Akit érdekel az asztrológia (beszélgetés)
Köszönöm Ilcsi Mama az eddigi segítségeidet!
Az asztrológia valóban az igazat mondja, ahogy megírtad nekem jó pár hónappal ezelőtt a munkahelyi változást, az úgy is történt!
Remélem a többi történés is jön szépen sorban!:)
Puszi Neked!
Nagyon szépen köszönöm a rövid elemzésedet és valóban,nagyon jó meglátásaid vannak!!! Ebben nem is kételkedtem,hiszen mind egy nyelvet beszélünk,akik olvasnak a jelekből,az asztrológia is egy ilyen tudomány. Valóban sorsszerű volt,hogy megismerkedtem vele,hiszen ezt a tudást már korábban elsajátítottam,csak a meglévő nyílt fel újra bennem.. Természetesen "uránuszi" módon tanultam és tanulom.. :)) Az előző életek minőségei valóban az Egórol szóltak,hiszen számtalan küzdelmes sorson keresztül meg kellett erősítenem azt..ha megfigyeled,bár a Leszálló Holdcsomópontnak nem mindenhol szokták az urát nézni (én mindig figyelem),az oroszlán jegyben tartozkodik,valamint az alázattal való dolgomat a szűz szaturnusz is megerősíti. Ebben az életemben mások javára kell tevékenykednem,amit úgy érzem egy ideje meg is valósítok,csoportok vezetőjeként(sportegyesület,biztonsági cég). Figyelnem kell rá,hogy ne ítélkezzek (szűz szat.),valamint hogy cselekedeteimet a szeretet és a jószándék hassa át (rák jupiter)..azt hiszem egy ideje,ez is sikerül már. Ha megnézed a 2es házamat és annak fényzögeit,valamint az urát,akkor látod,hogy CSAK így működheteknek az anyagi dolgaim is,ami a 2es házas Bak napommal,nem mellékes! :) Adnom kell,hogy kapjak. Valamint a "hatalom" felelősséggel is jár,mások és magunk felé..ezekel az erőkkel,amik a képletemben vannak,el is kell bírni. Nekem,úgy 30 után kezdett ez sikerülni (szaturnuszi visszatérés).
folytatom..
Kedves Rubin. Köszönöm szépen a jó és kedves kívánságaidat.
Tudod ilyen 7X-en túli időkben járva, szívesen veszi az ember-lánya az ilyen jutalom kívánságokat. Remélem, nem veszed rossz néven, ha magadott születési időd alapján egy párdolgot, mint kívül álló személy leírjak neked. (Hiszen akkor ezeket, a dolgokat Te is, pontosan ismered és tudod).
Gondolom, hogy a párod („chipmunk1985”), regisztrált neve alatt nem is a „véletlen műve” folytán találtál rám a topikon.
Mivel Te is ASZTROLÓGIÁVAL FOGLALKOZOL, mint azt írod, tudjuk véletlenek nincsenek csak sorszerűségek.
Már pedig a leírt pontos születési adataidból én azt látom, hogy az asztrológiai ismereteket el sem tudtad volna kerülni még, ha akartad volna sem!
Hiszen egy BAK- Napjegyű férfiember SKORPIÓ- aszcendens - jeggyel és megerősítő Nyilas Rejtett Aszcendenssel, mit is tehetne mást, mint, hogy kutassa csillagok rejtelmes titkos világát. Pláne úgy, ha még az Aszcendens csúcsához az I. Házban, még az Uránusz is kapcsolódik és a Neptunusz is a Nyilasban a tudat kiterjesztését, segítheti elő.
Ezt megerősítendően pedig még a X. házas MC -nél a SZŰZ - jegy csúcsán álló Szaturnusszal, NAP - Merkúr- Vénusz- harmonikus Trigon és Jupiter * szextil fényszögekkel hogyan is másként segíthetne téged ebben az ismeretekben. Hiszen a Jupiter Nap - Merkúr-Vénusz oppozíciók, a „Radixban”, (mint általában a Bak jegyűeknek), amelyek nem a sors kedveltjei. Nekik minden sikerért keményen meg kell saját maguk által küzdeni.
Mivel azonban a sors kiváló üzleti érzékkel áldja meg a Bak szülötteket, ezért ehhez Te is kaptál a sorstól, mint a Bakjegy/ Szaturnusz uralkodójától egy jó adag jó értelemben vett „útmutató” ambíciót. Ezért Te, mint a Bak- Skorpió jegy egyéniség és személyiség páros még egy nem kevés I. házas Nyilas/ Jupiter uralkodó/ hatással, teheted azt, amit az élet elvár tőled: „Csináld, meg amit elvárnak, és tegyél rá még egy lapáttal „ mentalitás legyen a jellemző rád.
Ehhez a 2. házadban álló bolygók STELLIUM, együttes hatásaik révén, anyagi téren segítségedre is válhatnak. Még akkor is, ha a Merkúr a TŰZ jegyben”Exil” állásban van, azért mert a Tűzjegyben álló Merkúr a Bak – Földjegy óvatos önkifejezését felgyorsíthatja. Mert a második ház a biztonság háza is, valamint a Nyilas/Tűz jegy miatt kapod a tudást, a jó gondolatokat, és a belsőtulajdonságaidnak magad és a mások száma által való felértékelődést is.
Ebben a Szaturnusz irányító uralkodó bolygód a Jupiter terjeszkedését és a gyarapodást is jól egyensúlyba hozza.
Bizonyosan megtaláltad a lelki társad is, (még ha fiatalabb is nálad), mert az Északi Holdcsomópontod, amely az életútját jelöli meg a horoszkópban, a Mérlegjegyben/Vénusz uralkodóval áll.
Tehát bizonyosan tudod, hogy hogyan legyél egyenlő megértő fél egy jó kapcsolatban. Már csak azért is, mert a szerelemi életedben, vagyis az 5. házadban áll szemben a Déli Leszálló holdcsomópont. Itt ez azt mondja neked, hogy a jót vidd tovább, és rosszat hagyd magad mögött a múltba. Tehát itt a Kos jegyben a lélek is megtanulta az önálló „ÉNNÉ” válást, vagyis az önzőség hátrahagyását. Erre még párkapcsolati téren a VII. ház a Bikajegyben/ Vénusz uralkodó bolygó által, mint a szerelem bolygója által is, rászolgálhat.
Ősztől már én is gyakrabban tudok ismét jelen lenni, - ha kedved van - gyere Te is, gyakrabban az asztrológiai fórumra, szívesen venném, én is és gondolom a fórum látogatói is, ha ismereteiddel segíthetnél nekünk.
Sok szeretettel Üdvözöllek. Ilcsi Mama.
Kedves Ilcsimama!
Örömmel olvasom a posztjaidat és elemzéseidet,ezen az oldalon. A Párom van ide regisztrálva és "véletlenül" találtam rá erre a topikra. Magam is asztrológiával foglalkozom és örvendetesnek tartom,hogy az önzetlen segítőszándékod itt olvashatom. Nagyon jól csinálod..teszed a dolgod,mint sokan még a világunkban. Részekből áll össze az egész,és kicsiny darabokból a nagy. Kívánom,hogy még sokáig járj az úton közöttünk és soha el nem múló boldogság legyen a jutalmad!!!
Rubin (1977 12 24 03 óra 21 perc 35mp,Bp) :)
Kedves "pandamedve". Még egy dolog érdekes lehet, ha nem érzed teljesen magadénak a Napjegyed. Annak lehet az is az oka, ha születésnapod a jegy elejére esik párnappal, akkor az előző jegyhatás is érezhető. Illetve, ha a jegy végénél van pár nappal, akkor pedig a követő jegy kevert hatása is érvényesülhet benned.
A Holdállást csak is a pontos születési időre készített „Radix” horoszkóp mutatja meg, hogy milyen jegyben és milyen házban állt a Hold a születéskor.
Amit az előző válaszomban írtam pedig arra vonatkozik, hogy a születéskor melyik holdfázisban járt a HOLD. A Hold a jegyekben és Hold fázisoknak is nagy jelentőséget kell tulajdonítani, pláne az egészség vonatkozásban. (Erről is, bővebben olvashatsz a fórumon).
(● = Újhold
Ď = első negyed (növekvő hold)
O = holdtölte (telihold)
© = Utolsó negyed (csökkenő hold).
Kedves Ilcsi Mama!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat és az útmutatásodat. Eddig is sok érdekességet olvastam az aszcendensemről és tanácsod alapján megpróbálok rájönni, hogy hol állt a Hold a születésemkor. Felettéb érdekes dolgokat tudhat meg az ember saját magáról. Eddig csak hallottam, de itt konkrétan olvashattam is, hogy néha az aszcendens erősebben meghatározhatja az ember személyiségét, mint a Napjegy. Most legalább értem, hogy miért nem éreztem én teljesnek a Napjegyemhez eddig olvasott elemzéseket.
Köszönöm szépen a segítséget, igyekszem tanulni,fejlődni.
Szép napot, Ilcsi Mama!
Kedves „pandamedve”. Nagyon örülök, hogy rá találtál a fórumra. Most a nyáron még nagyon keveset tudok itt lenni, de őszre már beindul ismét a forgalom.
Addig is, ha érdekelnek, - mint ahogyan írod is - az asztrológia ismeretek olvasgass.
Sok minden megtalálhatsz, ami esetleg felkelti az érdeklődésed.
A horoszkóp, az a sorsunk képrejtvénye, egy meghatározott időpontban, egy meghatározott helyre vonatkoztatott pillanatfelvétel az égboltról. A csillagok, mint szimbólumok segítségével feltárja nekünk, hogy milyen események felelnek meg az adott minőségnek. A pontos születési időre elkészített horoszkópból megláthatjuk, hogy az adott időpontban hogyan áll össze az életünk
Amennyiben van lehetőséged saját mappába másolni, vagy kinyomtatni, akkor ajánlom, hogy - a jobb érthetőség miatt, - elsősorban az állatöv- jegyek a házak a fényszögek jelentés tartalmait vedd előbbre.
A nap jegyedre vonatkozó - általam készített - általános jellemzést, megtalálhatod akár a fórum elején, de közben a 600-as számok környékén feltöltve is. Ebből már sok mindent megtalálhatsz magadra vonatkoztatva is.
Megismerheted az Nap jegyed uralkodó bolygóját. Sőt több helyeken leírom, hogy melyik bolygó „Tranzit” módon, hol melyik jegyben halad éppen a körforgása során.
Indiában a bölcsek úgy tartják, hogy a születésekor jövőjét mindenki magával hozza. Nyugati asztrológia szerint is a születés pillanatában benne van az egész sors. A születés pillanatának pontos idejére készített horoszkóp alapján, az egész életet megérthetjük.
Ezért, ha valaki ismeri a saját horoszkóp jelentés tartamait, a Nap jegy mellett az aszcendens jegyét, vagy hogy születésekor a HOLD éppen melyik jegyben és milyen fázisban haladt, akkor akár már ez által is nagyon sok mindent megtudhat a saját magáról.
Nagyon valószínű, hogy a különböző égitestek mozgásainak, az általuk keltett vagy közvetített sugárzásoknak komoly hatásuk van az emberi szervezetre. Tehát nagyon sok minden kiolvasható a csillagokból. Így azok a (fogantatáskor) illetve a születéskor, de a későbbiek során is, nagyban meghatározhatják a sorsokat és az alap tulajdonságokat.
Különösen igaz ez a Holdra, mert a Hold, az ösztönös szorongásaink, és a lélek jelölője lehet. Szerintem a cél mindenkinél adott, azért születtünk az adott képlettel, hogy valahová eljussunk. A feladata akkor is ugyanaz, ha alsó, vagy ha felső szinten éli azt meg valaki. De mekkora különbség van a megélésben. Szerintem abban áll a mi döntésünk, hogy melyik úton jutunk el az életünk során a kitűzött célhoz. Ha harcolunk a feladatunk ellen, sokkal nehezebb akadályokba ütközünk, mint ha a sorssal kézen fogva járunk. Én úgy tanultam ezt, hogy „tégy meg mindent azért, hogy a legjobb életet élhesd meg”. Nem csak jóból, vagy rosszból vagyunk összegyúrva, viszont a karmánk mindig ad lehetőséget arra, hogy pozitív módon használjuk a tanulási feladatainkat.
Éppen ezért mivel ezt a témát nagyon fontosnak tartom, ezért „Gondolatok az egészségről” a HOLD hatásai az emberi testrészekre, címmel több helyeken találhatok leírásokat.
Általában ezek a testrészek a saját születési állatövjegyben a leghajlamosabbak a megbetegedésekre, és különösen érzékenyek a jegyekhez tartozó betegségekre.
Az állatövi jegyben benne foglaltatik a „teljes emberkép” kezdve a Kos jeggyel, azaz a fejjel, egészen a Halak jegyig, amelynek a - testrészen - a lábfej felel meg.
Ezért nem árt megismernünk a születési képletre gyakorolt hold hatását, illetve Holdnak a 2-3 naponként változó állatöv jegyben való tartózkodási idejüket és hatásukat. Nem árt figyelemmel kísérnünk több szempontból a hold naptárt. (ezért ajánlom, hogy az évenkénti hold naptár ingyenesen, letölthető a calander. hu nettről is.)
A Hold hatása, fokozódik, ha növőben van és csökken, ha fogyóban van. Ha az emberi testrészeket képzeljük magunk elé, - a zodiákus jegyek szerinti uralkodó bolygó hatásokat is, figyelembe véve- test egyes részeinek betegség hajlamairól is van több helyeken leírás.
Külön fejezetet találhatsz a Hold a jegyekben való hatásairól is.
Neked és másoknak is, akiket esetleg érdekel, szeretném most jelezni, hogy hogyan lehet a "Radix" képletből megtudni azt, hogy a HOLD éppen a születés idejében milyen HOLDFÁZISBAN haladt.
Azok a fórumlátogatók, akik már a pontos születési időre elkészített képletüket, megkapták tőlem, Ők tudhatják, hogy a születésükkor a HOLD és a NAP, éppen milyen jegyben
– hányadik házban, állt a születésekor.
Azonban ha valaki nem tudja, hogy a HOLD éppen milyen Hold-fázisban haladt a születésekor, most leírom, hogy a képlet alapján milyen egyszerűen lehet azt megállapítani.
Vagyis: amennyiben ugyan abban a jegyben és házban található a HOLD ahol a Nap is állt, akkor a születéskor csak is ÚJ HOLD ideje lehetett.
Azért mert egy teljes holdciklus – a két újhold között eltelt idő -. Ez kb. 29 nap,
ez alatt a Hold egyszer körül járja a Földet, ezt, „Szinódikus” holdhónapnak nevezzük.
A ciklus kezdetén a Hold „konjukcióban”, vagyis együttállásban van Nappal, tehát ugyan abban az állatövjegyben és fokon helyezkedik el.
Itt a kulcsszó a keletkezés kivetítése a külvilágba.
A Nappal szemben lévő jegyben, a születés idején TELI –HOLD volt.
Már, most ha a telihold előtti jegyekre esik a HOLD, akkor NÖVŐ hold ideje volt, ha pedig a Telihold idő utáni jegyben található a HOLD, akkor pedig csak is CSÖKKENŐ hold idejére eshetett a születés időpontja.
Azt ugye mindenki tudja, hogy a horoszkóp körben a Kos jeggyel szemben a Mérleg jegy található. Bikával szemben a Skorpió jegy van, az Ikrek – Nyilas, Rák – Bak,
Oroszlán- Vízöntő, Szűz- Halak jegyek állnak szemben egymással. Ezek polárisan is hatnak egymásra.
Az asztrológia több ezer éves hagyományon alapuló önismereti módszer. A hosszú múlt, és a mai korban, a személyes horoszkópkészítés népszerűsége arra utal, hogy hasznos segítséget nyújt a mindennapokban, akár az egészség, a párkapcsolat, vagy az önismeret, fejlesztésének folyamatában.
Az önismeretnek a célja feltérképezni, hogy ki is vagyok „ÉN”, Hogyan tudok rálátni arra, hogy hogyan működöm, miért kerülök ismétlődő helyzetekbe. A harmonikus változás alapfeltétele önmagunk megértése, a különböző életterületeken való megnyilvánulásaink elfogadása. Ez által javulni fognak az emberi kapcsolataink is, párkapcsolatunk, kiegyensúlyozottabb egészségesebb életet élhetünk, és a kihívásoknak egészséges módon tudunk majd megfelelni.
Ezért is mondjuk azt, hogy a horoszkóp sorsunk és személyiségünk térképe egyszerre, amely természetesen foglalja magában karmánkat, vagyis megoldandó feladatunkat az életben. A karma asztrológia is, arról szól, hogy mi történt és mi történik a lélekkel a jelen életében.
Szepes Máriát, aki nagy tudora volt ezeknek, a dolgoknak, gondolom, nagyon sokan ismeritek, 1908-2007-ig élt. Hosszú 99. éves koráig nagyon sok szép gondolatot hagyott ránk ebben a témakörben. Szerinte: „Az ember maga teremti a sorsát. Semmi sem rossz vagy jó, az ember gondolatai teszik azzá, amivé az ember lesz.”
„Az ember gyermekként rácsodálkozik az élet minden mozzanatára, és végénél is gyermekként távozik majd a világból, mert Ön magán kívül már semmije sem marad. Boldogok csak akkor lehetünk, ha megőrizzük lelkünkben, egész életünkben a tiszta gyermekségünket. Aki az életében szeretetet és jót akar kapni, annak a jóból tudni kell szeretetet is adni.
És akik gyermekként jutnak át majd a túlsó partra, egy újabb gyönyörűségesebb csodák várják majd odaát.”
Drága Ilcsi Mama!
Ma is könnyeket csaltál a szemembe,nem tudom honnan benned ez a sok jóindulat,és szeretet!?
Sokan tanulhatnánk tőled!
Millió köszönet,és puszi....:-)
Kár ,hogy korallról,és a gyöngyről mint ásványról, nem nagyon írnak.Pedig biztos van gyógyhatásuk.
Emlékszel mikor felraktam egy képet egy zöldes láncról,voltak benne világosabb színű kövek.Kérdeztem milyen lehet.
Azóta megtudtam, hogy a zöld jáspis, a világos igaz?gyöngy.az ásványboltos szerint..
Köszönöm az emailedet Ilcsi Mama!
Felfedeztem a m.székhelyünkön egy jó kis ásványboltot!Igazi kincsesbánya, csak győzzem pénzzel!
Vettem is egy kis korrall fülbevalót magamnak,:)
Természetesen csak unokázz:)Bárcsak a mi nagymamáink is így gondolkodnának:)
A vers íróját sajnos nem tudom...
Drága Vikikém! Csodálatosan szép ez a vers és tényleg mintha a Fahoroszkóphoz találták volna ki. El is viszem magammal és én is, továbbadom másoknak is.
Nekem is hiányoztok, csak éppen az unokákkal töltött napok a legszebbek az életemben. Tudod, amikor az ember már ebben a korban halad nem akar lemaradni egy perc családdal töltött földi boldogságról sem.
Azért néha-néha, be-bekukkantok hozzátok is. Szeretettel üdvözlök mindenkit: Ilcsi Mama.
Drága Ilcsi Mama!
Annyira,jó hogy írtál,már hiányoztál...:)Éppen ma olvastam egy szép verset,és eszembe jutottál,mert te tanácsoltad nekem,hogy ölelgessem a fákat..:D
Ha nem baj bemásolom:A természet ereje
A fák lombjai egymáshoz érnek
Suttognak, de én nem értem
Megkérem a mennyei Atyát
Hadd halljam a fák szavát.
Gyökereik a földbe hatolnak
Onnan energiát így kapnak
Attól nőnek szépen oly nagyra
Szemeim megakadnak rajta.
Átölelem szép sorban a fákat
Hogy érezzem az energiákat
Talpamból a bizsergés elindul
A gerincem mentén végigfut.
Az energia átjárja egész lényem
A Föld-anya szeretetét érzem
A fákon keresztül üzen nekem
Hogy segítsek a természeten.
Mennyei Atya és Föld-anya
Az Univerzum és mélység Ura
Szellemük két nagy Hatalmasság
Melynek energiája mindig átjár.
Puszi neked,jó unokázást.:)
Kedves mindenki a fórumon!
Csak bekukkantottam, hozzátok, most van egy kevéske időm, mert a kisebbik unokám éppen angol táborban van.
Köszönöm nektek, hogy figyelembe vettétek és elfogadtátok azon kérésem, hogy a nyár folyamán szeptemberig, szinte minden időmet az unokáknak szeretném szentelni.
Csupán két –három olyan kérés érkezett, akiknek nagyon fontos volt a kérdése és nem lehetett későbbre halasztani.
Így aztán marad egy kicsike időm arra is, hogy a várólistán sorakozó kéréssekkel is tudjak foglalkozni. Megnyugtathatom őket, hogy remélhetőleg október hónapban mindenki sorra fog kerülni, és a sok várakozásért cserébe <ajándékként> elküldhetem részükre a horoszkóp körüket és a kérdéseikre a választ is.
Aztán egy nagyon szívmelegítő levelet is kaptam egy olyan fórumlátogatótól, akinek már elküldtem a horoszkóp körét, és igyekszik az asztrológiai ismeretét a fórum által is, fejleszteni.
„Kedves Ilcsi Mama. Nagy szükségem lett volna most rád. Ugyan is az, történt, hogy egy nagyon jó munka ajánlattal kerestek meg engem és még három kolléga nőmet.
A jelenlegi munkahelyem nem a legjobb, de örülni kell, ha az embernek van munkája. Mivel kétségeim voltak, pláne, hogy azonnal kellett volna dönteni és felmondani a jelenlegi munkahelyem. Ezért elővettem a horoszkóp köröm és, úgy ahogyan mindig ajánlod a fórumon, megpróbáltam megnézni a 6. munkaházamat, hogy mit is lenne jó tenni. Először is a külső körre feljegyeztem, hogy a hold hol halad, mert az anyagiakra is kihatással lehet, és a Jupitert és a Vénuszt is, mert ezek hozhatnak esetleg szerencsét.
És azt láttam a Bak jegyben a 6. házamnál, amelynek a sorsbolygó az uralkodója, a Nap, Jupiter, Vénusz de még az Uránusz is pirossal nagyon nem jó fényszögekben találhatók. Azt olvasom nálad, hogy az Uránusz a hírtelen változásokat hozza be, amelyek inkább rosszak, mint jók. Nekem pedig azon a táblázaton, amelyik a kör alatt van az Uránusz a Holddal a Vénusszal, a Marssal és Jupiterrel is Piros négyszögjellel van, amit írtál nekem, hogy jól meggondolt megoldandó faladatokat jeleznek nekem.
Ebből én arra következtettem, hogy ez az időpont bizonyosan nem lenne jó nekem egy munkahelyváltásra, még ha jóval kecsegtetnek, akkor sem. Én úgy döntöttem, hogy maradok, a többiek elmentek. És milyen jól tettem, mert még egy hónap sem telt el már jöttek volna vissza. De már addigra felvették helyettük az embereket. Én viszont annyibban jól jártam, hogy a betanítást a főnök rám bízta és ezzel még több pénzt, kaptam. Érdekes, hogy a Jupiter az aszcendensemhez egy kis zöld csillaggal van összekötve, ami jó sugárzást jelöl, de nekem, is tenni kell érte, hogy jó legyen.
A Vénusz pedig akadályozó megoldandó fényszöget jelöl. És ezek mind ott figyelmeztettek engem, hogy maradjak békén, a helyemen. Igyekszem, hogy máskor is tudjak olvasni a horoszkópomban és ezt köszönöm neked. Puszika Lillla.”
Erre nekem csak az a válaszom, hogy persze nagyon jó, ha követjük a saját horoszkópunkat. Hiszen sok jelzést adhat nekünk bizonyos kérdéseknél. Már maga az a tény, hogy abban az időben a Nap az Ikrek jegy végénél járt, és a Jupiter és a Vénusz is az Ikrek elején haladt. Amelynek az ura a Merkúr, amely a döntéseknél gondolkodásra sarkal. Ráadásul a Nap ekkor a Plútóval, is szemben állt mivel most a Bak jegyben halad. Tehát az volt az üzenete neki, hogy ne engedje magát jó munkalehetősséggel manipulálni.
Örülök, hogy Lilla megértette az üzenetet. Viszont, mint írja Jupiter és a Vénusz a kisszerencse bolygója által még is bejött neki az anyagi nyeresége és talán a munkában a további előre jutási lehetősége is. És azért is örülök, hogy ezt Ő felismerte, mert a képletében az Uránusz a Kos jegyben áll és jelenleg az Uránusz a Kos jegyben bandukol, tehát tényleg sorsszerű volt neki hirtelen változtatás lehetősége, amely hozhat jót és rosszat is.
Hál Istennek ez a saját jó döntése által is, jó irányt vett nála.
Éppen ezért, mivel már régóta nem jegyeztem le, hogy melyik bolygó éppen melyik jegyben halad, most megteszem.
NAP az oroszlánban jár augusztus 23.-ig, majd augusztus 24.-től - szeptember 22.-ig már a Szűz jegyben fog haladni.
FIGYELEM!!!!!!! A HOLD MA éppen telihold időben van. A mai nap százszoros gondolat teremtő napnak is számít, és ugyan csak az augusztus 31.-e is, amikor ismét Teli hold ideje lesz.
A Merkúr bolygó, - amely mindig a Nap nyomában halad - augusztus 31.-ig az oroszlánban marad, majd szeptember 1.-től már a szűz jegybe lép.
Vénusz, is mint gyors bolygó 4-6 heteket tölt egy-egy jegyben és augusztus 7.-ig még az Ikrek-jegyben, majd augusztus 08.-tól –szeptember 6.-ig már a RÁK jegyben lesz a helye.
09. 07-10. 02.-ig az Oroszlán jegyben, 10. 03- 10. 28.-ig a Szűzben, 10. 29- 11. 21.-ig a Mérlegben, 11. 22- 12. 15.-i a Skorpióban, 12. 16-2013. 01. 08.-ig a Nyilasban rója körútját.
MARS is jelenleg, augusztus 23.-ig a Mérleg jegyben halad. 08. 24.-től – 10. 06.-ig a Skorpióban, 10. 07.-tő- 11. 16.-ig a Nyilasban, 11. 17- 12. 25.-ig a Bakban majd 12. 26- 2013. 02. 01.-ig már Vízöntőben halad.
Lassú bolygók közül a JUPITER, amely a Napot 11. év és 315. nap alatt kerüli meg, már lassú bolygónak számít éves bolygónak is, nevezzük, mert egy - egy jegyben általában egy évet marad.
Jelenleg az Ikrekben halad 2013. 06. 26.-ig.
SZATURNUSZ, még mindig a Mérleg jegyben jár, most 23°56’ foknál halad. 2012. október 06.-tól átlép a SKORPIÓ jegybe, ahol -„Retográd” módokon 2014. 12. 25.-től előre lépve a Nyilas jegybe 2015. 06. 13.-ig - majd hátrálva, 2015. 06. 14-től ismét a Skorpióban folytatja az útját, hogy 2015. 09. 18-tól 2017. 12. 19-ig két és féléven át már a Nyilasban rója égi körútját.
URÁNUSZ jelenleg a Kos jegyben lassan halad előre, mivel csak mostanában 2011. március 12-én lépett az Uránusz újra a Kos jegybe. Ezzel Izgalmas és veszélyes 7 év kezdődött el. Ugyan is az utolsó állatövjegyből való átmenet a Halakból a Kosba drámai hatású, egy újjászületés, vagy hirtelen változás, mely lehet kedvező és kedvezőtlen is. Ezért arra számíthatunk, hogy életünk bizonyos területein jelentős változások fognak történni, és, ezeknek az új energiáknak a helyes kezelése elengedhetetlen, ahhoz, hogy átvészeljük ezt az időszakot, és a lehető legtöbbet hozzuk ki belő1e.
Idézet következik egy leírásból. ” Ha egy adott élet¬helyzetből egy másikba kerülünk, okkor az, bizonyosan sokkot okozhat. Ahogy a Kosban lévő Uránusz "sokkoló" hatásaként, úgy érezhetjük magunkat, mint az autó fényszóróját megpillantó nyúl, az úton, szinte megfagyva az időben, ahogy a kényes Halak természet még nem tud mit kezdeni a helyzettel. Bármely jelű, de főleg a Bika, Oroszlán, Skorpió és Vízöntő jegyben született ember, hajlamos erre a reakcióra, Tehát hogyan kellene reagálnia nyúlnak a közeledő autóra? Felkészül, és mozgás. Tisztában kell, lenni azzal, hogy bármikor felbukkanhat egy újabb fénycsóva, és akkor készen kell állnia mozgásra. Az előre történő mozgás még, ha ismeretlen területre is kell mennie, előnyösebb, mint ha egy helyben marad. Szükség van egy belső, „sokkelnyelőre” amely megadja' azt a rugalmasságot, hogy egyik helyről gyorsan a másikra mozogjon, miközben megőrzi belső egyensúlyát.
A Kosban lévő Uránusz olyan tulajdonságokkal rendelkezik majd, melyek egyszerre oldják a feszültséget, és újakat generálhatnak. A Halakból történő átlépéssel a változás szinte a semmiből teremthet új szituációkat, ezzel felrázva az emberek, életét. Fényt derítve olyan területekre is, amelyek eddig kétértelműségbe burkolóztak. Ha hosszú ideig egy a dologhoz kötődtünk, akkor ez most az Uránusznak a Kos jegyben való járása során, megváltozhat, és rendkívül fontos olyan képességek vagy, eszközök beszerzése, melyekkel kezelni tudjuk ezt a változást.
Gondoljunk csak a nyúl történetére, akinek a fényszórók elől, be kell vetnie magát a sötét erdőbe, ahol talán még soha sem járt. Minden új és innovatív dolog, akár hozzáállásbeli változás most jó szolgálatot tehet, mert segítségükkel a kezünkbe vehetjük az irányítást, és talán bizonyos mértékben kontrollálhatjuk a változásokat. Ez csökkentheti a minket ért sokkot, amit az ismeretlen területre kerülés okozott. Az új ciklus kezdete a benne lévő új és kiforratlan dolgok eszenciáját hozza el, mivel szembesítő, és közvetlen. Épp ezért fontos megtanulni a mérsékletet. Ha olajt öntünk a tűzre, vagy túlsá¬gosan vad elképzeléseink lesznek a dolgok újfajta és esetleg önző kezeléséről, katasztrofális bukásokat eredményezhet, még a biztosnak hitt pozíciókból is.
A Kosban lévő Uránusz általában a csoportban betöltött egyéni szerepekre helyezi a hangsúlyt, így meg kell tanulnia másokkal együttműködve kihozni a legtöbbet az adott helyzetekből ahelyett, hogy mindig a saját érdekeit nézve egyedül próbálna boldogulni.
Talán a kezdetben szerencsés, hogy a Kosban lévő Uránusz szemben áll a Mérlegben lévő Szaturnusszal, mert így a személyes kapcsolatok, kiépítése biztosíthatja a mértékletességet, mely révén felszínre kerülhetnek a pozitív egyéni meglátások és a jó ötletek.”
Most már az Uránusz ott a KOS jegyben is, marad egészen 2018. május 14-ig. Ekkor 05. 15.-tól „Retográd módon” előre lép a Bika jegyben, 11. 07.-ig, majd 2018. 11. 08.-tól 2019. 03. 04.-ig még ismét hátra lép a Kos jegybe, innen aztán ismét előre haladva és ismét megmozgatva azokat a fényszög pontokat, akiknek a jegyeiben az Uránusz érintett 2019. 03. 05.-től már Bika jegyben halad egészen 2026. 04. 24.-ig. (Azonban a Bika jegyben is, 2025. 07. 07-től 11. 08-ig, előre lép az Ikrekbe, majd 2025. 11. 09.-től vissza a Bikába 2026. 04. 24.-ig, hogy majd a továbbiakban már ismét 7 éven át az Ikrekben folytassa a körútját.)
Uránusz mindig gyors, hirtelen és váratlan dolgokat hoz az életünkbe. Legfájóbb lehet ez a párkapcsolatunkban megélni: pl. az Uránusz- Vénusz, Uránusz Deszcendens fényszögeket. Ilyen esetben a kapcsolatnak rövid idő alatt vége szakadhat. Ez a bolygó, mint tudjuk reformer, öncélú, nem tartós, amit felrobbant, nem építi újjá. Csak rombol, eltűnteti a régit, és bár megújulást hozhat, de nem teremt újat. A változások szükségesek ugyan, de mindig fájdalmasak lesznek.
NEPTUNUSZ Napkörüli keringési ideje: 164. év és 280 nap. Ezért a keringési ideje igen csak lassú. 2012. 02. 04.-én lépett be a Nappálya mentén lévő 12 csillagképek- görög elnevezéssel Zodiákus, vagyis, - állatövi jegyeknek az utolsó Halak-jegyébe. Itt halad egészen 2026. 01. 26.-ig, amikor ismét belelép majd KOS jeggyel kezdődő 12 állatöv jegyekben való áthaladásoknak a sorába.
PLÚTÓ jegyváltása mindig generációkat, érintő témákat érint. Az általános gazdasági regresszió beindulását hozta az egész világra. Olyan ritkán fordul elő, hogy a Bakban 15 évig tartózkodik majd, A személyes életben nem Plútó Bakba lépése, hanem a radix születési horoszkóp energiákra vetett esetleges fényszöge (i) hatnak majd.
Az érintettségen van a hangsúly, és ki-kihasználja a neki tetsző dolgokat, ha a Plútó valamely személyes „Radix” bolygót érint, akkor elengedésről és egy egészen új felépítéséről lehet szó. Nézzük meg, hogy a Plútó a képletünkben, melyik házban van, milyen erős a saját házában, és a kör alatti „EKL”táblázatban, milyen fényszögei vannak. Ezek a saját, született adottságok, ahogy az ember a Plútó energiáit önmagában megélheti. Amennyiben szellemi szinten igyekszünk megélni a személyes életfeladatainkat, akkor mindig valami nagyon jó eredmény keletkezik belőle következményként.
A PLÚTÓ 2008. év től Nyilas jeggyel „Retográd ”lépett be a Bak jegybe és ugyan csak a Vízöntő-jegybe előre lépve, még egy kicsit visszatérve majd ismét a Bakjegybe lép át 2024. 11. 22.-től a következő jegybe, a Vízöntőbe.
Nem hiszem, hogy ha egy könyvet itt ajánlunk egymásnak az reklám lenne.
Én is szeretnék Ilcsi Mamától, vagy olyantól,aki jártas a gyógyító kövek használatában.
Nagyon felkeltették az érdeklődésemet.
Bár itt a neten sok mindent meg lehet nézni,én mégis a kézzel fogható dolgokat szeretem.:)
Tud valaki olyan könyvet, amiben színes képek vannak ezekről a gyógyító kövekről, és rövid leírás is róluk.Kaptam most egy párat, de az ametiszten kívül nem igazán tudom beazonosítani...
További ajánlott fórumok:
- Fogyókúra verseny!!! Akit érdekel, írjon.
- Való Világ 10 - Érdekel még valakit manapság ez a műsor?
- Alternatív gyógymódok minden testi, lelki bajra. Akit érdekelnek a hasonló dolgok jöjjenek beszéljünk erről...
- Számmisztika, ha érdekel valakit megnézem!
- 25-30 éves nőkben van akit még érdekel a tanyasi élet és a gazdálkodás?
- Ortorexia-Aki tudja, hogy érintett, vagy szeretné megtudni mi ez, vagy ismer érintettet, szóval bárki akit érdekel, beszélgessünk róla! :)