Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! (beszélgetés)
Sziasztok! Nemsokára műtenek engem is,a 'klasszikus LIV-V közt.Ez pont felette van annak,ahol 25 éve volt! Azóta már gondolom sokat változott a helyzet, és szeretném, ha elmondanátok mennyi ideig tart a műtét, mikor kelhet fel az ember, és hány napig kell a kórházban maradni?
Köszi...és mindenkinek jobbulást!
Nahóka 2979-re
A hosszúsága ellenére voltam olyan elvetemült és elolvastam, amit írtál.
Speciel engem az érdekelne, hogy emlékszel-e arra, vagy leírtad-e, hogy milyen gyakorlatokat, különösen nyújtógyakorlatokat csináltattak veled Hévizen. Gondolom most is csinálod őket. Illetve benne van-e ebben az általad ajánlott könyvben, ha igen, akkor meg mi a pontos címe?
Ui: drukkolok, hogy ugyan oylan jó maradjon az állapotod, mint most és kitartást a tornához,most már tudom milyen nehéz.
Nahóka 2982-re
Tényleg erős a rehab kezelés, bár Hévizen még nem voltam. Úgy megpusztítják az embert, hogy hétvégén egész nap csak enni és aludni lehet. Nálad rehabon az első héten mondjuk éreztél fájdalmat, azaz az elején kicsit rosszabbodott?
Nahóka
Jó a gyóygboltos gondolatod, most tervezem egy gyógylabda megvételét, a leírt testtartások kapcsán nekem egyből lejöttek, hogy mikre gondolsz.
Krozsu
Az biztos, hogy vmit csinálnod kell, ha ennyire ki vagy nyúvadva. Egyáltalán milyen kezeléseken vettél részt? Lehet, hogy egy jó gyógytornász sokat segítene. Azt nem tudom, ha műtöttek, akkor a denevérpad használható-e. Sok praktika le van írva a fórumon, de ha a gerinccsatornával struktúrális gond van azt csak szakember tudja megoldani. MInt mindenre így erre is igaz, hogy ingyen nincs semmi abban az értelemben, hogy a jobbulásnak néha fájdalmas ára van.
Jobbulást kívánok.
Ha hülyeség,hát én is hülyeségeket gondolok :-) Valamiért lelassít minket az élet. Valamit észre kell vennünk,meg kell tennünk, fel kell ismernünk. Mindenkinek más...
Ajánlom figyelmetekbe : [link]
Pesti vagyok, tényleg van vmi jó alternatívad?
Amúgy más fórumokat is olvastam és tényleg mindenki megküzd ezzel a gyogyulos időszakkal.
Most szedem a gyógyszereket, tornázom így jobb a lábam.
Gyomorvedot viszont nem írt senki úgyhogy pokolian megfajdult a gyomrom. 2 hét szünettel 2 hónapja gyógyszereken élek.
Nem is merek nagyon előre gondolkozni mert minden nap más.
Ráadásul legutóbb ebédet szallitottam, szóval inkább bele se gondolok, hogy lesz mert elsirom magam.
Inkább aprócska célok a tornaban és igyekszem nem tul sokat fönt lenni mert az másnapra fájdalmas, pedig amúgy elég porgos vagyok. Lehet nem is árt a kötelező pihenő és átgondolni a dolgokat amikhez később tarthatja magát az ember.
Tényleg sokat segít, hogy itt vagytok.
Türelmet kitartást mindenkinek!
Fel a fejjel! Engem már 7 hónapja műtöttek,de alig javultam valamit, és a doki sem tudja mi a baj. Gondolhatod mennyire meg vagyok zuhanva néha.
De mindig azt mondogatom,hogy valamit még meg kell tanulnom magamról. Türelmet nagyon sokat tanultam,meg kitartást és a lelazulást is gyakorlom. Jó kis önfejlesztő tréning ez :-)
Én az Index gerinces fórumán olvastam az ilyen rehab beutalókról. Tényleg nem reklámozzák ezeket a dolgokat. Sajnos, a megelőzésért, felvilágosításért se történik semmi, de ezen nem csodálkozom. A betegség nagyobb üzlet, mint az egészség...
Nahóka, köszi a könyv infót, utána nézek. Ahogy a mosogatást írtad, pont így csinálom, önkéntelenül is. :-)
Köszi. Én is ezt a könyvet találtam a neten a megadott paraméterekkel.
Ez a párna (nekem is a rücskös van) a madaras hiperben 3000 alatt van,úgyhogy még a gyógyboltba sem kell elmenni,csak egy nagy bevásárláskor ezt is a kosárba tenni.
Hát igen, én is csak véletlenül tudtam meg,hogy van ilyen rehab. Ez azért nagyon gáz így!
Mondjuk azt is itt tudtam meg,hogy a műtét után X alkalommal ingyen ki kéne jönnie a gyógytornásznak házhoz...
No comment!
Mindenkinek jobbulást és sok erőt,kitartás és rengeteg pozitív gondolatot :-)
ui? érdekes,amiket leírtál a testtartásokról. Valahogy ösztönösen így csinálom. :-)
Szia Nahóka,
Örülök h jobban avgy. Én is jól a körülményekhez képest, bár nagy ritkán pici olyan forró érzés előjön a combomba, ahova sugárzott a sérv. Ill még a derakam köttött kissé, igyekszem gyógytornára járni meg vizire is a kórházba, meg néha már úszni is elmegyek. Az a könyv engem is érdekelne. Mi a neve ha elárulod? Én is szeretném a midnennapjaimba beleépíteni az általad megtanult dolgokat!
Jó egészséget midnekinek4!!!!
Szuper dolgokat írtál! Örülök,hogy ilyen szinten javulsz.
Tényleg fura,hogy a dokik nem mondják a rehabot. Ln az enyémnél jeleztem még anno, de abban maradtunk,majd ha javul az állapotom. Rákérdezek ismét.
A könyv nagyon érdekelne. Kérlek írd meg a címét.
Az air-párna az olyan,mint a pilates párna?
Szerintem a műtét egy sokk a szervezetnek. Legalább is én nem értek hozzá, de így gondolom. A két hét az sokkban telik és utána jönnek elő a régi sérelmek. É így éltem meg. Hévíz.. Szent András kórház a neve. 9 havonta lehet beadni a papírodat. A reumatológustól kell javaslatot kérni. A kórházzal lehet a kapcsolatot felvenni. Felhívod őket elküldöd a papírjaidat, és adnak időpontot. Választhatsz, hogy milyen osztályu ellátást akarsz igénybevenni. Kiválasztod visszaküldöd a papírokat, és valamelyik turnusba beiktatnak. Tehát vedd fel a kapcsolatot a kórházzal, és ők megmondják a teendőket. Ha pesti vagy, tudok egy másik alternatívát is. Azt privátban leírom. Tényleg nagyon jó, rengeteget tanultam, és erősödtem. De azt mondják két hét elteltével érzed a hatást, mert addig dolgozza fel a szervezet. Erős a kezelése, erős torna, erős a
vize, tehát még én sem a frankót érzem.
Nahóka, örülök, hogy jobban érzed magad, és ilyen jó rehabon voltál. :-)
Az lenne a normális, ha mindenkit automatikusan küldenének. De sok beteget sajnos magára hagynak a műtét után, pedig a rehab legalább olyan fontos lenne, mint maga a műtét (amikor muszáj).
Az említett könyvhöz hogyan lehet hozzájutni? Kapható valahol?
További sikeres gyógyulást kívánok!
Sziasztok!
Megérkeztem Hévízről a rehabról. Látom volt egy kis "pörpatvar". Majd visszaolvasom, csak futólag láttam.
Gyurotthaju, először neked írnék, mert látom hasonló cipőben taposol. A lényeg! Április 16-án műtöttek a honvédba, ágyéki 4-5. Tavaly szeptemberben szakadt ki, de nem vették észre 7 hónapig.Dokiról-dokira jártam, de hiába. Egy sem fedezte fel.A hét hónap után (kínok-kínja)kiderült, akkor már nem volt vissza. Kerek-perec megmondták, hogy vagy a bal lábam bénul le napokon belül,vagy pelusos leszek. Hatalmas volt a sérv, a gerinc csatorna 70%-át elfoglalta. A lényeg, hogy a bal lábam csípőtől lábfejig folyamatosan égett zsibbadt.Plussz a nemi szervemim is a végén. Megműtöttek. Megváltás volt.Semmilyen fájdalmat nem éreztem, jöttem mentem mint a távirat. Mindenki csak ámult a kórházban, milyen kemény vagyok, még a dokik is. Aztán eltelt két hét és kezdődtek a fájdalmaim.A harmadik negyedik hét szar volt. Az ötödik hatodik hét még rosszabb lett. Nagyon megijedtem, nem értettem, hogy mi a baj? Nem sikerült a műtét?? Itt a fórumon sem bíztattak, mert másnak nem így volt. Hat hét után lementem két hét rehabra, és kezelés hegyek, egyéni torna, vízi torna stb. Most két és fél hónapos vagyok és most érzem, hogy megy el a zsibbadásom szép lassan. A csípőből lábra húzódó őrületes fájdalom, két hónap elteltével múlt el. Az a baj, hogy annyira sérültek az idegek, hogy nagyon lassan regenerálódik. A millgammát mindenképpen szedjed!!! Az regenerálja az idegeket, attól fog lassan elmúlni a fájdalom. Én szeptember óta szedem, 3x1-et. A gyógyszerész azt mondta vízben oldódó, és nem lehet túladagolni, mert távozik. A reumás dokim, a benfogammát szedeti velem, mert ugyanaz a hatóanyag csak jóval olcsóbb. Röviden ennyi. Légy türelmes és meríts erőt másokból, főleg olyanokból mint én, mert sajnos nekem sem volt egyből jó. Látod a többiek nem így reagáltak. Ebből is látszik, hogy ahány szervezet annyi eset. Nem lehet általánosítani. Gyógytorna!! Nagyon fontos!!! De!!!!! Én a kórházban kaptam papírt gyakoroltuk stb. Minden nap csináltam, de valami nem volt kerek. Hévízen egyéni tornán elkaptak, olyan gyakorlatokat végeztünk, hogy ámultam-bámultam! Nagyon profik!!! Amire ott nagyon nagy hangsúlyt fektettek az erősítés mellett a nyújtás!!! Eleinte nagyon komoly fájdalmaim voltak. És most kezdem jól érezni magam. Iszonyú kötött volt a csípőm a lábam, mindenem. Na ott most megmutatták a lényeget. Dinamikus ülőpárnát tettek a fenekem alá torna közben fekve, és azon tornáztam. Hihetetlen!!! Olyan szinten erősit, és égeti a zsírt mint atom. Egyébként ott megjelent egy könyv amit a gyógytornászok írtak meg. Két csaj, akik az ágyéki sérvre szakosodtak. Ők állították össze a könyvet, és abban az egész folyamatot leírták. Mi történik a testedben, és ha megtörténik a baj, hogy kell élni. Ezt olyan szinten képzeljétek el, hogy hogyan kelünk fel az ágyból, hogy mosunk fogat, hogy kertészkedünk, porszívózunk, hogy pihentetjük a derekunkat. Milyen cipő, ágy stb.. Ami kérdésem volt és amiket nem tudtam azt ott megkaptam. Nem kellett megvenni a könyvet. Volt gerinciskola, 3x1 óra, és oda jártam és megtanítottak mindent. A végén én akartam megvenni a könyvet, mert minden benne van, plussz komplett gyógytorna gyakorlat melléklettel. Nagy labdával air-párnával és sima gyakorlatok is. Has, comb, fenék, hát és a végén a nyújtások.
Hosszúra sikeredtem megint! :D
Gyurotthaju, ha gondolod én elküldöm neked azt a torna leírást amit az amerikaiba adnak. A barátnőmet ott műtötték, és én elkértem tőle. Azt át tudom neked dobni, kinyomtatod és mehet a fittness!!! :DD
Nem tudom, másutt hogy megy, de az OGK-ban műtét másnapján odajött a gyógytornász, csináltatott gyakorlatokat, és azután segített felkelni. Mielőtt hazaengedtek, akkor is jött, és nem fénymásolt fecnit adott, hanem gyakoroltuk a gyakorlatokat, amiket otthon is csinálnom kellett, ezeket felvette magnóra, és megkaptam a kazettát. Később az új gyakorlatokért is a zárómmal kellett menni hozzá, és hasonlóan járt el. Be is járhattam volna hozzá rendszeresen, de messze lakom, így otthon csináltam.
Remélem, megy hozzád a gyógytornász, és menni fog a dolog.
A dokit, aki azt mondta, hogy nem kell a rehab, inkább nem minősítem...
Türelmet, kitartást neked, sikeres gyógyulást!
Köszönöm!
A jánosban műtöttek, a doki annyit mondott hogy rehab annak kell akiknek nincs keze vagy lába.a gyogytornasz azt mondta mindjárt visszajon és segít folkelni meg 1-2 gyakorlatot mutat. Vegül a noverke segitett.és utána kiürült a korterem a gerincesek elmentek, hozzám azóta is jön a tornasz.de amit láttam, hogy mutat a többieknek azt ellestem, de akkora kamu hogy személyre szabottan, mert ott mind a 4 társam mással feküdt és ugyanazt a két gyakorlatot csinaltattak mindenkivel sajnos. Azért gondoltam, hogy papíron aki kapta, annak leírva és rajzolva egyértelmű volt csak sajna kidobta.de amúgy máshonnan elhajtanak hogy személyre szabott torna kell, pedig mindenki ugyanazt a fénymásolt útmutatót kapja.ezért javasolta az ismerősöm hogy hátha találok valakit akinek megvan. De nincs nagy baj, van amire emlékezett a lány és Anyu is kerített egy gyogytornaszt aki eljön valamelyik nap(remélem).
Tuti átmeneti fajasom van mert más nem lehet, mert akkor nem gyogyulnek. Reménykedem, hogy csak kezdenek gyógyulni és a helyükre menni a dolgok és csak az jár ilyen fájdalommal. Nomeg ez a remek időjárás is biztos jót tesz;-)tesz
Nagyon köszönom a segítséget és mindenkinek gyógyulást kívánok!!
Azért lehet h jelentkezem még. Köszi
Szia! Hol műtöttek? Ha van ott gyógytornász, akkor jó lenne mégis visszamenned valahogy, esetleg valaki elvihetne kocsival. Mert leírva nem az igaziak a gyakorlatok, a leleteid/zárójelentésed, és az állapotod alapján kéne a gyakorlatsort összeállítani, amit jó, ha megmutat, gyakoroltat a gyógytornász. Ezt lehet rögzíteni, akár telefonnal, és otthon tudod tovább csinálni. Az elős hat hétben elég "lájtos", könnyű gyakorlatokat szoktak csinálni, utána pedig jönnek a nehezebbek.
Esetleg próbálj utána nézni, hogy a lakóhelyeden, vagy közelében van-e gyógytornász, aki esetleg házhoz is jön, vagy akihez könnyebben el tudsz jutni.
Átmenetileg lehetnek fájdalmai az embernek műtét után, erre is jó szokott lenni a torna. Remélhetőleg nincs nagyobb baj.
Jobbulást kívánok!
Szia kzsé!
Köszi hogy, irtál.
Meg fogom probálni a tornát, már csak ez maradt. Amit irtál az izmokról, ezt mondta a doki is. Köszönöm még egyszer. Üdv. Neked szia Melkov.
Szia Melkov!
Az egyénre szabott torna biztosan jó, de sajnos én a műtét előtt nem jártam gerinc tornára, így nem tudom, hogy milyen érzéseket vált ki; fáj-e közben jobban, vagy jobb lesz esetleg...
Az biztos, hogy így a műtét után nagyon jót tett a torna. Valószínűleg jó lesz Neked is, hiszen a hátizmok / gerinc melletti izmok erősítésével a sérv vissza tud húzódni, ezáltal felszabadulnak az ideg gyökök amiket nyom, így van rá esély, hogy elmúlnak a fájdalmaid. Próbáld meg mindenképpen hátha segít. Üdv.
Szia kzsé!
Hát ez szörnyü. Köszi hogy, válaszoltál. Szoval el telt egy pár hónap mire megmütötek.És elkezdet bénulni a lábad? Ez borzasztó. Nekem 10 hónapja zsibad a bal lábfejem de a lábszáram nem. És a job combnál oldalt végig egy csikba mindig de reggelente, alig birok menni aztán mindig bejárodik. Nem tudom ez igy fog maradni.? Még most megyek egyéni tornára hát nem tudom hogy az jó lessz e.? Nekem már volt blokád inyekció, külömbözö zsibadásra gyógyszer nem jó semmi. Még ez a torna van de megmondom öszintén nem nagyon bizok benne. Neked mi a véleményed az egyéni tornáról, tényleg jó amikor nagyon fáj folyamatosan hol a hátamnál hol a derekamnál van amikor két helyröl jön a fájdalom de ez folyamatossan van. Majd irj ha rá érsz Üdv. Melkov.
További ajánlott fórumok:
- Akik már 30-40 kilót ledobtak itt tanácsokat adhatnak
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Mi lehet a gond? Tanácsokat, javaslatokat kérnék....
- Kezelhetetlen gyerek, tanácsokat kérnék
- Segítenétek? Véleményeket, tanácsokat várok! (köszönöm)
- Kérhetnék tanácsokat? Van egy hat éves öcsém, és egy nyolc éves húgom!