!!!
Sziasztok!
Dolgozik közületek valaki Linzben?
facebookon vagy egy csomó álláslehetöség ausztriai állások cimmel!!
nézzetek körül ott!
Sziasztok!
18-éves lány vagyok, most fogok érettségizni.
Utána szeretnék dolgozni hosszútávon Németországba.Nem dolgoztam még kint de nagyon szeretnék. Ha esetleg valaki tud segíteni vagy tanácsot adni hogy érdemes kiutazni hogy legyen hamar munkám. találok ott hamar munkát ha úgy megyek ki hogy csak szállás van? Ha van olyan aki Július körül utazik ki az is nagyon jó :)