Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Akit érdekel az asztrológia fórum

Akit érdekel az asztrológia (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
3194. Ilcsimama
tegnap 13:19

A NAP az Oroszlán jegyben jár augusztus hónap 22. –ig.


Sajnos nem jó fényszög hatása van mosta napnak sem a Holddal, és az Uránusz bolygóval sem. A Mars is qvadrát fényszögben van a Jupiterrel és a Szaturnusszal és a még a Plútóval is. Egyszóval a Qvadrát fényszögekkel tarkítottak általánosságban is, az eljövendő hónapok horoszkópjai is.

Az egyéni „Radix” születési horoszkópban a Qvadrát fényszögek a megvalósítás fényszögeit adják, késztetést, amely arra sarkall, hogy megvalósítsd az elképzeléseidet, a vágyaidat az életedben.

Szinte belső ösztönzést hozz létre, hogy létrehozd, amire vágysz! Mindig érdemes megnézned, a látens= mindenkori fényszögeknél, hogy, melyik két életterületet köti össze a kvadrát, mert azokon a területeken van a legnagyobb lehetőséged megvalósítani az elképzeléseidet és a vágyaidat.


A Mars Június 28-án lépett be a saját Kos jegyébe, és itt is halad „R” módokon, saját jegyében hátra lépve, majd ismét előre „Direktben”haladva, majd ismét hátra és majd direktben előre haladva egészen 2021. január - hónap 7.-ig.

Itt aztán az egyéni „Radix” horoszkópban, is, megmozgatja a jó és a nem jó hatásaival azokat, pontokat, amelyeken éppen áthalad.


A Szaturnusz sorsbolygó pedig a nagy tanító- mester, aki tudja, mi a legjobb neked, éppen ezért a Qvadrát fényszögeivel, addig ösztönöz, amíg végül eljutsz a számodra legjobb döntésig.

Sokan a Szaturnuszt nem szeretik, pedig mivel Ő a Karma ura,így az időt uralja, az ok és okozat törvényéért tevékenykedő. Ennél fogva a Szaturnusz bolygó az egyensúlyba tartó erőt javítással és jutalmazással is erősíti. A Szaturnusz a Jupiter terjeszkedését, és gyarapodását igyekszik egyensúlyba hozni.

A Plútó megmutatja, hogy olyan szeretet-erő lakozik benned, amit elmével elképzelni sem tudsz.

Amikor a Jupiter átmegy a születési horoszkópban egy házon, ott optimizmus és lehetőségek várhatók a szülöttre. (Egy–jegy- házban 1 évig halad a Jupiter bolygó.) Pl, ha ez a 2. házban van, akkor nagy valószínűséggel az anyagi lehetőségek nyílnak meg.

Ha a Jupiter az IC-n a IV. házon van pozitív változást jelent az otthonában, a családban. Pl: költözés nagyobb lakásba, de ez lehet a IV. 5 ház csúcson akár saját, de esetleg unoka születése is.

Amikor a Jupiter a VII. házas Deszcendensre ér, párkapcsolatot hozhat, vagy egy peres ügy pozitív rendezését is jelentheti.

Amikor a Jupiter a X. házas MC-re kerül, itt van a Felső láthatármetszés pontja, M.C, vagyis a Medium Coeli mely a horoszkópban az ég közepe ekkor kinyílik egy ajtó, új állás lehetőségre lehet számítani, mert az MC, az ég tetején segít a karrier - szakmai élet terén, mutatja, hogy mit kell tenni a szakmai sikerek érdekében.


Amikor a Jupiter- Szaturnusszal, kerül jó fényszög kapcsolatban lehetőség, adódik, hogy valami nehézséget le tudjunk győzni, és pozitív irányba indulhat az életünk, mert a nagybolygó tranzitok hozzák be a változásokat, a Jupiter 30° fokot, vagyis egy jegyet halad évente, és így 12 év alatt járja körbe az összes 12 állatövi jegyet. A Jupiter magával hozza az öntudatosságot, az isteni tudatosságot, az önbizalmat, mindenki számára, és ha Szaturnusz a jó fényszögeivel engedi is a teljesülést, akkor bizakodhatunk abban, hogy minden jóra is fordulhat.

Miért?

Mert az idő minősége, ami most fog majd bekövetkezni 2020.12. 27.-től, amikor a Jupiter- Szaturnusz bolygó együttállás fényszöggel kezdődik a Vízöntő jegyben. Általánosságban is megkönnyebbülést hozhat ez a bolygó állás, ezért bízhatunk majd abban, hogy 2020. december végétől, amikor a Jupiter és a Szaturnusz is, a Vízöntő jegyben fog haladni, sokkal jobb dolgokra számíthatunk, mint eddig voltak. A Jupiter-Uránusz 120° Trigon fényszöge is, okozhat gyors, és váratlan, szerencsés kimenetelű változásokat, hiszen az Uránusz 7 évig a Bika- jegyben/ Vénusz uralkodás alatt, fog haladni, így irányt adhatunk minden olyan érdeklődésünknek, amelyekkel jobbítani tudjuk az életünket.


Bár a Plútó a Mars felsőbb fokú megjelenésének is megfelel, de a Jupiter-Plútó a szuper siker energia, a szextil fényszögének a megjelenésével, esetleg mindenre a legjobb lehetőséget kínálja fel számunkra, mert már maga a Mars ereje is, tiszta, nyílt, felvállalt kezdeményező erő!


Bizony - bizony nagyon is, érezhettük, hogy egészségi vonatkozásban, hogy az a 2020-as év bizony nem jó dolgokat hozott nekünk, mert általánosságban is, sok az úgy nevezett T/Qvadrát állás a bolygó kapcsolatoknál, ami két Qvadrát fényszögből és egy szembenállás fényszögből áll. Ezek aztán nehezítik a helyzetet főleg a 3 nagy bolygó kapcsolódásoknál, (Jupiter- Szaturnusz-Plútó a Bak-jegyben) mert a hatásokat szinte egybe ötvözik, pláne úgy, hogyha ezek a bolygók olyan jegyekben állnak, ahol egyébként nehéz az összhangot megteremteni.


Miért is van ennek nagy jelentősége, mert a Tüzes jegyben a KOS - ban álló Mars miatt- időjárási szempontból is, (nagy esőzések árvizek és még a tüzek is ide sorolhatók,) de akár egészségi, baleseti szempontból is, nagyobb ez esélye, hogy elérheti mind azokat, akiknek a képletében a Mars nem jó fényszög kapcsolatot létesít. Aztán még Augusztusban és szeptemberben is, amikor a nyaralók hazatérnek a nyaralásukból, esetleg behozhatják, a rettegett koronavírust is, - és ezt a bolygók akár általánosságban is,- a nem jó fényszögeltségei is jelzik nekünk.


Vigyázzatok magatokra és egymásra is!


Augusztus a Hulló csillagok hava!

Augusztus hónapját a Nyárutó havának is, szokás mondani, ekkora már a napok is rövidülnek, talán ilyenkor ilyen szép időben, mint amilyen most is van a nyári égbolton a csillagok ragyogása a legszebb látványt, mutatja. Augusztus 9-14. ig látható akár már az eseti égbolton is, a Perseida meteorrajok, így sok csillag hullásban" égi tűzijátékban" gyönyörködhetünk.


A legszebb nyár!


Legyen ez a nyár mind közül a legszebb,

akkor is, ha szíved csalódástól sebzett,

hisz ez a nyár is életidőd azon röpke része,

melynek, soha nem lesz újabb ismétlése.


Minden napot úgy élj, hogy soha ne bánd meg.

azt, hogy kiszabott idődet elfecsérelted,

mert hidd el, egyszer biztosan eljön az a nap,

mikor érték lesz számodra minden pillanat.


Ha majd gesztenye színű hajadon megcsillan a dér,

és száz irányba fújja a metsző hideg szél,

ez a boldog nyár legyen az, mely felidézi benned,

hogy Te is voltál egykor gyermek és ifjú ember.

3193. georgina84 (válaszként erre: 3191. - Ilcsimama)
tegnapelőtt 00:56

Kedves Ilcsimama! Nagyon nagyon sokat tanultam toled es azota is nagyon halas vagyok a segitsegeidert magyarazataidert!

Koszonom hogy mindezt megosztottad velem ismet nagyon hasznos volt figyelemmel leszek ezekre az utamon! az elmult idoben teljesen a csaladom fele fordultam ket gyermekem szuletett es december kozepere varjuk ket fiucskank utan a kislanyunkat. Az o kepletuket is figyeltem figyelem elemezni probaltam ehhez koszonom a sok tanitast! Lassan lassan a munka is eloterbe kerul eddig is fontos resze volt az eletemnek de a fokusz a csalade :) es igen valoban erzem ezeknek a hatasat egy ciklus veget, revbe erest es uj irany vetelet.

Koszonjuk h itt vagy velunk! :) koszonom a kedves szavakat! Jo egeszseget sok oromot!

3192. Ilcsimama
aug. 7. 12:38

Milyen is az ÉLET?


„Az élet olyan, mint egy séta az erdőben.


Ösvényen jársz, fákat hagysz magad mögött, ez az út, melyen végighaladtál: a Te múltad. Erre néha visszanézel és elgondolkodsz vajon a jó ösvényt választottad-e?

Az elhagyott fák, és bokrok azokat az embereket jelképezi, akikkel eddigi utad során megismerkedtél.

Néha letépsz pár szál virágot, magaddal viszed őket, végigkísérik utad: ők a Te szeretteid.


Haladsz előre, látod az út végét, célod beteljesedését, de mi lesz veled, ha az elkanyarodik és már csak egy pár métert, ismersz belőle?

Ne aggódj!

Az út folytatódik, ott van, csak várnod kell, míg meglátod.

Ehhez viszont le kell győznöd félelmed, amit az ismeretlenség, idegen környezet miatt érzel és haladnod, lépned kell tovább!

Addig is: képzeld el, találgass milyen, lehet a folytatás, és így nem érhetnek meglepetések.


Utad során beesteledik.

Olykor sötétség borul az erdőre.

Mi lesz veled most?

Az orrodig se látsz el, az előtted álló utat - a célt - nem ismered, félő hogy elbuksz és megütöd magad, de ne torpanj meg!

Miként szemed megszokja a sötétséget, már tudni fogod, merre haladj!

Amennyiben pedig útkereszteződéshez érnél: ne habozz!


Válassz egyet bátran, hisz egyedül neked kell döntened! Hiszen ez a Te utad!


Akkor, pedig ha már egyszer döntöttél, ne nézz vissza, ne bánj meg semmit, hanem próbáld meg azt az utat szeretni, szebbé tenni, amit TE MAGAD választottál!”


”Az igazi boldogság önmagunkban rejlik,

és mások nem tehetik igazán boldogtalanná azt, aki boldog akar lenni.

Életünk olyan, amilyenné a gondolataink és a vágyaink teszik.” (AURELIUS)/Eötvös József/Holdvilág.


Ha a nap leszállva eltűnt,

Mint egy fényes képzelet,

S a sötét éj fátyolával,

Elterül a föld felett:

Szívesen andalgok akkor

A harmattal telt réteken,

És a hallgató természet

Nyugodalmat ad nekem.

Mint ha aggnak homlokára

Hint ezüstöt az idő,

S nyugodalmat nyer végtére

A sokáig szenvedő:

Úgy talál e föld nyugalmat,

Ha a nap lement,

És a holdvilág magasról

Rá ezüst fényt önt.

3191. Ilcsimama (válaszként erre: 3190. - Georgina84)
aug. 7. 12:00

Drága Gergina84! Tudod „annó” is nagyon szerettelek téged a szerénységedért, az okosságodért, hogy mennyire szerettél tanulni a leírásaimból.

Nagyon örülök, hogy jelentkeztél, ugyan is fontos dolog van mostanság a képletedben, amire érdemes odafigyelned! Arról nem is beszélve, hogy Oroszlán jegy az ASC - jegyed, ha jól emlékszem, most pedig ugye, amikor a NAP az oroszlánban halad éppen, nagyon is érezhető a hatása rád nézve. Ugyan is nem csak a NAP, ha nem minden bolygó is, amikor valakinek a NAP - jegyén, vagy az ASC jegyén halad keresztül, akkor lehet érezni a legnagyobb hatását.


Ugyan is, Nálad, amikor a NAP az ASC jegyeden halad éppen át, akkor ott van Nap közelében a Merkúr bolygó is, a mai napon 2020. 08. 07-én 4°25’ foknál halad éppen. Mivel Nap mindig a Nap közelében halad (mint ahogyan volt az a születésed idejében is), általában véve, legfeljebb csak 28°-nyi távolságra van tőle, ezért az önkifejezés folyamatában szinte tolmácsként működik, ha ugyan abban a jegyben található, mint most is az oroszlán jegyben.

Mivel pedig az Oroszlán jegy/ Nap - uralkodóval a Te Napjegyedtől 3 jegynyi távolságban van, az-az 90°-os Qvadrát fényszögben, ezért mostanság olyan feladatot, adott- adhat neked, hogy, ha eddig valamilyen kudarc volt az éltedben szedd össze magad és haladj előre a kijelölt utadon.

Hiszen ebben az évben van neked ez év december 31.-ig a JUPITERI 3X12 éves, az-az 36. éves Ciklus időd, ez - az idő a Jupiteri mérföldkőnek számít az életedben. Pláne úgy, hogy a Szaturnusz sorsbolygónak is 35. év volt ugyan csak a mérföld köve. Vagyis bizonyosan a Szaturnusztól kaptál bőven feladatokat, azért, hogy a családban, a munkában, minden rendben legyen.

Miért kell mostanság ezeket, a hatásokat figyelembe venned, mert a Jupiter 2020. 12. 31-vel, egy teljes évre, át fog lépni majd a Vízöntő megújító jegybe, ahol a jegyhatással együtt nem akar mást, mint, hogy igazság kerüljön az előtérbe. Mivel pedig a Szaturnusz sors - bolygó is 2020. 12. 17.-vel,( 2 és félévre 2020. márciusig), szintén átlép a Bakjegyből a Vízöntő-jegybe, így egymást erősítve, együtt hatás fényszögben a Szaturnusz, útmutatóként, nem gördít már akadályt az elé, hogy nálad a Jupiteri jó hatások kapjanak teret. (Pláne úgy, hogy még majd 2020 májustól 2022, év végéig a Jupiter még a halak-jegyben is eltölti a Nap körüli keringésének az egy évét, ahol szintén mivel a Halak-jegyben uralkodóként is, jelen van, a jó hatásokat is bőven adhatja neked.) Ugyan is Jupiter bolygó, amikor a Vízöntőben jár, akkor a gyarapodást képes előtérbe helyezni, ugyan akkor figyelmeztet arra is, hogy tartózkodni kell mindenféle peres, ügyekkel kapcsolatosan.

3190. georgina84 (válaszként erre: 3148. - Ilcsimama)
aug. 5. 21:14
De jo olvasni ujra teged draga Ilcsimama orulok hogy jo egeszsegnek orvendesz es ujra megosztod velunk a tudasodat tapasztalataidat! A legjobbakat kivanom Neked!
3189. Ilcsimama
aug. 5. 13:41

Arra a kérdésre, hogy aki nem ismeri a saját pontos születési óra-perces idejét a következőket szeretném javasolni nektek. Fontos hogy a születési hely az idő – óra-perc pontos legyen, mert akár már 10 perces idő eltérés is máshová helyezheti magát az ASC –t.


Amennyiben esetleg nem ismered a pontos születési idődet, akkor érdemes a” születési- óra-perces anyakönyvet „a kórházból ahol születtél, megkérni, ez nem azonos a születési anyakönyvvel. E-mailben meg kell küldeni a saját születési helyedet és idődet, (–valamint az anya születési adatait, de + ként még itt az anyának akkori lakhelyét is meg kell adnod, mert akkor az anyakönyvben azokkal az adatokkal kerültek bejegyzésre. )

Kórházaktól függően a szolgáltatásért (KB:1500 - 2000 Ft-ról) csekket fognak küldeni - az általad e-mailben, vagy levélben megadott levelezési címedre-, majd ezt követően, ha beérkezik a feladott összeg (KB, 2 hét múlva), a kórház értesít az átvételről, ez történhet személyesen, vagy akár már az e-mail levélben is, lehet kérni a postai lakcímre való meg küldést.


Viszont, ha végkép nem sikerül megtudnod a születési pontos idődet, akkor, ha esetleg hallottad valamikor a felmenőidtől, rokontól STB, hogy KB, melyik napszakban: (Pl: hajnali órákban, ez már biztosan jelzi, hogy a Napjegyed megegyezik az ASC jegyeddel. Vagy kora reggel, délelőtti órákba, déli órákban, kora délutáni időben, estefelé vagy esetleg késő éjjel, de még hajnal előtt STB,) akkor arra is van lehetőség, hogy az ASC jegyedet megközelítőleg megtudhasd.

Ennek csupán ASC megközelítő értéke lehet, viszont, ha a 30° fokos ASC - jegybe belefér a fokszám, akkor, már ezzel is lehet nagy vonalakban számolni. Pláne ha megnézed, a „NETEN”, hogy a születési idődben, a bolygók mely jegyben haladtak éppen, ugyan is, ez is adhat támpontot arra, hogy megközelítőleg milyen jegyházban álltak akkor a bolygóid.Akit esetleg érdekel a nem ismert pontos óra - perces születési időre van egy megközelítő leírásom, feltöltöm majd ide a fórumra.


Amennyiben Te megismered a pontos születési időre (óra-percre), készített ” Radix” horoszkópod, akkor arra is van lehetőséged, hogy saját kezedbe vedd a sorsod és az életed irányítását.


Elsősorban azért, mert nem csak az általános Nap-jegyed alapján ismerheted meg a jellemedet, hanem az ASC –jegyed alapján az I. jegy- házat, mely az egyéniséged legfőbb kifejezője és azzal együtt a többi jegy-házak jelentés tartalmait is, valamit a születésedkor felkelő bolygók rád jellemző jelentéseit is.


A Nap és a Hold mellett az ASC jegy uralkodója és az I. házban helyet foglaló születési felkelő bolygó határozza meg a születési uralkodót a személyi bolygót, valamint azt is, hogy a belső „ÉN” miként tud kapcsolatba lépni és alkalmazkodni a külvilághoz.


Ezért az ASC ismerete nagyon fontos lehet a horoszkóp körben, mert például

- az I. házzal szembeni VII. jegy- ház -, jelzi, felénk, hogy miként tudunk együtt működni másokkal. Ez pedig főleg a párkapcsolati kérdésnél, lehet nagyon fontos, mert felfedi előttünk mindazokat a tulajdonságainkat, amelyeket a partnerekben keresünk, akikhez vonzódhatunk, és kihez illünk a legjobban akár a Napjegy vagy az ASC - jegy alapján, ha pedig rendelkezel saját születési képlettel, akkor a többi felkelő bolygó ismeretével a saját kezedbe veheted az éltedben jelentkező problémák megoldásának a lehetőségeit is.


Ezt követően aztán bár mikor, - ha figyelemmel kíséred a körforgás szerinti Tranzit bolygók haladásait- és a bolygók fokszámait, feljegyzed a „Radix” horoszkóp körödnek a külső körén található jegy- házakhoz a (zöld és piros fényszög jelzéseknél), látható válik számodra, hogy a saját „látens” bolygóid milyen jó harmonikus, vagy netán rossz diszharmonikus fényszögeket sugározhatnak feléd.

Ekkor pedig már csak arra kell figyelmet fordítanod, hogy a jókat tedd még jobbá a rosszakat, pedig igyekezz – saját akarattal - a magad javára fordítani.

Te magad is légy a saját életutad ismerője és alakítója!


Tegyél meg mindent azért, hogy az életed a megfelelő mederbe tudd tartani!

Hiszen a saját pontos születési időre elkészített „Radix” horoszkóp alapján pontosan megismerheted az asztrológia alapjait is, ezzel pedig olyan sokoldalú ismeret kerülhet a kezedbe, amelynek segítségével tökéletesen megismerheted saját magad, és másokat is.

Nagyon sok ingyenes program áll már rendelkezésre a netten, amit letöltheted a saját gépedre, amivel el lehet készíteni magát a horoszkóp kört.


A saját „Radix” születési képletedből és az általam „Aki szereti az Asztrológiát” oldalakra feltöltött értelmező jellemzések alapján, ha jobban megismered elsősorban saját magad a bolygók jelentéstartalmát, a saját születési bolygóid ráhatásait, akkor arra is, lesz lehetőséged, hogy mindenkor rá tudj hangolódni a jövőd életútjának az alakulására.

Tedd jobbá az élted, hiszen csak egy kis szorgalom kell hozzá.

3188. Ilcsimama
aug. 5. 12:58

/Alb Antal/ Nyári csend.


Nincsenek hangok, nincs moccanás,

Csend ül körülöttem, semmi más,

Áll minden, mint egy halk sóhajtás,

Mozdulatlanul néz, a föld kopár.


Gőzöl, szinte füstölög a táj,

Délibáb játszik, libegve száll,

Keres egy felhőt, de nem talál,

Megfordítja az eget, fejre áll.


Elhalt minden nincs egy mozdulat,

Csendé lett a múló pillanat,

Villám szakítja fel az eget,

Hoz lanyhuló esőfelleget.


Csordulásra váró lehelet,

Tereli az eső felleget,

Zuhogásra minden készen áll,

Szomjazó föld száraz teste vár.


Zúgó eső cseperegve száll,

Felhősúlyát nem bírja tovább,

Népessé lesz a kiszáradt vidék,

A csend lassan megszűnik, tovább lép./Stefan George /Szabó Lőrinc fordításban: Nyári bánat.


Virágos nyár, még gazdag az illatod:

fanyar vetés-szag kél, s te, piciny szulák,

a száraz karfán te nyúlsz itt utánam,

nem kell többé szezám és büszke kert.


Felejtett álom ébredez: a gyerek

a búzaföldek szűz rögein pihen,

körötte munka, meztelen aratók és

apadt korsó és tündöklő kasza.


Álmos darázsraj dongta a tél dalát

s az ő kipirult homlokára a

kalászok gyöngye árny-rácsán keresztül

nagy vér csöppékben hullott a pipacs.


Ami enyém volt, sohase múlik el.

Szomjan, mint akkor, fekszem, a szomjú mezőn,

s ajkam bágyadtan suttogja, de fáraszt

a sok virág, a sok-sok szép virág./Váradi W Norbert/ Szálló idő.


Ahogy az óra pörgeti mélabús perceit,

úgy bontja a virág édes illatát,

elillan az idő, leteszi terheit,

s lepergeti színes szirmait a virág!

Bársony szellő ezüst hajunkba kap,

Kezem a kezedben, csak úgy ráncosan,

szívünk is érzi, de a szemünk már látja

a lepergő virágszirmokat!

3187. Ilcsimama
aug. 5. 12:55

Még egy kis asztrológia, a csillagok világából. 2020. Augusztus hó 5.-i napjára.


A Merkúr képviseli az értelem elvét, a gondolkodást és a gondolatok mozgását, vagyis, hogy milyen módokon vagyunk képesek másokkal a gondolat cseréjére. Ez pedig még abban is megnyilvánulhat, hogy a NAP most az Oroszlánban, tüzes jegyben halad.


Általában a Napjegyét mindenki ismeri, minden egyéb jelentésével együtt. A NAP= életerő, a tudatos „ÉN” az „EGÓ”- Önképe. Azt viszont soha sem szabad elfeledni, hogy az EGÓ az a csúf kis manó, mely az eszünk és szívünk közötti híd alatt, lakozik.


Aztán maga az ASC és akár még a „Rejtett ASC-is, nagyon fontos tényező lehet a személyiség megítélésben, ehhez viszont szükséges a pontos születési óra-perc időre is. Aztán még a rejtett Aszcendens is, ebből látható, mert megmutatja az utat a külvilág felé, azt mutatja, ahogy bennünket más miként lát. A rejtett Aszcendens pedig abból tevődik össze, hogy melyik bolygó hol állt melyik jegy- házban, a születés pillanatában.


Mivel pedig a nyugati asztrológiai jegyek is, az ősi civilizációkban kapták a nevüket ezzel együtt az alap/ M/ horoszkóp szerinti (tavaszi napegyenlőséggel kezdődő) Kostól a Halakig tartó elnevezésüket, ezért asztrológiai szempontból igen fontos emberi tulajdonságokat tudunk - már csak a Napjegyek ismeretében is -, a hozzájuk fűződő emberi tulajdonságainkból felfedezni saját magunkról.


Az M/ horoszkóp tükrében Kostól a Halakig, a jegyek a horoszkóp körben egymást pozitív és negatív jelzéssel követik egymást. ( Lásd a kört az adatlapomon). A + jelű jegy általában mindenkinél az alkotó oldalt takarja, míg a – jel inkább az emberi természetnek a sötétebbik oldalát tükrözheti.

A polárisan szemben álló jegyek pedig, mint egy árnyék tulajdonságokat takarhatnak.


Hiszen a Nap-jegy adja az „ÉNT” az „EGÓT” az életerőt, a tudatosságot a lehetőségét annak, hogy az egyéni önkifejezésünk milyen, az ASC jegyháza pedig meg mutathatja, az öntudatosság és az egyéniségünk miként tud alkalmazkodni a kifelé való hatás révén másokhoz. Hiszen ezzel az arcunkkal tudjuk megvédeni a saját Napjegyünket.


A Hindu és az Indiai bölcsek úgy tartják, hogy a jövőjét születésével, mindenki magával hozza. A Nyugati asztrológia szerint is, a „Radix” születési Horoszkópban benne van az egész sors minden, aminek a megismerése által javítani tudjuk az élet minőségünket.

Azzal, hogy a sorsát mindenki akár a saját kezébe is veheti, mindenki maga döntheti el, hogy hogyan tudja javítani az élet minőségét, ezt nevezzük SAJÁT AKARATNAK.

Hiszen vannak, akiket a sors irányítja és vannak olyanok is, akiket sors csak taszigálja jó felé.


A Nyugati horoszkóp, vagyis a születési „Radix” képlet, mindennél nagyobb segítségünkre lehet a legfontosabb feladatok megoldásában, hogy még jobban megismerhessük Önmagunkat. Őszinte tükröt tartva elénk, hogy az által az igazi értékeinket világosan megmutassa, azért, mert megismerhetjük belőle sorsunk fő irányvonalait.

Egyszóval mondva az Öntudatunk erősítésére használható információival, a horoszkóp ismerete, megmutathatja nekünk a jellemünket, a bennünk rejlő értékeket, az elkövethető hibáinkat, rámutat a lehetőségekre, hogy milyen jó útválasztással találhatunk rá az életünk jobbítására.

Vannak emberek, akiknek hiába súgnak a csillagok, vagy hiába tereli Őket a sors az életfeladatuk teljesítésének útjára, sajnos vagy nem tudják, vagy nem is, figyelnek rá.

Ők azok, akiknek meg kell élniük, és el kell szenvedni a rosszat, mert csak ez után válnak éretté, hogy teljesíteni tudják mindazt, amiért ismét leszülettek erre a Földi világra.


Ismeretes az asztrológiában, hogy 7 évente egymást váltják a bolygók soros évei, vagyis minden év egy másik bolygó befolyása alá kerül, a bolygók mozgásának hatása a születés jegyben nagy jelentőséggel bír az ember karakterére és sorsára. A soros bolygó mindig az adott év március 21.-tõl a következő év március 20-ig fejti ki ránk legjobban a hatását.


A 2020.-évben a HOLD bolygó hatása alá tartozunk.

A Hold jelenleg (3°56’ halad a Halak jegyben.


Az Uránusz bolygó 2019. 05.12. -én lépett be a Bika-jegybe és mivel ez Uránusz 7 évet egy jegyben halad, így 2026. 04. 24.-ig, tartózkodik a Bika-jegyben. Általában tudható, hogy a bolygók mindig annak a jegyháznak a jellegzetességeit viselik magukon, amelyik jegyházban éppen haladnak. Az Uránuszról tudható, hogy hirtelen és váratlan eseményeket szokott behozni. Mivel jelenleg a Rák-jegyben halad most éppen a Merkúr bolygó is, itt a hold uralkodó hatása kedvező lehet számunkra.


Amennyiben, ha ehhez még azt is hozzá veszem, hogy az előző hónapokban, a Bakban fennálló bolygó állások nem voltak jók számunkra, mert ott 3 bolygó is állt (Szaturnusz Jupiter és a Plútó), talán most már majd oldódik a helyzet az által is, hogy Szaturnusz sorsbolygó már egyszer előre lépett a Vízöntőbe, de még ismét vissza - hátrált a Bak-jegybe. A vízöntőben már inkább az emberséget szeretné támogatni, mivel azonban a Szaturnusz 2020-ban „Retrográd módokon” hátra, majd ismét előre halad, így 2020-ban egy igen ritka jegyváltás is, be fog következni.


Ugyan is decemberben szinte egyszerre fog a JUPITER (2020. 12.19.-én) és a SZATURNUSZ (2020. 12.17.-én), belépni a Vízöntő jegyébe.

Vagyis a Szaturnusz 2020.-ban „R” módokon ide-oda fog cikázni, mert 2020.01.01.-től - 2020.03.22.-ig a Bak – jegyben kezdte az évet, majd március 23.-tól előre lépett a Vízöntőbe, 2020. 06. 29-ig, majd 06. 30.-tól még hátra lép ismét a Bak-jegybe. Majd aztán már ebben a 2.5 évében ciklusában, 2020. december 17.-től már a Vízöntőbe halad majd.

Talán ezért is lehet, hogy a 2020-as év, ilyen izgalmas és nehéz évet hozott ránk, mert ugyan azokat pontokon többször is áthaladt és kinek - kinek, aki érintett e jegy szerinti „Radix” képletben azok bizony még jobban érezhettél e 3 nehéz bolygónak a nem jó hatásai.


Amikor már majd a Jupiter is, átlép 2020. 12. 19.-vel a Vízöntő- jegybe a Szaturnusszal együtt akkor erős akarati tényezők kaphatnak helyet az emberek életében. Mert a Jupiter és a Szaturnusz találkozása a tartós sikereket jelzi. (A tartós dolgokat a Szaturnusz, a sikereket a Jupiter adja)


A Mars energiái szinte mindenkinél általánosságban is, lehetnek építő és romboló jellegűek is, azért, mert a Mars és annak a magasabb rezgésfokán működő Plútó, amennyiben a „Radix” születési horoszkópban a MARS vagy a Plútó diszharmonikus fényszögekkel kapcsolódik más bolygókhoz, akkor nagyobb odafigyelést érdemelhetnek annak jegy- háznak a dolgai, amelyben a Mars éppen érintett lehet. Különösen igaz lehet ez a 6. egészség, betegség házra, de a 8. házra is, mert ott jelenhetnek meg a balesetek és műtétek hatásai is. Különösen az egészségünk védelme és a baleseti veszélyek elkerülésére fordítsunk nagyobb figyelmet.


Aztán a Plútó, aki éppen a Marsnak a magasabb rezgésfokán is, működik, a Bak jegyben halad, itt a Plútó együttállás fényszöge van a Jupiterrel, amely szintén biztató lehetőségeket hozhat be, a betegségek kilábalása terén. Hiszen a Plútói hatások mindig az életünknek azon területeire vannak leginkább hatással ahol egyébként is változásokra, lehet számítani, ahol az átalakulás, valaminek a megváltozása, de egyben a megújulása is, várható, de kemény leckék, elé is, állíthat bennünket.

Minden csillagjegy esetében kicsit más formában, más hangsúllyal jelennek meg ezek az értékek, így természetesen mindenkinél a saját születési „Radix” horoszkópja szerinti hatásokkal lesznek mérhetők az egyéni hatások is, hogy milyen fényszög kapcsolódások lesznek náluk a „Radixban”, valamely időpontban.


Sok szerencsét kívánok, minden Fórumlátogatónak!


Légy összhangban ön magaddal.

- érezd a belső csend világát is.

- A tetteid gyümölcs magától beérik.

-Értékeld az életben a már meglévő jót!

-Tudatosítsd a most pillanatát.

-Soha ne légy egyedül gyűjtsd magad köré a családod a barátaidat, az ismerőseidet, most már lassan megteheted, hogy találkozhass velük is.

-Sokszor bölcsességre van szüksége az embernek.

-Jó, ha időnként figyelsz a belső csendre.

-Az élet valóság, mint a NAP virága.

-Vigyázz! Ne enged a kezedből elfolyni az IDŐT!

-Mennél tudatosabb irányítod az életed, annál tovább élhetsz boldogan.

-Mennél több tudatosságot irányítasz a testedbe, a belső "Énedbe", annál magasabb lesz a jól átgondolt és kisugárzott rezgésszámod.

3186. Ilcsimama (válaszként erre: 3185. - Júliusi)
aug. 4. 15:22
Nagyon sajnálom, hogy elvesztetted a testvéred, de tudod az idő mindent megold, ha az emlékét a szívedben őrzöd, akkor azt Te is Ő is, érzitek.
3185. júliusi (válaszként erre: 3183. - Ilcsimama)
aug. 3. 17:31
Igen, így volt.Sajnos nem laktunk egymáshoz közel, és a korkülömbség is sok volt közöttünk, de ahogy öregedtünk egyre közelebb kerültünk...sajnos már nincs köztünk..Köszönöm szépen.
3184. Ilcsimama
aug. 3. 13:48

Augusztus hó 3-án Hétfőn már O holdtölte van, vagyis Teli-hold időben halad a HOLD a Vízöntő-jegyben.

08. 11.-én Kedden lesz a holdnak a © utolsó negyede, vagyis csökkenő hold állása a Bika –jegyben.

Augusztus 19.-én szerdán a Szűz-jegyben haladva érkezik el a következő ● Új - Hold idejéhez.

A Hold szabályos időközökben változik, más és más alakot mutat.

Egy teljes holdciklus vagyis – a két ● = újhold között eltelt idő, amely Kb. 29. nap,

ez alatt a Hold egyszer körül járja a Földet, ezt, „Szinódikus” holdhónapnak nevezzük.

A ciklus kezdetén a Hold „konjukcióban”, vagyis együttállásban van Nappal, tehát ugyan abban az állatövjegyben helyezkednek el.


A Nap az Oroszlán-jegybe jár 2020. Július 22-23-tól, egészen Augusztus 22.-ig

Azt tudtad, hogy a Napfény 8.5' perc alatt érkezik el földhöz.


Minden napunk ajándék! Igyekezzünk jól megélni minden napunkat!


Az Ember elment a Bölcshöz:

- Álmot láttam, de sehogy sem tudok rájönni, mi az értelme. Kérlek, segíts rajtam!

- Hallgatlak - bólintott a Bölcs.

- Az utcán mentem, a mi utcánkban, ahol minden nap járok.

Olyan is volt álmomban, mint egyébként; nem volt semmiféle változás rajta,

csak annyi, hogy nagy szürke göröngyökkel volt tele a járda.

Amikor megrúgtam az egyiket, rájöttem, hogy ezek nem göröngyök, hanem kövek.

Egyet zsebre vágtam, hogy megmutassam a Barátomnak, akihez indultam.

Amikor elővettem, kettévált a kezemben. Belül szikrázó, tiszta ragyogású volt.

Azonnal tudtam (bár nem értek hozzá), hogy ez GYÉMÁNT!

Rohantunk az ékszerészhez, de közben telepakoltuk a zsebeinket a csúnya, szürke kövekkel, hátha...

Az ékszerész vágta, csiszolta a kettévált követ, végül fel is mutatta, hadd lássuk mi is, hogy sziporkázik:

"Még soha nem találkoztam ilyen nagy és tiszta gyémánttal" - lelkesedett.

Kipakoltam a sok egyforma szürke kövemet.

Ő bizalmatlanul nézte a sötétlő halmot, majd legyőzve utálkozását, egyet megfogott és vijjogó gépével kettévágta.

Smaragd volt. A következő rubin, utána valami csodaszámba menő ritkaság, és aztán így végig.

Felfoghatatlan kincs feküdt előttem, szikrázott, tündökölt ezerféle színben, a belsejükben rejtőző érték.

Én pedig döbbenetemben felébredtem. De nem tudok szabadulni az álomtól.

Mondd, mit jelenthet?

- A szürke kövek a MINDENNAPJAID, Barátom!

Éppen ideje, hogy felfedezd: valóságos kincsesbánya a mindennapok sokasága.

Dolgozni kell rajtuk, az igaz, de ha jól megmunkálod őket, gazdagabb leszel mindenkinél.

Már reggel vedd kezedbe napodat, hogy megláthasd benne a hűség gyémántját, a bizakodás smaragdját,

a szeretet rubinszínű áldozatosságát...

Mától kezdve soha nem beszélhetsz "szürke hétköznapokról", hiszen LÁTTAD, mi rejlik bennük!


Szeretettel üdvözlök, minden régi és új Fórum látogatót!

3183. Ilcsimama (válaszként erre: 3182. - Júliusi)
aug. 3. 13:45
Drága Aranyos Gabikám! Örülök, hogy jelentkeztél, az viszont bánattal tölt el, hogy nővéred elment közületek, pedig úgy emlékszem, hogy a nehéz időkben vele mindent meg tudtál beszélni. Részvétem neked és a családnak is! Anyukádnak pedig, jó egészséget kívánok, hogy veletek lehessen még nagyon sokáig. Puszika: Ilcsimama
3182. júliusi
aug. 3. 06:54

Drága Ilcsimama! Örülök , hogy visszajöttél.Remélem jól vagy!Sajnos ez az év a családunknak tragédiát hozott..Nővérem sajnos elhunyt májusban..10 évvel volt idősebb mint én, 62 volt még csak.Tavaly derült ki, tüdőrákja van, egy év alatt elvitte..:( Nehezen tudom feldolgozni...azelőtt nem sokkal ment nyugdíjba..


Apu szintén, 58 éves korában fiatalon halt meg.Egyedül anyukám él még, ő a 83. at tapossa...

3181. Ilcsimama (válaszként erre: 3140. - Timba1025)
aug. 2. 18:04
Kedves Timba1025, Sajnos sokáig távol voltam a fórumtól és csak most került elém a 3140 számon 2018-ban írt kérdésed, ha még mindig aktuális, akkor gyere a fórumra ismét itt vagyok veletek.
3180. Ilcsimama
aug. 2. 13:46

/Wass Albert/ A Pillangó.


Az élet nagy pillanatait nem feltétlen cselekedjük meg, van, hogy egyszerűen csak megtörténnek, nem azt mondom, hogy nem irányíthatjuk a saját életünket...

Hiszem a kezünkben az irányítás! Legyen is! Ne feledjük, hogy bármikor megeshet, hogy kilépünk otthonról, és az egész életünk megváltozik.

Az univerzumnak terve van velünk, de ez a terv folyton változik!


Az emberek azért jönnek a Földre, hogy megtanulják, hogyan kell boldog életet élni, hogyan kell mindig szeretni egymást és jó embernek lenni!


Egy pillangó amikor meg rebbenti a szárnyát és elered az eső, ijesztő lehet, de csodálatos is.


Folyamatosan dolgoznak a gépezet fogaskerekei, hogy te végül pontosan akkor, pontosan ott legyél, ahol lenned kell.

Jó helyen, jó időben!


A káoszelmélet szerint egy olyan apróság, mint egy pillangó szárnyának rezdülése, akár tájfunt is okozhat a világ túlsó felén.


Minden gondolatomat most ő köti le, repülök, lebegek, szárnyalok, akár egy pillangó. Olyan, mintha mindig is ismertem volna őt, máskor pedig idegennek tűnik, lehet, hogy ez mindig így van, ha az ember igazán él.


Tudod, kisfiam, a világon nagyon sok a csalán, a tövis, és a gyom, mondta édesapám!

Mert az emberek sokkal több rosszat cselekszenek, mint jót, és a csalán, a tövis meg a gyom a rossz cselekedetek nyoma ezen a földön, de láthatod, hogy pillangó is van azért.


A sok kicsi pillangó a sok kis jóság hírét hordozza magával, és vannak aztán szép, nagy, tarka szárnyú pillangók: ezek a ritka, nagyon jó cselekedetek.

Minél szebb és nagyobb jót teszel, annál szebb, nagyobb és színesebb pillangó száll föl a nyomában.

Nem baj, ha az emberektől nem kapsz érte cserében hálát, minden jótettedet egy pillangó viszi hírül.


Amikor a pillangó megmozdítja a szárnyát, fuvallat száll az egész Föld körül? Amikor porszem esik a földre, az egész bolygó egy kicsit súlyosabb lesz, és ha lábaddal toppantasz a Föld, kissé eltér a pályáról.

Amikor nevetsz, körben terjed a vidámság, mint a tóban a vízgyűrűk, és amikor szomorú vagy, sehol senki nem lehet igazán boldog.


Légy hát Te nagyon boldog kedves fórumlátogató!

Ilcsimama, ezt kívánja neked!

3179. Ilcsimama
aug. 2. 12:22

Augusztusi Jeles napok: Augusztusi Regula.


Augusztus hónap régi neve a rómaiaknál „Sextilis” volt, mert a hatodik (sextus) hónapja volt az esztendőnek. Ez az elnevezés maradt meg még a Julius Caesar-féle naptárreform után is, amikor azonban Augustus császárnak, Krisztus előtt 7-ben, az időközben újra felszaporodott szökőnapok miatt újabb naptárrendezést kellett végrehajtania, ennek a hónapnak a nevét is megváltoztatta. Miután életének legtöbb szerencsés eseménye ebben a hónapban játszódott le, ezért a saját felvett nevével jelölte meg ezt a hónapot. Azóta hívjuk Augustus-nak, azaz a magyar helyesírás szerint augusztusnak az utolsó nyári hónapot.


Augusztus még ugyan nyári hónapnak számít, de a napi hőmérséklet átlagos maximuma már csökkenni kezd, illetve a nappali órák száma is egyre kevesebb, korábban érkezik el az este. Statisztikailag kimutatható az is, hogy augusztus 20. után, hazánkban igen gyakran vált az időjárás is, válik hűvösebbé csapadékosabbá. Mindezek ellenére számos szélsőségesen meleg napot regisztráltak még ebben a hónapban is.


„Augusztusi alkonyat körül, ájultan piheg a világ,

A hegyekről, most omlanak,

A nyári illat lavinák.” ( Tóth Árpád)


Nézzük meg mit is, mond nekünk a népi megfigyelések tára, illetve az augusztus hónaphoz kapcsoló Regula:

Augusztus 1.-én van BOGLÁRKA napja. Amennyiben ez a nap nem hoz esőt, akkor a megfigyelések szerint még ez évben tengernyi víz elöntésre és a Dunának magas állására is fel kell készülni.


Augusztus 4: Jósló nap! Domonkos napja. A bánátiak szerint ellentétes téli időmutató nap, azaz ha Domonkos-napján nagyon meleg van, akkor télen nagyon hideg lesz, vagy ha Domonkos-napján hideg van, akkor enyhe télre számíthatunk.


Augusztus 5: Havas Boldog Asszony ünnepe Rómában. A hagyomány szerint a 352-366 között uralkodó Szent Liberius pápának álmában maga a Szűzanya adta tudtára, hol építsen számára méltó templomot Rómában. A pápa csodás álma 366. augusztus 5-re virradóra történt. Aznap reggel a Szentatya kinézve palotája ablakain, Róma hét halmának egyikén, az Esquilinuson fehéren tündöklő havat pillantott meg.

A természeti csodát a Szűzanya jeleként értelmezte, ezért ezen a helyen építették fel a Santa Maria Maggiore bazilikát, amelyet azután augusztus 5-én szenteltek fel.


Augusztus 7: Szt. Donát, a villámoktól védő szent napja. Donáthoz különösen villámcsapás, jégeső távol tartásáért imádkoztak a szőlőkben szobrot, kápolnát állítottak neki; a falvainkban, városainkban a templomok harangjait többnyire neki szentelték. Nyilvánvalóan abban a hitben, hogy a harangzúgás „visszaveri” a mennydörgést, és ami azzal jár: a harang érce felfogja a mennykőcsapást.


Augusztus 10: Lőrinc nap. Amennyiben ezen a napon az idő szép napos sok lesz a szép ép gyümölcs. Lőrinc után már általában nincs zivatar, a dinnye szezonnak is, lassan vége.

Ezen a napon a nagy a hőség azt hozhatja, hogy soká fehér lesz a tél.


Augusztus 12: Ezen a napon, illetve az e körüli éjszakákon figyelhetők meg Szent Lőrinc könnyei, azaz a Perseidák meteorraj tagjai az éjszakai égbolton. A meteorraj hullócsillagai július 17. és augusztus 24. között végig láthatók, de a legtöbb Perseida meteort augusztus 11-12-én láthatjuk, egy-két nappal Lőrinc napja után.


A Perseidák (a Perseus csillagkép irányából érkező meteorok) valójában a Swift-Tuttle-üstökösből származó porszemcsék, melyek bolygónk felső légkörébe ütközve hozzák létre a látványos meteorjelenséget. Első megfigyelése Kr.u. 36.-ban történt Kínában, a 8-11. században rendszeresen, később szórványosan említik a rajt, majd 1835-ben Adolphe Quételet a hivatásos nyugati tudomány számára is felfedezte a rajt, amely 1839-ben óránként 160 meteoros maximumot produkál.


Augusztus 13: Hazánkban ezen a napon figyelték meg a legkorábbi hóesést Zircen 1948-ban.


Augusztus 18-a Ilona napja: Ez a keresztnév a HELENA görög névre vezethető vissza. A név patronálója a „Fénylő Szent Heléna”. Mivel az idők során a név sok átalakuláson ment keresztül, így ma napság a német Helena név rövidülésként használatos.

Kosztolányi Dezső: „Lelkemben hallgatag dalom, lallala,

Dajkálom a neved lallázva ILONA”.


Augusztus 19: A krónikák feljegyzése szerint ezen a napon, 1796-ban egy heves, jégesővel is járó zivatar folyamán egy 1 kg 12 dkg súlyú jégtömb esett le az égből Csokonyavisontán, Somogy-megyében.

Az augusztus ünnepei közül kiemelkedik az államalapító ISTVÁN királyunk névünnepe.

Mária Terézia 1774.-ben nyilvánította ünnepnapnak, első alkalommal 1818.-ban, rendeztek egyházi ünnepélyes körmenetet ezen a napon, Szent István jobbjának a tiszteletére.

Ma leginkább az Új kenyér ünnepének is, ismerjük ezt a napot.

Ehhez a naphoz kapcsolható az új alkotmány alapján a Magyar köztársaság kikiáltásának a napja is.

Krónikák feljegyzése szerint: 2006-ban, Augusztus 20-i napon a fővárosi ünnepség keretében rendezett tűzijátékot elérte egy igen erős zivatarlánc pontban a kezdéskor, azaz este 9-kor. 120 km/órás széllökéseket is mértek. A tömegben pánik tört ki, egy fa a rakparton kidőlt, több embert maga alá temetett, 2-en meghaltak, 2-en a Dunába estek egy csónakról egy asszony pedig szívrohamot kapott a pánikszerű menekülés közben.

A népi megfigyelések alapján, ha ezen a napon szép és jó idő van, akkor bőséges gyümölcstermés várható.

Augusztus 24: Bertalan napja már az Őszt is megmutatja. ŐSZELŐ havának tekinthető ez a nap, mivel az asztrológiai szerint is, a Nap ekkora már a SZŰZ jegyébe lép és ott tartózkodik: 08. 23-tól, ezen a napon kezdődik a Szűz Hava és 09.22-ig tartózkodik a Nap Szűzjegyben.


Mivel a hónap első felében még tombolhat a nyár, a hónap vége felére már hűvösebb idő jár.

A gólyák is ez idő tájt már tervezgetik elmenetelüket.


Hold állásának vonatkozása szerint: 2020. augusztus 3. -án, Telihold ideje lesz, a Hold pedig a Vízöntő- jegyben halad.


Augusztus 11-én, Csökkenő Holdfázis időben a HOLD éppen a Bikajegyben jár.


Augusztus19.- én, Új Hold fázisban kerül a HOLD, ilyenkor a holdat a földről nézve nem láthatjuk, mert a Hold Kb, 28 napig tartó föld körüli keringése során a Hold mindig csak ez egyik oldalát fordítja a Nap felé, és mivel Hold nem fénylik, mint a csillagok, hanem csak Napfényét veri a földre vissza.


Augusztus hónap 30.- i napon a HOLD éppen növő hold fázisban halad.


A következő szeptemberi Teli hold idejében (szeptember 2.-án) a földről nézve teljes pompájában tárul a szemünk elé, viszont ilyenkor a Hold másik fele teljes sötétségbe burkolódzik. Vagyis majd a szeptember 17-i Új hold idejében – a FÖLD -ről nézve-,a Hold a FÖLD és NAP között áll. Ekkor van az, hogy a Hold az éjsötét oldalát fordítja felénk, és ezért nem láthatjuk az újholdat.


Egyébként Új hold idejében a HOLD két-három éjszakán át, ugyanazon csillagképi háttér előtt, vagyis ugyan abban az állatövi jegyben áll, mint a NAP, ilyenkor van legközelebb a hold a Naphoz.


Tehát az AUGUSZTUSI 19-i Újhold idejében is az augusztus 19-i napon, a HOLD már a Szűz-jegyben jár, a Nap még ugyan ekkor az Oroszlán jegy végénél halad, de augusztus 22-én már a NAP is, jegyet vált, és a két Fővilágosítónk együttállás fényszögben vannak egymással. Majd egy hónapon keresztül a NAP a Szűz-jegyben adja nekünk a szép ősz elő napjait.


Üdvözlet minden fórumlátogatónak, és mindenkinek szép nyarat kívánok!

3178. Ilcsimama
aug. 2. 11:47

Nagy meleget hozó NYÁR- a nagy legény!

Kevés szelíd esőt hint a szél.

Almát, körtét melenget,

eper-málna szemet szemezget.

Aranytenger a vidék,

hullámzik a messzeség.

Búzaszemek már megértek:

Munkára fel, legények!

Patakparton víg a nyár,

ki csak teheti, odajár.

Fürdik, játszik nagyokat,

amíg az ősz be nem kopogtat.


/Juhász Gyula/ Augusztus.


Sötét szemem az éjbe réved,

Köszöntelek, dús álmú élet!

Ott künn a rózsák násza van ma:

Az örök vágynak diadalma!

Az éj szerelme szerteárad,

Mámor ölébe hull a bánat,

Halk dal száll, száll, erőre kapva

És szilaján törtet az agyba.

S a szent Iváni boldog éjjel,

Szűz fátylát oldja, bontja széjjel,

S én álmodom gyönyörűt, mélyet,

Azóta is Felüled, Rólad, Élet, Élet, Élet!

3177. Ilcsimama
aug. 1. 13:45

Köszönöm a jelzést! Nem találod a fényszögeket a fórum bejegyzéseim között! Segítek! Neked és mindenki másnak is, akik szeretnének többet tudni a horoszkópértelmezésről, mint amit az egyes bulvár lapokban jegyekről leírnak!


Miért fontosak a „Radix” születési képletben a kör alatti EKL. Táblázatban jelzett házak, jegyek, fokszámok, amelyben a bolygók találhatók?


A Horoszkópkörben a jegyek 30°-30° fokosak, vagyis 12X30= 360°, a teljes horoszkóp kör. (Az M/ általános Horoszkópban, ahol a jegyek az I. házas Kos-jeggyel kezdődnek és a 12. Házas Halak -ig tartanak, ott minden jegyház egységesen 30°-30° foknak felel meg.)

Míg a „Radix /Születési horoszkópban a házak egy-jegyben akár két-jegyben is lehetnek itt a jegyház és a fényszögek értelmezésnél mindkét jegyet és annak az uralkodó bolygó hatásait is figyelembe, kell venni. Azonban lehetnek egyes házak, olyan nagyok is, hogy, akár 3 jegyet is felölelhetnek, ezek azok bizonyos NAGY HÁZAK.

Másként értelmezve: Közbezárt jegyet „felfüggesztett Karmát” jelöl: Ami azt jelenti, hogy egy adott jegy nem jelenik meg a megfelelő ház csúcsán, de teljesen belefoglaltatik az adott házba. Tehát a közbezárt jegy, mely egyébként teljes 30° kos, és a jegy- uralkodója, problémát jelezhet és ezzel együtt magának az egész NAGY- háznak hatása is erőteljesebbé, válhat.


Mit is jelent maga a Karma, ennek az értelmezését az ok és okozat törvénye adja meg. A Karma szanszkrit szó, fordítása tett, cselekedet, és azt a törvényt jelenti, hogy bármit teszünk, következményekkel jár! Sőt, ez nem csak fizikai működésünkre, hanem szavainkra és gondolatainkra is vonatkozik, ezért gondolati szinten is, a legapróbb cselekedetünknek is következményei vannak.

A sors tanít minket: a leckéket mi más adhatná, mint a velünk történt események és azok, akikkel a mostani életünkben találkozunk. A Karma felvet egy jogos kérdést: Az eleve elrendelés működik vagy a szabad akarat? Elképzelhető, hogy mindkettő: hiszen megyünk a kijelölt úton, de közben saját döntéseket hozhatunk. Azzal, hogy a sorsát mindenki akár a saját kezébe is veheti, mindenki maga döntheti el, hogy hogyan tudja javítani az élet minőségét, ezt nevezzük SAJÁT AKARATNAK. „Hiszen vannak, akiket a sors irányítja és vannak olyanok is, akiket sors csak taszigálja jó felé.”


Ehhez pedig fontos lehet még az is, az is, hogy mindenki ismerje a saját ”Radix” születési képletében elhelyezkedő Holdcsomópontokat is.

Ez is látható a kör alatti/ Ekl táblázatban: Felszálló holdcsomópont (Sárkány fej) amely egyébként a Jupiter bolygó megfelelője, azt a pontot jelképezi a képletben, amely a legnyomasztóbb feszültséget hozza az életben és a múltra is. Segítségével kell legyőzni azokat a mintákat, melyek e-világi életed mélységbeli fejlődéséért felelősek. Maradandó Karmikus* nehézséget, problémát jelenthet az életben, amit itt a földi életében sajnos még meg kell oldani. A Felszálló holdcsomópont egyben a jelenlegi élet céljait, az előttünk álló jövőt is jelképezi, a teljes lelki beteljesülés felé vezető utat jelzi. A tökéletesedéshez vezető utat mutatja meg, egyben arra is utal, hogy bármennyit is értünk el, mennyi bánat ért bennünket mindig tovább kell haladni.


Aztán a Leszálló holdcsomó, vagyis a sárkányfarok a Szaturnusz bolygó megfelelője, ami pontosan 180°-ra található a jegynek ugyan azon fokszámán található, mint ahol a Felszálló holdcsomónál jelezve van, ez pedig rámutat a leszületés előtti múltra, amelyre felépülhet a mostani Felszálló csomópont alapján a jelenlegi élet, amely segíthet benneteket a mostani életetek igazi értelmének a megértésében.


A születési képletben a kör alatti „Jelek” táblában láthatók, a hogy a bolygók milyen jegyekben és jelekben találhatók. (Tűz – Föld – Levegős –Víz jelekben), valamint, hogy az állatövi - jegyekben milyen pontértékkel vesznek részt a bolygók. Ezen kereszt pontértékek alapján azt is megtudjuk nézni, hogy kinek-kinek, mi a „Rejtett aszcendens” jegye. Csupán a pont értékek sorában a legmagasabb pontértéket kell összevetni a Kardinális – a Szilárd, valamint a változó- jegyekben lévő bolygóknak a legmagasabb pontértékeivel.

(Pl: 10/9: 8/4). Ahol e kereszt pontérték találkozásában az ott lévő bolygók, adják azt az állatövi-jegyet, ahol a Rejtett ASC van.


Mit jelent a Rejtett aszcendens? Meg mutatja az utat a külvilág felé, illetve azt is, mutatja, ahogy bennünket más miként lát, a „Rejtett ASC” erősítheti akár a Napjegyet, akár az ASC jegyet, de akár más jegyre is tevődhet, ekkor fontos annak a jegynek az uralkodó hatása is.


Fontos lehet még akár a képletben az üres bolygó nélküli házakra is kitérnem. Sokan, azt mondják, hogy „az üres házak nem jók”, pedig végeredményben ez sem igaz, mert a ház kapcsolatokat alaposan megvizsgálva kell végleges eredményre jutni. Megnézve azoknak a jegyeknek az uralkodói bolygóit, azok egymáshoz való fényszög kapcsolatainak viszonyát és hatásait is.


A bolygók által elfoglalt jegy határozza meg az önkifejezés feltételét és módját,

az ASC jegy ura vezérli az ASC.-t és főleg személyes tulajdonságként értelmezendő, azonban figyelembe kell venni, hogy jegyek pozitív, vagy negatív jegynek tekintendők-e? Erről nem régen már írtam, hogy az adatlapomon fel van töltve az Általános M/ horoszkóp kör, - tudjátok ahol az I. jegyház a Kossal kezdődik és 12. Halak-jegyig tart, egységesen 30°-30°-nyi jegy terjedelemben, erről le tudjátok olvasni, hogy a Kos-jegy + Pozitív- jegy a következő jegy a Bika már Negatív jegy az Ikrek ismét + pozitív STB, így tovább.


Azt tanácsolom nektek, hogy mentésétek el a saját gépeteken, hiszen mint látni fogjátok még sok más minden is, látható ezen az M/ általános horoszkóp körön, amit fel tudtok használni a saját „Radix” születési horoszkóp körötök értelmezésénél is, ahol a jegyeket ugyan ezek alapján kell figyelembe venni.


Az is egy jó tanulási módszer, ha visszalapoztok a fórum bejegyzéseknél az általam leírtakhoz, hiszen 2011-től, szinte mindenre megtalálhatjátok a választ a jegyek a házak a bolygók – fényszögek, hatásainak az értelmezéséhez. Azokat is mentsétek el saját magatoknak, hogy könnyebben elő tudjátok venni, ha értelmezni szeretnétek a saját képletet.

Én örülök, ha mennél többeken kezetekbe veszitek a saját sorsosotoknak az irányítását, hiszen akkor jobban megismeritek saját magatokat is, és a saját életeteket is jobbá tehetitek, és ez által a közeletekben élők is boldogabbak lehetnek.


No, akkor most rá térnék a kérdésre, vagyis fényszögekre. A fényszögek a horoszkópban a planéták közötti távolságot jelentik, az ekliptikán= Nappályán, mérve és fokban számolva.


A fényszögek tulajdonságai: elsőként az együttállás fényszöget jelezném, melynek a jele: 0°= Két elv együtt hatása, összeolvadása, ugyan is ekkor a bolygók egymást erősítik azzal, hogy közel állnak egymáshoz, és ha ez még egy- jegyben vagy egy-házban is, van még erősebb a hatás. Együttállás fényszög nem csak bolygókhoz irányulhat, hanem a „Radix” horoszkóp körben a pontos születési órával kijelölt Felkelő ponthoz =Aszcendens=ASC-hez és a X. házas Felső láthatármetszés pontjához az MC-hez, mely a Medium Coeli az ég közepét adja horoszkópnak.


A következő a színes horoszkóp körben, zöldszínnel jelzett fényszög: olyan mint egy háromszög/ 120° Igen jó Trigon= Legharmonikusabb, előnyös teljesülést ígérő fényszög sugárzás. Egyébként, a körben a jegyeket tekintve a 120° harmad fény = a Trigon= négy jeggyel odébb adja a hatását.


A következő a:* 60°=jótékony, jó= Harmonikus sugárzás, de magának az embernek is, hozzá kell tennie valamit, hogy a jó hatást lehessen elérni. A 60° hatod fény = sextil= harmonikus fényszög, két jeggyel odébb, mind két irányban adja hatását. Ezek eddig a trigon és a Szextil fényszögek is, könnyű fényszögnek tekinthetők, ugyan is, a kapcsolatban levő bolygók szinte minden akadály nélkül jól hatnak egymásra, vagyis segítő- támogató fényszögeknek tekintendők.


A következő fényszögek már az úgynevezett nehéz fényszögek hatásai már nem annyira jók számunkra a horoszkópban piros színnek vannak jelölve.


Olyan mint egy négyszög/a 90° fokos Qvadrát fényszög = Két elv egymásba ütközését jelzi, akadályoz, s csak későn nagy erőkifejtés esetén engedi a teljesülést, és azért mert a Qvadrát fényszögben lévő bolygók azonos fokon vannak, de háromjegynyi (3X30°-vagyi 90°°nyi), távolságban vannak egymástól. A qvadrát egy nehéz fényszög, a qvadrát kapcsolatban levő bolygók erős akadályokkal hatnak egymásra, így mivel ez nehéz fényszögnek minősül, az általuk összekötött bolygók jelentéseinek megéléséért sokat kell tenni, sokat kell dolgozni, de egyben sokat is, lehet belőle tanulni, hiszen ezeket akár nevelő, tanító fényszögnek is tekinthetjük.


135°/ Szeszkvikvadrát, amely másfél –negyed fényműködésbe léptetéséhez a személynek a szabad akarati impulzusa is, szükséges.


150°Nevelő, quincunx – fényszög = Lassú állandó súrlódások között fejlesztő fényszög, szintén belső jellemi nehézségeket jelöl, mint például az önbizalom hiánya, de akár betegséget is okozhat, pláne, ha 6. 12. egészség betegséget jelzőházakban álló bolygókkal hozható összefüggésbe. Hasonló a hatása szembenállás fényszögéhez, csak éppen rejtett és nem mindig, más értelmezés szerint lehetőséget ad arra, hogy éljünk az elmulasztott lehetőségekkel és elvégezzük azt a feladatot, melyet eddig nem tettünk meg. Jó hatását érteve, ismét aktivizáljuk magunkat, hogy a lassú, intenzív és tudatos fejlődés fényszöge által, állandó jelleggel, lassan csiszolódjon az ember lelke, ezért szoktuk akár, „nevelő hatású” fényszögnek is tekinteni.


180°-os erősen rossz, ártó hátrányos, szemben állás fényszög = Két elv szemben állást adja, ami nagy feszültséget és jelöl, a megoldás leginkább csak akkor lehetséges, ha születési horoszkópban és majd a későbbi Tranzitok (a bolygóknak a Nap körüli körforgások) során is, jótékony Trigon vagy harmonikus Szexti fényszög jellel fel van oldva.


No, most ennyit gondoltam írni, mindenkinek jó nézelődést kívánok, és vigyetek el a leírtakból mindent, saját magatoknak, amit csak szeretnétek.

3176. Ilcsimama (válaszként erre: 3175. - Asinel 75)
júl. 31. 19:45

Kedves Asinel 75. Na látod, hogy csak egy kis indító magyarázat kell és már is látsz benne fantáziát, hogy jobban bele ásd magad a képleted megértésébe. Az Astró SKy program nagyon jó arra, hogy "Radix" kört el tud készíteni. Azt figyeld, hogy a pontos születési idő 04.13' fok legyen, illetve, hogy +1 órás különbség legyen a ( 3.13-as) GMT értéknél. Ugyan is, ha az nem jól van beállítva, akkor eltérést adhat az ASC -nél. Ez azért érdekes, mert a születésed évében nem volt nyári időszámításra való át állás Magyarországon. 1957-után csak 1980-ban tértek ismét rá a 2 órás nyári időszámítási időre való átállásra.

Az is fontos, hogy a földrajzi helyet beírod ahol születtél: ez pedig Long 20.14E és a Lat: 46.57 koordináta legyen. Amennyiben ezeket pontosan állítod be, akkor biztos, hogy Aszcendenst az Ikrek jegy 11°03' fokán fogja a rendszer jelezni, illetve minden bolygó az általam előzőekben írt jegyházban fog megjelenni. Vedd majd figyelembe fényszög jelzéseket és hatásait is.Sőt ha lekérdezed a nettről az "aktuális bolygó állások" at, akkor azt is figyelemmel tudod kísérni, hogy mely bolygó, jelenleg hol, melyik jegynek hány fokán halad éppen, és azok milyen fényszöget képeznek a Te eredeti születési "Radix" horoszkópoddal.

Ehhez keresd meg a leírásomban a fényszög hatások jelentéséről írt táblázatot.

3175. Asinel 75 (válaszként erre: 3174. - Ilcsimama)
júl. 31. 18:34

Drága Ilcsimama!


Nagyon köszönöm az időt és az energiát, amit nekem szenteltél. Megvan nekem a gépemen az Astro Sky program, amivel ezek alapján elkészítem a születési képletem és az ezen fórumon található anyag segítségével beleásom magam a tanulmányozásába.


Még egyszer hálásan köszönöm a segítséged! Egy igazi angyal vagy.😊

3174. Ilcsimama
júl. 31. 16:24

Kedves Asinel 75.


Igen jól gondolod, hiszen Te ismered magadat talán a leg jobban, amikor valaki csak a napszakot ismeri, hogy mikor születhetett, akkor is van lehetőség a jó képlet felállítására. Ugyan is a hajnali órákban születetteknek megközelítő számítási móddal az ASC jegyük is megegyezhet a Nap jegyükkel, csupán azt kell alaposan megvizsgálni, hogy mivel az ASC-jegy jelöli ki az I. házat és ebből már látható a „Radix” születési horoszkóp körben elhelyezkedő többi 11. ház helyzete is. Nálad a Nap az általad megadott adatok alapján az Ikrek-jegynek a 6°11” fokán az I. Házadban áll a képletben. Itt a Nap, mivel a Merkúr is itt található, így kommunikatív önkifejezést add neked. Sokoldalú vagy éppen ez a jegy hátránya is, mert szétszórtságra utalhat, ugyan is az állandó változás a lét elemed, éppen ezért szoktuk mondani, hogy akinek a Napjegye Ikrek és még az ASC jegye és Rejtett ASC jegyi is, akkor az illető bizony kettős tulajdonsággal bírhat. A belső feszültség majd nem szétrobbantsa őket. Viszont az Ikrek Nap-jegy színes egyéniséget, gyors észjárást, találékonyságot kölcsönöz az e jegyben születettnek.


A HOLD pedig 11°41’ fokon haladt éppen a Bak-jegyben éppen csökkenő holdfázis időben. No már most mivel az Ikrek – ASC- jegyterjedelme óra szempontjából 3 óra37 perctől- 05óra 28 percig van, így szinte biztos, hogy jó nálad 04 óra 13 perc értékre fel állított ASC. Annál is inkább jó lehet ez - az érték, mert a bolygók elhelyezkedései sem váltanak jegyházat.


Ennek függvényében pedig a fentieken túl menően a Merkúr bolygód az Ikrekben 23°30’ foknál van az I. Házadban.


A Vénusz bolygó pedig a születésedkor a Rák-jegyben 20°11’ fokon állt, a 3. házban.


Mars: 5°05’ fokon haladt a Kos jegyben, a 11. házban és szintén itt található 15°59’ fokon a Jupiter bolygó is, szintén 11. házban. Itt a Jupiter bolygó a gyarapodást szorgalmazza, a végtelen lehetőségeket sugallja feléd, de vigyáznod, kell, hogy ne hogy átessél a ló másik oldalára. A 11. ház egyébként az életmegoldások házát adja, itt találhatók általában a segítő erők, a pártfogók, és itt teljesedhet ki a remények megvalósulásai is. Amikor pedig a 11. házban egy jegyben található a Jupiter a Marssal, akkor itt a Mars az erőt adja, ahhoz hogy meg tudd valósítani az álmaidat, egyben jelzi azt is, hogy mennyire tudsz beilleszkedni a környezetedbe.


Szaturnusz bolygó a Rákban /Hold/ uralkodóval a 2. Házban található, de sajnos „EXIL” fényszögben, ami azt jelenti, hogy nem a sajátházában van, (a Bakban és a Vízöntőben), tehát itt nem igen jól érzi magát. Mivel azonban együttállásban található itt 3. a ház csúcson álló Vénusz bolygóval ez - azt adja neked, hogy az érzelmi kielégüléseddel birtokolni szeretnéd főleg a párkapcsolatodat. Mivel pedig a Szaturnusz feladatot adó /Qvadrát fényszögben van a Jupiterrel, amely egyben az állandóságot is adhatja neked, hogy ne ragaszkodj annyira múlthoz.


Uránusz bolygód: a Mérleg-jegy végénél 29° -on a 6. házadban található, ez támogathatja az egyéniséged, olyan helyzetekben, amikor a kapcsolatokban esetleg robbanásszerű dolgok, jönne be. Pláne mostanság, amikor az Uránusz 7 éven át Bikajegyben Vénusz uralom alatt halad.


A Neptunusz bolygó nálad a Nyilas jegynek a 10°32’ fokán volt a születésedkor, jelenleg a Halak- jegy 20°-nál araszol. Mivel pontosan a DSC –en csücsül rajta, ezért a tudatodat van hívatva előre mozdítani itt VII. kapcsolatok és a párkapcsolat házadban, mivel a Neptunusz a Vénusz felsőbb fokú meg jelenülése is, és mert a Marssal és a Jupiterrel is nagyon fényszöget alkot, így érdemes szellemileg rá hangolódnod a kapcsolataid jobbítására.


Végül a Plútó: az 5. házban a Mérlegjegynek a 6°35’ fokánál található. Jó fényszögben a Nappal.


A Karmikus felszálló holdcsomópont 0°48’ fokon található 6. házadban Nyilas-jegyben, mely az élet útját a fejlődés útját, jelöli ki neked, vele szemben pedig a Leszálló holdcsomó az Ikrekben szintén 0°48’ foknál van ez, pedig visszautalhat a múltra. Itt az Ikrekben a lélek már lassan megtanulja, hogy hogyan éljen az új Inkarnációban, hogy meg tanuld az igazság úját élni a Felszálló tükrében.


Azt tanácsolom neked, hogy lapozz vissza fórumon és meglátod, hogy milyen sok leírást tudhatsz magadénak a horoszkópodban szereplő jegyek, bolygók és a házak ismeretében. Jó szórakozást kívánok neked, és azt kívánom, hogy tanuld meg az élted jobbítását magadévá tenni.


Neked és minden fórumolvasómnak csak azt tudom javasolni, hogy fel kell fedezni az élet csodálatos dolgait, és nem a félelmeinkre kell a gondolatainkat fókuszálni. A pillanatot szabadakarttal igyekezzünk jól megélni, elfogadni saját magunkat és nem másban keresni mindig a hibát.

Hiszen mi döntjük el, hogy hogyan járulunk hozzá a cselekvéseinket összhangba hozni, a hajlamok megélésével. A tudatállapot fejlesztése nagyon fontos dolog, persze a hajlamokon túl lehet lépni. Az viszont nem mindegy, hogy a sorsot hogyan éljük meg, hiszen folyamatosan a napok órákra - percekre rá rakódnak, és aki tudd is tenni saját magáért azok bölcsebben, tudják szemlélni az életet, mert az életet derűvel is, meg lehet élni ezzel együtt a Karmát, és azzal hozott nehézségeket is jobban le lehet győzni.

Amennyiben ebben az életben az a sorsunk, hogy tanuljuk meg magunkat elfogadni szeretettel, tudjuk magunkat szeretni, akkor a mások szeretete által is tudunk létezni. Az élet tele van tanulással, hiszen a Szaturnusz sorsbolygó a jó tanító bácsi, nem véletlenül gördíti elénk a Qvadrát fényszögekkel a feladatokat, azért is teszi, hogy higgyem el, hogy amit el szeretnék érni az sikerülni is fog.


Miért tartottam és tartom ma is én fontosnak, hogy mennél többeken ismerjétek meg legalább az asztrológia alapfogalmakat. Kinek-kinek mi a születési jegye, a Nap- jegy azt mutatja meg, hogy miként van lehetősége az egyénnek a kiteljesedésre.

A születési horoszkópban a Napon kívül még 9 bolygót veszünk figyelembe, melyek jegy-, házhelyzete és kapcsolódásai teszik egyedivé, különlegessé, megismételhetetlenné, és fontossá mindenkinek az életét.

A bolygók megmutatják, hogy milyen energiákat hordozunk, és hogy ezek az energiák, milyen külön különleges tulajdonságokkal ruháznak fel bennünket a jegyek tükrében.


Hiszen minden ember, különböző személyiséggel rendelkezik, a Nap és az ASC vagyis az „EGÓ”jelzi, hogy milyen is vagyok „ÉN”. Aztán az életben az élet események hatnak az „EGÓNKRA”, ezért nagyon fontos, hogy kinek mi az ASC jegye. Az aszcendens, általános hozzáállást, a megjelenést mutatja, míg a Napjegy tudatosságot, akaratlagosságot jelenti. Hiszen maga a horoszkóp olyan, mint egy tükör, mely megmutatja, hogy az életben a lehetőségeinket is, úgy is fogalmazhatnák, hogy maga a „ RADIX” születési horoszkóp egyben a sors tükre is.

3173. Ilcsimama (válaszként erre: 3171. - Tavasz007)
júl. 30. 14:25

Kedves Tavasz 007/! Igen neked szólt a 3167. megjegyzésem, valószínűleg Viktória nem olvasta el figyelmesen, mert neki a Vénusza a Rákban és X. házában van.


Amikor a Vénusz bolygó a születéskor az ASC/ jegyben, vagyis az I. házban áll, mint írod nálad is, ez rá nyomja bélyegét magára személyiségre. Ugyan is az egyénnek megnyerő egyéniséget, szépérzéket, de akár még művészi hajlamot is adhat. Hiszen a Vénusz bolygó a szeretet a szépség, a vonzalom de egyben az egyensúly és a harmónia kifejezője is. Ez akár már gyermekkorban is, felfedezhető a jellemben. Ugyan is az I. ház az „ÉN” az egyéniség és személyiség jelölője, aztán ehhez párosulhat még, hogy az I. ház – kezdete, vagyis ASC- jegy, milyen jegyhez társul, főleg ez adja meg az életképességet, a veleszületett alapvető jellem mivoltát.

Egyben az ASC /Jegyből, annak az uralkodó bolygójából, illetve az I. házban benne álló bolygók jelentéstartalmából már akár az életben a sors szabta feladatokat is látni, lehet. Aztán azt is érdemes tudni, hogy éppen a jegyek közül az ASC- jegy/ pozitív, vagy éppen negatív jegyre tevődik, ugyan is, ez – a feltöltött adatlapomon az általános M/ horoszkóp képletből jól kiolvasható.

Mert az általános horoszkóp ugye az I. Házas /Kos-jeggyel kezdődik és a 12. Házas Halak-jegy -ig tart.

No már most csak példaként: Ha valakinek az ASC- jegye éppen a Kos-jegy, akkor a Kos /ugye pozitív jegynek tekinthető, vagy is a horoszkóp körben innen kezdve, minden 2. jegyház váltakozva, pozitív és negatív jelzést kap.


Ezt kell figyelembe venni a saját pontos születési óra perc időre elkészített, „Radix” horoszkópnál is, mert főleg ez dönti el, hogy valaki kifelé forduló típusú-e: +extrovertált, vagy inkább befelé forduló:- introvertált-e?


Persze ez csak egy része az ember típusmutatónak, mert az is lényeges, hogy a születés pillanatában, milyen bolygók éppen hol keltek fel, illetve hol helyezkednek el „Radix” képletben. Ugyan is, ha a bolygók zöme a horizont felett (I. házas ASC -VII. házas DSC tengely fölött) helyezkedik el, és csupán csak pár bolygó van a horizont alatt, akkor az illető az extrovertált típushoz tartozik. Rájuk pedig az a jellemző, hogy könnyen barátkozók, a külvilág felé nyitottak, ugyan akkor az introvertált személyiség= nehezebben létesít kapcsolatot, nem barátkozik, ezért befelé forduló típus, (horizont alatti) bolygók képviselik a befelé irányul a külső világtól való elzárkózást.

Amennyiben a 10 bolygó közül a tengely felett és alatta, fele –fele arányban oszlik meg, akkor kevert típusról lehet szó, de itt is fontos, mely bolygó –hatását tekintve- éppen hol helyezkedik el a képletben.


Aztán van még ebből a szempontból egy nagyon fontos jelölő, mert ha a Vénusz a horizont alá kerül, akkor érzéseinket magunkba zárjuk és nem mutatjuk meg másoknak.

Viszont ha a Vénusz a horizont fölé kerül (kivéve a 8. és a 12. „sötét” házakat), akkor azt jelzi, hogy könnyebben fejezzük ki azokat az erőket, amelyek érzelmi szinten munkálkodnak bennünk. Itt főleg a Mars bolygó hatásokat is érdemes meg vizsgálni, mert Mars a hódítási vágyat is, jelzi, azt a területet, ahol erőnkkel nagy dolgokat tudunk véghezvinni, harcra készek vagyunk, ez egyben megmutatja a harcmodorunkat, valamint azt, hogyan tudjuk levezetni az agressziónkat.

3172. Ilcsimama (válaszként erre: 3170. - Asinel 75)
júl. 30. 14:14
Kedves Asinel75! Örülök, hogy rá találtál a fórumra! Te csak úgy gondolod, hogy képtelen lennél megtanulni,az asztrológiai alapokat. Hidd el nekem, hogy mikor 2011-ben elkezdtem feltölteni az asztrológiai ismereteket, ezt sokan írták és mondták, és amikor jobban és többet olvasgatták az alapdolgokat, egész más képen látták az értelmezést.Amennyiben már csak a saját horoszkópban azt megtanulja valaki, hogy mi az ASC-DSC,milyen bolygók hol, milyen jegyben találhatók, mi a jegyek - a házak, a bolygók jelentés tartalmai már nagyon sokat tehet magáért, hogy az éltében felmerülő dolgokra magyarázatot kapjon.Ugyan is akár már saját akarattal is, elébe lehet menni ez esetleges rossz dolgoknak is. Ehhez nem kell más, csak egy kicsike szorgalom, lapozz vissza a fórumon és másold ki amire kíváncsi vagy és azt többször is elolvasva meg lásd, milyen más színben látod majd a dolgok menetét. Amennyiben esetleg nem ismered a saját ASC jegyedet, ha priviben írsz nekem születési időtpontos /óra-perc- hely tartalommal, akkor szívesen megírom neked a képleted fontosabb helyzetét. Üdv: 8X-en túli Ilcsimama
3171. tavasz007 (válaszként erre: 3167. - Ilcsimama)
júl. 29. 22:59
Hne.viktorianak hasonlo lehet a keplete,.vagy engem olvastal be, Ilcsimama. Venusz ascendennsen, rak hold 4-es haz, szati oroszlan 5-osben. Bingo! Baba nincs¡:)
3170. Asinel 75
júl. 29. 20:46
Szia Ilcsimama! Engem érdekel ugyan az asztrológia, de úgy érzem én képtelen lennék megtanulni. Azért szívesen fogok itt olvasgatni. 😊
3169. labi (válaszként erre: 3156. - Ilcsimama)
júl. 29. 20:29

Drága Ilcsimama!

Nagyon szépen köszönöm!

3168. HnéViktória (válaszként erre: 3167. - Ilcsimama)
júl. 29. 17:22
Vénusz ott van az egyes házba jól gondolod ;)
3167. Ilcsimama (válaszként erre: 3164. - HnéViktória)
júl. 29. 16:12

Az egyéni "Radix" horoszkóp a lényeg, hiszen általánosságban sok ember születik ugyan abban jegyben órában STB. Akinek Rák holdja, van az egy jó ember, mondtam én már régebben is neked, mert itt jelenik meg főleg a család az emberi érzés a szeretet STB. Akinek pedig a lelkében béke van, ő boldog és azt sugározza ki másokra is.

Nem emlékszem pontosan képletedre, de szinte biztos, hogy Vénusz a szeretet bolygója ott lakozik valahol az I. házad környékén.

Amikor pedig a Szaturnusz sors bolygó a Nap Fennhatósága alatt van az Oroszlán jegyben, képleteben, akkor azt adja, hogy boldog légy!

Hiszen az 5.Ház nem csak a gyermek háza, hanem az életörömök, a szerencse ház is.

3166. Ilcsimama (válaszként erre: 3163. - HnéViktória)
júl. 29. 16:01
Örülök neki sok szerencsét kívánok!
3165. Ilcsimama (válaszként erre: 3161. - Tavasz007)
júl. 29. 15:59

Nagyon örülök főleg, ha régiek még emlékeznek rám. Most már jobban vagyok! Sokan írtak nekem, hogy jöjjek vissza hozzátok, mert hiányzom nektek.

Ti is hiányoztatok nekem az eltelt pár évben.

Nagyon örülök, hogy sokaknak sikerült az asztrológiai ismeretekből legalább az alap szintet el sajátítani, és azt a saját életük jobbítására felhasználni. Többeken utánam jöttek a Facebookon, de ott nem az ismeretanyag szerzés a fő téma kör, de még is nagyon örülök nekik, mert az én indíttatásomra, már többeken is, elvégezték az alapfokú asztrológus képzést is.

Milyen érdekes, hogy emlékszem, hogy az 5. gyermekházadban állt a Szaturnusz, a IV. ház, meg valóban Rákban volt.Szó volt "annó" kisbabáról is, bejött esetleg? Sok puszika: gyere máskor is.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook