Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Akit érdekel az asztrológia fórum

Akit érdekel az asztrológia (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
máj. 10. 14:37
Sziasztok! Tudnék elèrhetőséget kapni Ilcsi mamához? Nagyon fontos lenne 🙏🏼🙏🏼 Kèrlek titeket, segítsetek!!!!!!!!!
2019. márc. 15. 20:04
Megszűnt ez a fórum?
3141. Lora2
2019. febr. 5. 14:57

Sziasztok!


Kérdésem lenne:

Akiknek rossz dolgot mondtak az asztrologusok,volt köztetek olyan,akinek nem jott be?

Ugye nem kell készpénznek venni?

Koszi a valaszokat!

3140. Timba1025
2018. okt. 8. 16:52

Sziasztok!

El kezdtem olvasgatni a fórumot az elejétől, és én úgy látom, hogy a kezdetekből jó pár rész hiányzik. Ilcsi Mama néhány hozzászólásában ilyeneket írt: "Megtalálhatjátok a fórumon a Kos jegytől a Halak jegyig: 09. 26-tól folyamatosan: 78. szám: Kos jegy, 79: Bika, 85: Ikrek, 87: Rák, 93: Oroszlán, 94: Szűz, 97: Mérleg - Skorpió, 98: Nyilas - Bak". A Kos nekem pl. a 18 hozzászólásban jelent meg. Én ezeknél a számoknál csak mások kommentjeit látom. Valakinek megvan esetleg az összes rész amit Ilcsi Mama feltöltött? Nagyon megköszönném, ha valaki el tudná küldeni.

3139. Ilcsimama
2018. ápr. 17. 12:45

Kitôl: Peter76, 2018-03-30 16:31


Téma: Re: Re: Áldás

________________________________________

Üzenet: Kedves Ilcsi Mama!


Köszönjük szépen! Olvastam, értesültem, hogy vissza tetszik vonulni.


Az eddig itt elvégzett munkája nagyon széles és értékes forrás anyag lesz az asztrológiát tanulmányozóknak... Köszönjük!


Sok boldogságot és áldott húsvéti ünnepeket kívánok!


Kedves Péter köszönöm szépen az elismerést, remélem nem haragszol, ha a privát üzeneted a fórumlátogatókkal is megosztom, annál is inkább mivel még mindig többeken keresnek meg különböző asztrológiai kéréseikkel. Sajnos a jövőben már nem tudok nektek e téren segítséget nyújtani. Azt kívánom minden kedves asztrológiai ismereteket tanuló fórumlátogatónak, hogy higgyétek el ez a tanulás nem vész kárba, csak is többek lesztek általa, mivel ez által jobban megismeritek saját magatokat, és másokat is.

Mindenkinek jó egészséget, sok boldogságot kívánok szeretettel: Ilcsimama.

3138. Ilike01
2018. febr. 11. 02:34

Kedves Ilcsimama!


Elnézését kérem,de az e-mail címem elfelejtettem leírni.

ottonejakli@gmail.com

Még egyszer köszönöm szépen a segítségét.

Üdvözlettel: Ilike

3137. Ilcsimama
2018. jan. 3. 12:16

Újév napján, amikor is lezárjuk az Ó évet, mi is, egy és új korszakot kezdünk, mint ahogyan a tavaszpont az, amely a Földön a korszakokat jelöli meg.

Soha ne feledjétek, hogyha kitárjuk mások irányába a szívünket, minden, úgy ahogyan szeretnénk, a legjobban teljesül.


Virradjon rád szép nap, köszöntsön rád jó év.

Kedves hajlékodba költözzön a jó lét.

Szívedbe szeretet, lelkedben nyugalom,

Örömöd sok legyen, bánatod semmi.

Segítsen az Isten boldognak lenni!

Légy mindig vidám, Örülj a szépnek,

Légy nagyon boldog a következő 365. napon is.


Ballag már az esztendő, vissza- visszanézve,

Nyomában öccse jár, vígan fütyörészve.

Beéri az öreget, s válláról a terhet, legényesen leveszi, pedig még csak gyermek. ,

Lépegetnek szótlanul, s mikor az éjfél el jő,

Férfiasan kezet fog, a múlttal a jövendő.


Hallgass a Szívedre!


„Álmodtál egy boldog évről,

Reménykedtél igaz szívből.

A REMÉNY mára tovaszállt,

ÁLMOD is már messze jár.

Vár az ÚJ ÉV ismét Téged,

Reményt hoz és büszkeséget.

Vágyat ébreszt, s újra éltet,

Boldogabbá tehet Téged.

Életed még lehet meseszép.

Boldog Új Évet kívánok NEKED én.


Kedve Fórumlátogatók!


Érdekes dolgokat tartogat számunkra a mostani 2018-as Új Év a Kínai asztrológiai szerint is.

Míg a múlt évben a „a KAKAS éve volt” a mostani 2018. év február hó16.-tól- 2019. február 4.-ig a KUTYA éve lesz és mivel 8-as számmal végződő évek mindig a Földelemhez tartoznak így ezt az évet a FÖLD elemhez kell társítani.


A Keleti hagyományok világában 3000 éve ünneplik meg az állatjegyekkel kezdődő Hold Új Év ciklusokat, melyek a hold járásától függően január utolsó harmadától, február második feléig változó időpontokban kezdődnek.

Ehhez öt elem rendeltetik: Tűz, Fa Föld, Fém és a Víz.


A körfogás szerinti ciklusok során a Tüzet táplálja a Fa, a Tűz a hamu révén táplálja a Földet, a Földből nyerhető a Fém, a Fém pedig beleoldódik a Vízbe, mellyel táplálja azt, a Víz pedig táplálékot ad a Fának.


Az őselemek ugyanis mind jelen vannak az élet minden területén, egymás nélkül nem léteznek, mind hatással vannak ránk is az emberekre, csak nem egyformán, ezért jellegükben más-másként értékelendők. Az elemek nélkül az ember sem élhetne, ahogy az elemek sem létezhetnek egymás nélkül, ez - az alapja az állandó körforgásnak és az Asztrológiának egyaránt.


Minden elemen egy-egy bolygó uralkodik, úgy, mint: Fán: JUPITER, Tűzön: MARS, Földön: SZATURNUSZ, Fémen: VÉNUSZ, Vízen: a MERKÚR bolygó.


Egy sima Kínai ciklus 12 évig tart, egy teljes „nagy évet” alkotó tizenkét éves ciklus 60 esztendeig tart. (pontosan 11 év 315 nap, ennyi idő alatt kerüli meg a Jupiter bolygó egyszer a napot).


Egy legenda szerint kapták az egyes ciklusok az állatneveket.


Újév napján a Buddha magához hívta a birodalom állatait, azért, hogy közösen ünnepeljenek. Ám csak tizenkét állat jelent meg az ünnepségen. Így aztán érkezésük sorrendjében Buddha azzal jutalmazta meg őket, hogy mindegyikőjüknek felajánlott egy - egy saját évet.

Ebben az évben ők maguk befolyásolják az eseményeket, valamint abban az esztendőben született emberek sorsát is meghatározzák. Asztrológiai szempontból Kínai állatjegyek sorrendje a következő: Patkány- Bivaly – Tigris – Nyúl - Sárkány- Kígyó- Ló- Kecske – Majom- Kakas - Kutya- és végül a Disznó:


A Kínai asztrológia szerint a születési évek szempontjából a Kutya éveihez tartoznak mind azok, akik 1910. 1922. 1934. 1946. 1958. 1970. 1982. 1994. 2006. és a 2018-as év, ezt követően pedig mind azok, akik 12 évenként születnek majd, szintén a Kutya évéhez kapcsolhatók.


Az idei 2018. évben a Kutya évhez a FÖLD - elem rendeltetik, az univerzumot egyensúlyban tartó és egymást kiegészítő dinamikus erőként jelenlévő + JANG polaritása kapcsolható.


Mivel minden állatjegyhez hozzátartozik valamilyen elem, másrészt mindegyik év más és más elem uralma alatt áll, vagyis tizenkét éves ciklus ötször ismétlődik meg a Kínai nagy horoszkópban. A hatvan évig tartó nagy cikluson belül pedig egy-egy ÁLLATJEGY MINDIG MÁS ELEMHEZ TÁRSUL.

Tehát az idei 2018. évben a KUTYA évéhez kapcsolható Kínai +YANG, és a FÖLD – elem.

Mit is jelent a Kínai horoszkóp szerint a FÖLD elem hatása?

Az ide tartozó emberek nagyon megfontoltak, két lábon a földön járó személyiségek. Konzervatív, reális, de nagyon érzelmes típusok. Praktikusan gondolkoznak, társaikhoz hűségesek és a nehéz időben is kitartanak a szeretteik mellett.


A 12 éves és a 60 éves nagy ciklusonként a bolygó állásokhoz a Kínai bölcsek visszatérő jelenségeket ismertek fel.


Példaként említeném meg, hogy a rómaiak szerint a Szaturnusz bolygó uralkodásának idejére esett az aranykor: amikor még nem ismerték az emberek a háborút, nem törekedtek mindenáron a pénz és vagyon felhalmozására, hanem tiszta erkölcsűek lévén csak azzal éltek, amit a természet szabadon, minden kényszer nélkül adott nekik.

Mivel a Földön a Szaturnusz bolygó uralkodik, így a Nyugati asztrológia és a Kínai asztrológia szerint is, Szaturnusz bolygó uralja az időt, és általa a sorsot is szimbolizálja.


A Szaturnusz bolygó pedig 2017. december 12. 20.-val (a Nyilas jegyből átlépett) a BAK- jegybe, ahol 2020. 12. 16.-ig fog tartózkodni, a BAK jegynek pedig az uralkodó bolygója maga a SZATURNUSZ sorsbolygó.


Mivel pedig a Kínai asztrológia alapja maga Jupiter bolygó 12 éves ciklusai, és ezen belül az is, hogy a Jupiter, mint éves bolygó egy-egy évet tartózkodik minden állatöv jegyben, így lényeges, lehet még az is, hogy 2018. 11. 08-tól a Jupiter bolygó is éppen a Bak-jegyben fog haladni egy teljes éven keresztül, így a 2018. év ezen a téren is igen nagy jelentőséggel bírhat.


Miért is?

Azért mert itt is érvényes lesz erre az évre, hogy az emberek tiszta erkölcsű, durvaságtól és kellemetlenségektől mentes, rendes életre vágynak, amelyet a Jupiter bolygó a Nap hatására elhozhatná nekünk. Még pedig azért, mert a JUPITER bolygó a nagyszerencse bolygója, és mivel a 2018-as év egyben a VÉNUSZ évének is, tekinthető, (a Vénusz a kisszerencse bolygója), így anyagi haszon is kísérheti a Kutya évre eső ezen idejét. Annál is inkább, mert 2018. 01. 17.-ig még a Vénusz bolygó is épen a BAK - jegyben halad majd. Aztán mivel a Vénusz bolygó gyors bolygó, mert 225 nap alatt kerüli meg a Napot, így 4-6 heteket tartózkodik egy- egy állatövi jegyben, tehát minden jegyen gyorsan áthaladva remélhetően jó fényszög kapcsolatot létesíthet más bolygókkal is.


Bár politika terén diplomáciai előrelépésekkel is törekedni lehetne a jobb személyes kapcsolatok kialakításában, nagyobb gondot kellene fordítani az ellentétek elsimítására, valamint nagyobb figyelmet kellene fordítani a családokat támogató ügyekre, mert a Kutya évében főleg az otthonbiztonságának megvédésének kellene előtérbe kerülnie.


Főleg azért, mert Magyarország és Budapest is, az országokat és városokat besoroló jegyek szerint a Nyilas jegyhez tartozik, melynek ugye a Jóságos JUPITER bolygó az uralkodója.


Azonban 2018. 01. 27-től – 2018. 03. 17.-ig a Mars bolygó is, éppen a Nyilas/Tűz jegyen halad majd keresztül, ahol az embereket a szabad szellemek vonzzák, aztán 03. 18-tól - 05. 15.-ig pedig a BAK –jegyben/ Szaturnusz uralkodás alatt halad majd a Mars bolygó is.


Az akaratos Mars pedig, főleg amikor a Tüzes jegyen halad át, mint a Nyilas-jegy is, mindig türelmetlen cselekvésre készteti az embereket, ahol a megjelenik a hatalmi harcért való küzdelem. Illetve amikor az erősakaratú MARS bolygó a BAK/Föld-jegyben halad éppen, az emberek általában nem viselik el az alkalmatlanságot, mert csak a siker vonzata az elsődleges, akkor pedig a tehetetlenség hatalmába kerülve sok esetben nem a legjobb hatást válthatja ki az emberekből, mert elveszíthetik az önuralmukat, és ezért agresszív- erőszakos módon is képesek viselkedni.


Szaturnusz sors - bolygó egyébként a függetlenségre való törekvési szándékkal ruház fel, és mert a Szaturnusz bolygó 2.5 évig tartózkodik majd Bak-jegyben/ saját uralkodás alatt, így a Kínai asztrológiai állat jegyek közül a KUTYA - jegy a / Föld elemmel társulva még jobban megnövelheti a Szaturnuszi sorszerű tisztánlátást.


Végezetül Kínai közmondással zárom soraimat: „ A Boldogság mindig az általad nyitva hagyott ajtón jöhet csak be”.


Mint lyukas zsákból a lencse, úgy hulljon rátok a szerencse!

Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek: Ilcsimama.

3136. Ilcsimama
2018. jan. 1. 14:20

Minden kedves Fórumlátogatónak.


/Arany János/ Új Évre!


Itt van tehát: megjött az Új év,

Mint biztató előlegem;

Háromszázhatvanöt nap-éjre

Halvány reményszínt hoz nekem.


/Tavi Rózsa/ Újévre!


Legyenek az újévben is, gyönyörű álmaid,

Valósuljanak meg terveid, vágyaid.

Hordjon a teremtő a tenyerén téged

Vidám szeretetben teljen el az éved.

Kerüljön betegség, szomorúság, bánat

Mit igazán szeretnél, még valóra válhat.

Hit, öröm, szeretet alapja a létnek

Kívánok boldog, élhetőbb Újévet!/Osvát Erzsébet/ Új év!


Peregnek a percek,

órák és a napok.

Te Újév elhozod nekünk

Nevető Napot,

Vidám hóvirágot,

Lila ibolyát,

Újra hallhatjuk majd,

a madarak dalát.

3135. Ilcsimama
2017. dec. 31. 15:23

Szilveszterre /Minden kedves Fórumlátogatónak!


„Egy pillanatra megpihen az órarúgó,

míg himnuszra várva vigyázban áll a két mutató,

Majd a nagyobbik egy picit előredőlve átlép,

az Új Esztendőbe s onnan visszaszól a kicsinek,

Boldog Új Évet Neked és mindenkinek!


Meghitten gondolunk az elmúlt évekre,

Hol örömet, hol bánatot hagyott örökbe.

Tiszteletbe tartva múltat és jövőt,

Feledjük a rosszat, gyűjtsük az Új erőt.


Bízzunk és reméljük az Újévre nézve,

Minden családban legyen egészség és béke.

Tisztesség legyen a vendég az év küszöbén,

Mit örökbe fogadunk a szívünk közepén.


Legyen erő, egészség minden házban,

Kenyér az asztalon a meleg szobában.

Bor, szalonna sose fogyjon el,

Búzánkat a jég sose verje el.


A jókívánságokat lehetne sorolni,

Embertársainkat, igazán szeretni.

Legyen közöttünk a szeretet és békesség,

Az Újévnek kezdetén.”/Tobai Rózsa/ Szilveszter napjára.


Eljött az óév utolsó napja,

Ünnepel a város apraja-nagyja.

Megszólalnak a papírtrombiták,

Tűzijátékot játszik a világ.


Jön az éjféli pezsgődurranás,

Pohár koccintástól hangos a lakás.

Éjféli szép szavak s ölelések,

Ó évből maradnak már csak az álomképek.


Új évi fogadalmak, ígéretek,

Kívánság, hogy beteljesüljenek.

Adja az Isten teljesüljön vágyaitok,

Boldog Új Évet kívánok!


Közeleg az éjfél, ismét eltelt egy év,

Szívünkben feléled egy-egy régi emlék.

Felidézzük az elmúlt szép pillanatokat,

Tovaszállt, meg nem élt, tűnő álmokat.


Titokban reméljük, boldog évek várnak,

Nem lesz benne többé szomorúság, bánat.

Köszöntsük hát együtt a következő évet,

Kívánjuk, hogy álmunk sose érjen véget.


Kívánjunk Boldog Új Évet!

3134. Ilcsimama
2017. dec. 29. 13:45

Boldog Új Évet minden HOXA Fórumozó társamnak, mert úgy döntöttem, hogy már a jövőben nem lehetek közöttetek. Szeretettel gondolok vissza a sok tanulással eltelt évekre, a sok kérdésekre és a válaszokra.

Szívemben zárt örömmel emlékezem rátok, mindenkire és HOXÁRA!


„Ha jő az este,

S megjelennek az égen a csillagok,

Hidd el, mind neked ragyognak!

Azt írják fel az égre, hogy

Boldog és szép életet kívánok!”


Most amikor majd az Újév napján, lezárjuk az Ó évet, mi is, egy és új korszakot kezdünk, mint ahogyan a tavaszpont az, amely a Földön a korszakokat jelöli meg.

Soha ne feledjétek, hogyha kitárjuk mások irányába a szívünket, minden, úgy ahogyan szeretnénk, a legjobban fog teljesülni.


„Virradjon rád szép Nap, köszöntsenek rád jó évek.

Kedves hajlékodba költözzön be a jó léte.

Szívedbe szeretet, lelkedben nyugalom,

Örömöd sok legyen, bánatod semmi.

Segítsen az Isten boldognak lenni!

Légy mindig vidám, Örülj a szépnek,

Légy nagyon boldog minden év 365. napján.”


/Tavi Rózsa/ Újévre!


Legyenek az újévben is, gyönyörű álmaid,

Valósuljanak meg terveid, vágyaid.

Hordjon a teremtő a tenyerén téged

Vidám szeretetben teljen el minden éved.

Kerüljön betegség, szomorúság, bánat

Mit igazán szeretnél, még valóra válhat.

Hit, öröm, szeretet alapja a létnek

Kívánok nektek boldog, élhetőbb Újévet!


/Osvát Erzsébet/ Új év!


Peregnek a percek,

órák és a napok.

Te mostani Újév elhozod nekünk

Nevető Napot,

Vidám hóvirágot,

Lila ibolyát,

Újra hallhatjuk majd,

a madarak dalát.


/Remenyik Sándor/Viszontlátásra!


Viszontlátásra, - mondom, és megyek.

Robognak vonatok és az életek,

Bennem, legbelül még valami remeg.

Mert nem tudom,

Sohasem tudhatom:

Szoríthatom-e még

Azt a kezet, amit most elengedek.


Viszontlátásra: mondom mégis, mégis.

Viszontlátásra holnap, vagy még ez után,

Vagy ha nem holnap, - hát holnapután.

Vagy ha nem akkor - hát majd azután.

És ha aztán sem - talán egy év – vagy sok év múlva.

S ha még akkor sem - hát ezer év múlva.

Viszontlátásra a földnek porában,

Viszontlátásra az égi NAP sugarában.

Viszontlátásra a szép Hold udvarán,

Vagy a Tejút valamely szép csillagán.

Vidám viszontlátásra!

3133. júliusi
2017. dec. 24. 07:42
Boldog unnepeket Ilcsimama,es forumtarsak!!!
3132. Ilcsimama
2017. dec. 21. 13:08

Kellemes Áldott Karácsonyt Kívánok mindenkinek!

A naplómban küldtem nektek képes üzeneteket is. Szeretettel:Ilcsimama.

3131. Ilcsimama
2017. dec. 2. 13:06

December Ó december!


DECEMBER piros ruhában,

fehér szakállal érkezik.

Karácsonyi készülődés

festi fényesre napjait.


/Donászy Magda/: Fenyő-köszöntő.


Köszöntelek, te zöld fenyő!

Megszépítetted házunk.

Hózúzmarás karod körül

Kitárt szívünkkel állunk.


A messziség küldötteként

vállaltad véges sorsod,

mert ránk borult a hosszú éj,

mely fényt, reményt kioltott.


Ott hagytad rég otthonod:

Fenyő barátod, társad.

Az erdők gyantás illata,

Bezárt szobákban száll csak.


A tág határok álma is

ágad tövében fészkel,

amíg halódó illatod

kályhák tüzében vész el.


A szín és élet is te vagy,

s ameddig ágad zöldell,

Betöltesz otthont és szívet

a békességes csönddel.

3130. Ilcsimama
2017. nov. 26. 15:16

Kedves Katalinok bár tegnap volt a nevetek napja a gyűjteményemben nézzétek milyen szép Heltai verset találtam nektek.

Minden Katalinnak Boldog Névnapot kívánok.


/Heltai Jenő/ Katalin napra.


Mert dalaimnak azt a részét,

Mely túlnyomónak mondható,

-Minek tagadjam gyöngeségem-

Kegyedhez írtam, kis Kató,

És dalaimnak az a része,

Mely túlnyomónak mondható,

Kegyednek semmiképp se tetszett,

Sőt visszatetszett, kis Kató.


Igaz, hogy önt tegezni mertem,

Ami botránynak mondható,

Mert önt csupán magáznom illik,

Vagy kegyedeznem, kis Kató.

De dalaimnak azt a részét,

Mely túlnyomónak mondható,

Mégis szívemből szívhez írtam,

Az ön szívéhez, kis Kató.


Hogy ön hideg maradt s kegyetlen,

Már ez malőrnek mondható,

Ha bánatomban meghalok most,

Magára vessen, kis Kató.

Magára vessen, ha belőlem

Más nem marad meg, kis Kató,

Mint dalaimnak az a része,

Mely túlnyomónak mondható.

3129. Ilcsimama
2017. nov. 23. 14:09

A Naplómban látható képen a jóságos Jupiter bolygó: a „Nagy Mágus” a Nyilas jegy uralkodóbolygója, a lélekfélholdja, amely a mai napon a Skorpiójegyben 9°30’ foknál halad éppen.

A Nyilas-jegy uralkodójaként a jósága pedig abban nyilvánulhat meg, hogy a tudásáltali gyarapodást szolgálja.


/Füst Milán/ Nyilas – hava.


„Ősz van, korán sötétül és künn esik.

Vénül az idő s könnyei szakállára peregnek.

Magános lélek!

S ködös éjjelen átdidereg,

S csak ködös hajnalidőbe derül, mikor rohanó,

Tengerzöld felhők úsznak az égen.

Holtan fekszik a lélek ilyenkor s boldog.

Jószívű szellem,

Idegen szellem közeleg s tengerzöld

Szőlőfürtöt tart bús arca elé...

A november!


/Héra Zoltán/ Ó kalendárium.


A Nyilas havában Jupiter atyai kegye árasszon el.

Mintha asztalfőn ülnél, lakomán,

ne bánj semmit, csak mesélj,

a tél elé, ha még nem jött volna el,

s bele a télbe, ha megjött már a tél.

3128. Ilcsimama
2017. nov. 22. 17:02

Mennyire gyorsan haladnak a napok! November 22- 23.-val Nap már a Skorpió jegyből átlép a Nyilas jegybe. Ez bizony-bizony már a TÉL elő havának minősül.

XI hónap a NOVEMBER – NYILAS jegy.


Nyilas jól tudja: célt csak úgy talál,

Ha vízivásnál rendületlen áll.

Ha mámor fogja el szemét s eszét,

Bármely ügyes, kezével célt, vészit.


NOVEMBER –November, kissé szomorú,

emlékeit rakosgatja,

Köpönyegét ködből szőtte,

Ő lesz a zúzmarák öreganyja.


/Horváth Jánosné/ Ősz!

Őszre tél jön, Télre Tavasz,

Újra éled, újra sarjad,

Új rügyet hajt majd a lombos ág,

Unokákban élünk tovább.

Örök körforgás az élet,

Szeretet nem lehet véges,

El nem múlik, el sosem fogy,

Szeretetből kell nagyon sok.


Szép, lankadt novemberi gally,

jó bánat tiszta, lassú műve,

kiről levált a röpke raj,

s alatta hajló, száraz íve,

maradt hűs, haldokló kezednek,

magánnyal dús és koldus ág,

melyen csak emlékek rezegnek,

elvégzett szomorúság!


Miért vettelek ma észre,

talán először életemben,

mint sokszor elhadart ima,

szavát, amely az értelemben

tartalmat nyer és felvilágol?

Miért nincs rajtad kívül

szememben ebből a világból,

mely elsötétül és kihűl?


Novemberben:

Az ég vándorai már mind útra keltek,

a fák levelei mind leperegtek,

lehűlt a levegő, szitál az eső,

avar alatt, alszik az őszi erdő.


/Ferenczy Hanna / November .


Ne higgyetek a fénynek,

a langyos déli szélnek,

ne higgyetek, ti fák!

Aludjatok el halkan,

a párálló avarban

félig nyílt ibolyák.

Rügyek, csak vissza, vissza!

az ég akármily tiszta,

most játszik álnokul.

Hiába zöld a pázsit,

Már a november jár itt,

S mire bealkonyul -

Köd gyűjt vámot a tájról,

s a tétovázó fákról

- mint szédült, vak szeszély -

leszaggat minden éket,

és szétdúl minden szépet

a novemberi éj.

3127. Ilcsimama (válaszként erre: 3126. - Krisztiger)
2017. nov. 22. 16:53

Pontosan ezért szoktam volt mondani, hogy a születés potos ideje nagyon fontos a "Radix" születési horoszkóp elkészítésnél, mert ez határozza meg az I. ASC házat, majd ezzel együtt a többi házakat, is.

Kedves „krisztiger”. Még párperces eltérés is befolyásolhatja a „Radix” értelmezést, hát még itt nálad az egy órás eltérést bizony sok mindenben másképpen kell értékelni.

Még az a jó, hogy maga az Ikrek/ ASC nem változott!

Hiszen már maga az Ikrek ASC is, 6°53’ helyett 24°30’-ra tevődik, ez pedig jól átrendezi képletet, a házak és a házakban található felkelő bolygók vonatkozásában.


Elsősorban annak lehet rád jelentősége, hogy az 5. bolygós STELLIUM nem 6. házadban, hanem az 5. házban van. Ez pedig a gyermekházad, illetve egyben az életörömök háza is, mely előszobája VII. házadnak. Mivel pedig ott a Neptunusz bolygó pontosan a jegycsúcsra került és még az ASC-el is szemben állás fényszöget képez, így nagyobb jelentősége van, annak, amit az előzőekben leírtam. Főleg úgy, hogy a Merkúr és a Vénusz bolygók így a 12. házadban állnak, tehát a betegség hajlamod nem múlandó, hanem krónikusan állandó, amelyhez még a 6. házas szemben álló Uránusz váratlan dolgokat is behozhat.


Igyekezz a fórumon átnézni a Mérleg Szaturnuszi hatásokat, illetve a módosult jegy- házhatások értelmezést is, valamint a bolygóknak a jegy-házakban való szerepét is.


Üdv: Ilcsimama.

3126. krisztiger (válaszként erre: 3125. - Ilcsimama)
2017. nov. 22. 09:17

Kedves Ilcsimama!


Hat szohoz se jutok! Nagyon szepen köszönöm ezt a hosszu elemzest.

Elsö körben lementem es kinyomtatom, azt hiszem jo parszor at fogom meg olvasni.


Viszont mult heten felhivtam a Klinikat, ahol születtem es nem 2:50kor, hanem hajnali 3:50kor születtem, Anyukam rosszul emlekezett.

Azt hiszem a bolygokon es a hazakon nem valtoztat ez az egy ora, csak a fenyszögeken.


Üdvözlettel,

Krisztina

3125. Ilcsimama (válaszként erre: 3093. - Krisztiger)
2017. nov. 21. 14:27

A válasz a"krisztiger" 3053-3054-es számon feltett kérdésére is vonatkozik.


Kedves Fórumlátogatók: Nyár óta sok idő telt el, sokaknak a kérdései talán már megoldódtak az óta, de talán az egyik régebbi várakozónak „ krisztiger” –nek kérdése még időszerű lehet, (aki a 3059. számon engedélyezte, hogy a „Radix” képlete alapján itt a fórumon adhatok választ a Jupiter és Szaturnusz és VII. párkapcsolatos témakörben. Ezért talán most az ő kérdésével foglakoznák, ez a témakör talán másokat is érdekelhet. Az sem véletlen, hogy a 3054 számon „krisztiger” miért éppen a Szaturnusz kérdésével foglalkozik leginkább.

Aztán az sem véletlen, hogy az előző 3022. számú „babi09” bejegyzésemben miért írok a Szaturnusz, illetve a Jupiteri hatásokról. Hiszen érdekes módon a két horoszkóp nem csak azért hozható össze egymással mert most mind ketten a 35. évükben járnak, ha nem azért is, mert e két horoszkóp is mutathatja, hogy mennyire nagy jelentősége van magának a Nap jegynek és az ASC adta lehetőségeknek az emberek életében.


Mire alapozom ezt a két horoszkóp esetében?


Tulajdonképpen arra, hogy míg „Babi09”-nél a Nap-jegy a Szűzben áll, a X. házban, az ASC pedig a Skorpió jegyben az I. házban, addig „krisztiger” esetében ez 2. házas RÁK/ Napjegyet és Ikrek I. házas ASC-t, jelent.


Azonban a Tranzit bolygóhaladások óramű pontosságú rendszerében a pontos születési felkelő bolygók más-más jegy-ház, és bolygó hatásokkal ruházzák fel már a születéskor az egyéneket. Így amikor Tranzit módokon ismét elérkeznek a bolygók a „Radix” szerinti bizonyos pontokhoz, akkor ott a képletszerinti fényszög hatásokat hozzák be az illető számára.


Aztán az sem véletlen e két horoszkóp összevetésénél, hogy a születés idejében a Tranzit bolygók STELLIUM együttállásban álltak, erre a „babi09” horoszkópelemzéseknél külön is felhívtam a figyelmet (keressétek vissza a fórumon és olvassátok el újra, nagyon tanulságos).

Azonban míg „babi09”-nál a 3 bolygós STELLIUM állás a Mérlegjegyben a 11. életmegoldások- a remények meg valósulásának a házában van, addig „krisztiger”- nél az 5 DB. STELLUM bolygó, mind a 6. házban jelenik meg, még is 3 jegyre tevődnek. Vagyis Mérleg-jegyben együttállásban található a/ Hold és a Plútó, (a Plútó pedig együttállást képez a jóságos Jupiterrel), aztán szintén a Mérleg - jegyben van nála a Szaturnusz bolygó, (együttállásban a Holddal), aztán a Skorpió-jegyre tevődik az erőben álló Jupiter, majd pedig a STELLIUM 5 tagja az URÁNUSZ bolygó a Nyilasban/ Jupiter uralkodás alatt adhatja a jó hatásokat neki.


No, akkor asztrológiai ismeretek után érdeklődő és tanuló kedves fórumlátogatók, már ebből is látható, hogy mennyire fontos lehet a születési horoszkópelemzés. Hiszen a pontos születési időre felállított „Radix” horoszkóp már az alap szempontjából is és a mindenkori állandóan tovább haladó Tranzit bolygó bármelyike, amikor a „Radix” jegyházakhoz érkezik, illetve amikor a sarokházakat érinti, pláne amikor találkozik a bolygó a "Radix helye szerinti" sajátmagával, akkor aspektusba= fényszögbe kerül egymással, azok alapján adhatják a várható események bekövetkeztét. Legyen az együttállás, szembenállás, jó Trigon- és jó Szextil, vagy netán feladatot adó Qvadrát – és annak a gyengébb hatású, de szintén korlátozó fényszög hatásai.


Ezért érdemes a főleg a SZOLÁR horoszkópot elkészíteni (megtalálhatjátok a fórumon, több helyeken is az általam írt elkészítési módokat), mert annak alapján még a rosszabb hatások esetén is, figyelemmel, kísérhetitek, és követni tudjátok az eseményeket és a „szabad - akarati tényező figyelembe vételével, van mód elébe menni még rosszabb dolgoknak is.


Ugyan is a Tranzitok idején más- más módokon jelenhet meg a bolygók egymással alkotott fényszög kapcsolatai, azonban az alaphoroszkóp mivel behozza ide a saját jegy-házhatásokat is így, van mód arra, hogy úgy éljük meg (ha ismerjük a horoszkópunkat), hogy azokat igyekezzünk a magunk javára fordítani!


Amikor pedig az alap ”Radix” –ban sikerül a lényeges elemeket felderíteni, akkor, ha még az alaptermészetet is ide vesszük, akkor a házhatások figyelembe vételével illetve a kozmikus bolygó és fényszög hatások szerint, a jegyek uralkodó bolygóinak a hatását is ideszámítva, sok mindent sikerülhet az életfolyásunkról kideríteni.


Tehát megállapítható például, „babi09” estében, hogy nála a Szűz/ napjegy pontosan a X. karrier és a hívatás házra tevődik, a Mars bolygója pedig benne áll a Skorpió jegybe, mégpedig pontosan az ASC –jegy csúcsán, (ahol a jegy csúcson hatások a legerősebbek), és mivel itt a Mars az uralkodó bolygó, így egyértelmű, hogy erősakarattal viszi véghez az életének az alakulást. Még pedig oly módokon, hogy fontos számára tanulás, a munka, a gyermek is, mert a Hold az 5. házban foglal helyet, illetve család is, mert a IV. háza a Halakban a Jóságos Jupiter másodlagos uralkodásával erre ösztönzi őt, és főleg azért, mert a képletében a JUPITER a Skorpiójegyben „Erőben” található.


Kedves „krisztiger” a Radix horoszkópod valószínűleg ismered, mert abból megadtál bizonyos adatokat is, így csupán a kérdésedre vonatkozóan az Ikrek Aszcendens= ASC, és Szaturnuszi hatások, amire leginkább szeretnék neked válaszolni.

Viszont amennyiben beleolvastál a fórum előzményekbe azt is, láthatod, hogy a válaszom főleg úgy állítom össze, hogy azokból mások is asztrológiai ismeret szempontjából tanulni tudjanak.


Bár nagyon fontos lehet nálad maga a RÁK Nap-jegy/ Ikrek ASC-el felvértezve, ezért röviden erre is kitérnék.

Ugyan is a Rákok fantáziája igen élénk, képzelőerejük hatalmas, és olyan simulékonyak, mint a víz, de ugyan akkor olyan változékonyak is. Beszédmodoruk, íráskészségük és memóriájuk is, kiváló és remek. Viszont érzékenyen reagálnak sok mindenre, amelyek felett mások csak úgy átsiklanak, kedvesek, szolgálatkészek, alkalmazkodóak, és álmodozóak.


Ugyan akkor jellemző lehet rájuk az önfejűség és a makacsság is, főleg, ha Rák-jegy egy levegősjegyű jeggyel, mint például az Ikrekkel párosul, mint nálad. Mert az Ikrek jegy ugyan pozitív, változó, levegős jegy az Uralkodó bolygója pedig maga a Merkúr az „ÉSZ Istene”.


Azonban az Ikrek hatás következtében, hiányozhat belőled az alaposság, mert a szétszórtságoddal a sokoldalúságod is kissé felszínessé válhat.

Mert ezzel egy kicsit hat az életvitelre is, és ez olykor megbosszulhatja magát, még pedig abban, hogy főleg munkában, és nem a barátságokban és a párkapcsolatban keresik a lehetőségeket.


Ez pedig azért is lehet így nálad, mert a 6. házas Hold hatására, és mert a Napjegynek is Hold az uralkodója így a Rákjegy igen impulzív, hangulat és a kedélyállapot is változó.


A Rákok egyébként is, néha túlságosan is romantikusak, ábrándosak, és kalandvágyóak, ezért kapcsolataikban gyakran sikertelenek, sokszor nem hozzájuk illő társat választanak, ezért többségük többször is házasodik, mire megtalálja az igazi társát. Talán még az Rák-jegy általános jellem is igaz lehet rád, hogy amennyiben saját családjukban valamilyen okból gyermek nem születhet szinte biztos, hogy valamelyik közelálló rokon, vagy ismerős gyermek nevelésében is részt vesznek az édes anyjukhoz, viszont nagyszeretettel kötődnek.


Általánosságban is a képletelemzés a „Radix”-ban az ASC önmagunk felismerését jelképezi, a Deszcendens=DSC, pedig mivel ezzel pontosan szemben áll, és a másik, a Te, felismerését szimbolizálja, így a kettő együtt a horoszkóp úgynevezett kapcsolat tengelye, amely megmutatja, milyen a viszony az „Én” ((Felkelő pont=Aszcendens: ASC) és a Te (Deszcendens) között. Míg azok a tulajdonságok, melyeket az aszcendens jelképez, nagyon hamar tudatosulnak bennük, addig a Deszcendens abban (az előrehaladó ház jelentések értelmezésében),a jegyben áll, amely a születésünkkor már lenyugvó állapotban van, lényegében eltűnik a látószögünkből, és a tudatalattinkba merül. (Erről az előre haladó házak jenetésekről is találtok bővebb leírást a fórumon).


Ezért aztán az Aszcendens által jelképezett tulajdonságokat kezdettől fogva sajátunkként éljük meg, viszont a Deszcendens jegyének a jellemzőit először idegennek érezzük, és hosszú időn keresztül csak másokban vesszük észre, akikre kivetítjük őket.

A Deszcendens jegye viszont megmutathatja, mit keresünk akár a pár- kapcsolatainkban, milyen jellegű kapcsolatot részesítünk előnyben, és milyen embertípust tartunk vonzónak, vagy akár ellenszenvesnek bármilyen kapcsolatban is.


Aztán idehozhatnám még „Rejtett Aszcendens” jegyedet is, ami szintén Skorpiójegyre tevődik: egyébként a Rejtett ASC megnyilvánulási formái jegyenként változatosak lehetnek. A Skorpió-jegy bizony sok esetben arrogáns is lehet, viszont megbízható és gyakorlatias, viszont a Rák/Nap¬ jegy és az Ikrek/ ASC - jegy eleme feltárhatja azt az alapvető belső erőt, amely minden cselekedetednek a motorja lehet.


Egyébként általánosságban a köralatti „jelek” elem táblázatban a Rejtett Aszcendens vonatkozásban a levegő-jegyűeket főleg az intellektuális hajlamaik hajtják, a víz-jegyűeket pedig a legmélyebb érzelmi vágyaik vezérelhetik.


Visszatérve az eredeti kérdésedre, a Szaturnusz bolygód a Radix”-ban az 5. 6. ház csúcsán áll, így nem jól értelmezted a „Radix” képletedben, a Szaturnusz helyét. Ugyan is az igaz, hogy a Mérleg-jegyben áll a (15°35’) fokon, de nem az 5. életörömök és gyermek- házába, hanem a 6. szolgálat, munka és egészségi viszonyok házadban.


Ahogyan Te fogalmaztál: „nagyon elkeseredtem, amiket olvastam, hogy nyűgös párkapcsolati dolgokat és nehéz gyermekáldást jelez. „


Abban van igazság, hogy az 5. ház és a VII. Ház is, szerelmi és párkapcsolati dolgokra is, kiterjed, mert az 5. ház, mint az életörömök háza a VII. ház pedig a párkapcsolatok, és mindenféle kapcsolatok házát adja.

Nálad mivel az 5. ház a Szűzjegyben 4° foknál Merkúr uralom alatt kezdődik és a Mérleg 15°-ig tart. Itt az 5. ház és 6. ház egy részének pedig a Vénusz bolygó az uralkodója, és mivel itt áll neked a 6. házadban a születési holdad is, 16°16’ fokon, mégpedig Növő-hold fázis időben, így ez is, lehet az akadálya - a képletszerinti - saját gyermekáldás elmaradásnak. A képletedben a Holdnak a Vénusszal van egy 150°Nevelő, quincunx – fényszög, amely lassú állandó súrlódások között fejlesztő fényszög ugyan, de belső jellemi nehézségeket is, jelöl, mint elsősorban az önbizalom hiánya, de egyben bizonyos női betegséget is, bevonzhat.


Ugyan is Vénusz és a HOLD is, gyors bolygó és gyakorta jelenik meg Tranzit= visszatérő fényszög kapcsolódás, arról már nem is beszélve, hogy a holdnak még az Uránusszal sem jó a fényszög kapcsolata nálad, ami szintén a 6. házadban van és Orbisz határon a VII. ház csúcsával.

Azt pedig tudjuk ugye, hogy a „Radix”születési horoszkópban az egymással fényszögben álló bolygók, ha az előrehaladás során elérik a másik bolygó radix helyzetét, azzal fokozatosan kiválthatják az eredeti hatásokat is.


Mivel pedig a születési horoszkópban az előrehaladó házhatások szempontjából is a házak fókusz keresőként működnek, amik egyben jelzik, hogy az egyes bolygók energiái az élet mely területére vetülhetnek rá.

Nálad az ASC az Ikrekben (6°53’ fokon), azt a pontot jelzi ahol lélek, megtestesül és kifejezi az egyéniséged, az 5. házas gyermekházon és a VII. házas másokkal való kapcsolatokon keresztül is, jellemez téged, vagyis nem csak az Ikrek Napjegy adottságait adják neked!


Már pedig a Nyilas VII. házadban álló Neptunusz bolygó is azt jelzi, hogy egészségi szempontból lehet valami női dolgokkal kapcsolatos betegséghajlamod. Sőt ezt még az is megerősítheti, hogy a Vénusz bolygód az Ikrek-jegyben áll ugyan, (4° fokon), de még 12. korlátozások házában, ami ugye szemben áll a 6. házas Nyilas- jegyben álló Uránusszal, amely sok esetben váratlan akadályokat jelez e téren is. Mivel a boldog párkapcsolati téren pedig (a férfit is jelző 5. házas) Exil /MARS bizony akadályokat gördíthet eléd e téren is. Amennyiben még azt is figyelembe vesszük, hogy a Vénusz az Ikrekben 4°-on, valamint Merkúr is 17° nálad kritikus fokon található.


Csak megjegyzem, hogy általánosságban minden „Radix” horoszkópban megtalálhatók azok a bizonyos kritikus pontok, amelyek fokozzák a jegyerejét: A Kos, a Rák, a Mérleg, és a Bak 13. és 26. foka.

A Bika, az Oroszlán, a Skorpió és a Vízöntő 9. és 21. foka.

Az Ikrek, a Szűz, a Nyilas és a Halak 4. és 17. foka. Ezek megjelenhetnek a Tranzitok során is olyan hatásként, mint ahogyan azt a képletszerinti bolygó fényszögek megjelenítik.


2016. 09.09 -től - 2017. 10. 09.-ig a Tranzit Jupiter a Mérlegben/Vénusz uralom alatt haladt, neked pedig az 5. házból 15 foknyi rész még a Mérlegjegyre tevődik itt található nálad a MARS bolygó is, mely a Szaturnusszal együttállás fényszöget képez, - vagyis ilyenkor a hatások is összeadódnak - a Szaturnusz sorsszerűen befolyásolhatja az amúgy is „Exil”-ben lévő Marsikus hatásokat.

Azért „Exil” itt a Mars bolygó, mert egyébként a Kos-*- jegyben lenne uralmi helyzetben, mert a Kos jegynek a Marbolygó az uralkodó bolygója, azonban, ha a képletben - mint nálad is- a Kossal szemben lévő jegyben, a Mérlegben található a Mars, akkor a bolygónak az erővesztesége a rangvesztés következtében a hatása már nem erős. Mivel pedig a képletedben még a Nap- Vénusz 45° rossz fényszögnek is lehet jelentősége, mert egzakt módon a közepes 90° hatásának is meg felelhet, ezért szintén nem tesz jót semmilyen kapcsolatok terén, (és nem csak a párkapcsolat értendő ide).


Még is én úgy gondolom, hogy elkeseredettségre nincs okod, fogadd el az élet adta lehetőségeidet és igyekezz az általam jelzett időkben a sorsodon változtatni. Hidd el, hogy menni fog, hiszen a 2018-as év a VÉNUSZ évében fog eltelni.


VÉNUSZ pedig az Ikrek - jegyben az alkotó szellemi képességedet fejleszti, mert neked az Ikrek/ ASC következtében a Merkúr/ Uralmi hatása miatt nagyok jók az adottságaid, hogy élni tudj a változtatás lehetőségével. Ugyan is Nők esetében szinte bizonyos, hogy az Ikrekkel szemben lévő VII. házas Deszcendens=DSC házban olyan párkapcsolatokat létesíthetnek, ahol a nem egyetértés és a veszekedés szinte minden formája megtalálható. Éppen ezért arra kellene törekedned, hogy ne csak ki és bejárkálj a szerelemben, hanem igyekezz olyan intellektuális partnert választani, akiben megtalálhatod a boldogságod.


A Szaturnuszi Tranzit bolygó haladások mivel mérföldkövei az életünknek, így nálad, most a képleted szerint is kihatással lehet majd rád.


Miért, és mi a Tranzit hatás?


A bolygók a keringésük során bizonyos meghatározott és egymástól eltérő sebességgel haladnak az ekliptikán= a Nappályakörön és a zodiákus= az állatövi jegyekben sugárzási kapcsolatokat létesítenek a „Radix= születési képlet szerinti jegyház helyekkel. Nem kell az eredeti helyzeteknek megismétlődnie, azonban ha analógiát látunk a „Radix”horoszkóp egymással fényszögben álló két bolygó egyikével a Tranzit előre haladás folytán bizonyosan el fogja érni a másik bolygó „Radix” helyzetét és ezzel kiválthatja az eredeti hatásokat.(Erről is bővebben írtam a fórumon többször is.)


Ezek a fényszög kapcsolatok pedig kihatással vannak ránk a szerint, hogy ezeknek a fényszög kapcsolódásoknak milyen erős a hatásuk ránk nézve.

A gyorsbolygók hatásait (Nap – Hold – Merkúr Vénusz Mars)- rövidebb ideig, míg a lassú bolygók (Jupiter-Szaturnusz Uránusz Neptunusz- és a Plútó), jó vagy rossz hatásait hosszabb időn keresztül érzékelhetjük.

Aztán bizonyos életszakaszokban ezek a Tranzithatások lehetőségeket teremtenek arra, hogy még nagyobb mértékben ilyen –olyan fényszög hatással legyenek ránk nézve. Pláne akkor, amikor ezek Tranzit bolygók a „Radix” szerinti: ASC –Nap- MC, vagy éppen Hold jegyházakkal létesítenek fényszög-kapcsolatot, vagy éppen a valamely”Radix” bolygóval létesítenek fényszög kapcsolatot.


(Azért, hogy ezt a részt mások is a helyén tudják kezelni, ezért leírom, hogy a Szaturnuszi mérföldköveink az életünkben: 7, 14, 21, 28-30, 35, 42, 49, 56-60, 63, 70. évek. Szaturnusz átvonulása pedig a jegy- házakon úgy nagyjából 2.5 év, mert a Retrográd=”R” haladások ezt az időt még növelhetik is.


Jupiteri mérföldkövek: 6, 12, 18, 24, 30, 36, 42, 48, 54, 60, a Jupiter átvonulása a jegy- házakon 1 év ennek az életterületei azok a bizonyos Holdkapuk. Az emberek életében a félholdkapu 18,7 éves korban van, amely egy rövid időszak erejéig utalásokat hordoz az életfeladatra vonatkozólag aztán 37,4 éves korban jön a következő Holdkapu, ebben az időszakban az ember néhány hét erejéig lehetőséget kap, hogy közelebb kerüljön az életfeladatához.

A fentiekből aztán már könnyen megvizsgálhatjuk a Szaturnusz 7 -7 éves ciklusát is.

Ilyenkor az is fontos lehet, hogy 4X7 évre bontva nézzük meg az élet folyását. Ekkor rálelhetünk, hogy min kellene változtatni?


Vagyis minden 7. évben a Szaturnusz felteszi nekünk a nagy feladat kérdést: Így szeretnéd élni az életed, vagy itt az idő változtatni?


Ha igen, akkor újra kell gondolni eddigi életünket, céljainkat, alapelveinket, és tovább lépni a kívánt irányban.)


Mivel Te azt kérded, hogy „mire figyeljek, mi az, amin el kellene gondolkoznom és/vagy min kellene változtatnom?” Én úgy gondolom, hogy a választ nem csak a születési „Radix”-ban, hanem a Tranzitban haladó bolygó hatásokban lelhetjük meg.


A Tranzit Jupiteri bolygó haladás, amely téged 2017. 10.10-től - 2018. 11.07-ig a Skorpiójegyben való haladással érint, mert itt a lehetőségeid szorosan kötődnek majd belsőigényekkel főleg a 6. egészségházadra lehet nagyobb hatással.

Még pedig azért, mert a Jupiter bolygó által elfoglalt jegy (nálad a Skorpió), meghatározhatja, hogy miként törekszünk az életünk mélyebb megértésére és milyen előnyöket és kapunk az életben.

A mindenkori Skorpió jegyben haladó Jupiter bolygó pedig fáradhatatlanul kutatja a valósággal való kapcsolatot. Mivel pedig az akarat és az elszántság révén szinte minden legyőzhetővé válhat, így az itt haladó Jupiter a Tranzitok során nyereséget is hozhat, vagy akár másoktól kapott örökségséggel is kecsegtethet bennünket.


Még pedig azért, mert a Jupiter a nagy szerencse bolygója: ennek az égitestnek tulajdoníthatóak a „véletlenek”, szerencsés egybeesések, váratlan, csodás fordulatok. Segít megoldani azokat a feladatokat, amelyek elé az élet állít bennünket, de a Jupiter nemcsak a váratlan örömök bolygója lehet, hanem a kiérdemelt boldogságé is.


Mivel pedig a Jupiter 12 év alatt halad körbe a horoszkópon, így minden 12. évben 12. 24.36.48.60. STB. éves korban egy új lehetőséget nyújtó ciklus kezdődik el az emberek életébe, ezt úgy is nevezhetnénk, hogy a jó lehetőségek ciklusai. Ebből pedig minden 3. évben kihívást, jelentő fényszögeket hoz létre a születéskori helyzetével. Ugyan csak másféle, de tízen kétéves ciklusok nyújtanak lehetőséget a Jupiter a születési Nap és az ASC között és hasonlóan aktiválódnak, amikor a Tranzit Jupiter eléri ezeket, a pontokat a születési”Radix” horoszkópban. Amennyiben felfedezzük a képletünkben ezeket, jó lehetőségeket akkor 6 éven keresztül élvezhetjük a jó hatásokat, aztán majd a 9. év évhez közelegve a jó hatások egy kicsit ugyan alábbhagyhatnak, de egy újabb Jupiteri ciklus másfajta új jó dolgokkal ajándékozhat meg bennünket.


Most pedig 2017.-év október 10.-től -2018. 11.07.-ig, egy teljes éven keresztül a Skorpió-jegyben fog haladni a Tranzit Jupiter. Mivel a Jupiter bolygó éves bolygó, így a Jupiter most 11 év után jár ismét a Skorpiójegyben ahol ezzel a jegyváltással segítségünkre, lehet mindazokban a dolgokban, amelyekkel sikereket szeretnénk elérni.

Aztán a Skorpió-jegynek még a Plútó is, mint a Mars magasabb fokán rezgő bolygó is az uralkodó bolygója, így a szülött szinte az elébe kerülő akadályt képes legyőzni.


Neked pedig ugye most lesz a 3X12 éves Jupiteri ciklus időd 2018-ban.

Amikor pedig majd a Jupiter Tranzit módon ismét jegyet vált majd 2018. 11. 08 -tól 2019.12.01-ig a Nyilas- jegyben, akkor pedig a képleted szerinti VII. párkapcsolati házaddal hozható összefüggésbe, amely egyébként a Nyilas- jegyben/Jupiter uralkodás alá tevődik.


A Jupiter nemesít bennünket, bölcsességet ad, és megkülönböztet bennünket másoktól, segítségével lesz hitünk, emberségünk, és általa találhatunk magunkra. Ez a törekvés, ezek az etikai értékek tesznek bennünket boldoggá, nem csak pénzben, hanem tudásban, és a szerelemben is.


A Tranzit Szaturnusz bolygó pedig ugye jelenleg 2017. 12.19. -ig szintén a Nyilasban/ Jupiter uralom alatt halad éppen, majd 2.5 évre tovább lép majd 2017. 12. 20 -tól - 2020. 12.16.-ig a Bakjegybe, ahol a Szaturnusz lesz az uralkodó bolygó.


A képletedben nálad Bak-jegyben található a Leszálló Holdcsomópontja, vagyis ez jelzi a kaput az ösvényt a múltba, ezt pedig úgy kell érteni, hogy az önkényeskedésről, a megmerevedett viselkedési szokásaidról, le kellene mondanod, mert a jövőútjának az alakulását csak is úgy tudod megvalósítani. Ugyan is mivel Nap –Mars helyzete, akkor 90°-nyi távolságra található egymástól a képletedben, ez is a Mars „Exil” állás következtében a két elv egymásba ütközését hozhatja be, amely akadályoz, és csak későn nagy erőkifejtések árán engedi a teljesülést.


Amennyiben a 7-7 évekre szeretnéd a szétbontani a Te Szaturnuszi időidet, akkor 5x7= 35 év ahol Te most 2017-ben éppen jársz. Amikor pedig a Jupiter a Skorpióban halad, akkor az akaraterőd és az elszántságod révén szinte minden akadályt le tudsz győzni, ha Te is ezt szeretnéd. Mert a 7 évenkénti megújulás idejében, mindenki egy változáson megy keresztül.


Ugyan is, nem mindegy, hogy a ki hogyan és miként éli meg a változás lehetőségét, valamint hogyan folytathatja, és miként éli a további életét.


A Szaturnusz bolygó mindig hasonlóan és tartósan fejti ki ránk a hatását, azért mert a Szaturnusz a legfontosabb hétköznapi eseményeket kiváltó sorsbolygó, ugyan úgy amint a Jupiter is, amelyet szintén sors - bolygónak tekinthetünk.


Maga a Szaturnusz sorsbolygó, pedig amely szintén 2017 évvégéig a Nyilas jegyben Jupiter uralkodás alatt halad majd, itt jelezheti az életünk megkerülhetetlen korlátait, szinte új lehetőségeket kínálva nekünk, de egyben egy védőpajzsot is körénk vonhat az által, hogy a Mars energiái által hozott életveszélyes helyzeteket ki tudjuk kerülni.

A Szaturnuszt nem csak egy „jó tanító bácsinak” ha nem akár cseles bolygónak is nevezhetnénk, mert ilyenkor, amikor valamiképpen a haladása során a Marssal kapcsolódik össze, néha úgy tűnhet, hogy óvatosságra sarkall, amikor valójában pontosan a bátorságra lenne esetleg szükségünk, azért, hogy a Mars energiái által ki tudjunk törni a saját korlátaink közül. Viszont, ha pozitív erőként éljük meg a Szaturnuszi útmutatásokat, akkor az „ÉN” kiterjeszkedését a Marsikus hatásoknak a védekezése tekintetében is, még az esetleges sors - csapások nyilai elől is jó értelemben elmenekülhetünk.

Pláne, ha maga Szaturnusz bolygó a személyes horoszkóp körben, a felső baloldali régióban helyezkedik el, vagyis itt azt jelezheti, hogy a tudatos „ÉN”a karrieren keresztül nyilvánul meg.


Mivel azonban nálad a Szaturnusz bolygó az alsó régióban a 6. egészségi területet jelző házban áll képletedben így igyekezz minden rosszat hátra hagyni és csak is jó irányában fejleszteni magad, még pedig a 2. házadban a Nappal együttálló Felszálló Holdcsomópontodnak a segítségével, amely a jövőútjának az alakulását van hivatva jelezni, itt még a 2. házas RÁK/ Hold /uralkodó is segíthet neked.

Azonban mindenképpen figyelj oda az egészségedre! Főleg a Plútó és a Hold betegséghajlamok: nyirok rendszer, méh, és gyomor tekintetében.


Azt is jó tudni, hogy a Szaturnusz bolygó mindig hasonlóan és tartósan fejti ki ránk a hatását, azért mert a Szaturnusz és a Jupiter bolygó, a két legfontosabb hétköznapi eseményeket kiváltó sorsbolygó, vagyis, hogy mi teljesíti be a sorsunkat a Kronosz az idő: Ha eljön az idő, akár jó akár rossz az, bizony eljön!

Azért mert a "Karma" szerinti cselekedet, bizonyos törvényt jelent, mert bármit teszünk, tudnunk kell, hogy azok következményekkel járnak, ha pedig elfogadjuk, hogy a „Karma” következmény, akkor azt is el kell fogadnunk, hogy mindennek meg van a maga következménye.


Egyébként az általános M/ Horoszkóp körben a NAP - háza 5. Oroszlán-jegy –házat adja, de a „Radix” születési képletben is az 5. ház bármely jegyre tevődjön is, az életörömök az élvezetek házát jelenti, ahol megjelenik az életvágy, a kedvtelés a szórakozás, de ide sorolhatjuk a gyermekek általi örömöket is.


Mivel azonban a 2017. év Nap évében telik el, mert minden 7 éves ciklusidős bolygó év: mindig az adott év március 21.-től a következő év március 20.-ig tart, ezért most minden idegszáladdal a családodra, a boldogságodra és az otthonodra koncentrálhatsz. Aztán majd a 2018-as évben is, mely a Vénusz évet adja, illetve még 2019 évet is, magadénak tekintheted, mert ez lesz a MERKÚR éve.


(Egyébként a 7 évenként bekövetkezendő bolygó általi hatást befolyásoló évekről is találhattok leírást, főleg a 2202. számú kérdésre adott válasz alapján, amely 2208. számra lett feltöltve 2015. 10. 10-én.)


Végezetül remélem, hogy az eltelt évek során általam írt asztrológiai ismertetőkből sokan tudtatok töltekezni, és akiket érdekel e támakör ők is vissza tudnak a fórumon lapozni és ezzel is, fejleszteni lehet az asztrológiai tudást. Hiszen a Placidus program a netről ingyenesen is letölthető és azzal a saját pontos születési idővel a horoszkóp-kör is elkészíthető.


Az általam feltöltött leírások szerinti jelentés tartalmak alapján pedig sok minden behelyetesíthető a saját horoszkóp értelmezésében.


Ez úton is köszönet HOXÁNAK, hogy eddig ilyen nagy felületet biztosított számomra a Hoxa Portálon a Fórum keretei között.


Köszönöm a sok érdeklődő megkeresést,a válaszaimat pedig, mindig szeretettel és ajándékként adtam mindenki számára a fórumon és a privát kérésben is.


Neked és minden kedves fórumlátogatónak nagyon sok boldogságot kívánok.

Maradok sok szeretettel: Ilcsimama.

3124. Ilcsimama
2017. nov. 21. 13:27
A 3122. számon leírtak "babi09-nek szól, csak elírtam nevet Gabinak.
3123. Ilcsimama (válaszként erre: 3093. - Krisztiger)
2017. nov. 20. 15:47
Kedves" krisztiger" figyeld a fórumot hamarosan sorra kerülsz és válaszolok a feltett kérdésedre.
3122. Ilcsimama (válaszként erre: 3117. - Babi09)
2017. nov. 20. 15:43

Aranyos Drága Gabikám! Nagyon sokat kellett várnod a válaszomra, de annak nagyon örülök, hogy időközben sínre került tanulás és pályamódosítás téren is az életed. A Valószínű, hogy érezted a Skorpió ASC jegyedben a Jupiteri Tranzit fényszög bepontozódást, még pedig 2017. 10.29.-én, amikor a Jupiter éppen a Skorpiójegyben haladt. Aztán majd (2017. 10.10- 2018. 11.07.-ig tartó Tranzit időszakában is, azért hozhat neked jó hatásokat, mert egyébként is a Radixban a Jupiter a Skorpió-jegy 6°52’-nál áll, tehát itt találkozik együttállásban, a Jupiter a képlet szerinti saját magával, ez pedig neked ugye egyben a 3. Jupiteri ciklus idődet adja. E szerint pedig a Szolár képletedben (2019. 11.26. -án), ahol a Tranzit feszálló holdcsomópontod a Rák 10°05’ fokára érkezik, ami itt akkor az ASC-t, is, adja, itt együttállást képez a szerencsepontoddal, illetve Nap és Hold is együtt áll majd az 5. házadban, és telis tele van csupa jó fényszögekkel VII. házas párkapcsolat vonatkozásban is. Tehát, ha lenne is, valamilyen problémád, addigra, (ha Te is úgy szeretnéd), minden a helyére kerülhet.


Nagyon örülök, hogy sok ilyen asztrológiát szerető ember látogatta a fórumot, mint Te is, nagyon sokakra igencsak büszke vagyok, mert az elején nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokan ilyen mélységig beleássák magukat az asztrológiai tudásszerzésbe, illetve, hogy megértették és megszerették ezt a csodát, amit az asztrológiai ismeret nyújtani tud nekünk.


Ne haragudj és mások, se haragudjanak rám, de a jövőben már nem tudok képletelemzésekkel foglalkozni, ugyan is sajnos az idő eljárt felettem és az egészségem is már nem régi. Néha –néha bizonyosan benézek majd hozzátok, de újabb anyagokat már nem fogok készíteni.


Egy utolsó kivételt még teszek mégpedig „krisztiger” képlet elemzésével kapcsolatosan, hiszen ő is nagyon régóta türelmesen vár már a kérdésével a sorára illetve a válaszomra, melyet hamarosan feltöltök majd, figyeld Te is, mert a kérdésedre adott válaszom, sok tekintetben megegyezik a tiéddel is. Illetve általános dolgokra is, kitérek, amik esetleg mások segítségére is, lehetnek.


Akik úgy gondolják a sok éves ismeretanyag feltöltésekből, töltekezhetnek, hiszen ha letöltik a Placidus ingyenes programot, azzal elékészíthetik a horoszkóp körüket és a feltöltött anyagokból sok mindent, be tudnak helyettesíteni a saját képletük megértésére.


Egyben köszönet HOXÁNAK is, hogy az eddigi években ilyen nagy felületet biztosított számomra, hogy mindazoknak, akik ilyen egyszerű módszer segítségével is szeretnék elsajátítani az asztrológia ismereteket, azok itt megtehessék.


Sok szeretettel Üdvözöllek téged és miden kedves fórumlátogatómat. Ilcsimama.

3121. Ilcsimama
2017. nov. 18. 10:42

Ma Újhold napján érdemes e versnek mindensorát jól átgondolni. !!!!


Aranyosi Ervin: Üzen az Ősz.


Üzen az Ősz: – Nyugodj le végre!

Minek a lázas rohanás?

Ülj le egy padra, nézz fel az égre,

érintsen meg bűvös varázs.

Ne rohanj el az élet mellett,

engedd a szépet hatni rád.

Akik megállnak, szépre lelnek,

azokkal megáll a világ.

Mikor lassulsz lecsendesülve,

a lelked is életre kel.

Nem erőlködsz nekifeszülve,

a lét értelmét éred el!

Hagyod, hogy vigyen áramlása,

s eljuttat céljaid felé.

Segít a szíved dobbanása,

s vágyad az utat meglelé.

Nem is kell megkeresni módját,

csak csendben, várni, hogy legyen.

Nem kell “harccal legyőzni Tróját”,

s átmászni minden gond-hegyen.

Nem kell balgán sikerre törni,

harcban legyőzni másokat.

Elég egy székben hátradőlni,

s teremni hagyni álmokat.

Szebbet teremthetsz szeretettel,

lélekből kapva az erőt.

Szebb világot alkot az ember,

békéset, s tisztán élhetőt.

Nem hajt tatár, anyagi érdek,

szíved csak szépre éhezik.

Érzéseid vonzzák a szépet,

amely úgyis megérkezik.

Engedj el végre minden görcsöt,

s hagyd, hogy a csónakod vigyen.

A pillanat, ha lazán töltöd,

úrrá lesz minden irigyen.


Álmodj nagyot, álmodj merészet,

s figyeld, a gondolat teremt!

Valóra váltja az egészet,

neked adva a végtelent.

3120. Ilcsimama
2017. nov. 17. 15:17

/Aranyosi Ervin/ Gondolatok.


Van, aki szebb, új jövőt épít,

van, aki szolgál másokat.

Van, aki önként végzi dolgát,

s van, aki szenved, áldozat.

Gondolkozz rajta, hogyan éled,

megszámlált napod, életed!

Valóra váltod minden álmod,

a dédelgetett terveket?


Figyeld agyad! Mi jár fejedben?

Szabadon alkotsz! Elhiszed?

Vagy gátat épít huncut elméd,

s tudod, hogy többre nem viszed.

Gondolatot váltasz valóra,

ha mindig szépre, s jóra vágysz.

És megkapod, – legyen az bármi

– ha hited fűtött, mint a láz.


Ám gondolat vezeti lépted,

mikor magadban sem hiszel.

Bebizonyítod Önmagadnak,

téged az “Ördögöd” visz el.

De van remény, csak rajtad múlik,

hogyan tovább, mily’ vágy vezet.

Gondolkozz el! Ha irányt váltasz,

szebbé teheted életed.

3119. Ilcsimama
2017. nov. 17. 15:16

/Aranyosi Ervin/ Az életedet te irányítod!


Minden egyes napod hoz valami újat,

s ettől megváltozhat az egész életed.

Ha nyitott szemmel jársz, e mozgalmas világban,

a változást talán, észre is veszed.

Naponta kitárul előtted egy ajtó,

egy új világra nyitja, csukott szemedet.

Mindig csak rajtad áll, – csak te rajtad múlik,

hogy bezárd magad mögött a régieket.

Ajtók között élünk, s néha tétovázunk,

viseljük a múltat, mint egy rossz ruhát.

Nem melegít régen, kopott, s benne fázunk,

tudjuk mit sem ér már, de hordjuk tovább.

S ha a kirakatnál néha meg-megállunk,

sóvárgunk az újra, – s az ember tétova –

áldoznia kell rá, s megdolgozni érte.

“Bírja még a régi! – nem dobom még oda”.

Pont ilyen az élet. Az “infók”, amik érnek,

azt hazudják néked, nincsen változás.


Cipeled a terhed, mit rád mért az élet,

s elhitetik véled, hogy nem viheti más.

Elhitetik azt is, – elnyered jutalmad:

Állhatatosságért a szeretetet.

Ha elég „önző” vagy, lesz hozzá hatalmad,

saját élted éled, ezt megteheted.

Mert nem te vagy Önző, hanem aki gátol,

aki akadályoz, hogy boldogan élj.

Aki megfoszt téged minden új csodától,

azt mondja, – ne változz! De azt akarja – félj!

Elhiszel egy csomó olcsó hazugságot,

hogy miért nem jöhet egy újabb változás.

Tudd, hogy életedet, te neked kell élned,

és hogy mi történjen, nem döntheti el más.

Engedj meg magadnak egy kis lazaságot,

csak egy problémádat bontsd le teljesen.

Mit kellene tenned? Másképp is dönthetnél?

Vagy inkább letennéd végérvényesen?

Van egy bűvös kérdés, mire keress választ!


Úgy szól, hogy: – Mi lenne? S várd a válaszod,

Majd kérdezd meg újra, ugyanazt: – Mi lenne?

s egyre jobb érzés lesz, mind jobb állapot.

Minden problémánkat agyon bonyolítjuk,

keressük a jóra, az ellenérveket.

A változás mellett nagyon ritkán döntünk:

“Jaj, de jó is lenne…. De, mégsem lehet!”

A gondoknak nem a megoldását keressük,

Mert megmagyarázni sokkal egyszerűbb,

ezt vagy azt a dolgot, hogy miért nem tesszük,

jól megindokoljuk, és inkább szenvedünk.

Ez megakadályoz, hogy tovább tudj lépni,

hogy jó megoldást, vagy új utat keress.

Miért lenne így jobb? Mit hoz majd számodra?

Miért is lesz másképp? – vagy – Miért szeresd?

Mit hozhat ez néked? Mi történik véled?

A nagy változáshoz nyisd hát meg szíved,

jó, s a rossz küzd benned, mikor ezt megéled,

meríts bátorságot, s erősítsd meg hited.


Ennek a hajónak te vagy a kapitánya,

Ne hagyd, hogy rángassa, önző vad vihar,

Csakis rajtad múlik életed iránya!

Hogy’ küzdesz a tenger hullámaival?

Mindig te rajtad áll, tiéd csak a döntés,

s minden a te hited szerint alakul.

Fontos, hogy mit gondolsz, mire serkent vágyad,

el tudod-e hinni, hogy nem maradsz alul.

Ne engedj hát teret a rossz gondolatnak,

negatív érzésnek ne add át magad,

Minden hullámvölgyből ki szabadul bárki,

ha néhány lépéssel még tovább halad.

Nem létezik kudarc, negatív eredmény!

Ami rosszul sült el, jóra váltható.

Ne aggódj előre, mit is hoz az élet,

a pozitív út is könnyen járható!

A jó mindig ott van, amerre csak járunk,

csak nem veszed észre, mert lehajtod fejed.

Próbálj meg egy nap csak a jóra figyelni,

s érezni fogod a szép érzéseket.

Keresd hát holnaptól mindenben a szépet!

S észre fogod venni, az élet csuda jó.

Gazdagság és érték, szeretet és szépség

a tiéd, ha te vagy az IRÁNYÍTÓ!

3118. Ilcsimama
2017. nov. 17. 15:15

Részlet:/Wass Albert/ Tavak és Erdők könyvéből.


„Mindnyájunk feladata, hogy induljunk el a szívünk dzsungelében az „EMBERT” megkeresni.

Talán a jóságot, még ma el kéne kezdeni.

Óh bennünk fénylő csillag merj már megszületni.

Ez a téli idő még megváltatlan!

Nincs fehér paplan, se hó, most még az „Új Hold” idejében még a Hold sem világít!


Az emberek számára az jelenti a boldogságot, ha felszínre törni engedi a benne lévő értékeket.

Majd meg tudja valósítani azokat a szép gondolatokat, terveket, álmokat, amelyeket magában érez és őriz.

Minden ember lelkében kell, hogy ott éljen a feladat, egy titkos küldetés, amelyekkel, Nap, mint nap, mint nagyszerű lehetőségekkel szembesülhetünk.

A feladatok néha megoldatlan problémáknak vannak ugyan álcázva, nagydolog azonban hinni Ön magunkban, hogy meg tudjuk azokat valósítani.

De még nagyobb hinni a többiekben s másokban, hiszen a boldogságot, csak az bírja el, aki megosztja azt mással.

A fény csak abban válik áldássá, aki belőle ad másoknak is.

Mind az, aki kér, kap!

Aki keres, talál!

Aki hisz magában az el tud indulni a számára legjobb úton!”


Mennyire aktuális ez gondolat, azt is mutatja, hogy most is éppen pénteken november 18.-án az „Új HOLD - fázis ”idejébe lépünk. Mivel a HOLD/KB, 28 (29.5)napig tartó földkörüli keringése során a Hold több arcát mutatja meg nekünk, mert a HOLD változó hatású és egyben semleges is, az ●Újholdtól a Ď Növekvő, O Telihold át a fogyó ©Csökkenő holdig szinte naponként más –más képét rajzolja fel az éjjeli égboltra.

Alig néhány órával az ● újhold után már fel is tűnik az égen egy keskeny holdsarló, és körülbelül hat nap telik el, amíg növő fázis idős félhold lesz belőle.


A ciklus kezdetén a HOLD az éjszaka királynője ”konjukcióban” együttállásban van a Nappal, tehát ugyan abban az állatövjegyben és fokon helyezkedik el,● Újhold időkben 2-3 éjszakán át ugyan azon csillagképi háttér előtt, vagyis ugyanabban az állatövi jegyben áll a Hold, mint a NAP, vagyis jelenleg a Skorpió-jegyben, (Skorpió-jegy: október24-* november 22.-ig tart).

A skorpió-jegyben az érzelmi energiaforrások kiapadhatatlanok, de amikor még a Hold is éppen a Skorpió jegyen halad keresztül, akkor bizonyos a hatások még erőteljesebbek lehetnek.

Tehát nem igaz az, hogy a skorpió jegy a legrosszabb jegy, ugyan is ez legtöbbször abból adódik, hogy ilyen szülött energiailag túlfűtött.


Az állatövjegyek megmutatják, hogy a Nap mely hónap-napján lépett be az asztrológiai jegybe és meddig időzik benne.

Mivel pedig a Hold a Földdel együtt forog, tehát a- Földről nézve - a Hold a Föld és NAP között áll, tehát ilyenkor van legközelebb a naphoz, ezért ilyenkor éjsötét hátoldalát fordítja felénk, ezért nem látható az éjszakai égbolton az Új hold fázisa.

Mint tudjuk, azt is, hogy a Hold mindig csak ugyanazt az oldalát fordítja a Föld felé, a másik oldal örök sötétségbe borul, tehát soha nem éri a Nap fénye. A Hold majdnem 28 napig tartó keringése közben, mely ”Sziderikus” holdhónapot mutat, ahol a hold egy állócsillagtól megint ugyanahhoz az állócsillaghoz mért idejét adja. Ekkor a Földről nézve egyszer pontosan a Nap és a Föld között áll: ekkor a sötét oldalát fordítja felénk, tehát semmit sem látunk belőle. Ezért is nevezték a régi időkben az újholdat,,halott holdnak", mert Újholdkor kezd el a Föld ,,belélegezni", vagyis intenzíven energiát felvenni.


A Napon kívül fontos szerepe és kihatása van a Föld bolygójának, a Holdnak, mert a HOLD, mint a másodok Fő világosítónk visszatükrözi a NAP fényét, ezért a napsugárzás legfőbb közvetítője itt a Földi életben. A Hold járása pedig az asztrológiai állatövben az óramutató járásához hasonlítható, mert a földkörüli keringése során ugyanazokat az állatövi jegyeket járja be, mint a Nap és többi bolygó, de mivel minden bolygónál sebesebben kering, ezért, mint egy huszonnyolc (29.5) nap leforgása alatt vonul át a Zodiákuson= Nappályamentén és két –három napokat tölt el az egyes állatövi - jegyekben.


(Illetve egy másik számítási idő szerint az ●Újholdtól * Új holdig tartó időt 29.5 nap alatt teszi meg a hold a jegyekben, vagyis a holdnaptár szerinti Hold ciklusa mindig Újholddal ●kezdődik, és a Hold egyszeri körútjának ideje alatt a nap is tovább halad a saját útján ez Kb 27° -os eltérés jelent, ezért a Holdnak ezt az idő különbséget is be kell hoznia. Ezt nevezzük „Szinódikus” holdhónapnak. )

Ez- az idő a legalkalmasabb a megújulásra, szervezetünk méregtelenítésére, és gyógyító diétázásra. Ilyenkor ugyan lelkileg érzékenyebbek vagyunk ezért érdemes a stresszes helyzeteket elkerülni, finom gyógyteákat inni, meghitt légkört teremteni, és meditálni.)


Hold erősíti az intuíciót, jól működnek a megérzések, rálátunk az életünkre, és a jin energiák (bevonzások, meglátások) a lehetséges legmagasabb hatékonysággal rezegnek.

Ilyenkor az újholdkor (jele: ●) legközelebb van a Naphoz, ez pedig a jó gondolatokat teremtő nap is tekinthető,

Keressük hát a dolog jó oldalát, ne kívül, hanem magunkban keressük a fényt.


A „Spirituális’ teremtő világot mi magunk a belső világunkkal a gondolatokon keresztül vagyunk képesek megteremteni, éppen ezért ne feledjük, hogy most újholdkor és (Telihold időkben is), csak a jó gondolatokra összpontosítsunk, mert, ha közben a hátsó gondolatunkban, ott munkálkodik az is, hogy „úgy sem sikerül”, akkor bizony a negatív gondolatok még a jó gondolatot is felül írhatják.

Azt se feledjük el, hogy most a Skorpiójegyben mivel a jegynek az uralkodó bolygója a MARS és annak felsőbb oktávján működő Plútó így a HOLD, e hatása alatt a – szabad akaraton keresztül- nem csak pusztán az akaratot és az előretörést töltheti ki, vagyis olyan feladatot is adhat, hogy újszerűen belekezdeni valamibe, az „első lépést megtenni” vagyis akaratot a jó gondolat által testesítsük meg.

A jövő útjának az alakítása mindenki számára fontos lehet, azt a megteendő dolgot jelentheti, ami az életben a korlátozó aggályoskodást szeretné megszüntetni és a célt akár még a „mágikus vonzerő” által is elérni.

Használja tehát ki mindenki a mostani Újhold HATÁSNAK ( és majd a december 3-i Teliholdnak is) a jó gondolatteremtő erejét!


„ A világot nem kell rendbe tenni, a világ természetéből adódóan maga a rend, a mi feladatunk az, hogy e renddel összhangban éljünk” (Henry Miller) „


„Az élet szélvihar,

Nem tudhatod, mit kavar,

De végül csak rajtad áll,

Hogy jó vagy rossz, mi Rád vár.


Az élet nagy kaland,

Átírható színdarab,

És hidd el, csak rajtad áll,

Hogy jó vagy rossz, ami Rád vár!”


„Végtelen vad réteken, amikor novembert trombitál a szél.

Végtelen vad réteken, zug-búg a szél.

A garabonciásan útra kél, és mindig új haragba fúj.

Zúg-búg a szél, a vad novemberi szél. „/ Émile Verhaeren/


/ Dévényi Erika verse./ Tiéd a Nap.


Nem tudom neked adni a napot,

De tudok adni egy pillanatot.

Mikor megállíthatod a rohanó időt

Kiszakítva belőle minden erőt.


Nem tudom a napot neked adni

Sugarával meleget árasztani.

De elküldöm neked szívem melegét,

Áldásként küldöm, legyen a tiéd.


Nem tudom a napot adni neked,

De adom a szeretetemet.

Ha fontos neked, kezedbe veheted,

Ha megérintett, magaddal viheted.


A napot neked adni nem tudom,

Hiszen nincs is saját napom.

De van egy kis lángom, csak neked,

Amely szeretetedért tőlem egy köszönet.

3117. babi09 (válaszként erre: 3113. - Ilcsimama)
2017. nov. 5. 20:50
Köszönöm szépen Ilcsimama, én nagyon örülök a verseknek is. Szép estét mindenkinek!
3116. Ilcsimama
2017. nov. 2. 12:18

Hindu halálkép!


„A test ruha: ha elszakad, újat osztanak a világ-magazinból."(Gárdonyi Géza).


A szomorú halál nem a vég, csupán kapu: átjáró két világ, két születés között. A lélek elvándorol, hátrahagyva használhatatlanná vált anyagi testét.

Az emberi élet a meghalás művészete. Az életet becsületesen végigküzdő halála a hátramaradóknak keserédes diadal.

Fájdalmas, mert hiányát semmi sem pótolhatja. Győzedelmes, mert harcban elesett hősé. A lélek pedig továbbutazik.

Tudatállapota vonzza be új környezetébe, s annak megfelelő testet ölt. Így szerez újabb és újabb tapasztalatokat. Az efféle, tapasztalati úton történő tanulás hosszú távú és hatékony. A diák szerepébe bújó lélek a tanultak alapján megoldja a különféle feladatokat.

A halál az évzáró, amikor is tudása megmérettetik. Rendszerezi az egész éves tananyagot, ami a meglehetősen rövid nyári szünetben tovább érlelődik, és beépül a diák tudástárába. Ezt az évek alatt összegyűjtött és folyamatosan gyarapodó tapasztalatot kamatoztatja az egyre inkább kibontakozó tanuló. Végül szakmája mesterévé válik. Ezután már nem szükséges visszaülni az iskolapadba. Így tanul a lélek vándora is az újjászületés iskolájában, amíg a lélek ismerőjévé nem válik.

Az óindiai gondolkodás nem véget, hanem egy folyamatot lát a halálban. S a folyamat végén, amikor már rendelkezik minden tudással, ami továbbröpítheti, akkor behatol a Legfelsőbb országába, az Óperenciás tengeren túlra, ahova a madár sem jár.


A halál nem visszatekintés.

Inkább előrenézés - a múlt tapasztalataival és a jelen erejével.

3115. Ilcsimama
2017. nov. 2. 12:09

Mi is az Aura? Figyeld a körülötted lévő világot!


Bármilyen jelenségről is legyen szó, az emberek többsége kételkedik, ha saját érzékszervei segítségével nem tudja azt beazonosítani. Hasonlóképpen vélekednek a szkeptikusok az auráról, pedig érzékelése szinte bárki számára lehetséges, csupán el kell sajátítani módszerét.

Az emberi elme csodákra képes, olyan rejtett titkokat fedhet fel, melyek egy átlagos ember számára akár csodának is tűnhetnek.

A jósnők, akik néhány kártya kivetésével előrevetítik jövőnk alakulását, a csodatévő gyógyítók, akik kézrátétellel képesek gyógyítani már kihasználják a minket, körülvevő erőket. Akárcsak a levegő, melyet belélegzünk a környezetünkben mindenütt megtalálható pozitív -és olykor negatív- energiák is láthatatlanok, csupán akkor vesszük észre, amikor megszűnik létezni.

Testünk egy az elektronikus berendezésekhez hasonló hatalmas energiaraktár. Ha zavar adódik a "rendszerben" az energiák helytelen áramlását, elakadását érzékeljük.


Színes energiánk; az emberi aura.

Minden élőlény rendelkezik aurával, s érzékelte már mások auráját, csupán nem tulajdonított nagyobb jelentőséget az érzésnek. Az aura érzékelése nem igényel képzettséget, nem szükséges hozzá spirituális tudás. Ez egy adottság, mellyel minden ember rendelkezik, materiális világunkban azonban a felnőtté válás során elnyomjuk e különleges képességünket. A gyermekek, akik még nem estek a fizikai világ fogságába, sokkal jobban látják az emberi aurát. Erről árulkodnak rajzaik, melyen nem egyszer szokatlan színekkel rajzolják meg rokonaikat; az édesanya élénk zöld, míg az apukát kék színnel vetik papírra. A szülők ilyenkor gyakran megemlítik, hogy egy ember nem zöld, vagy kék színű, és a gyermeket szépen lassan rászoktatják, hogy csupán a materiálisan érzékelhető dolgokkal, színekkel foglalkozzanak, pedig rajzaikon gyakran az emberi aura színei köszönnek vissza.


Ahogyan mi, felnőttek érzékeljük az aurát

A felnőttek már szinte kizárólag a materiális világot érzékeljünk, azonban adottságunk soha nem merül feledésbe. Olykor-olykor úgy érezzük a velünk történő dolog már mintha már megtörtént volna valamikor, vagy egy hely, melyen még soha nem jártunk ismerőssé válik.


Az aura érzékelésére utaló jelek:

Megérezzük, hogy egy ismerősünk belépett a szobába anélkül, hogy észrevennénk.

Észrevesszük, ha valaki követ minket, anélkül, hogy hátranéznénk.

Egy soha nem látott embert azonnal a szívünkbe fogadunk, vagy rögtön antipatikussá válik.


Érzékeljük, ha valaki hosszú ideig minket néz.


Bizonyos hangokat, színeket jobban kedvelünk a többinél, egyes színek pedig kifejezetten irritálóan hatnak ránk.


A fenti jelek mind az aura érzékelésére utalnak. Nevezhetjük auralátásnak, vagy hetedik érzéknek, a képesség az embert körülvevő energiaburok érzékelésére minden emberben ott rejlik. Az emberi aura minden irányból körülveszi testünket. Egy átlagos ember aurája ellipszis alakú, s mintegy 2-3 méteres terjedelmű. A meggyengült, "összement" aura könnyen fáradtsághoz, egészségi problémákhoz vezethet. Az aurát gyengítheti a friss levegő és pihenés hiánya, a nem megfelelő étrend, a káros szokások és stressz. Az aura gyengülésével könnyebben befolyásolhatóvá válunk.


Az aura kölcsönhatása!

Auránk kölcsönhatásba kerülhet más emberek, élőlények, ásványok aurájával. A minket körülvevő energiaburok állandóan energiát bocsát ki. Ha több ember kerül egy kisebb helységbe (pl. egy konferencia vagy előadás során), könnyen előfordulhat az energiacsere. Ez rendkívüli kimerültséget, összezavarodott gondolatokat, de akár fejfájást is okozhat.

Élő és élettelen egyaránt rendelkeznek energiával. Előfordulhat, hogy nem szívesen hordjuk azt az ékszert, melyet már számtalan elődünk viselt; a tárgy megtöltődött elődeink energiáival, mely zavart okozhat saját energiaterünkben. A természettel való érintkezés azonban frissíti és megtisztítja az aurát. Egy kiadós séta a parkban, üldögélés egy fa tövében, vagy egy kisállat simogatása megnyugtató érzéseket kelthet.


Az aura színei:

Piros: dinamikus szín, szenvedélyt jelent, mely jelezhet akaraterőt, szerelmet, vagy haragot.

Narancssárga: örömöt, bátorságot, a társás kapcsolatok fontosságát jelenti. Zavaros árnyalatai feltűnési vágyra utalhatnak.


Sárga: az optimizmus jele, mélyebb árnyalata kritikus jellemre utal.


Zöld: leginkább a gyógyítók színe. Nyugalmat, együttérzést jelent.

Piszkos árnyalata birtoklási vágyra, féltékenységre utalhat.


Kék: igazságosságot, komolyságot tükröz. Jelezheti a tisztánlátás képességét, nyugalmat.


Az aura érzékelése mindenki számára elérhető képesség. Születésünk óta rendelkezünk ezzel az adottsággal, a materiális világ azonban gátol minket e képességünk kihasználásában. Ha újra visszatalálunk a természethez, és szélesítjük látókörünket, újra képesek leszünk az élőt és élettelent körülvevő színes energiaburok érzékelésére.

3114. Ilcsimama
2017. nov. 2. 11:12

November 2-a Halottak napja.


/Király Klára- SzabóZoltán/Az emlékezés lángja.


Ez a szomorkás őszi nap ismét eljött,

és a szívekben a múlt... így újra feltört,

Kinek szerettei már a földben nyugszanak,

fájó visszatérés, mi nekik ma megmaradt...


Az idő ismét elhozta a halottak napját, jelzi,

ezt számtalan mécses... és megannyi virág!

Hiányoznak mindannyian, kit régen szerettünk,

a jelen forgatagában, most mi is elvesztünk...


A múlt emlékeit e borús nap visszahozta,

és a lelkekben a sebeket felnyitja újra!

Szeressük vigaszként az elvesztett napokat, amikor

szeretteink még velünk voltak, velünk mosolyogtak.


Halottak napján fényárban úszik a temető,

az emlékezés lángja ég, óvja már a gyászoló idő...

Meghitten, és csendben borulunk a sírbolt fölé,

áldozva a pillanatnak, most és mindörökké.


/Kiss Tamás/Halottak napjára.


Szomorún égő szép, mécseseink lángja

Vetül rá, szeretteink fénylő sírjára.

Életük újra lepereg: gyertyafényben,

Melyek a sírokon, lassan csonkig égnek.


Hiány sző néha hiú ábrándokat.

Soha nem jő haza már, hiába várjuk,

Sosem lesz már előttünk, hiába látjuk

Még néha, ahogy ránk mosolyog, mint régen.


Üresség vágtáz csak, csikorgó keréken.

Ahogy szól, oly kedvesen, lágyan még néha,

Megrepedt szívünknek édes hagyatéka,

Az örök bánat táplálja már a lángokat.


Lassan körbeszőnek az emlékek minket,

Jóleső ölelés, egy édes tekintet,

A múltból, hová már nem térhetünk vissza.

Keserű könnyeink fekete föld issza.


A szeretet tartja bennünk ezt a lángot,

Mely emberivé teszi még e világot.

Nem fújhatja el soha se vihar, se szél.

Szeretteink helyett már csak a csend beszél.


Mi megtartjuk magunknak a csodát: Voltak!

A többi élők számára, ők már csak: Holtak.

Ők azok szívünknek, kik mindig is lesznek,

Akkor is, mikor már ránk sem emlékeznek.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook