Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Arcfiatalítás, arcplasztika tapasztalatok fórum

Arcfiatalítás, arcplasztika tapasztalatok (beszélgetés)

6678. vaarenyka (válaszként erre: 6677. - Vaarenyka)
2016. jún. 22. 09:02
hyakuron=hyaluron
6677. vaarenyka
2016. jún. 22. 08:32
Sziasztok!A szemhéjplasztika fórumon voltam eddig többé-kevésbé aktív. Most kaptam egy kis hyakuronsavat a nazolabiálisba BB-től. Ez az első.Mire kell vigyázni?Mehetek szoláriumba?A szaunázás tényleg gyorsítja a töltőanyag bomlását? Előre is köszi az infót!V.
6676. Sylvia.Lili (válaszként erre: 6674. - 8f8f3a827e)
2016. jún. 21. 18:32

Köszi. :)

Hallottam az adapalene-ről, de sosem próbáltam. Mennyiben eltérő hatású a tretinoinhoz képest? Most az Airol-t használom, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Egyik ismerősöm a tazaroténre esküszik, neki az vált be leginkább.

Igen, ez csak az egyik, és nem azoknak való, akiknek lógó bőrük, nagy volumenvesztésük az arcukon.

6675. 8f8f3a827e (válaszként erre: 6674. - 8f8f3a827e)
2016. jún. 21. 17:43

Elfelejtettem írni, erős fényérzékenyítő hatása van, csak este szabad használni. De ez általánosságban minden retinoid származékra igaz!

Kolbi

6674. 8f8f3a827e (válaszként erre: 6670. - Sylvia.Lili)
2016. jún. 21. 17:41

Jó írás! Kösz. Az első képek, amik a retinol jótékony hatásáról írtak, az a szem körüli ráncok elsimítása volt. Nyugodtan lehet használni rá.

Én a harmadik generációs tretinoin származékot adom, és azt használja a feleségem is hébe-hóba. Adapalen a kémiai neve és a fantázia neve Differin. Itthon is lehet kapni (repectköteles) 2 ezer valahányszáz Ft-ért és a TB még támogatja is.

A lényeg, amit mindig leírok: ez is csak egy gyakorlat a széles skálájú edzésből.

Kolbi

6673. mélykúti (válaszként erre: 6666. - Velvet67)
2016. jún. 21. 15:48
Köszönöm szépen!
6672. Sylvia.Lili (válaszként erre: 6671. - Velvet67)
2016. jún. 21. 15:28
Külföldön veszem, de itthon a Pharmafutár behozza. Receptköteles a kence.
6671. Velvet67 (válaszként erre: 6670. - Sylvia.Lili)
2016. jún. 21. 14:58

én is nagy híve vagyok a retinolnak vagy a retinálnak....

tretinoin-t hol lehet beszerezni???

6670. Sylvia.Lili (válaszként erre: 6658. - 8f8f3a827e)
2016. jún. 21. 14:21

Hát ez édes, hogy bőrgyógyászként hallottál-e a tazaroténről és a tretinoinról... :)

A többit természetesen nem neked írom, csak kiegészítés azoknak az érdeklődőknek, akik nincsenek annyira képben.

Kisregény jön, csak kitartó érdeklődőknek.

Ha egyetlen krémet kellene megnenevezni, amit érdemes megvenni, mert valóban nagyon hatékony, akkor azok az A-vitamin derivátumok gyógyszer formái. Persze nagyon jó a glikolsav és a C-vitaminos kozmetikumok is, de ha csak egyet akarunk kiemelni, akkor az ez. Gyógyszernek számítanak, hiszen a genetika szintjén hatnak a bőrre, szó szerint megfiatalítva a sejteket.

Amellett, hogy ez a legjobb hatóanyag (én is használom a tretinoint), az egyik legolcsóbb, amit el lehet képzelni. Amíg gyártották a Retin-A krémet, addig azt vettem, de valami vivőanyag irritálta a bőröm, bár akkor azt hittem, a tretinoin hatása. Erre akkor jöttem rá, amikor a Retin-A megszűnése után egy másik tretinoin krémet kezdtem el használni, és egyáltalán semmi problémám nincs vele.

A tretinoin "atyja" az amerikai bőrgyógyász professzor, Albert Kligman, aki gyakran hangoztatta, hogy mindent szeretne tudni a bőrről, mielőtt meghal.:)

Az FDA 1971-ben hagyta jóvá akné kezelésére. Az akné-páciensek hamarosan elkezdtek visszajelezni, hogy a ráncaik is eltűnnek a krémtől, s ekkortól kezdtek el kutatni ebbe az irányba is.

Amúgy a botoxnak is hasonló a története: amikor szemész orvosok kancsalság ellen használták, jöttek vissza a boldog páciensek, hogy eltűntek a szarkalábaik, és követelték az újabb injekciót.

Kligman 93 évesen halt 6 évvel ezelőtt, és meglepően szép volt a bőre. Amikor a titokról faggatták korábban, azt mondta: "Kerülöm a napot, Jack Daniels-t iszom és Retin-A-t használok. A túl gyakori használat irritálhatja a bőrt, ezért csak hétvégeken használom." :)

A Jack Daniels-ről nem nyilatkozom, de a legjobb hír, hogy a két legfontosabb dolog, amit mindenki könnyen, fillérekért meg tud tenni a fiatalos bőrért, egyben a leghatékonyabb is: mániákusan kerülni a napot és tretinoint használni.

Csak ezek után érdemes a high tech és a plasztikai sebészet nyújtotta szuper lehetőségekkel élni, hiszen anélkül, hogy mi magunk vigyáznánk a bőrünkre, nagyon korlátozottan lehet csak segíteni a rozoga bőrön.

Sok téves infó kering a tretinoin használatáról. Nem igaz, hogy nem lehet szem köré kenni, hogy nem lehet nedves bőrre használni. Sokan azt hiszik, hogy a tretinoin csupán egy hámlasztó. A vörösség, bőrszárazság és a hámlás valóban a kezdeti használat velejárója, de ennek a mellékhatásnak az oka az irritáció, egyfajta gyulladás (retinoid dermatitis), ami nem valódi és egyenletes hámlasztás, mint amit pl. a glikolsavval nagyon szépen el lehet érni. Szóval aki hámlasztani szeretne, ne ezt használja, ráadásul ekkor kell kitartani, hiszen sokan pont emiatt hagyják abba a használatát, mondván, "sokkal rosszabb a bőröm, mióta ezt kenem." Pár hát múlva elmúlik ez a kellemetlenség, és utána jön a gyönyörű, sima, a fényt fantasztikusan visszaverő, ezért ragyogó bőr, amit szerintem a bőrgyógyászok messziről kiszúrnak (mármint, hogy valaki tretinoint használ), ugyanúgy, mint a dohányosokat, iszákosokat, napimádókat (akkor is, ha épp nem barnák). :)

2016. jún. 20. 13:34
Itt franciaorszagban azt olvastam hogy az arany szál behuzas már régen elavult eljárás.
6668. Velvet67 (válaszként erre: 6667. - 94a06e9696)
2016. jún. 19. 15:44

értem én értem, aranyszál meg minden.... de hogy veszik ki??? pl. ha megváltozott az arcod és korrigálni kellene?

majd megcsináltattad adj hírt magadról! :)

6667. 94a06e9696 (válaszként erre: 6666. - Velvet67)
2016. jún. 19. 14:55
Köszi, de az aranyszál inkább megelőző, mint javító, és pont az benne a jó, hogy nem szívódik fel... Ez a Silhouette soft-ról nem sokat találok, de ha 2 év múlva felszívódik, akkor az nekem szintén nem jó. A feltöltéseken meg egyáltalán nem gondolkodom...
6666. Velvet67 (válaszként erre: 6665. - 94a06e9696)
2016. jún. 18. 11:29

Szia! Aranyszállal szerintem itt senki nem csináltatta az arcát. Vannak ennél korszerűbb anyagok amik egyre jobban kiszorítják. Többünknek volt FTC cog vagy szálbehúzása. Nekem is, nálam 4-4 cog szálat húztak be, amit kisebb szálakkal támasztottak meg. Rögtön kezelés után volt egy kis látható eredménye, de ez csak akkor lehetséges, amikor coggal csinálják. 3-4 hónap alatt teljesedik ki, nálam nem igazán változott, így többet nem rakattam. Akinek többet húztak be, volt aki elégedetlen volt, mert mert begyulladt 1-1 ponton a bőre, a talán nem bírta a szervezete és szerencsére olyan is volt aki nagyon örült neki, hogy belevágott. Most SILHOUETTE -soft- Duo Long Liftre készülök. Ennél sincs vágás, szövetekbe húznak be oldalankét 1-1 nagyobb szálat és pár kisebbet fognak mellé rakni. Hatása 2 év, másfél év után felszívódik. (szerintem ez fontos, mert az arcunk változik, és ha kiment a hatása akkor annak megfelelően fogom csináltatni) Ezzel már lehet emelni az arcon, az FTC sima és cog szálak inkább tömörítésre való mivel "csak" a bőr alá húzzák be.

mélykúti: ha rákeresel több embernek volt...esetleg írhatsz privátba nekik, ha eddig nem írtak neked.

Tartósabb, mint bármelyik hyaluron, egy része kimegy közvetlen töltés után, ezért kicsit túltöltenek...valamint, sokkal jobb lesz a bőr állaga, még akkor is amikor alig van már a feltöltésből, több évig tart. Én is gondolkozom rajta, főleg a szem alatti árokba jó lenne. Dokim azt mondta első körben próbáljuk meg a hyaluront és ha tetszik, akkor töltsük zsírt...

Ha megcsináltatjátok a kezeléseket, feltétlen számoljatok be róla, nagyon hálásak lennénk mindannyian!

2016. jún. 18. 00:22

Sziasztok!

Aranyszál behúzásról arcon van valakinek tapasztalata? Én sok jót hallottam róla, de nem ismerek senkit, aki kipróbálta volna...

2016. jún. 17. 15:06
Sziasztok, van esetleg valakinek tapasztalata saját zsír feltöltéssel. Lassan "behorpad az arcom" és nem szeretném tovább nézegetni a tükörben. Olvastam a saját zsír feltöltésről, ahol előnyként többek között az volt felsorolva, hogy nem kell félévente/évente megismételni. Ha van valakinek tapasztalata kérem ossza meg velem. Előre is köszönöm.
6663. 8f8f3a827e (válaszként erre: 6662. - Destiny88)
2016. jún. 15. 14:57

A nagyenergiájú fény a nevetőráncok gyors kezelésére csak a sokadik választás. Az első a feltöltés és a szálak behúzása. Fénynek használják a thermage-t, és az ST kezelőfejet. Én speciel sohasem használom az ST (skin tightening) fejet magában, csak egy teljes arcfiatalító kezelés részekén (Triniti).

Miért?

Mert az arcfiatalításnál, ha az arc egyik részéhez hozzányúlunk, akkor egy másik részben is változásokat idézhetünk elő. Szép példája ennek az, amikor a nasolabiális redőnek a feltöltése egy pesszimista kacsaszájat eredményez. [link] bal oldalt, nyitó kép De ilyen, amikor egy 45 kilós nő, két dinnyenagyságú inplantot ültet be a cicijébe és ettől várja a házasságának a megoldását. Persze ez partnerszerzésre kiváló!

Most is a súlyzós példámnál maradva, ha valaki a mellizmát erősíti állandó fekvenyomással, annak görbe lesz a háta. De hány ilyet lehet a strandokon látni, akik sörözgetés közben gyönyörködnek a vastag, ámde kidolgozatlan karjukban.

Kolbi (esik az eső, fáj a vállam, mennem kellene sportolni, de csak az indokot keresem, hogy miért mondjam le, szóval nagyon rosszindulatú vagyok ma)

6662. destiny88 (válaszként erre: 6658. - 8f8f3a827e)
2016. jún. 15. 12:02

Koszi! Mo tortenet volt 😀

A kepeket is megneztem.

Tehat azt mondod, hogy a neveto rancok koruli problemara is jo a lezer?

6661. 01d18476a0 (válaszként erre: 6659. - 75Eperke)
2016. jún. 14. 20:44
Igen.be kentem mindenhol .a szemem környékét is..csak nap szemüvegben voltam. Nem hiszem hogy alergia lenne Mert a homlokom meg az orrom le hamlott.úgy hogy most csak a lábam napoztatom...mondjuk állítólag itt egy hétig esni fog az eső. De nem is baj..még egy hétig kompressziós melltartóban nyomom...már nagyon unom..
6660. 75Eperke (válaszként erre: 6658. - 8f8f3a827e)
2016. jún. 14. 20:09
:D :D :D Jó sztori :)))))
6659. 75Eperke (válaszként erre: 6654. - 01d18476a0)
2016. jún. 14. 20:08
És allergia nem lehet? Olvastam KM-en, hogy bőr vörösséget okoz, ha nem bírod! Szemkörnyéket is bekented, mert azt írtad ott nem égtél meg.
6658. 8f8f3a827e (válaszként erre: 6656. - Destiny88)
2016. jún. 14. 17:09

Kapaszkodj meg, pont 28 éve hallottam először a tretinoin fiatalító hatásárról! Onnan tudom ilyen pontosan, mert a fiam akkor volt 3 hónapos és akkor fejeztünk be egy két éves munkát. Mi kaptuk meg hárman az A-vitamin derivátumok (isotretinoin, etretinát) mo-i kipróbálását és meghívtak minket több európai kongresszusra előadni a 4.fázisú kipróbálási eredményeket.

A fiam szopott és a gyermekorvos azt mondta, őrültek vagyunk, ha kimegyünk Cannes-ba, mert a gyermek ezután nem fog szopni, tönkretehetjük az életét. Mi fiatalok voltunk, a vasfüggöny keményen állt, és belevágtunk. Itthon az anyósomnak leszerveztük az anyatejet, míg a feleségem szépen 3 óránként fejte kint, amíg én a kongresszuson voltam. Minden fejéskor egy kicsit kevesebb lett, úgyhogy a gyermekorvos kétségei beigazolódni látszottak. A feleségem kétségbe esett, egy megoldás jött. Az anyatejelválasztás ingere a szopás, így a kongresszusról 3 óránként mentem a szállodába anyatejet szopni (és köpni). A tejelválasztás rendeződött, a baba meg mikor hazaértünk ismerősként üdvözölte a ciciket és vidáman szopott 9 hónapos koráig. A gyermekorvos haveromnak is lett egy jó sztorija!

A kongresszuson akkor láttuk az első szemkörüli képeket a tretinoin hatásáról az USA-ból. A szemkörüli kis ráncok teljesen feltelődtek, az arc feltisztult, a pigmentfoltok erősen halványodtak. Azt lehet mondani lényegében akkor indult el az anti-ageing bőrgyógyászat. Mo-on akkor már lehetett kapni a Retin-A (0,1%) krémet pattanás kezelésére. A kutya sem írta fel! Senki sem használta, aztán a gyártó érdektelenség miatt kivitte, pedig bagóért volt, fillérekbe került. Évekig nem volt hozzáférhető. Jó, mi?

A mélyebb ráncokra, az arcfeszességre nem jó egy krém sem. Persze vannak úgynevezett felhúzó krémek, melyek pár órára megemelik a bőrt.

Nézd meg a honlapomon vagy élőben a feleségem arcát. 43 éves, és valamit mindig “csinálunk” a bőrével 2-4 havonta. Vagy lézer, vagy villanófény, vagy ezek keveréke, vagy rf, tehát állandó “edzésre” jár, ahol én vagyok a személyi edző. A titán csak egy dolog, váltogatni kell a lehetőségeket. De soha nem kapott feltöltést, botoxot, vagy szálakat, sem dermarollert, sem mezoterápiát. Azuleinsavat és adapalent használ heti 2,3x. Fél évente elmegy kozmetikushoz, aki jól összetöri az arcát tisztítás címen. Szerintem ezt ő is látja, csak pletyózni megy.

Kolbi

6657. 01d18476a0 (válaszként erre: 6656. - Destiny88)
2016. jún. 14. 13:23
krém semmit nem segit ha az arc megereszkedett..felejtsd el..egy kremtol nem fog vissza ugrani a helyére.
6656. destiny88 (válaszként erre: 6636. - 8f8f3a827e)
2016. jún. 14. 11:05

Sziasztok.

Az en arcom sajna nagyon megereszkedett az elmult 2-3 evben, s meg 40 sem vagyok. Azt vetem eszre, hogy inkabb a tmorsegbol vesztett, s a szam korul is igy "szomorubbnak" es oregebbnek nezek ki.

Titanon gondolkodom, de a monalisa fotoi szerintem sem sajat gyartas, igy ketseges is.

Okoskolbasz? Az en esetemben szerinted jo a titan, mas csinalja az orszagban?

A korom miatt meg nagyon beavatkozni nem szeretnek, ezert akar kremben is gondolkodom. Hallottal mar itthon tazarotene vagy Tretinoin tartalmu kremrol?

Koszi Kolbi!

6655. 75Eperke
2016. jún. 3. 08:32
Uhhh, hát azon én is csodálkoztam volna a helyedben!!! :o :o :o
2016. jún. 1. 15:21
De biztos bőrtől is függ. Meg kremtol meg minden..de nagyon csodálkoztam hogy le égtem Avéne 50 spf.
2016. jún. 1. 14:36
Nemtudom én nem próbálkoznek..múltkor 50 es faktorral le égett az arcom 15 perc után. Még jó hogy napszemüvegben voltam.. Egész éjjel fájt az arc bőröm. Azóta árnyékban napozok..és lett egy kis színem..
6652. 75Eperke
2016. jún. 1. 08:59

Tiszike, ezt olvastam ma:

[link]

rendbe teszi az aha/bha használatát nyáron!

2016. máj. 27. 10:25
Persze..Budapesten..
6650. 75Eperke (válaszként erre: 6644. - 01d18476a0)
2016. máj. 27. 09:37
És melyik országban? Itthon?
6649. Arón1 (válaszként erre: 6648. - 01d18476a0)
2016. máj. 25. 14:42
Köszi Tiszike! Írtam egy privit

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook