Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Nincs! miért? mit jelentene ha lenne?
Igen,ezt én is olvastam már valahol,hogy a szüzteában van van valami anyag,ami veszélyes,és a kapszula verzióban ez nagy koncentrátumú.A sima teában viszont elhanyagolható.És sokáig ittam a zöld teát napi 2-3l-t,de én fogyást ettöl nem éreztem,meg vízhajtást sem.Pedig a 2-3l vízbe beletettem vagy 7-8 filtert.Viszont azt mondják,nagyon jó antioxidáns,és a benne lévö koffein nem olyan,mint a kávéé,meg a fekete teáé,hanem lassan szívódik fel.
Ngyon okosan teszed.Hidd el,vannak gyógymódok.Másokat is kigyógyítottak már,csak akarni kell!
Jah és még annyit, hogy ne feledjétek, ez komoly egészségügyi problémákat is okazhat!Péládul akár nem lehet majd gyereketek,vag ykihullik a hajatok, tönkremennek a fogaitok és a csontok..stb
Sziasztok! Örülök, hogy megtlaáltam ezt a fórumot, szeretném leírni a saját sztorimat.17 éves vagyok, és most gyógyultam ki egy depresszióból.163 cm magas vagyok, és az eredeti súlyom 46-47 kg.Nagyon jó géneekt örököltem, sosem voltam hízásra hajlamos, és kiskorom óta rengeteget sportolok.(atlétikáztam,teniszezem,úszok,korcsolyázom,biciklizem a barátaimmal, és még csomó mindent kipróbáltam)Az igazi szerelmem azonban a tánc, kiskorom óta táncolok,versenytáncos voltam, és ez volt a mindenem, az egész életem.Persze a súlyomra enm is kellett odafigyelnem, hiszen heti 5-6szor 2 óra edzés mellett rengeteg energiára volt szükségem,éjjel nappal csak szó szerint zabáltam,anyukám is elég háziasan főz,csak zsíros ételeket, meg rengeteg süteményt, de nekem semmi problémám nem volt vele.Aztán abba kellett 1,5 éve hagynom a táncot, és eg ykomoly kapcsolat miatt a barátaimat is elhanyagoltam.Teljes depresszióba estem,elekzdtem utűlni magam, nem érdekelt semmi, és elkezdtem nem enni.Szerencsére időben észrevettem magamon hogy ez íg ynincs rendben, eg ypörgős állandóan vidám,nagydumás, élettel teli lányból,aki szépnek látta magát, egy roncs lett szó szerint.Aztán otthon is balhék voltak,mert látták hogy lefogytam,a suli nagyon kemény volt,soakt vállaltam magamra.Ekkor már változtatni akartam.Elkezdtem tánciskolákat keresni, sportolni, és újra a barátaimhoz közeledni.Na mindegy, ez egy elég hosszú folyamat volt, míg sikerült megszabadulni a görcsösködéstől,és lelkileg felépülni.Rengeteg vizsgálaton voltam,pszichológusnál is,a barátaim soakt segítettek, anyukámmal rengeteget lelkiztem, és újra lehetőségem van táncolni.A baj csak az, h beteg eltt a gyomrom,és nagyon nehezen hízom.Egész nap szalonnát,nutellás kenyeret, péksüteményeket,meg rántott húsokat eszem...de ahhoz hogy ne elgyek rosszul minden étkezés után, mindenféle löttyöt kell innom, amit az orvos írt fel.Most kezdek el kondizni, még az az utolsó lehetőségem, hogy visszaszerezzem a régi alakomat.(jah, 10 kilót fogytam le...)Annyit szerettem volna az egészből kihzoni, hogy aki ilyen betegségben szenved, annak először lelkielg kell rendbe jönnie, ahhoz hogy lássa, hogy nagyon nem jó az állapota.Hiába voltam én is minél soványabb, attól még rondának láttam magm, mert nem voltam boldog.Sokat kell társaságban lenni, oylan emberek közt, akik szeretnek minket, vagy beszélni egy jó szakemberrel.Én tudom hogy nagyon nehéz...rondának látom magam a tükörben..mégis van hogy megnézem még miben mennyi kalória van.DE én már jól vagyok.Ha tudok bárkinek segíteni, írjon nekem privibe, nagyon szörnyű arról olvasni, hogy rengeteg lány látja hogy rosszul van, de mégsem mer enni, depressziós, öngyilkosságon töri a fejét...és sajnos aki nem élt át hasonlót, az még le is nézi őket ezért.Szóval tényleg fel a fejjel!Egy gebe, szomorú, önmarcangoló nő nem hogy nem szép,vagy kívánatos, hanem riasztó, és szánalma,s akit legszívesebben elkerülnek az emberek!Egy önbizalomal teli nő, aki szereti magát úgy ahogy van, és tiszta szívből tud nevetni...ez legyen mindenki számára a cél.Tudom hogy nehéz,lelkileg nagyon..de ha tudok bárkinek segíteni, szívesen meghallgatok mindenkit!
Jól értem, hogy 42 kg vagy? Az gyereksúly!! Nagyo-nagyon kevés!! Pont tegnap volt a Viasaton egy műsor az anorexiáról, szörnyű!
Szerintem kérd meg a barátodat, hogy segítsen, kísérjen el szakemberhez, úgy könnyebb. Minél előbb!
Nem tudom hogy szoktatok-e szűz teát inni,és nagy rajongója vagyok:D.Egy ismerősöm figyelmeztetett hogy a lánya(sorstárs)a kapszula változatától a'sszem vese követ kapott(epe?)nem tom,de az orvosnak mikor említette hogy szedi,egyből azt mondta hogy az a hibás.Hát nem tudom,minden esetre a teát én iszom tovább,mert csak a kapszulát említették :)
Szia!
Ödémásodás (vizesewdés, puffadt, "vizes" bőr) van nálad?
Hát igen.Sztem az lehet a baj,hogy egyébként is nagyon úgymond"gyerek és terhesség"ellenes anyukám.Bár már nem lakom a szüleimmel 5és 4éve:( Ezért nem is tanultam tovább.Mind1.A barátnőm nem régen szült és szegény azóta mondja is,meg látszik is hogy nagyon lestrapásodott.Én ettől megijedtem és nekiálltam újból nem enni,hogy fú de jó én még most megtehetek ilyet,mert nem kell kinek erősnek lennem, se nőnek,SŐT néha úgy érzem a fióknak sokkal 100x jobb minden...tudom hogy hülyeség :)
Igen tudom hogy egészség kéne...hm...remélem hogy lehet majd babám...ah és annyira nagyon fogom szeretni...hogy utálni fog amiért így szeretem :))!!!
Nem beszéltem még szakemberrel...de már azt hiszem tényleg muszáj lesz...!!! Tegnap megmértem magam és 100%ig biztos voltam abban hogy híztam...de nem 42voltam tehát még fogytam is...és ah kicsit meglepődtem mert a tükörben nem azt látom hogy fogytam volna, se akkor ha lenézek magamra...mindig úgy érzem hogy áh tuti híztam...bár nem ettem szóval...ah mindegy...a lényeg hogy kezdek rá döbbeni arra hogy tényleg nem fogom magam soha úgy látni ahogy én szeretném...még ha pár kgval lejebb is így érzem hogy mintha nem is fogytam volna...akkor azt hiszem segítségért fogok fordúlni...nem beszélve arról hogy tiszta depressziós vagyok már...és barátom is mondta hogy már orvoshoz kéne menjek mert aggódik értem...!!! Ah csak nagyon nehéz ez a lépés...!!!
Beszéltél már szakemberrel? Nagyon aggasztó, amiket írátál! Minél előbb elkezded a változtatást, a gyógyulást, annál jobb, mert egy idő után sajnos ez a folyamat visszafordíthatatlan, és halállal végződik. Hiába kerül valaki kórházba, már nem tudnak rajta segíteni.
Teljesen igazad van.A kisfiam szeretete az egyetlen biztos szeretet az életemben,és ha ö mondja,hogy szeret,az igazán úgy is van.De ehhez egészségesnek kell lenni!!!
A legnagyobb öröm az életben,és a legszebb ajándék,amit valaha kaphattam.Imádom a kisfiamat,még ha ránézek is el tudok olvadni.Képes vagyok elnézegetni az ágyban reggel ébredéskor egy órát is,mielött felébresztem.
Sziasztok Lányok!
Már régóta bele-beleolvasgatok a fórumba, de mindig lebeszéltem magam arról, hogy írjak. Nem vagyok anorexiás, olyan embereknek segítek, akiknek érzelmi problémájuk (is) van, ezt felismerik, és segítséget kérnek.
A fórum címe: Anorexia és bulimia-segítsünk kigyógyulni!
Köztetek van olyan, aki VÁLTOZTATNI akar, és GYÓGYULNI szeretne?
Nektek kell dönteni!!!
Hát én nekem már gyerek fejjel sok döntést kellett hozzak mert nem épp volt ideális a családi hátterem...hamar felkellett nőjek...!
Én szeretnék gyereket...mert akkor lesz valaki aki nagyon fog szeretni engem és én is őt,...az igaz hogy félek a terhességtől,...meg magától a szüléstől...de azt hiszem ha lesz egyszer babám akkor igazán boldog leszek!!!
Szia! Hát én csak a magam nevében tudok beszélni...kövérnek látom magam...és hiába fogytam annál jobban azt érzem hogy undorító vagyok...ma rá álltam a mérlegre és 42mutatott én pedig biztos voltam abban hogy híztam mert azt véltem felfedezni amikor tükörbe néztem...utálom így a testem...és ezért teszek ellene ezért nem eszek...ha eszek mindjárt elfog a büntudat...legyen szó akár egy joghurtról csak...már akkor úgy érzem hogy most feljött pár kg persze nem...de ez az érzés szörnyű...!!!
És igen tudom hogy nem eszek...hisz ez azért elég megpróbáltató...és azt is tudom hogy ettől rosszúl leszek, legyengülök...elájulhatok...de csak az számít hogy fogyjak...és hogy végre ne undorodjak magamtól!!!
Annyira nem szörnyű, mint ahogyan az amerikai filmekben előadják. Az meg, hogy te senkit nem érdekelsz, ez nem így van.
Nem mindig gondolom így. Azzal egyetértek, hogy amíg ezt gondolom nem jó babát vállalni, de annyian megszenvedik az anyaságot. :(
Mi????:) Egyrészt nem kötelező szülni:) Másrészt nem kötelező fiatalon szülni:) Amig igy gondolkodsz róla, addig ne is vállalj babát. :)))
Szia, ezt mindenki érzi szerintem:)))
És tényleg addig amig gyerekek voltunk, a szüleink mindentől megóvtak minket (sajnos nem minden szülő ilyen) és most hogy felnőttél félsz hogy mindenben egyedül kell boldogulnod... Azt kell átgondolnod, hogy most se maradsz segitség nélkül, mert a szülők ugyanúgy fognak szeretni, de most már te dönthetsz a sorsodról... el kell hinned hogy képes vagy erre, és boldog gyerekből, boldog felnőtté válhatsz. Nagyobb lesz a felelősség, de hidd el jó érzés lesz amikor az egyedül meghozott döntéseid eredményének örülhetsz.Ha továbbtanulsz akkor még nyersz pár évet, de ha dolgozol akkor fel kell tudnod nőni:)))
Szia!
A terhesség meg a szülés tényleg ijesztőek. A leginkább azért, mert alá kell magad rendelni egy másik embernek, és te már senkit sem fogsz érdekelni, hiába te mész orvoshoz.
Sziasztok!Végre volt bátorságom írni,nem csak olvasni.:)Ti nem éreztétek már úgy,hogy ha lehetne megállítanátok az időt??Úgy értem,a legjobb lenne soha nem nőni fel.Nem arra gondolok hogy fiatal szeretnék maradni,hanem sokkal inkább gyerek,akin nincs felelősség,kényszer...Azóta érzem magam idegenül a testemben mióta elkezdtek nőként kezelni.Elég furcsa,de ha arra gondolok hogy egyszer majd gyerekem lehetne automatikusan az jut eszembe hogy ne egyek pár napig(persze máskor is)Nem tom,elég furcsa ez az egész,és kezdem magam elég idétlenül érezni,főleg így,hogy betöltöttem a 20-at =((ami számomra felért egy tragédiával)Hát ennyi,meg persze köszönni akartam Nektek.Ció!
Egyszer nekiálltam a 90 naposnak.
Az volt a sikerem, hogy legalább néha ettem zöldségeket. Bármennyit is csináltál belőle, hős vagy!
Egy idősebb kolleganőm 32 kg-ot fogyott semmi torna / fitness GURU férfink diétájának a betartásával. Pedig csak egy kicsit akart fogyni.:)) Azt mondta, amíg napi 1 vagy 2x evett, nem tudott fogyni. Most, hogy napi 5x eszik, szinte észrevétlenül mentek le róla a kilók.
jajj...ma semmi étvágyam, de nem akarok megint koplalni...de enni se bírok.Amellett ma elrontottam a 90naposat nagyonnagyonnagyonnagyon utálom is magam emiatt.Mert nem tudtam beszerezni a kellő cuccokat, így ettem ami itthon volt....
Petra,te úgy látom,nagyon tisztában vagy azal,hogy mit csinálsz magaddal.Kíváncsi lennék,mi van a fejedben.Nem érdekel,vagy kövérnek látod magad,agy mi?Tükörbe nézve mit láttok?Látjátok,hogy csont soványak vagytok,és az tetszik,vagy kövérnek látjátok magatokat?
Biztos igazad van,de végülis lényegtelen.Itt vannak,akik komolyan veszélyeztetik az egészségüket,ez a lényeg,és ezt egy fórumon nem is lehet megoldani.Igazából látom,hogy semmi értelme annak,amit írok.Ugyanaz a hsz minden nap,"nem ettem,jaj de boldog vagyok".Nekem az a véleményem,hogy pszihológus biztos tud segíteni,és kell egy ilyen társ is.De én hiába papolok,semmi haszna.
Tegnap én sem ettem semmit...és ma meg holnap sem fogok...vasárnap muszáj...de ah szívesen kihagynám azt is...!!!
HÁt igen druida kijelentette ezt...de szerintem akik ide járnak...nem nevezek meg senkit...de akik itt fogyóznak...azok már nem fölöslegből teszik hanem a minimum súlyból...és az már anorexia...mert van aki a 170cm és 50kg és fogyni akar...stb. stb.!
Hú....már megint nem ettem egész nap,happy vagyok miatta!!!!!És fogytam is!!! :)
További ajánlott fórumok: