Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Anorexia és bulimia fórum

Anorexia és bulimia (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

5760. browning (válaszként erre: 5759. - _helena_)
2009. máj. 19. 21:33

tönkre fogod tenni a gyomrodat meg a májadat, vesédet.... de komolyan. májból egy van. azzal nem érdemes így játszani :S

ilyet próbálj meg nem csinálni többet...

am nagy cirkusz lett(volna) a fogadóórából?:s

pussz

vigyázz magadra!!pihenj sokat,meg igyál h kiürüljön belőled ez a hülye gyógyszer!

5759. _helena_
2009. máj. 19. 20:51

sziasztok

bevettem a 10 rivotrolit és még 2 féle nyugtatót,ami találtam itthon,aztán lefeküdtem aludni.szar éjszakám volt...mindenféle dolgot összeálmodtam,vagyis nem tudom,hogy álom volt-e.nem tudok rendesen menni,gyenge vagyok,az egész napomat átaludtam...áh...

5758. hotdog68 (válaszként erre: 5754. - _helena_)
2009. máj. 19. 09:27
mik a terveid helena? gyakrabban gyere ide hozzánk, és beszélj velünk!!! ne bogyókhoz nyúlj, meg azok nem oldanak meg semmit. Ha kinyírod magad, utána nincs visszaút, hogy: jaj meggondoltam magam, mégis élni akarok!! na mondd csak el, mi bánt!!
5757. browning
2009. máj. 18. 20:59

a rivotril :Epilepszia kezelésére csecsemőkben, gyermekekben és felnőttekben.

Szorongásos állapotok és ezekhez kapcsolódó tünetek.

Pánikbetegség, fóbiás tünetekkel vagy azok nélkül.

a mellékhatások nem túl bíztatóak:S

hogy vagy??

egy szem még talán...de 10?!...UGYE NEM?!...ugye?

pusz

5756. browning (válaszként erre: 5751. - B91a2b03bd)
2009. máj. 18. 20:56

ismerős a neved...hmm...

am tényleg nem tesz jót:(,de gondolom te is tudod...:S

cupp

5755. browning (válaszként erre: 5754. - _helena_)
2009. máj. 18. 20:55

miaza rivotril?! MI AZ???

inkább ne vedd be!!:S

ÍRJ!!!

5754. _helena_
2009. máj. 18. 17:07
itt van előttem 10 szem 0,5 mg-os rivotril,és farkasszemet nézek vele.anyám most ment fogadóórára.szal szerintem...nem tudom...
5753. f4086168de (válaszként erre: 5751. - B91a2b03bd)
2009. máj. 18. 17:04
sajnos elő szokott fordulni velem :((
5752. hotdog68 (válaszként erre: 5751. - B91a2b03bd)
2009. máj. 18. 07:50
be fog gyulladni a mandulád, és ki fogják venni. Felmar mindent a gyomorsav. Benne voltam én is, illetve nem ebben, hanem én húztam ki valakit. Ebbeől csak úgy tudsz kimászni, hogy ha megtalálod a lelki okozóját. Írj magadról, mi bánt. Talán együtt könnyebb, lehet, hogy kitaláljuk a megoldást. Ha gondolod, itt segítünk.
2009. máj. 18. 00:10
Valaki csinál még rajtam kívül 8-9órákig is eltartó bulímiás, falásos epizódokat, miközben habzsol, közben 1-2 óránként megszabadul tőle a WC-n? Kérlek segítsetek!!!
5750. browning (válaszként erre: 5749. - _helena_)
2009. máj. 17. 21:57

bíztasson a tudat,hogy "demajdha egyetemistaleszek" :D

akkor nyugi lesz.magadra leszel bízva, nem pattog neked senki:) kíbírod.már nincs sok hátra!!!:)

ébredj fel holnap(IS!!) !:)

jujj tanultam a kémiát,úgy beidegeltem,akkrát rávágtam a kezemre x.x...picit (az ütés "pontján") bedagadt xD full hülye vagyok :S... x_-" mostanában erre szoktam rá-.-"auh...

pusziiii jo8!:)

5749. _helena_
2009. máj. 17. 20:34
és holnap ismét hétfő :(.elegem van már a suliból is minden kezdődik elölről.ugyan az a körforgás.teljesíteni,anyám meg megy fel a jövőhéten a suliba,szal nekem tuti annyi.engem már az sem érdekelne,ha reggel nem ébrednék fel.
5748. browning
2009. máj. 17. 18:43

szerintem,ha valaki bulimiás akkor már régen nem arrül szólnak a dolgok,hogy "csak poénból" eszik,mert amúgy meg tudná állni...ha magától meg bírná állni a túlevést,akkor nem kéne a gyógyszer... vagy rosszul gondolom?

Every???merrejársz?!

Dance:Te meg vékképp...szólaljmármeg,mert nagyon aggódok!!!!!!!!és szerintem mindenki más is:S

pussssz

többi emberkék?:)

5747. ursuminor (válaszként erre: 5746. - Fadigflo)
2009. máj. 17. 13:09
szia!Nem vagy a helyzetemben tehát nem tudhatod mi a helyzet.Ergo nincs is igazad,bocs.Most elsősorban nem a fogyásra koncentrálok,bár azt is szeretném elérni,kedvező mellékhatás lenne.De a bulímia pszichés probléma,amit orvosi segítség nélkül lehetetlen meggyógyítani,nekem még ők se tudtak segíteni.Kaptam olcsó gyógyszert kényszercselekvésre,antidepresszánst,kedélyjavítót,de nem váltak be.Abbahagytam a hányást,de a zabálást nem.A reductil kicsit mintha jó irányba módosítaná a tudatomat,segít átállni normális életmódra,de sorry,te ezt nem értheted,mert nem vagy benne!!!Hidd el hogy 65 kilóval rendesen töltött galamb vagyok,mert nem az izmos fajtába tartozom:(Az általad említett trükköket próbáltam,nekem hatástalan)De azért köszi a véleményt.Amúgy dokival írattam fel.És ha jól elolvastad,ezzel TUDOM tartani a diétát,ennek következtében biztos fogyni fogok.KELL diétázni mellette,én sem azt írtam,hogy szabad zabálni.Csak nem lesz rá akkora késztetés mint előtte.Nekem csodaszer,és sokaknak bevált,bár nem tudom hogy van -e még olyan rajtam kívül,akinek a bulímiáján is segített.Azért van ennyi kövér ember az utcán mert a reklámok a chipset reklámozzák és a csokit az alma és a káposzta helyett(Inkább legyél népszerű,és jófej,mint egészséges),ezért nem nézek tv-t többek között.A kolléganőim szabályosan kiröhögtek,mikor meglátták hogy káposztát eszem meg almát.Erre én elmondtam nekik,hogy az ő kajájukban mi van.Egyből nem voltam vicces:)
5746. fadigflo (válaszként erre: 5745. - Ursuminor)
2009. máj. 17. 12:08

Csak benéztem ide (néha szoktam népoktatás céljából, ahol én vagyok a "nép" ...) és elolvastam ez egészet. Amit írtál.

Teljesen felesleges 65 kilósan kiadnod ennyi pénzt egy ilyen drága "gyógyszerre". Kevesebbet eszel akkor is, ha evés előtt megiszol egy pohár vizet és szépen lassan eszel. Minden falatot megrágsz, és élvezed is. És ez legalább ingyen van.

Én nem ajánlom a Reducilt, már ha belegondolsz i: vényköteles. Azon elkeseredett, ténylegesen elhízott embereknek találták ki, akiknek felírja az orvos, DE ez is csak diétával és mozgással megy.

Tudni kell, nincs csodaszer. Ettől NEM fogysz le. Oda a pénzed... Komolyan hasznosabb ha kevesebb zsírból veszed a tápanyagot és egészségesen (rendszeresen!) eszel.

De mindegy. Ez csak én véleményem. De ha létezne csodaszer, nem lenne ennyi elhízott, kövér ember az utcákon :)

5745. ursuminor
2009. máj. 17. 11:35

Sziasztok!Ha van itt bulímiás,annak van egy érdekes sztorim,magamról.kb 5 éve masszív bulímiás vagyok/voltam.Napi minimum egyszer de inkább 3-4szer hánytam.Kb 10 napja elkezdtem szedni a Reductil nevű szert,nézzetek utána de amúgy étvágycsökkentő,és anyagcsereserkentő,és amúgy is egy picit jobban érzi magát tőle az ember.Már 2 olyan napom volt amikor nem hánytam,mert nem is ettem sokat

És 8 napom volt amikor nem nasiztam!Amikor hánytam akkor is csak egy nap egyszer,az első héten,mert túl sok virslit vagy sajtot ettem,(a szokásokat nem egyszerű levedleni,talán egyik napról a másikra nem is lehet)de már ezt is egyre jobban kontrollálom.Én a 10 mg-os Reductilt szedem,de nem mindig elég egy szem,néha 2-t veszek be,de majd átállok a 15mg-osra,és abból biztos elég lesz egy.Átálltam egy egészségesebb táplálkozásra,és erőfeszítés nélkül.Sok gyümölcs és zöldség(alma,fejeskáposzta,ezekkel teleehetem magam,főleg a káposztával,és nem is olyan drága)Eszek mexikói zöldségkeveréket is mirelitből,kiolvasztom,adok hozzá natúr joghurtot,esetleg némi fűszert,és tuti finom.Persze ebből ezért olyan sokat nem szabad,egy müzlistálka mennyiség,plusz 3-4 ek joghurt.Ha ehhez megeszel egy vagy 2 virslit,vagy 10 dkg párizsit,vagy egyéáb husit,már jól is laktál a gyógyszer miatt.Napi 3szor eszek vmi hasonlót,plusz ha korog a pocim,egy-két almáterre vagy fél liter hideg vizet,mert melegíti a gyomromat),vagy egy tányér felkockázott fejeskáposztát rágcsálok,és tökéletesen kielégít.Ez tényleg hihetetlen!!!Első nap még nem bírtam bűnözés nélkül,és kb a 4.vagy 5. napon is ettem fornettit meg croissant-t,ez volt az a két nap amikor nasiztam,a többin nem.Ahhoz képest hogy évek óta nem bírtam ki hogy csak egy napig ne egyek ilyen felesleges dolgokat,ez már baromi nagy eredmény.És pont mostanában hallottam egy olyat,hogy az emberi test a kőkorszaki időkre lett "gyártva",amikor 50%zöldség-gyümölcs,40%fehérje és 10%zsír kellett a fennmaradáshoz.Manapság meg azt sulykolják belénk,hogy a szénhidrát a legfontosabb.Valóban kell,de nem annyi.És ha eszel borsót,babot,kukoricát(csínyján)és bármilyen gyümölcsöt,azokban van annyi szénhidrát,ami kell.Sztem gabona nem kell.És a fehérje is inkább natúr joghurt,tojásfehérje(max egy-két sárgája étkezésenként)sovány husi,mert pl a csirkemellben alig van zsír és rengeteg a fehérje.De mint írtam,egy kevés párizsi vagy virsli is megengedhető étkezésenként.Ez brutálisan hangzik,amíg nem szeded a Reductilt,és nem érzed azt,amit én,hogy ezektől tényleg jól laksz,és elkezdesz más dolgokkal is foglalkozniPl már egy órán keresztül is tudok evés nélkül filmet nézni,pedig alapvetően unalmas nekem a tétlen képernyőbámulás.Többet járok bulizni is.Ja 28 éves vagyok,160 cm és 65 kiló.És szedek multivitamint,és omega3-at,(segít ha hajlamos vagy depresszióra).De a reductil segít a legtöbbet,bár sztem nekem a többira is szükségem van.Másoknak is hasonló sikereket Kívánok!Néha még írok majd hogy hogy halad a dolog hosszútávon!!!A gyógyszer sajnos elég drága és vényköteles,de ÉRDEMES!!!!Puszi

5744. _helena_ (válaszként erre: 5743. - Cvekedli)
2009. máj. 17. 10:36
bonyolult nagyon a kapcsolatunk sajnos
5743. cvekedli (válaszként erre: 5739. - _helena_)
2009. máj. 15. 22:11
És anyukád húga nem tudna neked segíteni? Ha jóban vagytok, valszeg a gondjaidat is meghallgatja és tud valami jó tanácsot adni...
5742. cvekedli (válaszként erre: 5739. - _helena_)
2009. máj. 15. 22:08

Hát tudod, én is sok fájdalmon, társaságon , tévhiten, önkínzáson, tépelődésen átestem. Pont attól jöttem rá, hogy van hitem MAGAMBAN. Én is vagdostam magam, mert negatív dolgokban vezettem le a feszültséget régen. Tizenévesen volt, hogy heti rendszerességgel ittam, mert problémáim voltak itthon.Mégis túl vagyok rajta és akik közelebbről ismernek, azt mondják, erős vagyok.

Istennel sincs semmi bajom, ha van. Bár a buddhizmus felé tendálok, nem tartom magam a szó szoros értelmében vallásosnak.

Annak valóban nincsen értelme, hogy rád erőltessenek egy olyan vallást és életformát, ami távol áll tőled. Viszont azzal nem védekezel ellene, ha nem eszel és táplálkozási zavaraid lesznek. Bár ez lelki okokból fakad, tudom.

Én egy időben azt hittem magamról , hogy bulimiás vagyok, pedig utólag rá kellett jönnöm, aki kényszer nélkül hány, az nem az. Lelkileg voltam annyira ki, hogy automatikusan visszajött a kaja.

Találni kell valami egészséges megoldást, ahol levezetheted a felgyülemlett haragot és feszkót. Nekem a takarítás és testedzés jött be mindig. :)

5741. hotdog68 (válaszként erre: 5737. - Browning)
2009. máj. 15. 21:43
hé, hol kutakodsz te ! de nehogy azt hidd, hogy egy kettesen múlik, hogy valaki jó anya vagy nem. én úgy gondolom, tanulsz a szülők hibáiból és nem fogod ezeket elkövetni gyermekeddel szemben. de vigyázz! számonkérem majd néhány év múlva!
5740. hotdog68
2009. máj. 15. 21:40
lázadjatok csak kislányok, most ennek van itt az ideje. Aztán néhány év múlva teljesen másképp fogjátok látni a világot. Le merem fogadni, ha lesznek gyermekeitek és elkezdenek kamaszodni, ugyanúgy fogtok viselkedni mint mostani szüleitek. Ez így van. A kamaszkorban mindenki önálló akar lenni, meg akarja magát valósítani. De a szülő megszokta, hogy terelgeti lánykáját, és nagyon nehéz neki visszafogni magát, hogy már nem pici a lány hanem nagyobbacska. Nehogy azt higyjétek, hogy csak nektek nehéz. nehéz nekünk is, sőt szerintem nehezebb nekünk anyáknak a helyzet mint nektek.
5739. _helena_ (válaszként erre: 5736. - Cvekedli)
2009. máj. 15. 18:07
jah,és még kimaradt az előző hozzászólásomból,hogy anyám húgának "kiköpött mása" vagyok (anyám szerint,bár vele jobban kijövök,mint a családból bárkivel).például ilyen korában,mint én imádta a Cure-t (én is szeretem^^ xD),és minden áron akart hasonlítani az énekesére,úgy sminkelte magát,került "rossz" társaságba,"sok" pasija volt (anyámmal ellentétben,mert ahogy mesélte nagyanyám neki csak apám volt,vagy még egy pasi.ennyi),ő is vagdosta magát,stb,szal voltak neki is "zűrös" ügyei,és most komoly felnőtt nő,aki tanár,és egyáltalán nem hatott ki a felnőttkorára,hogy hogyan viselkedett,vagy éppen mennyi hülyeséget csinált.=)
5738. _helena_ (válaszként erre: 5736. - Cvekedli)
2009. máj. 15. 18:02
nem járt semmilyen extra cuccban,meg semmi,mert egyházi gimibe járt,és ott nem volt divat "divatolni",és tele volt beszűkült,stéber,magolós,anyuci kedvencével.és anyám minden áron leakar konfirmáltatni,és vallásos gimibe akar küldeni,de én nem vagyok hívő.egyáltalán nem,és ő ezt sem képes elfogadni,hogy nem hiszek istenbe.néha még magamban is nehéz hinni,nem hogy másban.magától nem hinniém,hogy rájönne,és ha mondanám neki,nekem esne a saját hülyeségével,szal enyhén szólva reménytelennek látok =(.
5737. browning
2009. máj. 15. 15:05

én találtam anya bizonyítványában még 2est is fizikából!!:D LoL...a nagy kitűnő tanulóxD...

Helena:jó hogy ettél,csak ilyenkor vigyázni kell,mert félő h szétreped a gyomrod...:s

cupp

többiek?!

5736. cvekedli (válaszként erre: 5730. - _helena_)
2009. máj. 15. 14:59
Érdekes kamaszkora lehetett anyádnak, ha ő annak idején nem járt idétlen szerkókban és nem lógott többféle társasággal. A kamaszkor erről szól. Aki túlesik a hirtelen váltásokon (stílus, személyiség tudatos vagy tudattalan váltogatása, különböző bandákba való beilleszkedés) az stabilabb felnőtt is lesz, hiszen idejében megtanulta kezelni az emeberek közti vélemény-és egyéb különbségeket. Ez kaland, tapasztalatszerzés. Talán ezt kéne anyukádnak elmagyarázni. ..vagy jó lenne, ha magától is rájönne. Biztosan rá lehet vezetni. Mindenesetre kérdezd ki sztem, ő mit csinált ennyi idősen. Ha túl rózsaszín dolgokat mond kérdezd meg a nagyit, vagy vkit, aki ismerte őt annyi idősen. Meglepő dolgokat tudhatsz majd meg . XD
5735. _helena_
2009. máj. 15. 14:23
4 napig nem ettem semmit,ma meg teletömtem magam mindennel,amit csak láttam,és ehető.most tök rosszul vagyok =/
5734. browning
2009. máj. 14. 20:18

sztem jó a baki:D csak belesülnék ^^

én converse fan vagyok:DD

5733. browning
2009. máj. 14. 20:17

Helena:ilyenkor szoktam visszavágni anyunak (bár nekem a hajmat bactacca h "nem fésülködök"-debazz!!GÖNDÖR!!!)h nekedmeg vattahajadvan:D szal.kompromisszum-te se szekálodanyut-akk őse szekáljonmár téged!mondd meg neki!!!azt veszel fel,amit akarsz.nem?!:D B) ne törj le!igyál valami gyümilevet,aztán kezdj valami gyümivel/zöldséggel...

engem anyáék azzal piszkálnak h ne csak almán és édességen éljek mert cukros leszek.igazukvan.és?!szaromle.nem tervezem a hosszú életet....nincsjókedvem.nemkell komolyanvenni:D majd próbálok kevesebb édességet enni...

puszii

Every?!

Dance?!

5732. hotdog68
2009. máj. 14. 20:15
tele lett hibával, sietek
5731. hotdog68 (válaszként erre: 5730. - _helena_)
2009. máj. 14. 20:14
hú, ez nem semmi. ezen a szerkón én is kiakadnék...lehet......próbál egy kicsit enyhíteni a stílusodon.......egyszerre neház megszokni anyudnak is

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook