Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! fórum

Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! (beszélgetés)

❮❮ ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... ❯❯
2999. Zsuzsó62
2013. júl. 6. 20:55

Sziasztok! Nemsokára műtenek engem is,a 'klasszikus LIV-V közt.Ez pont felette van annak,ahol 25 éve volt! Azóta már gondolom sokat változott a helyzet, és szeretném, ha elmondanátok mennyi ideig tart a műtét, mikor kelhet fel az ember, és hány napig kell a kórházban maradni?

Köszi...és mindenkinek jobbulást!

2998. Hope for reborn (válaszként erre: 2997. - Hope for reborn)
2013. júl. 6. 19:38
Bocs, a címe már megvan, csak átnéztem rajta. Akkor csak a többi kérdés érdekelne.
2997. Hope for reborn (válaszként erre: 2979. - Nahóka)
2013. júl. 6. 19:36

Nahóka 2979-re

A hosszúsága ellenére voltam olyan elvetemült és elolvastam, amit írtál.

Speciel engem az érdekelne, hogy emlékszel-e arra, vagy leírtad-e, hogy milyen gyakorlatokat, különösen nyújtógyakorlatokat csináltattak veled Hévizen. Gondolom most is csinálod őket. Illetve benne van-e ebben az általad ajánlott könyvben, ha igen, akkor meg mi a pontos címe?

Ui: drukkolok, hogy ugyan oylan jó maradjon az állapotod, mint most és kitartást a tornához,most már tudom milyen nehéz.

2996. Hope for reborn (válaszként erre: 2982. - Nahóka)
2013. júl. 6. 19:26

Nahóka 2982-re

Tényleg erős a rehab kezelés, bár Hévizen még nem voltam. Úgy megpusztítják az embert, hogy hétvégén egész nap csak enni és aludni lehet. Nálad rehabon az első héten mondjuk éreztél fájdalmat, azaz az elején kicsit rosszabbodott?

2995. Hope for reborn (válaszként erre: 2985. - Nahóka)
2013. júl. 6. 19:22

Nahóka

Jó a gyóygboltos gondolatod, most tervezem egy gyógylabda megvételét, a leírt testtartások kapcsán nekem egyből lejöttek, hogy mikre gondolsz.

2994. Hope for reborn (válaszként erre: 2989. - Krozsu)
2013. júl. 6. 19:12

Krozsu

Az biztos, hogy vmit csinálnod kell, ha ennyire ki vagy nyúvadva. Egyáltalán milyen kezeléseken vettél részt? Lehet, hogy egy jó gyógytornász sokat segítene. Azt nem tudom, ha műtöttek, akkor a denevérpad használható-e. Sok praktika le van írva a fórumon, de ha a gerinccsatornával struktúrális gond van azt csak szakember tudja megoldani. MInt mindenre így erre is igaz, hogy ingyen nincs semmi abban az értelemben, hogy a jobbulásnak néha fájdalmas ára van.

Jobbulást kívánok.

2993. Mary1971
2013. júl. 5. 09:28
Sziasztok!Ritkán írok ide,de azt hiszem az örömömet itt meg kellene osztanom,mert látom sokan "szenvedtek",én is már 3 hónapig szenvedtem,mert maradványtünetként megmaradt az izommerevség a derekamban és íme "megtört a jég",nagy örömömre...sokat gondolkodtam,hogy ebben mi segíthetne,próbálkoztam masszázzsal ill.gondolkodtam egy gerincnyújtó ágy vásárlásán,de megtaláltam a gerincszervíz oldalát és olcsóbban jöttem ki,mint hogy egy ágyat vásároljak.Megrendeltem a Bene Máté elektronikus könyvét és nagyon hálás vagyok,hogy megtaláltam.Két napja csinálom az ő által leírt gyakorlatokat és nagyon jó,engedtek az izmaim és folyamatosan lazulnak...Aki megteheti pénztárca ügyileg,hogy megrendeli,tegye meg,mert nagyon jónak tartom...és ezért osztom meg veletek is,mert nekem hosszú keresgélés és próbálkozás után az ő gyakorlatai segítenek és ennek nagyon örülök....Mindenkinek jobbulást!!!!Mary
2992. krozsu (válaszként erre: 2991. - Vica66)
2013. júl. 3. 10:28

Ha hülyeség,hát én is hülyeségeket gondolok :-) Valamiért lelassít minket az élet. Valamit észre kell vennünk,meg kell tennünk, fel kell ismernünk. Mindenkinek más...

Ajánlom figyelmetekbe : [link]

2991. vica66 (válaszként erre: 2990. - Gyurotthaju)
2013. júl. 3. 08:35
Lehet, hogy hülyeség, de én bizony azt gondoltam, amíg otthon rostokoltam, hogy talán az élet figyelmeztetni akart így, hogy lassítsak.
2990. gyurotthaju (válaszként erre: 2982. - Nahóka)
2013. júl. 2. 15:26

Pesti vagyok, tényleg van vmi jó alternatívad?

Amúgy más fórumokat is olvastam és tényleg mindenki megküzd ezzel a gyogyulos időszakkal.

Most szedem a gyógyszereket, tornázom így jobb a lábam.

Gyomorvedot viszont nem írt senki úgyhogy pokolian megfajdult a gyomrom. 2 hét szünettel 2 hónapja gyógyszereken élek.

Nem is merek nagyon előre gondolkozni mert minden nap más.

Ráadásul legutóbb ebédet szallitottam, szóval inkább bele se gondolok, hogy lesz mert elsirom magam.

Inkább aprócska célok a tornaban és igyekszem nem tul sokat fönt lenni mert az másnapra fájdalmas, pedig amúgy elég porgos vagyok. Lehet nem is árt a kötelező pihenő és átgondolni a dolgokat amikhez később tarthatja magát az ember.

Tényleg sokat segít, hogy itt vagytok.

Türelmet kitartást mindenkinek!

2989. krozsu (válaszként erre: 2988. - Nahóka)
2013. júl. 2. 09:21

Fel a fejjel! Engem már 7 hónapja műtöttek,de alig javultam valamit, és a doki sem tudja mi a baj. Gondolhatod mennyire meg vagyok zuhanva néha.

De mindig azt mondogatom,hogy valamit még meg kell tanulnom magamról. Türelmet nagyon sokat tanultam,meg kitartást és a lelazulást is gyakorlom. Jó kis önfejlesztő tréning ez :-)

2988. Nahóka
2013. júl. 2. 08:39
Ezek szerint profik vagytok!!! Ösztönösen jól mozogtok! A párna tippet köszönöm!! Kell vennem még egyet, így még olcsóbb helyet tudok Neked köszönhetően! Kitartást mindenkinek, bár néha befordulós magam alatt levős napjaim vannak, de aztán csak kikecmergek! Gondolom nehéz másnak is! Ez a betegség mentálisan is bepróbálja az embert. Fej játék nagyon sokszor! Szép napot mindenkinek, és csak pozitívan!!! :)
2987. vica66 (válaszként erre: 2985. - Nahóka)
2013. júl. 1. 21:50

Én az Index gerinces fórumán olvastam az ilyen rehab beutalókról. Tényleg nem reklámozzák ezeket a dolgokat. Sajnos, a megelőzésért, felvilágosításért se történik semmi, de ezen nem csodálkozom. A betegség nagyobb üzlet, mint az egészség...

Nahóka, köszi a könyv infót, utána nézek. Ahogy a mosogatást írtad, pont így csinálom, önkéntelenül is. :-)

2986. krozsu (válaszként erre: 2985. - Nahóka)
2013. júl. 1. 15:46

Köszi. Én is ezt a könyvet találtam a neten a megadott paraméterekkel.

Ez a párna (nekem is a rücskös van) a madaras hiperben 3000 alatt van,úgyhogy még a gyógyboltba sem kell elmenni,csak egy nagy bevásárláskor ezt is a kosárba tenni.

Hát igen, én is csak véletlenül tudtam meg,hogy van ilyen rehab. Ez azért nagyon gáz így!

Mondjuk azt is itt tudtam meg,hogy a műtét után X alkalommal ingyen ki kéne jönnie a gyógytornásznak házhoz...

No comment!

Mindenkinek jobbulást és sok erőt,kitartás és rengeteg pozitív gondolatot :-)

ui? érdekes,amiket leírtál a testtartásokról. Valahogy ösztönösen így csinálom. :-)

2985. Nahóka
2013. júl. 1. 14:38
A címe:gerincvédelem a mindennapokban. Az egyik csaj Viola a másik Terézia, ők írták a könyvet. A gugliba beütöttem egyből kidobta. Én 2680 ft-ért vettem, tehát nem összeg, de minden benne van!!! Kertészkedés, mosogatás, emelés, ülés, állás, monitor előtt ülés, ajánlott ill nem ajánlott sportok stb.stb.stb. Nem reklámozni akarom, mert nem érdekem, de ha nem akarunk következő műtétet KÖTELEZŐŐŐ!!!! Nézzétek meg mindenképpen, profi! Amúgy tudjátok mi a szomorú? Két évente járna nekünk egy ingyenes rehab. Ez egy kórház. Tehát olyan mintha befeküdnél bármelyik kórházba kezelésre. Két évente egy ingyenes, illetve kilenc havonta lehet újra kérni időpontot. Én pl napi 2500 ft-ot fizettem. Ebben a napi 3 kaja is benne van. Persze különböző osztályok vannak, a pénzedtől függ, hogy melyik szállást választod. Külön fürdő, hűtős szoba stb..Elmondták ott, hogy évente egy ilyen kezelést legalább fel kell venni műtött embereknek. Csak az a baj, hogy ezt az orvosok nem reklámozzák. Prevenció az nulla ebben az országban, azt most láttam. Az air párna, lényegében ugyanaz mint a pilates sztem. Az enyémnek az egyik felén vannak ilyen pici tüskék a pilatesén talán nincs... A funkció ugyanaz. Képzeljétek tegnap voltam a nagy sport boltba a deca...nba, és 7900-ért láttam az air párnát, amit a gyógyászati boltba 3900-ért vettem. Azért az durvaaaa!!! Pofátlanság!! Ha akartok venni csak a gyogyóbótba! :) Azt tudtátok, hogy reggel ébredés után egy óráig nem szabad tornázni?? Mert szegény porckorongjainknak, be kell indulni! Persze én mindig reggel tornáztam, mert a kórházban is ezt tettük. Vagy ha ülésből felállunk, az egyik lábat egy lépéssel előre tesszük talpon mindkét láb, két tenyérrel rátámaszkodunk és úgy segítünk a derekunknak, hogy ne ott legyen a terhelés. Mosogatás: kisterpesz, rogyasztod a térded, picit billented a csípőd előre, és így mosogatsz. Ha a hasfaladat és a fenekedet megfeszíted, ugyanezt a billentést éred el. Próbálom leírni, hogy érthető legyen. Fogat mosni is így kell. De van egy másik póz is. Bal kezeddel nekitámaszkodsz a falnak a csap felett. Bal lábad elől hajlítva a térd,talpon van a lábfej, jobb lábad hátranyújtva talpon és így mosol fogat, vagy így sikálsz csempét. Próbáljátok ki, annyira leveszi a terhelést tényleg, hogy öröm csinálni. agitorma gondolom, hogy semmi sem a régi neked sem. Ezek az égő zsibbadó érzések, nem is tudom elmúlnak-e valaha? De csak pozitívan!!! Reméljük!!! :D Én nem akarok több műtétet, és betartok mindent amit lehet. Bár tudjátok nem bonyolult, csak a mindennapi berögződéseket kell korrigálni. Én már kezdem megszokni. Nem nagy áldozat, csak az a szomorú, hogy ezeket senki nem mondja el!!
2984. agitorma (válaszként erre: 2979. - Nahóka)
2013. júl. 1. 13:13

Szia Nahóka,

Örülök h jobban avgy. Én is jól a körülményekhez képest, bár nagy ritkán pici olyan forró érzés előjön a combomba, ahova sugárzott a sérv. Ill még a derakam köttött kissé, igyekszem gyógytornára járni meg vizire is a kórházba, meg néha már úszni is elmegyek. Az a könyv engem is érdekelne. Mi a neve ha elárulod? Én is szeretném a midnennapjaimba beleépíteni az általad megtanult dolgokat!

Jó egészséget midnekinek4!!!!

2983. krozsu (válaszként erre: 2979. - Nahóka)
2013. júl. 1. 12:39

Szuper dolgokat írtál! Örülök,hogy ilyen szinten javulsz.

Tényleg fura,hogy a dokik nem mondják a rehabot. Ln az enyémnél jeleztem még anno, de abban maradtunk,majd ha javul az állapotom. Rákérdezek ismét.

A könyv nagyon érdekelne. Kérlek írd meg a címét.

Az air-párna az olyan,mint a pilates párna?

2982. Nahóka (válaszként erre: 2980. - Gyurotthaju)
2013. júl. 1. 11:48

Szerintem a műtét egy sokk a szervezetnek. Legalább is én nem értek hozzá, de így gondolom. A két hét az sokkban telik és utána jönnek elő a régi sérelmek. É így éltem meg. Hévíz.. Szent András kórház a neve. 9 havonta lehet beadni a papírodat. A reumatológustól kell javaslatot kérni. A kórházzal lehet a kapcsolatot felvenni. Felhívod őket elküldöd a papírjaidat, és adnak időpontot. Választhatsz, hogy milyen osztályu ellátást akarsz igénybevenni. Kiválasztod visszaküldöd a papírokat, és valamelyik turnusba beiktatnak. Tehát vedd fel a kapcsolatot a kórházzal, és ők megmondják a teendőket. Ha pesti vagy, tudok egy másik alternatívát is. Azt privátban leírom. Tényleg nagyon jó, rengeteget tanultam, és erősödtem. De azt mondják két hét elteltével érzed a hatást, mert addig dolgozza fel a szervezet. Erős a kezelése, erős torna, erős a

vize, tehát még én sem a frankót érzem.

2981. vica66 (válaszként erre: 2979. - Nahóka)
2013. júl. 1. 11:37

Nahóka, örülök, hogy jobban érzed magad, és ilyen jó rehabon voltál. :-)

Az lenne a normális, ha mindenkit automatikusan küldenének. De sok beteget sajnos magára hagynak a műtét után, pedig a rehab legalább olyan fontos lenne, mint maga a műtét (amikor muszáj).

Az említett könyvhöz hogyan lehet hozzájutni? Kapható valahol?

További sikeres gyógyulást kívánok!

2980. gyurotthaju (válaszként erre: 2979. - Nahóka)
2013. júl. 1. 11:19
Sziasztok!köszönöm a részletes választ, én már attól tartottam, hogy esetleg újra szét fognak szabdalni.volt nálam gyogytornasz és nem csak erősítő hanem elég fájdalmas nyújtó gyakorlatokat is csinaltatott. Picit erőlteti is de érezhetően jobb. A kórházban és 2 hétig én is tünetmentes voltam. Nem tudom azóta mi történhetett, de lehet h ez is normális. Az aggasztóbb, hogy most az új torna után megint ürül a sebem tetején egy potty.pedig semmi nincs begyulladva láthatóan. Majd én is szeretnék bejutni hévízre az egyik doki azt javasolta,hogy az a legjobb.hogy lehet ezt elintézni?nagyon nagyon köszönom
2979. Nahóka (válaszként erre: 2973. - Gyurotthaju)
2013. júl. 1. 10:46

Sziasztok!

Megérkeztem Hévízről a rehabról. Látom volt egy kis "pörpatvar". Majd visszaolvasom, csak futólag láttam.

Gyurotthaju, először neked írnék, mert látom hasonló cipőben taposol. A lényeg! Április 16-án műtöttek a honvédba, ágyéki 4-5. Tavaly szeptemberben szakadt ki, de nem vették észre 7 hónapig.Dokiról-dokira jártam, de hiába. Egy sem fedezte fel.A hét hónap után (kínok-kínja)kiderült, akkor már nem volt vissza. Kerek-perec megmondták, hogy vagy a bal lábam bénul le napokon belül,vagy pelusos leszek. Hatalmas volt a sérv, a gerinc csatorna 70%-át elfoglalta. A lényeg, hogy a bal lábam csípőtől lábfejig folyamatosan égett zsibbadt.Plussz a nemi szervemim is a végén. Megműtöttek. Megváltás volt.Semmilyen fájdalmat nem éreztem, jöttem mentem mint a távirat. Mindenki csak ámult a kórházban, milyen kemény vagyok, még a dokik is. Aztán eltelt két hét és kezdődtek a fájdalmaim.A harmadik negyedik hét szar volt. Az ötödik hatodik hét még rosszabb lett. Nagyon megijedtem, nem értettem, hogy mi a baj? Nem sikerült a műtét?? Itt a fórumon sem bíztattak, mert másnak nem így volt. Hat hét után lementem két hét rehabra, és kezelés hegyek, egyéni torna, vízi torna stb. Most két és fél hónapos vagyok és most érzem, hogy megy el a zsibbadásom szép lassan. A csípőből lábra húzódó őrületes fájdalom, két hónap elteltével múlt el. Az a baj, hogy annyira sérültek az idegek, hogy nagyon lassan regenerálódik. A millgammát mindenképpen szedjed!!! Az regenerálja az idegeket, attól fog lassan elmúlni a fájdalom. Én szeptember óta szedem, 3x1-et. A gyógyszerész azt mondta vízben oldódó, és nem lehet túladagolni, mert távozik. A reumás dokim, a benfogammát szedeti velem, mert ugyanaz a hatóanyag csak jóval olcsóbb. Röviden ennyi. Légy türelmes és meríts erőt másokból, főleg olyanokból mint én, mert sajnos nekem sem volt egyből jó. Látod a többiek nem így reagáltak. Ebből is látszik, hogy ahány szervezet annyi eset. Nem lehet általánosítani. Gyógytorna!! Nagyon fontos!!! De!!!!! Én a kórházban kaptam papírt gyakoroltuk stb. Minden nap csináltam, de valami nem volt kerek. Hévízen egyéni tornán elkaptak, olyan gyakorlatokat végeztünk, hogy ámultam-bámultam! Nagyon profik!!! Amire ott nagyon nagy hangsúlyt fektettek az erősítés mellett a nyújtás!!! Eleinte nagyon komoly fájdalmaim voltak. És most kezdem jól érezni magam. Iszonyú kötött volt a csípőm a lábam, mindenem. Na ott most megmutatták a lényeget. Dinamikus ülőpárnát tettek a fenekem alá torna közben fekve, és azon tornáztam. Hihetetlen!!! Olyan szinten erősit, és égeti a zsírt mint atom. Egyébként ott megjelent egy könyv amit a gyógytornászok írtak meg. Két csaj, akik az ágyéki sérvre szakosodtak. Ők állították össze a könyvet, és abban az egész folyamatot leírták. Mi történik a testedben, és ha megtörténik a baj, hogy kell élni. Ezt olyan szinten képzeljétek el, hogy hogyan kelünk fel az ágyból, hogy mosunk fogat, hogy kertészkedünk, porszívózunk, hogy pihentetjük a derekunkat. Milyen cipő, ágy stb.. Ami kérdésem volt és amiket nem tudtam azt ott megkaptam. Nem kellett megvenni a könyvet. Volt gerinciskola, 3x1 óra, és oda jártam és megtanítottak mindent. A végén én akartam megvenni a könyvet, mert minden benne van, plussz komplett gyógytorna gyakorlat melléklettel. Nagy labdával air-párnával és sima gyakorlatok is. Has, comb, fenék, hát és a végén a nyújtások.

Hosszúra sikeredtem megint! :D

Gyurotthaju, ha gondolod én elküldöm neked azt a torna leírást amit az amerikaiba adnak. A barátnőmet ott műtötték, és én elkértem tőle. Azt át tudom neked dobni, kinyomtatod és mehet a fittness!!! :DD

2978. vica66 (válaszként erre: 2977. - Gyurotthaju)
2013. jún. 27. 15:31

Nem tudom, másutt hogy megy, de az OGK-ban műtét másnapján odajött a gyógytornász, csináltatott gyakorlatokat, és azután segített felkelni. Mielőtt hazaengedtek, akkor is jött, és nem fénymásolt fecnit adott, hanem gyakoroltuk a gyakorlatokat, amiket otthon is csinálnom kellett, ezeket felvette magnóra, és megkaptam a kazettát. Később az új gyakorlatokért is a zárómmal kellett menni hozzá, és hasonlóan járt el. Be is járhattam volna hozzá rendszeresen, de messze lakom, így otthon csináltam.

Remélem, megy hozzád a gyógytornász, és menni fog a dolog.

A dokit, aki azt mondta, hogy nem kell a rehab, inkább nem minősítem...

Türelmet, kitartást neked, sikeres gyógyulást!

2977. gyurotthaju (válaszként erre: 2975. - Vica66)
2013. jún. 27. 15:16

Köszönöm!

A jánosban műtöttek, a doki annyit mondott hogy rehab annak kell akiknek nincs keze vagy lába.a gyogytornasz azt mondta mindjárt visszajon és segít folkelni meg 1-2 gyakorlatot mutat. Vegül a noverke segitett.és utána kiürült a korterem a gerincesek elmentek, hozzám azóta is jön a tornasz.de amit láttam, hogy mutat a többieknek azt ellestem, de akkora kamu hogy személyre szabottan, mert ott mind a 4 társam mással feküdt és ugyanazt a két gyakorlatot csinaltattak mindenkivel sajnos. Azért gondoltam, hogy papíron aki kapta, annak leírva és rajzolva egyértelmű volt csak sajna kidobta.de amúgy máshonnan elhajtanak hogy személyre szabott torna kell, pedig mindenki ugyanazt a fénymásolt útmutatót kapja.ezért javasolta az ismerősöm hogy hátha találok valakit akinek megvan. De nincs nagy baj, van amire emlékezett a lány és Anyu is kerített egy gyogytornaszt aki eljön valamelyik nap(remélem).

Tuti átmeneti fajasom van mert más nem lehet, mert akkor nem gyogyulnek. Reménykedem, hogy csak kezdenek gyógyulni és a helyükre menni a dolgok és csak az jár ilyen fájdalommal. Nomeg ez a remek időjárás is biztos jót tesz;-)tesz

Nagyon köszönom a segítséget és mindenkinek gyógyulást kívánok!!

Azért lehet h jelentkezem még. Köszi

2976. vica66 (válaszként erre: 2975. - Vica66)
2013. jún. 27. 14:23
Az izomlazítót, gyulladáscsökkentőt szedheted, ha szükségét érzed, a Milgammához nem tudok hozzászólni, mert nem használtam, de ha a doki így javasolta, csak tudja, miért (remélem).
2975. vica66 (válaszként erre: 2973. - Gyurotthaju)
2013. jún. 27. 14:21

Szia! Hol műtöttek? Ha van ott gyógytornász, akkor jó lenne mégis visszamenned valahogy, esetleg valaki elvihetne kocsival. Mert leírva nem az igaziak a gyakorlatok, a leleteid/zárójelentésed, és az állapotod alapján kéne a gyakorlatsort összeállítani, amit jó, ha megmutat, gyakoroltat a gyógytornász. Ezt lehet rögzíteni, akár telefonnal, és otthon tudod tovább csinálni. Az elős hat hétben elég "lájtos", könnyű gyakorlatokat szoktak csinálni, utána pedig jönnek a nehezebbek.

Esetleg próbálj utána nézni, hogy a lakóhelyeden, vagy közelében van-e gyógytornász, aki esetleg házhoz is jön, vagy akihez könnyebben el tudsz jutni.

Átmenetileg lehetnek fájdalmai az embernek műtét után, erre is jó szokott lenni a torna. Remélhetőleg nincs nagyobb baj.

Jobbulást kívánok!

2013. jún. 27. 13:53
Ja még valami: úgy érzem, hogy kezdenek begyulladni az idegeim és ugyanolyan idegi fájdalom lett a labamban mint műtét előtt.a doki akit folhivtam izomlazitot, gyulladascsokkentot, és napi 3x1 milgamma neurot javasolt.eddig napi 1 et szedtem ami 100 szoros b vitamin bevitel,és eleve gyanakodtam rá hogy nem ettől van-e a gyulladásérzés.a 3x1 az 300szorosa.biztos jó ez?
2013. jún. 27. 13:45
Sziasztok!2 hete műtöttek porckorongsérvvel és elfelejtettek gyogytornat javasolni, pedig mindenhol azt olvastam, hogy nagyon fontos. Úgy hallottam, hogy az amerikai úton adnak útmutatót de sajnos aki az ismerősbim közül ott volt már kidobta a papírját.kérlek segitsetek, hogy milyen gyakorlatokat csinaljak. A kórház ahol műtöttek 2 órára van és nem szeretném újra átélni azt a zotykolodest, máshonnan meg elhajtottak. Köszönom szépen!
2972. Melkov (válaszként erre: 2971. - Kzsé)
2013. jún. 26. 04:52

Szia kzsé!

Köszi hogy, irtál.

Meg fogom probálni a tornát, már csak ez maradt. Amit irtál az izmokról, ezt mondta a doki is. Köszönöm még egyszer. Üdv. Neked szia Melkov.

2971. kzsé (válaszként erre: 2970. - Melkov)
2013. jún. 25. 16:08

Szia Melkov!

Az egyénre szabott torna biztosan jó, de sajnos én a műtét előtt nem jártam gerinc tornára, így nem tudom, hogy milyen érzéseket vált ki; fáj-e közben jobban, vagy jobb lesz esetleg...

Az biztos, hogy így a műtét után nagyon jót tett a torna. Valószínűleg jó lesz Neked is, hiszen a hátizmok / gerinc melletti izmok erősítésével a sérv vissza tud húzódni, ezáltal felszabadulnak az ideg gyökök amiket nyom, így van rá esély, hogy elmúlnak a fájdalmaid. Próbáld meg mindenképpen hátha segít. Üdv.

2970. Melkov (válaszként erre: 2968. - Kzsé)
2013. jún. 25. 12:36

Szia kzsé!

Hát ez szörnyü. Köszi hogy, válaszoltál. Szoval el telt egy pár hónap mire megmütötek.És elkezdet bénulni a lábad? Ez borzasztó. Nekem 10 hónapja zsibad a bal lábfejem de a lábszáram nem. És a job combnál oldalt végig egy csikba mindig de reggelente, alig birok menni aztán mindig bejárodik. Nem tudom ez igy fog maradni.? Még most megyek egyéni tornára hát nem tudom hogy az jó lessz e.? Nekem már volt blokád inyekció, külömbözö zsibadásra gyógyszer nem jó semmi. Még ez a torna van de megmondom öszintén nem nagyon bizok benne. Neked mi a véleményed az egyéni tornáról, tényleg jó amikor nagyon fáj folyamatosan hol a hátamnál hol a derekamnál van amikor két helyröl jön a fájdalom de ez folyamatossan van. Majd irj ha rá érsz Üdv. Melkov.

❮❮ ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook