Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Tegnap voltam a pszichiáternél. Nagyon aggódik értem, mert azt mondta hogy látja rajtam a mélyről jövő szomorúságot, félelmet, kétségbeesést. Emelt a gyógyszereken, meg újra szednem kell az egyiket amit régen elhagytam, és ha kezdődik BPD-s roham az egyikből be kell vennem egy szemet. Nagyon kiakadt hogy milyen vékony lettem, és mondta hogy most sűrűbben kell járnom. Ráadásul már a tudathasadásos személyiségzavar is ott virít a papíromon :S
Tegnap este óta megint nem tudtam enni :( Még a reggeli kávétól is rosszullettem pedig mindig sok tejjel iszom, ráadásul gyomornyugtatót, és gyomorvédőt is kapok a sok gyógyszer miatt, és mégis ugyanúgy rosszullettem mint a nyáron :( Nem akarom hogy megint jöjjön az a kínzó éhezés, és hogy ne érezzek ízeket :( Nem akarom hogy megint reflexből hányjak, ígyis tönkrementek a fogaim miatta. Megtaláltam egy farmerem amit még ha jól emlékszem 12-13 éves koromban kaptam, és bőségre jó, hosszra gáz. Elkeserít hogy ennyit fogytam. Már csak 63kg vagyok :(
Nagyon nem tetszik ez, de a pszichés állapotomon, és a lelkivilágomon most nem tudok változtatni. Ráadásul az alvászavarom is erősödött. Egész éjjel nem tudtam aludni, úgyhogy hangoskönyvet hallgattam.
Tuti hogy a család megint azzal fog cseszegetni hogy biztos anorexiás vagyok és szándékosan nem eszek. Pedig ha éreznék mennyire rossz ez nekem. Az hogy nem hisznek nekem, és hogy az orvosoknak sem hisznek mert mereven kitartanak a saját elképzelésük mellett.
Tegnap megint előjött az ízületi gyulladás és csak feküdni tudtam amikor itt voltak a barátaink, és mivel nem volt erőm ahoz hogy felvegyek egy jótékonyan takaró bő pólót a felsőmön és nadrágomon át tisztán lehetett látni az undorítóan kiálló bordáimat és a csípőcsontomat, és természetesen meg is jegyezték hogy elég gázos látvány vagyok. Nem bántani akartak vele, csak kicsúszott a szájukon amit gondoltak. Nagyon aggódnak értem, és próbálnak segíteni mindenben. De utálom amikor erőszakkal elrángatnak a városba. És még nem is ellenkezhetek mert az egyik barátomtól kitellik hogy lerángassa rólam az itthoni ruhám, és felöltöztessen. És az is baj hogy még fizikailag sem ellenkezhetek, mert akármilyen edzett vagyok, egy 2 méter magas, 120kg-os izomköteggel szemben tehetetlen vagyok. Volt már hogy kirángatott, és őszintén szólva sem a bordáimnak, sem a csuklómnak nem tetszett... Utálom amikor fél kézzel odébbrak. És még az esküvői ruhámból is kifogytam, gyakorlatilag esik le rólam a szoknya, a fűző meg teljesen meghúzva is eláll tőlem, és csak lóg rajtam :( Még szerencse hogy a barátnőm megvarrja az állomruhám :)
Elég hosszúra sikeredett a nyafogásom, de igazából jól esett "kihiztizni" magam... Más nem nagyon érti meg milyen ez! Jó hogy vagytok :)
Egyetértek abban hogy powerpuffanónak isten ments hogy fogynia kéne .és nehogy ezen csak gondolkodjon és kísérletezzen is/egyszer browning írta hogy ezen még gondolkodni se szabad/
Neked:ha kajás lennél nem érdekelne a büfé felhozatal,csak hogy van büfé:)
Ja és a táncosoknak se áll jól ha nincs rajtuk semmi izom.De ezt hál istennek te is beláttad!
Én nem akarok anorexiás lenni. Csak kipróbáltam hogy milyen ha nem eszek és nem jó. De utána az érzés hogy ettél pedig elhatároztad hogy ma nem eszel és mások meg bírják állni te meg nem az olyan sz*r. Egy időben hormonkezelést akartak adni nekem mert túl kicsi voltam és sovány. Meg sokszor kellett kivizsgálásra mennem. És alig ettem valamit. Aztán megnőttem de ugyanolyan sovány vagyok azóta is. Van hogy egyfolytában enni tudnék. Amikor középiskolába kerültem anyámék mindíg kérdezgették hogy mit ettem ma meg hogy ugye nem éhezem. Nem ettem egész nap semmit de azt kamuztam hogy igen. A családi ebédeknél bukott meg a dolog mert ott nem tudtam megjátszania dolgot. Aztán elmúlt az egész. Mostmár nem foglalkoznak vele és észre se vennék ha elkezdenék fogyni. Megmértem magam és ruhástól vagyok 48 kiló. Az őszi felmérésnél még 52 voltam.
Az a helyzet hogy aki kövér az levegő. Nem létezik. Az osztályban a látom hogy minél túlsúlyosabb valaki annál kevésbé vannak barátai és annál kevésbé népszerű. És nem igaz hogy nem számít a súlyod meg hogy hogy nézel ki. Egyik osztálytársam nagyon kövér és fogyókúrán van. Az anyja csinálja neki a kaját amivel diétázhat de sok mást is összezabál azon kívül és csak megjátssza hogy le akar fogyni. Ő a másik véglet. A különbség hogy én jól érzem magam.
am johát pár dolgot én is néha megtok enni de áltaában keveset vagy el megy az étváygam de sztem én nem nézhetek ugy ki mint azokban a vidókban azok a csajok ááá... jó nálunk az a szar hogy beszárták a suli büfét mert anyi egészségteen kaja volt am ma egyszer volt étvágyam de anyám oylan sazr szenátcsomagolt hogy abol enni akartam az majd elhánytam magam pfff... gondolni is rosz rá
am powerpuffanónak meg ha egyszer rá nézni nem tudsz a kajára akkor nem tudod meg enni sem ja és ne akarj sztem az lenni ..ja és igen fogalmam sincs mit esznek.
jah és majd elfelejtettem browing: oké talán csak valahogy menni fog de miért van az azAL-odon hogy az álomsúlyod 45 kg amikor már nem is akarsz fogyni hm???
jah és nem akarok fogyni többet mert már izombol is fogyok stb... mert én nagyon sokat táncoltam életemben 8.os vok és 1-ös korom ota hip -hop az életem szinte....
Az anorexiások hogy bírják hogy nem esznek semmit? Mármint valóban nem esznek semmit vagy csak annyit, hogy épp ne essenek össze? Nem vagyok vele tisztában. Néztem egy sorozatot amiben volt egy anorexiás lány és megmutatta a barátjának hogy hogy kell úgy csinálni mintha enne de közben csak elterelia többiek figyelmét és csak fölaprítja a kaját de közben semmit sem evett. És a kórházból úgy jutott ki hogy súlyokat tett a szoknnyája alá mert csak akkor engedték ki ha hízik fél kilót. Nagyon tetszett a karakter meg minden és kipróbáltam hogy milyen lehet és úgy volt hogy reggeltől este hétig nem ettem semmit és nem éreztem magam rosszul sokáig de egyszer hirtelen olyan éhség jött rám. Ettem pár szem szőlőt meg két kocka étcsokit aztán megint semmit. Ma meg megint nem ettem 4-ig és még nem voltam éhes de mégis ettem és utána rossz érzés volt mert úgy éreztem hogy nem bírtam megcsinálni.
Hogy lehet ezt bírni. Ha anorexiás vagy tényleg mindenki azt csinálja amit mondasz mert sajnál vagy félt? És tényleg boldog ettől valaki. Nem vagyok nagy darab (168/48) és azt hittem hogy annyi hogy elhatározom hogy nem eszek és kész, de ezt nem lehet bírni. Vagy csak azért mert még nem szoktam hozzá.
Mit eszenk az anorexiások. Valamit biztos muszáj nekik. Valaki írja már meg. Köszi.
Nem vagyok dilis csak ez érdekel hogy hogy megy.
Hát szia telány!:) nekem ma tudod mit csináltak a barátaim(bestfriends xD)?! mindig büféből kajálnak(falnak xD) büfésnő már megsokta h max rágót v coke zerot/fanta vérnarancsot veszek,vagy csak vároma kaját a bnőmmel meg haverokkal...de SOHA nem eszek...erre megszólala az egyik srác:"Ő nem eszik mert ANOREXIÁS! -mondom ez hülye...:D de hála az égnek ők ezt viccesen mondják(meg azt is h nem szólnak hozzám ha nem eszek) de tudom h borzasztóan aggódnak értem! összefogunk,meggyógyulunk!mit szólsz?neked annyira kell "híznod" mint amennyi én vok(legalább) nekem meg nem kell fogyni:Dmien ötlet?:P (164cm és kb48 kg vok.)borzasztó vékony lehetsz :S nem egészséges!!próbálj lassan eszegetni...a szüleid mit szólnak ehez??
ma is mondjuk csak egy bébirépás-zöldborsós konzervet kajáltam,ami ugye 100kcal dúrván(vagy kevesebb) és tudom h agyatlan hülye vagyok.meg még egy light kólát h ne ájuljak össze...xD am kérdezhetek egy nem ehez a témához tartozót?:P(hogy kinek mikor vt az első barátja?:D)pussz
Írjál nyugodtan, azért van a fórum.
Nem cseszegetésképpen, csak számolgatva, a 165 cm-hez a 43 kg csak 15,76-os BMI azaz csoda hogy él kategória.
A modelleket sem engedik már pódiumra 18-as BMI alatt. Neked 49-50 kilónak "kéne" lenned hogy ezt elérd, persze tudom hízni sem könnyebb mint fogyni.
jah igen és sztem nem látszik rajtam de az sem látszik hogy kövér lennék de mások szerint nagyon vékony vok :|mert amugy is Larámmal mindig mi voltunk a legvékonyabbak az ostban de most még szerinte is sovány vok...
Jajjj... amugy bocsi hogy a saját hülyeségemmmel untatlak titeket 100000 bocs :'(
szijasztok!
Ez nekem ugy indult hogy az oszttársaim kiprobálták a fogyis étrendet és én meg velük mentem ők nem birták sokáig az éhezést se én meg meg akartam mutatni ohy én erős vok és birom de egy idő után már enni sem tudtam .. monták hogy gyere te is ebédelni stb. én meg le mentem de enni nem tok.N jó nagyon nagyon nagyon ritkán .
Jó oda jönnek mert láta ahogy nazon veszekedtek (hallotam is)hogy most "ezzel"szóba álljunk-e...
Na de hát az osztályomban vannak fiuk akik szintén cseszegetnek.am Every el hiszem de hát de hát azé vannak akik cseszegetnek avval hogy egyek de van aki gúnyólódik rajtam pl:"jaj ne bánst mert szétöröd a hülye anorxiást" ezt pl ma hallotam..
Szünet elején még a pasim is szakitott velem mert sztmont hogy kb. az ötödikes huga ekkora mint én és igy nem nayon járna velem.mert ő kb 10 cm-vel és 2 kgval kisseb nálam mert volt izé ilyen sulis mérés és amikor kijöttünk meg kérdeztek hogy ez hogy lehet hogy télleg csak enyi vok...
am: Michyo: ésszel kell fogyozni nem életveszélyesen!
Browing :165cm 42-43kg vok
lilmiának meg Jobbulást!
Nah puszancs nektek !Szandee
Hali!Jó sokan lettünk hirtelen:))szóóóval:
lilimia:már próbáltam...csak bevadulok tőle,bevillan,hogy hova tudnék "szebbeket" is karcolni... am elég borzasztó lehet,hogy hiába eszel,nem történik semmi,csak (el)fogysz!:( szurkolok,hogy rendbejöjj!rem a pszihomóki is segít majd:)
Dancegirl/Szandi:tényleg kérj segítséget.ha már észrevették, akkor 1.-nincs kiút:) ha még fogysz bevágnak a kórházba(neked lesz szarabb ha kényszer :( ) 2.-érdemesebb már most(magadtól) elkezdeni gyógyulni... 3.kövérnek látod magad egyáltalán??hány cm,kg vagy?
Every:nekem is mindig a nyomomban vannak:D:D főleg bnőm,meg a többi haverom...a tanárok azthiszik h no problem...de chh...:D a telómra is mindig kiírják h egyek...(be lehet állítani a shine-on h kiírja a képernyőre alapállásban xD)
Michyo:max annyit tanácsolok,hogy tornázz.de nem többet.és nem eszeveszett edzésre,hanem rendszeres pl úszásra gondolok!:) érted?nem jó ez...sokkal gázbbb am hogyha azzal csesztetnek h "nézd ő ana"-.-"
am kb 1.5 szelet husi(bár inkább egy nagy)meg 3ek rizs meg 3ek főttkrumpli meg 3kocka süti az mennyinek számít egy napra?sok?kevéés??nah pussz:)ha még eszembejut vmi akk írok:))
Igen, és az is lemaradt hogy a gyomorsav szétmarja a gyomrot és nyelőcsövet, mivel nincs kaja a gyomorban amit emészthetne = állandó gyomorfájás, nyelőcsőégés...
Olvasd el a 18 éves Amika történetét és gondold át a dolgot mégegyszer...
"Sziasztok!
Most elmesélném nektek "történetem" amely remélem sok anának és annak akaró embernek erőt gyűjt és meghátrálásra bír!
Szóval úgy kezdődött hogy 6éves korom óta úszom, 8éves koromtól pedig versenyszerűen kézilabdázom. Az elején elég nehéz volt mindként sport edzéseit, meccseit...stb és sulit is összegyeztetni, de egy idő után mindenre találtunk megoldást!
Aztán szinte minden nap jártam edzésre, elég jó formában voltam, úgyhogy ez nem okozott gondot, de egyre izmosabb és vékonyabb lettem. De az alakom egész jó volt, ezért mire 14 lettem non sok fiú ugrált körölüttem! Ez tetszett nekem, de a szervezetemnek már nem annyira, hogy egész nap alig ettem, viszont azt a minimális mennyiségű ételt a duplájárá ledolgoztam! Sokszor nagyon fáradékony és sápadt voltam. Aztán végülis egy időre abbahagytam a kézit, de az úszást folytattam. De viszont az úszás sokkal több munkával jár, sokszor naponta háromszor van edzés és ilyenkor egyszerűen elfelejtettem enni.:( Egy kis idő után már nem is akartam. Nem is nagyon kívántam, szóval így megvoltam, hogy szinte napokig vízen, kávén éltem! Igen, már 14évesen kávéztam, ami pedig nem tett jót a szívemnek. Így aztán a 48-49 kilómból 40 lett!:( A barátaim már előtte is figyelmeztettek, hogy ennek így nem lesz jó vége, de se rájuk, se a szüleimre nem hallgattam, akik pedig már régen elakartak vinni orvshoz, de én nem mentem, nem engedtem, hogy elvigyenek. De aztán amikor ez a 40kg bekövetkezett, azt mondták: na mostmár ELÉG! A barátaim folyton a sarkamban voltak a suliban+ mindenhol.Otthon a szüleim tettek így. Figyelték, hogy mit csinálok a kajával, ha látták, hogy nem akarom megenni addig ültek mellettem ameddig meg nem ettem!
Na de arra ők sem gondoltam, hogy van wc is, ezért amikor egy kicsit békén hagytak (visszagondolva: sajnos) elmentem wc-re és kihánytam. Ez ment non-non-non sokáig, mivel egy idő után rájöttek a hánytatásokra. Ekkor lelkileg voltam a legrosszabb állapotban. Senki nem tudott soha felvídítani de vhogy kibírtam elég sokáig, de amikor látták, hogy már kezd egyre súlyosabb lenni a helyzet, megfogtak és elvittek orvoshoz.
Az orvos megvizsgált és megállapította, hogy szívritmuszavarom van(valszeg a rengeteg sport+rengeteg kávé együttese). De ekkor már a bőrom is kezdett elszíneződni, a rengeteg hajamból is alig maradt, állandóan fáradt és sápadt voltam. Ekkor be kellett feküdnöm a kórházba, ahol megállapították, hogy anorexiás vagyok. Ez után saját "menüt" kaptam, állandóan figyeltek minket->egy másik anorexiás lánnyal feküdtem egy kórteremben, aki viszont már nagyon súlyos állapotban volt, rettenetes nézett ki, de viszont sokat beszélgettünk, elmondtam neki a fiúügyeimet és ekkor elkezdett azzal tömni, hogy a fiúk csak a legvékonyabb lányokat szeretik...stb...ekkor persze elkezdtem úgy érezni, hogy az orvosok hülyeségeket mondanak: az anorexia nem egy betegség, az anorexia egy jó dolog és persze a legfontosabb:FOGYNOM KELL!!
Nahát ez ebben a klinikában elég nehéz dolog volt, mivel állandó felügyelet alatt voltunk, annyit engedélyeztek, hogy naponta egyszer lemehessünk az udvarra, ilyenkor szabadon sétálhattunk, de persze mit csinál ilyenkor két ana lány?! Hát persze, hogy kihány mindent. "Szerencsére" a séta mindig ebéd után volt, így kitudtuk hányni az ebédet, a többi étkezés után pedig amikor nekünk a vizitre kellett volna várni kiosontunk a wc-re és kihánytunk mindent!
Így elértem a 32kg-ot. Ekkor már az orvosok attól féltek, hogy leáll a szívem. De és innen kezd hasonlítani a történetem a dicsődég falon található történethez.
Anyukám elvitt egy klinikára, ahol kifejezetten ilyen betegekkel (is) foglalkoznak! Egy nap min. 6étkezés, bőséges adagokkal, mindenhova kísértek, mivel én tényleg elég rossz állapotban voltam és volt, hogy megpróbáltam hányatni magam, de rajtakaptak, ezért teljesen nyitott ajtónál kellett wcre menni, minenhova, de tényleg mindenhova jött velem valaki. A kórteremben egy olyan lánnyal feküdtem, aki az anorexia hatására már járni se non tudott. Vele sokat beszélgettem, ő már nem látta magát kövérnek, gyógyulni akart, de nem tudott. Rémesen nézett ki. Megkedveltem, non jóban voltunk. Viszont 2héttel később a szervezete nem bírta tovább és meghalt.:(( De szerencsére én nemhogy még rosszabul lettem volna, hanem küzdeni akartam. Tudtam, hogy ő is ezt akarná, ezért megpróbáltam nem kihányni az ételt. Ez egy ideig non nehéz volt, de aztán a szervezetem vohgy visszaszokott a normális dolgokhoz és ebben a barátaimnak non-non sok érdeme van, mivel 2naponta bejártak hozzám és öntötték belém a lelket 2hónap után 45kilósan elhagyhattam a klinkát!:))) Ezután egy hónapig megint nehezen ment az evés, de a barátaim bevetették a jól ismert trükköt, mindenhova jöttek velem, így nem este vissza!(y) Sőt híztam 4kilót, ami izom! Miután kijöttem megint elkeztem úszni IS, így féle éve egy egészséges, sokak szerint szép 18éves lány lett belőlem.:]]
Nem kívánom senkinek, hogy élje át azt amit én, mert ilyen áron egyetlen mínusz kiló sem éri meg!! Fogyjatok egészségesen!"
Michiyo, nézd meg a főoldalon található videot.
Akkor talán megérted, hogy ez nem játék.
Lehet hogy sikerül belemásznod, de kijönni belőle sokkal nehezebb mint beleesni...
Az anások nem "szép" soványak, hanem folyton fáznak az energia-hiány miatt, foguk romlik a használatlanságtól, körmük törik, hajuk hullik a vitaminhiánytól, a menstruáció és peteérés leáll (és lehet hogy sosem áll vissza)
Szerinted megéri meddő, kopaszodó, gyenge, fagyoskodó "szépsoványnak" lenni?
Az hab a tortán, hogy sokkal többen szekálnának anás voltod miatt mint kövérséged miatt.
hát jóestét nektek=)
igazából nem is tudom, minek írom le ide a gondolatom, amikor én magam is tudom, hogy hülyeség... ×Đ és gyerekes. nembaj. nos. én eléggé duci..jó..kövér alkat vagyok (172/78.. =S) és sokkal szívesebben viselném, ha a soványságom miatt szekálnának..tudom, egészségtelen eléggé, de mégis szívesebben lennék hízókúrán, mint fogyón..fura, hogy itt arról beszéltek, hogy mennyire szeretnétek kijönni ebből.én meg pont be akarok menni ×Đ tényleg gyerekes vagyok.de már annyi mindent megpróbáltam és semmi eredmény =S azt is megpróbáltam, hogy nem eszek de azt meg nem lehet kibírni. talán azért írtam ide, hogy tippeket kérjek. szóval tessenek nekem segíteni..köszönöm előre is =)
Eszek én rendesen, de a szervezetem a pszichés problémák helyett égeti amit tud :(
A párom a múltkor amikor meztelenül jöttem ki a fürdőből mert kinthagytam a köntösöm teljesen el volt hűlve hogy hogy nézek ki. Azt mondta hogy szörnyű látvány ahogy kiállnak a csontjaim :( Az esküvői ruhámból is rendesen kifogytam, csak lóg rajtam :( Az a szerencsém hogy barátnőm megvarrja az álomruhám.
Tényleg undorító hogy kilátszanak a bordáim, a mellkasomon a csontok, meg a csípőcsontom.
181cm-hez vagyok 64kg ruhástól :(
Mostanában már este eszek jó kis hízlalós ételeket hátha megáll a fogyás.
Holnap mennem kell pszichiáterhez. Fogalmam sincs hogy mi lesz. Ha megint újabb gyógyszert kapok megfejelem a falat :/ Feleslegesek ezek a gyógyszerek, mert gyakorlatilag semmit sem használnak.
Szandi!
Régebben azt mondtam volna hogy ne foglalkozz a tanárokkal ugyanis akkor én is úgy éreztem hogy ellenem fordultak viszont tán ez a legrosszabb az egészben mindenkiben az ellenséget látod a szülőkben, a tanárokban a barátokban engem például ők rángattak ki ebből az egészből.
emlékszem hogy könyörögtem a tanároknak hogy ne hívják fel a szüleimet viszont akkor előttem felhívta és ha nincs az a telefon ki tudja mi lett volna?
Persze naon rossz hogy mindenki engem less az összes gyerek, a barátnőm aki mindig lejön velem enni, a tanárok akik bár hozzáteszem már mindig beálok a sorba és lemek szóval ők mindig lekisérnek és ebédeltetősek is leülnek mellém.
De majd csak jobb lesz.
Már asszem normális vok 170/51
Browing:Állj le!!!!!!
vágj bármi mást de ne magad
lilimia nem elkeserdni enni pusz
hellosztok!
figyu ööö.. izé én bizonyára most estem bele ebbe a cspdába egy honapja minenki csak ezért piszkál borzalmas....de legalább végre találtam egy norma forumot mert ha ezt másnak a szemébe mondom megsértődik stb..meg kioktat mind ezt teszi még az osztály ásodik leg vékonyabb lánya sem ért meg ...mostani ofő órán meg ezé rögtön a tanár anorexia bezsámolot tarott mert még ő is észre vette rajtamm
de mit tegyek a kajára nem tok rá nézni se...
am olvastam pár oldalt és egyáltalán nem akarok kórházba menni..
:Dja és a papir vágás téllge nem rosz ötlet :D
Bye:Szandee
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?