Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Aki hallotta már IGAZI anorexiás véleményét, az nem a szakirodalomból tudja a következőket:
Az IGAZI anorexiás sosem elég vékony a saját maga számára. Gyógymód: egy szerető társ, aki nagyon sokszor naponta, óránként bizonygatja neki végtelen türelemmel, hogy úgy szép és jó, ahogyan van. Előbb-utóbb épülhat a látása, az önbizalma.
Az IGAZI anorexiásnak mindenféle ÉTELLEL van gondja, szinte ellenségnek látja azt az időt, amit étkezésre kell fordítania, azt a pénzt, amin ételeket kell venni, az ellensége az összes szakácskönyv, s nem szívesen tartózkodik a konyhában.
Megoldás lehet az Isten felé fordulás, ha elhiszi, hogy Isten olyannak szereti, amilyen.
Viccesnek találom, hogy olyan szakértők nyilatkoznak a témában, akik maguk sosem voltak anorexiások, s nem is értik igazán a lényegét. Csak az eredményt látják: a csontsovány nőt, a gizda férfit. Hiába van dr a neve előtt, sosem fogja megérteni őket!
S egy IGAZI anorexiás nőnek egyetlen rémálma van: a terhesség, ugyanis akkor megváltozik a teste, annak ellenére, hogy akarná. Akkor is kell ennie, amikor saját maga miatt már régen nem enne.
Az egyik hozzászóló írta, hogy itt a fórumon nincs is igazi anorexiás, csak olyanok, akik nagyon fogyóznak (druida). Én ezt nem tudhatom, ezért kérdezetem, hogy SZERINTETEK ki az anorexiás.
Eszik csak baromian keveset, annyit hogy még életben maradjon.
youtube-on van is erről egy video, bár asszem ilyen anti-ana video, de abban benne van, hogy a spagetti tésztájából úgy vesz hogy egy cm-s csíkot vág le kisollóval. :D
Szia!
"- A testsúly legalább 15 %-kal kevesebb, mint az adott korhoz és testmagassághoz tartozó normális érték [= minimum].
- Indokolatlan félelem az elhízástól, mely annak ellenére is fennáll, hogy az egyén jóval a normális testsúly alatt van.
- A testséma zavara, az laka érzékelésének súlyos torzulása, aminek az a lényege, hogy hogy az egyén akkor is kövérnek látja magát, amikor pedig kórosan sovány; a betegségbelátás hiánya.
- Legalább három, egymást követő menstruációs vérzés elmaradása."
Dr. Jim Kirkpatrick - Dr. Paul Caldwell: Evészavarok (Hajja & Fiai Könyvkiadó, Debrecen, 2001)
A zöld tea fogyaszthat, de a hatása hétköznapi körülmények között nem igazán érezhető, és a nagy mennyiség fogyasztása káros lehet, így nem ajánlott.
Napi 2-3 deciliternek lehetnek előnyös hatásai, de többet nem ajánlok tartósan.
Sziasztok!
Nem akarok nagyon beleszólni ilyenekbe, mert nem ez a topik témája, de nyugodtan ihattok szénsavas ásványvizet is, ha az egyéb tünetek (böfögés, puffadás) nincsenek vagy nem zavaróak.
A lényeg, hogy igyatok, amelyik jólesik;-)
Azért reménykedem.Bár mostanában megint sok léböjtöt csinálok,és diétázok,stb...
Ma semmit nem eszek,holnap max almát.
Tudom,hogy nem egyetlen vagyok,de nem akartam.
Egyébként a zöldtea nagyon finom ízesítés nélkül is.Akkor holnap nem eszek,csak zöldteát iszok.
Mit gondoltok a zöldteáról?
Valahol azt írják fogyaszt,valahol meg hogy ez téves.Ti isztok?
Hát szigorúak,tényleg.És kellemetlen is.Basszus 17 évesen (már 16 évesen kezdtem) odáig jutottam,hogy pszichiátrián kezelnek?
KÍNOS.
18 nap múlva lesz fél éve,hogy "oda" tartozom.
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?