Anya az ilyen?! (beszélgetés)
Fél év után elmentem meglátogatni az anyámat meg a hugomat...
Hugommal nem is volt semmi probléma, ő mindig örül nekem. Anyám, viszont magára zárta a szoba ajtót, és belülről kiabálta, hogy menjek a francba, és soha többé nem akar látni!
Úgy hogy kiültünk a hugommal ( Böbével) a konyhába dumcsizni.
Pedig békülni mentem, de így nem is szóltunk egymáshoz, köszönni sem köszöntünk... Böbe szerint hagyjam kicsit, majd lenyugszik, de ha jót akarok, akkor most nem zavarom:(
Szia!
De...tegnap hívott. De ha valami kell neki, akkor átjön a munkahelyemre. 10 méterre lakik a nővérszállón.Hozzánk soha nem jön...hiába hívom. Tavaly is hívtuk karácsonyra, nem jött. Ki sem mozdul....úgy küldtem neki kaját a hajléktalanszállóra.
Az előbb felhívtam anyámat. . . hát ez kész!!!!!!
Mondtam neki, hogy nem kell ajándék a férjemnek, ne költsön. . . erre azt mondja. . jó, akkor puszilgassam meg helyette! Mondom, jó.
Kérdezi: Gyerekek? Jól vannak? mondom ige, jól. R. jól tanul? (Ő a lányom)
Kérdezem, hogyhogy jól tanul-e. Azt mondja, hát Németországba. . mondom, hol??????? Anyuuuuuuu, már 3 éve hazajött!!!!!!!!! Igen, jól tanult, német nyelvvizsgát tett!!! 1 évig volt kinn, de már rég itthon van. Azt mondja: "Jóvanna. . mindent én se tarthatok észbe!!!" Itt kiborult a bili. Azt mondtam neki: Ba. . . . dmeg. . . ezt nem hiszem el!!!Hogy lehetsz ilyen önző, és csak magaddal foglalkozó ember???? Erre ő: Most is beteg vagyok, lázas vagyok, még a gyógyszereket se tudom kiváltani. Mondtam. . ahha innen fú a szél ismét. Elegem van belőled, éld az életed, én meg élem az enyémet!!!
Ideges lett ő is, hogy mit képzelek, hogy beszélek vele. Mondtam neki, felejtsen el, mert ezt már nem bírom!!!!! Évek óta nem látta az unokáit, azt sem tudná meg, ha én feldobnám a bakancsom. . . hánynom kell!!!!!!
....mi lenne ,ha a "kötelesség" szót kiiktatnád a szótáradból?
Ha nem éreznéd kötelességednek,amiket teszel,sem az anyádról való gondoskodást.........?
Nem ezekért vagy rá dühös ..... ez a felszín ....
Szerinted miért kell kimenni a temetőbe, miért fontos? Te hogy érzel ezügyben?
Teljesen össze, meg vissza vagyok zavarodva...
Annyira nem tudom neki megbocsájtani, h nem jött el az unokái apjának a temetésére...annyira nagy utálat van bennem, mikor erre gondolok. Meg mikor arra, h a saját anyjánál 20 éve nem volt a temetőben. Na, akkor kap el az ékszíj. Oda sem szeret menni..de ki szeret??
Sosem tanultam boxolni:))))...talán pont ezért:)
Miért nem lehet a boxban oda ütni ,ahol a másik embernek a legjobban fáj?:))))))))))
Persze,hogy nem azt érzed!!!:))
Há' pont erre akartam rávilágítani!
Ha ezeket éreznéd,meg mondanád,és hidd el értene a szóból,de nem teszed,mert képtelen vagy rájönni ,mi az ami miatt mégis magad mellett akarod tudni,még ha úgy érzed,csak kihasznál,akkor is.
Két dolog lehetséges.
Valaha valamikor mégis megtanította veled,hogy felelősséggel tartozunk a családtagjainkért,ha nem ő ,akkor valaki más.
A másik variáció,akár milyen is,szereted őt legbelül,valahol,nagyon mélyen,és tudod,hogy miért vált ilyenné,amilyen,és te nem akarsz olyan lenni ,mint ő.
Miért?
Azt kell mondanod,amik a te szívedből jönnek.Ahogy te érzed.
Hidd el ,hogy igen.
De addig nem fog tudatosulni benne,amíg valaki (BJK:D) aki fontos számára(a látszat néha csal) nem fordul vele szembe.
További ajánlott fórumok:
- Milyen nyelven szóljunk a gyermekhez, ha a szülőknek más-más az anyanyelvük?
- Milyen természetes anyagok vannak, amivel serkenthetem magam, hogy jobban menjen a tanulás?
- Szerinted van-e hivatásos anya? Létezik-e ilyen hivatás?
- Milyen gyakran láthatja az apa vagy akár az anya a tőle külön élő gyermekét?
- Miért ilyen anyagias a világ? Aki nem megy nyaralni, az nem ember?
- Milyen keresztneveket tartasz a legszebbnek? (Magyarországon anyakönyvezhetőekre gondoltam)