Álláshirdetésben kitétel: ha gyereke van, ne jelentkezzen (beszélgetés)
Tudod a jobb helyeken külföldön futja a fizetésükből 'bébiszitterre'. Nagyon sok munkahely bababarát, van munkahelyi bölcsi, nálunk semmi. Szuper a két év, de külföldön, ahol nincs ilyen hosszú ideig otthon az anya, ott sem az árokparta teszik ki a gyerekeket amíg dolgoznak.
Ha a gyerekes szülők elhúznának, akkor 30 áv múlva itt nem lenne semmi. Kinek az adójából fizetnék a közszolgáltatásokat, eü. ellátást stb. Az a baj, hogy a rövidlátó társadalom nem fogja fel.
De pontosan, hogy ír a tövény. Bizonyos esetekben a pozitív diszkrimináció megengedett, ill. követelmény. Pl. felzárkóztatási céllal.
"23. § Törvény, törvény felhatalmazása alapján kormányrendelet, illetve kollektív szerződés a munkavállalók meghatározott körére - a foglalkoztatási jogviszonnyal vagy a munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonnyal összefüggésben - előnyben részesítési kötelezettséget írhat elő."
Valoban, sajnos kisse nehezfeju vagyok, es nem ertettem. Koszonom a magyarazatot, mostmar minden vilagos :p
(ui. ne menj ugyvedi palyara).
:DDD
Megint kiforgatod a szavaimat :D Te jo vitapartner vagy, ez tetszik ;)
Elég baj az, hogy kis hazánkban nem divat betartani a törvényeket.
Az meg, hogy valaki "javíthatatlanul trehány, lusta dög", általában csak akkor derül ki, ha már alkalmazták. A felvétele előtt vajon hogy is lehetne eldönteni?
Ráadásul itt konkrétan arról van szó, hogy nem vesznek fel gyermekeseket. Márpedig a fenti tulajdonságok bárkire vonatkozhatnak.
Szerintem a törvény elég világosan fogalmaz, a topiknyitóban idézett álláshirdetés teljesen egyértelműen kimeríti a hátrányos megkülönböztetést.
Be lehetne tarta(t)ni, de addig, amíg a társadalom a jogtiprást természetesként fogadja el, addig nem fogják.
A tema a kovetkezo (idezem az 1. hsz-t):
"1. hobnobs 2013-07-09 23:42
Mi a véleményetek?
Belvárosi ékszer, kiegészítő boltba keresünk teljes munkaidőbe eladót a következő elvárásokkal:
-eladói tapasztalata van
-kedves, mosolygós VIDÁM természetű
-közvetlen,beszédes a vevőkkel jól kommunikál
-angol előny de nem feltétel
-nincs gyermeke, nem jár iskolába
-budapesti lakos
-megbízható
Kérjük ha ezek közül valami nem illik rád NE(!!!!) jelentkezz. Megértésedet köszönjük"
Hobnobs a _velemenyunkre_ kivancsi, nem azt kerdezte, hogy torvenyes-e, vagy sem.
További ajánlott fórumok:
- 50 év felettiek jelentkezését várom nemtől függetlenül ismerkedjünk beszélgessünk.
- Közkívánatra 6. Pénzdíjas Fogyiverseny!!. Jelentkezzetek!!!
- Fogamzásgátló tabletta abbahagyása után jelentkezik-e valamilyen mellékhatás?
- Szigethalom és környékén élő kismamák és anyukák jelentkezését várom.
- Ha személyesen jelentkeztem egy álláshirdetésre, egy hét múlva rákérdezhetek, hogy született-e döntés, vagy azt nem illik?
- Gyermekem a Szentpáli Vendéglátóba jelentkezett, 55 gyereket vesznek fel, 60. a rangsorban. Mennyi esélye van?