Álomfejtés: Mit álmodtál és az mit jelenthet? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Mit álmodtál és mit jelent?
Köszönöm!
(Számít az értelmezés szempontjából, ha a mutatványos nem cirkuszban, hanem egy színházban adta elő a produkcióját?)
sokszor álmodok a macskáimmal, ami az áűlmoskönyvek szerint rossz másnapot jelent.
de az vigasztal vagy enyhiti a másnapi félelmemet, hogy ez a 2 macska nálunk évek óta családtag, és a saját macskának talán más a jelentése.
Látom, többen álmodtatok Ti is macskával.
Van egy óriási fehér kandurom a Mau ( adatlapomon ), azt szoktam álmodni vagy ül valahol és néz engem vagy szaladgál körülöttem, de azután mindig megnyugtatom magam hogy ez olyan, mintha családtagommal álmodnék, talán nem a macskához köthető ravaszságot átverést kellemetlenséget jelenti.
Vmelyik nap is a Mauról álmodtam,. de semmi rossz nem történt másnap igaz, hogy jó se..
Köszönöm! :-)
Hálás vagyok Neked ezért az interpretációért! (Hozzáteszem, így utólag: a sztori "kreálásában" ezúttal alighanem szerepe volt egy könyvnek, melyet most olvasok. Valószínűleg...)
Hosszú, intenzív és érzelmekkel telített álomból ébredtem ma reggel.
Tele volt a ház vendégekkel.
Háziasszonyként tettem-vettem közöttük.
A háziasszonykodásom hagyott maga után kívánnivalókat, de a vendégek közül egyik-másik asszony készségesen besegített, így azután nagyobb zökkenők nélkül túljutottunk a problémás helyzeteken is.
Sokan voltak a vendégek, csupa kedves ember, bár senkit közülük nem ismertem korábbról. A reggeli ébredezésükkor már szinte azt sem tudtam, kihez milyen nyelven szóljak...
Volt közöttük egy szimpatikus fiatal házaspár.
Az asszony szomorúsága szemmel látható volt. Megkérdeztem tőle, hogy talán nem jól aludt? Elfakadt sírva, s azt mondta, nem, nem az a baj, nagyon jól aludt, hanem azért szomorú, mert elveszítette a kisbabáját. A háború utolsó napja volt... Megölték... Átöleltem, és minden bennem lévő szeretetemmel próbáltam megvigasztalni. Az együttérzés könnyeivel a szememben. Ahogy magyaráztam neki, hogy minden nap új esély, s hogy az élet minden nyomorult tapasztalás ellenére is szép, láttam, hogy a férje buzgón bólogat az asszony háta mögött.
Ekkor felébredtem.
Bocs, hogy beleszólok...!
Én úgy gondolom, hogy az álom nem "egy bizonyos szintig" jóbarát, hanem - teljes egészében, mindig, minden tekintetben. Olyasmiket segít felismerni - ha hagyjuk -, amiket más módon nem tudunk mentálisan megközelíteni.
De az imaginácio megtörtént dolgok újra élése, előhívása. Az intuíció elképzelés, megérzés. Ami nem történt még meg, ill nem tudok róla, azt nem tudom imaginálni.
Az intuícióhoz meg némi"támpont" kell.
"Ami fent, úgy lent."
"Ami kint, úgy bent."
Ezen alapbölcsességek függvényében kimondhatjuk, hogy a szimbólumok megfejtései hatalmas rokonságban állnak a valóság jelentéstartalmaival.
Meglehet, hogy a "józan paraszti ész" előbbre vezető az álomfejtés szempontjából, mint bármely ezoterikus praktika.
Attól függ milyen kutya és hogyan viselkedik az álomban. Nagy általánosságban az ösztönvilág (árnyékvilág) őrzőjeként tartják számon. Kicsit rokon a megfejtés a valósággal. Általánosságban távol tartja az ellenséget, de van hogy beengedi, illetve megbolondulhat, engedetlen lehet, támadhat, de ehhez nagyban hozzájárul a gazdája viselkedése (idomítása) is. Tehát itt egyértelműen a TUDAT az úr, a házigazda, és ennek függvényében kontrollálhatók (vagy kontrollálhatatlanok) a tudatalatti folyamatok. Ennek függvényében dől el, hogy mennyire szolgál barátként vagy ellenségként a saját tudatod/tudatalattid.
Egy biztos! Minél sötétebb és agresszívebb a kutya, annál nagyobb a veszély. Tehát gyorsan észbe kell kapni és önreflexiót kell alkalmazni, preventíven megoldani a feladatokat, mielőtt a körülmények áldozataivá válunk.
Köszönöm az álomfejtést!
Nagyon izgalmas dolgokat mondasz...
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mit jelenthet ez a mondat?
- A párom nem válaszolt a neki küldött SMS-re. Ez mit jelenthet? 22F
- Ez az álom, mit jelenthet?
- Ha már nem alszol együtt a pároddal, akkor az jelentheti a kapcsolat végét?
- Mit jelenthet ez a kijelentés egy férfitól?
- Ha egy pasi három(!) órát beszélget a kolleganőjével késő estétől, munka után úgy hogy észre sem veszik hogy röpül az idő, ez mit jelenthet?