Anya az ilyen?! (beszélgetés)
Szia!
Igen..a héten 3 kilót lefogytam-:(
Gratulálok! Ügyes voltál! :o))
És van hely? Bevitték?
Ma reggel anyám átküldte az egyik lakót, hogy fizessem ki a patikában lévő tartozását, mert addig nem adnak neki gyógyszert, vegyek neki kaját, és cigit. Nemet mondtam..mármint a patikára, és a cigire..kaját küldtem neki, gyporsan bevásároltam a kórházi büfében.Nem telt bele 10 perc, jött vissza a nő, hogy azt üzeni anyám, hogy minek küldtem neki kaját, ha gyógyszert nem vettem neki????o-:)
Aztán csörgött a telefon...hát ki az? Anyám elhaló hangon..most az egyszer segítsek még neki..vigyek neki gyógyszert, meg cigit, mert meghal. Azt mondtam, jó, halj meg..amíg nem egyezel bele a pszichiátriai kezelésbe, addig nincs semmi segítség. Letettem a telefont. Újabb 10 perc múlva, mindez megismétlődött. Mondtam, fogadja el a kórházi kezelést..azt mondta nem, majd később..letettem a telefont.
Eltelt fél óra, megint keres, azt mondja, hol van má a mentő? Kérdezem, milyen mentő? Azt mondja, nem te mondtad, hogy küldöd a mentőt, ba..d meg??? Jézusom, mondom, te már kész vagy...akkor mégis beleegyezel? Azt mondja igen!
Felhívtam a háziorvosát, mondom mi a helyzet, azt mondja, hogy beszélnie kell az osztállyal, hogy van-e hely..Pont most ismét csörgetett anyám, azt mondja, nincs semmi pénze.Mondtam, nem is kell, hiszen benn mindent meg fogsz kapni..azt mondja,de bekeményítettél!o-:) Mondtam, hogy veled így kell bánni..nincs pénz, nem adok. Azt kérdezte, hogy akkor most mi lesz? Mondtam neki: ÍGY JÁRTÁL! És letettem a telefont.. mit élek már át, hát az katasztrófa, esküszöm!!!!!!!
Nem voltál túl meggyőző!:)))
Figyelj ,ne törődj senkivel,ne engedd ,hogy bárki manipulálhasson .
Te tudod eddig mi mindent tettél,próbáltál tenni,de nem sikerült.
Másrészt ,ez lehet az egyetlen mód ahhoz,hogy anyád elgondolkozzon,hogy esetleg maga akarjon bemenni és meggyógyulni,hogy anyád magára marad,esetleg kidobják.
Engedd ,hogy kicsit változhassanak a dolgok,ha újra belefolysz,akkor minden marad a régiben.
Te tudod amit tudsz,azt is tudod ,most miért teszed ezt,a többi ember véleménye nem számít,törődjenek a maguk dolgával!
Ha a szálló vezetője minden reggel téged zaklat,és azt mondja mégis csak a te anyád,akkor világosítsd fel,hogy az meg az ő szállója ,tegyen amit akar,vezesse úgy ahogy akarja.
Mellesleg akiknek nincs családtagja ,se senkije,annál hova szalad panaszkodni?
Azt hogy a szálló vezetése az ő dolga,a problémáit oldja meg maga,és ne zaklasson,te lezártad a kapcsolatodat anyáddal,egyszer s mindenkorra.
Tegyen belátása szerint .
A gyógyszertárban sem neked van tartozásod,ne szégyeld magad miatta.
Akik meg neked panaszkodnak ,állítsd le ,és mondd meg nekik,hogy NEM ÉRDEKEL téged.
Ezerszer próbáltad jobb belátásra bírni,segíteni,de nem ment,végeztél vele.
Anyád,pedig szintén azt csinál amit akar.
Bevitetni a pszichiátriára semmi értelme,mert nem ő megy be ,saját meggyőződésből.
Szóval,hagyd hogy nélküled alakuljanak a dolgai.
Nem tudok anyám életéből kiszállni. Minden reggel a szálló főnöke fogad, hogy mit csináljanak vele.Vitessem be a pszichiátriára, mert már a lakóknak sincs nyugtuk tőle.MIndenkitől pénzt, és gyógyszert kunyerál. Most jutott tudomásomra, hogy a gyógyszertárban is tartozik 3000 forinttal. Elhozta a gyógyszert hitelbe!!!
De könyörgöm, mért adják neki oda??
Most addig nem adnak neki andaxint, amíg az a tartozás fennál.
Hiába mondják, hogy vitessem be, ha ő nem akar, erőszakkal nem tudják vinni..ma reggel már azt mondta a lakóknak, hogy meghal....
Nem tudom, mit csináljak..engem zaklatnak, nekem panaszkodnak....édes jó istenem..mit vétettem?
Mikor lesz ennek már vége?:(
Nem akarok újból belefolyni!!!! Mit tehetnék? Mit mondjak a szálló főnökének?:(
Nem ,dehogy:)))
De ne majd figyelj oda magadra,hanem most azonnaltól.
Tudnod kell nemet mondani,és tudnod kell ,nem csak megígérni önmagadnak,hanem be is tartani.
nem akarom, hogy én legyek az, akit meg kell menteni..igazad van.Erre nagyon odafigyelek majd.
Letettem minden segítő szándékomról, már csak azért is, mert a saját családom nem láthatja kárát annak, hogy ilyen anyám van.
Lassan rájövök dolgokra, csak a baj az, hogy nem előbb gondolkodtam..sokmindentől megkímélhettem volna magam ,és a családom.
Szerintem a mindenkin van nálad a hangsúly,azon,hogy mindenkit nem,de ott a remény ,hogy talán valakit sikerül......még mindig nem érted azt meg,hogy SENKIT nem menthet meg valaki önmagától,egyedül,és kizárólag Ő MAGA.
Lehetsz épp jó helyen,jó időben,mondhatsz egy röpke mondatot,elindíthatsz egy folyamatod,utat mutathatsz,de ennél többet nem tehetsz.
Nem léphetsz helyette ,nem cselekedhetsz helyette,és nem gondolkodhatsz,és nem változhatsz meg helyette .......és legfőképpen nem válhatsz áldozatává mindennek,mert te is egy leszel majd,akit meg kell menteni ...
Csak úgy spontán,ami eszedbe jut,amiért azt írtad,de hisz ez lehetetlen.
Miért,mi lehetetlen?
További ajánlott fórumok:
- Milyen nyelven szóljunk a gyermekhez, ha a szülőknek más-más az anyanyelvük?
- Milyen természetes anyagok vannak, amivel serkenthetem magam, hogy jobban menjen a tanulás?
- Szerinted van-e hivatásos anya? Létezik-e ilyen hivatás?
- Milyen gyakran láthatja az apa vagy akár az anya a tőle külön élő gyermekét?
- Miért ilyen anyagias a világ? Aki nem megy nyaralni, az nem ember?
- Milyen keresztneveket tartasz a legszebbnek? (Magyarországon anyakönyvezhetőekre gondoltam)