Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! fórum

Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! (beszélgetés)

❮❮ ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... ❯❯
2909. Mary1971 (válaszként erre: 2892. - Melkov)
2013. jún. 19. 22:19
Szia!5 évvel ezelőtt derült ki az MR felvétel után,hogy L4 és L5 sérvem van,amit meg kellett operálni,mert a sérv az L5 alá kiszakadt,de nagyon nagy fájdalmaim voltak,nem tudtam kiegyenesedni....sajnos a műtét után nem éreztem a bal lábfejemet és kiderült,hogy(ahogy az orvos mondta:"egyszerűen nem indult be a gyök")és peroneus paresis lett a következménye,de nagyon sok torna után annyi maradt vissza,hogy a 2.és 3.lábujjam együtt mozognak,külön életet élnek,és vigyáznom kell hova lépek.Két hónappal ezelőtt viszont a jobb lábamban éreztem hogy valami nincs rendben,elkezdtem szedni a Voltarent,de már nem volt elég sajnos...be kellett vitessem magam a kórházba,mert már nem tudtam ráállni,ugyanis a házi orvosom Aflamint írt ki,ami miatt rosszabbodott a helyzet.A Kórházban kaptam infúziót ami jó volt,3-at kaptam és elmentem MR.re,ami sajnos sérvet mutatott...de már nem szerettem volna műtétet,így MCKenzy tornára jártam,ami sokat segített,de még időnként bele-bele szurkál a fájdalom a jobb lábfejembe...most nagyon gondolkodom egy gerincnyújtó ágy vásárlásán,mert eddig csak jót hallottam róla....Üdv:Mary
2908. Lolo5 (válaszként erre: 2907. - Melkov)
2013. jún. 19. 18:38
Az utolsó öt napban fájt rettenetesen, de úgy, hogy volt közte egy nap szünet. Előtte kb. öt hónapig fájt, az elején még elviselhetően, aztán fokozódott. Eleinte nem tudtam fekve kinyújtani a lábam, majd a lábfejemig lezsibbadt, és a végén nem tudtam ülni. Miután kihoztak a műtőből minden elmúlt. Néha beparázok, ha itt-ott belehasít, de ez álítólag egy ideig még természetes, amíg az idegek teljesen helyrejönnek. Sok múlik egyébként az orvoson is.
2907. Melkov (válaszként erre: 2904. - Lolo5)
2013. jún. 19. 16:07

Szia Lolo5!

Nekem is a 4-5 csigolyánál van jobb és bal oldalon is és a jobb oldali nagyon oda van. Ur isten !! Ez borzasztó, és meddig voltál igy?? Napokig vagy hetekig?? és most jól vagy vagy most is van valami bajod a mütét után?? Szia Melkov.

2906. vica66 (válaszként erre: 2905. - Zsuzsó62)
2013. jún. 19. 11:41

Zsuzsó, sajnálom, hogy ilyen fájdalmad van.

Azért nem "metélnek" mindjárt, előbb kivizsgálnak, hogy mitől vannak a tüneteid (ha ez eddig nem történt meg), majd aztán döntenek, hogy mire van szükség. Lehet, előbb infúziót, vagy egyéb konzervatív terápiát javasolnak.

Kitartást, és jobbulást kívánok!

2905. Zsuzsó62
2013. jún. 19. 10:41

sziasztok,még nrm tudom mi van velem,de borzasztóan fáj a lábam és a derekam,persze zsibbadok is.júl 2.-ára kaptam időpontot a pécsi id.sebészetre.volt ott már valaki?

én azt hiszem ezt a nagy fájdalmat csak a mútét tudja megoldani...de rettenetesen félek a rohadt altatástól...

2904. Lolo5 (válaszként erre: 2902. - Melkov)
2013. jún. 19. 08:49

Szia Melkov!

Nekem a 4-5 csigolyánál volt egy nagy kiszkadt sérvem. Már csak hason tudtam feküldi, de csak úgy, hogy a térdemtől le kellett lógatnom a lábam az ágyról, mert másképpen még jobban fájt. Az ügyelet vitt be végül, muszáj volt megműteni, mert elviselhetetlen volt a fájdalom a sokféle fájdalomcsillapító ellenére is.

2903. Melkov (válaszként erre: 2771. - Kucmorgó)
2013. jún. 19. 04:35

Szia

Én is uj vagyok itt, nekem is van 3-om porckorongsérvem, nagyon szenvedek velük 10 honapja. Le irnád hogy, hol van a sérv és miért akarják megmüteni?? Nekem nem akarják müteni, nagyon fájnak a lábaim és a derekam meg a hátam a bal lábfejem zsibbad.. Várom válaszod. Melkov

2902. Melkov (válaszként erre: 2872. - Lolo5)
2013. jún. 19. 04:13

Szia Lolo5.

Én még uj vagyok itt, nekem is van 3-om porckorongsérvem, nagyon szenvedek velük 10 honapja. Le irnád hogy, hol volt a sérv amit megmütötek neked és miért,?? mert anyira keveset tudok ülni a gép elöt,hogy el olvassam amiket irtál, nagyon fájnak a lábaim és a derekam meg a hátam. Nem akarnak müteni. Várom válaszod. Melkov

2901. Melkov (válaszként erre: 2750. - Ficerke)
2013. jún. 19. 04:07

Szia Ficike.

Én még uj vagyok itt, nekem is van 3-om porckorongsérvem, nagyon szenvedek velük 10 honapja. Le irnád hogy, hol volt a sérv amit megmütötek neked és miért,?? mert anyira keveset tudok ülni a gép elöt,hogy el olvassam amiket irtál, nagyon fájnak a lábaim és a derekam meg a hátam. Várom válaszod. Melkov

2900. helge (válaszként erre: 2897. - A0c1361e44)
2013. jún. 19. 00:55

Akkor hálát adok a sznobizmusomnak, mert a McKenzie -tõl vagyok tünetmentes:DD

Zsian: örülök, hogy jól vagy!

2899. a0c1361e44 (válaszként erre: 2898. - Hope for reborn)
2013. jún. 18. 22:11

:)

Kicsit úgy érzem magam, mintha parázsba nyúltam volna:)))

2898. Hope for reborn (válaszként erre: 2897. - A0c1361e44)
2013. jún. 18. 22:09
Jól beindult a fórum, a gyógytornára úgyis várnomn kell még júliusig. Eléggé döcögős ez az eü-i rendszer, de csak alakul valami a nyáron.
2897. a0c1361e44 (válaszként erre: 2880. - Nahóka)
2013. jún. 18. 08:57

Katona vagy, akkor biztos nagyon erős vagy! biztos jó nagy a bicepszed, a vádlid is jó erős lehet és lehet a csuklyás izmod is és a többi is, de valószínű, hogy a gerinc melletti izmod nem annyira. Ennek az izomnak az erősítésére speciális gyógytorna kell és nem súlyzós edzés, meg futás, meg más.

Hisztizel? Lehet. Én azt honnan tudjam? Nem élek veled hál Istennek:)

Na, és írod is: A pelus és társai...Ez esetben már a műtét nem elkerülhető.

Szerintem a Mckenzi nem jó. A kolléganőm meg szokta mutatni a gyakorlatokat. Én azokat nem bírom megcsinálni, mert terheli a gerincemet és utána menni is alig bírok. Látod? Ez a különbség az emberek között. Sokan el vannak ájulva ettől a tornától, mert sznobizmusuk határtalan, de arra nem gondolnak, hogy csak ártanak maguknak, míg az olcsóbb nevenincs torna hatásosabb. De mindenki maga dönt, te is.

2896. vica66 (válaszként erre: 2890. - Zsian)
2013. jún. 18. 08:53
Zsian, nagyon örülök, hogy jól vagy! Vigyázz magadra, csak óvatosan, szívből kívánom, hogy ne legyen többé ilyen problémád.
2895. a0c1361e44 (válaszként erre: 2871. - A1821e9523)
2013. jún. 18. 08:51

Enyhén szólva durva vagy.

Valóban nem tűntek el a sérveim, mert vannak időszakok, amikor fáj a derekam és a lábam. épp nem rég volt 3 nap, amikor még menni is alig bírtam. Nem tudom eldönteni, hogy a szél volt a hibás vagy a gyógypapucsom. De nem is fontos. És persze, ahogy írtam a lábaim érzéketlenek bizonyos részeken és azt is írtam, ha minden igaz, hogy a dokim azt mondta, hogy azonnal sebész, ha a combom belső oldala zsibbad vagy ha vizelet és széklet tartási gondom van, mert ez esetben nem kerülhető el a műtét.

Ha te ettől jól érzed magadat, amiket írogatsz nekem, akkor tedd. Senkit nem vezetek félre az nem az én stílusom, csak olyat mondok el, amit megtapasztaltam és nekem segített, ha gondolja valaki, akkor követi, ha nem akkor nem. Senkinek nem tartok pisztolyt a fejéhez, hogy már pedig azt csinálod, amit én mondok:)

2894. a0c1361e44 (válaszként erre: 2867. - Mary1971)
2013. jún. 18. 08:46

Na, erről beszélek.

Tornázz sokat!

Engem 13 évvel ezelőtt műtöttek volna először és 5 műtétem lett volna. Ki tudja, akkor lehet, hogy már az elsőtől is lebénultam volna...

2893. a0c1361e44 (válaszként erre: 2866. - Gabi73)
2013. jún. 18. 08:43

Csak egy dologra tudok gondolni, a gerinc melletti izomzat megerősödésére.

Nekem ez a betegség egy születési rendellenesség miatt alakult ki. Van egy plusz csigolyám (lehet írtam már), amely miatt a gerincem instabilabb. Semmi gond nem volt, amíg sportoltam, de terhes lettem, az izmaim átalakultak, így az izom ami addig tartotta rendesen szintén átalakult, aminek az lett a következménye, hogy a nagy "kilengés" miatt eldeformálódtak a csigolyáim.

Hát, te azért jobb helyzetben voltál, mert tudtál feküdni. Én még azt sem, se ülni, se állni, se menni.

Na ezt csak arra írtam, hogy én legalább szedhettem gyógyszer, aminek az lett a következménye, hogy pajzsmirigy beteg lettem. Na, ez nem tartozik ide.

2000. óta végzem napi szinten a gyógytornát és figyelek minden egyes mozdulatra, ahogy a gyógytornász megtanította. Emelés, bicajozás, menés, hajolás, stb.

Nekem ez segített.

Nem mondtam, hogy mindeki egyforma, nem mondtam, hogy létezik két egyforma eset, csak azt írtam le, hogy nekem mi segített. Nekem a torna és örülök neki, mert el nem tudom képzelni azt, hogy esetleg tolókocsiba kelljen élnem. Egy műtétnél már az altatás is kockázattal jár.

2892. Melkov (válaszként erre: 2867. - Mary1971)
2013. jún. 18. 07:16

Szia Mary1971.

Neked hol volt a sérv??Irnál eröl nekem?Nekem 3-om sérvem van 4-5 ös között a jobb oldalon és a bal oldalon is. Meg ahátamon is 1 sérv van 10 hónapja szenvedek vele fájnak a lábaim és a bal lábfejem zsibbad. Várom a válaszod. Üdv. Melkov

2891. Melkov (válaszként erre: 2848. - Gabi73)
2013. jún. 18. 06:42

Szia Gabi73.

Én uj vagyok még. De nekem is van 3-om sérv 2-tö a 4-5 ös közöt jobb oldalon és a bal oldalon a jobb ki van boltosulva és 10 honapja küszködök a fájdalommal. Meg van a hátamon is 1 sérv ki van boltosulva. Neked miért kelet inplantátumot betenni és hol volt a sérv??Nekem anyira fájnak a lábaim meg a bal lábfejem zsibbad napal is és este mikor aludnék de nem akarják müteni nem tudom miért.Szia Melkov.

2890. zsian
2013. jún. 17. 17:19
Sziasztok! :) Szia egussi! ;-) Olvasgattam a fórumot, jó régen jártam már itt...Engem most június 2.-án volt 1 éve hogy megműtöttel L5 kiszakadt sérvvel. Aki akkor olvasott, tudja mekkora rinyázás volt itt :)), és milyen fájdalmam volt. Egy észrevételt tennék. Ha doki azt mondja, hogy műteni kell, akkor műteni kell! Én megtettem, és kb 3 hónapja vagyok olyan állapotba, és olyan formába, mint még soha talán. Szóval a teljes gyógyulásom majd 1 év volt. De megérte. Ne féljetek a műtéttől,minden sokkal jobb lesz utána!
2889. kulminator (válaszként erre: 2887. - Bébinyuszi)
2013. jún. 12. 10:34
Kiegészítésként ha orvosi ellenjavallat nincs jótékony lehet 200 gr equisetum arvense (zsúrló ) egynapig hideg vízben kiáztatni,felforralni és fürdővízhez adni. kb 20 perc fürdés után nem megtörölközni,hanem pl. fürdőköppenybe burkolózva lefeküdni és betakrózni száradásig vagy akár így aludni.Más gerinc problémára is jól jöhet ha nincs orvosi ellenjavallat.
2888. Hope for reborn (válaszként erre: 2887. - Bébinyuszi)
2013. jún. 11. 22:24

Az ideggyulladásom szerencsére elmúlt, hát elég sokat kellett feküdnöm, mondjuk amúgy is vizsgákra készültem, így elfoglaltam magam, de néha piszok unalmas volt. Nem lehettem messze a szteroid injekciótól, 2-3 hétig érezhetően féjt, nem tettem semmit, aztán két hétbe telt még elmulasztani. 5 napig intenzíven kentem a "kék" Voltarennel, néha gyógyfűves krémmel. Mindkettő használt+napközbeni fekvés.

Elvileg június végén megyek gyógytornára, remélem azok közé tartozom, akiknek sokat használ. Nyáron intenzíven akarom ezt kezelni, hátha komoly javulás fog bekövetkezni.

A gyógytornához megint megnézték a leleteimet és azt mondták, hogy a konzervatív kezelésnek elégnek kell lenni, még műtéthatáron belül vagyok. Kár, hogy ez nem jelent fájdalommentességet. MOndjuk az ideggyulladás fájdalmai után most kva jól érzem magam. Kell tudni, hogy milyen az, ha nagyon rossz, hogy értékelni tudjuk azt ami relatíve jobb állapot.

2013. jún. 5. 18:01

Sziasztok!

Én a kiszakadt gerincsévv témához szólnák hozzá, ha nem gond:) Nekem Január elején szakadt ki a sérvem, és 2 hónapig a kínok-kínját álltam ki. Akkoriban sokszor írtam ide a fórumra is. Csak feküdni tudtam, iszonyatos fájdalmaim voltak, rengeteg gyógyszert szedtem be. Engem is műtétre javasolt az orvos, de mivel bénulásos tüneteim, és vizelettartási problémáim nem voltak, azt mondtam még várnék vele kicsit. Egy 15 mm-es darab szakadt ki, és ott landolt a gerinccsatornában az S1 ideg mellett. Én több orvost is megkérdeztem, és azt ajánlották, hogyha nincs bénulásos tünet, akkor várjak még a műtéttel, mert a kiszakadt darab hónapok alatt sokat veszít a víztartalmából, és ha már nem iritálja az ideget, akkor műtét nélkül is javulni fog az állapotom:) Nagyon ritka eset, de ilyen is előfordul. 3 hónap táppénz, itthon fekvés, napi 5 ször óvatos gerinctorna (ezt a nai mapig is csinálom)

Szerencsére majdnem teljesen felépültem, annyi maradt, hogy a jobb talpam fele még mindíg zsibbad, de ez már semmi azok után az őrült fájdalmak után:)

Hangsúlyozom, ez sajnos a ritkább eset, hogy ilyen spontán javulás áll be. Én is megbeszéltem a dokimmal, ha visszatér a fájdalom, vagy bármi rosszabbodik sajnos nem kerülöm el a műtétet...

de remélem nem így lesz. Ezek után úgy kell élnem mintha műtötték volna a gerincemet, és be is tartom szigorúan, mert nem szeretném azt mégegyszer átélni:S

Szóval csak azt szerettem volna ilyen hosszasan leírni, hogy elvileg a kiszakadt sérv is gyógyulhat műtét nélkül, de ehhez iszonyat nagy szerencse is kell, mert ha úgy kapja el az ideget, hogy bénulás van, vagy nem múló fájdalom akkor elkerülhetetlen a műtét.

Sok erőt mindenkinek, és egészséges porckorongokat:)

2886. Lolo5 (válaszként erre: 2732. - 68c7d55045)
2013. jún. 4. 13:48
szia, túl vagy már a műtéten? Engem a debreceni klinikán műtöttek, és nagyon jó volt az orvos.
2885. kzsé (válaszként erre: 2884. - Gabi73)
2013. jún. 3. 07:41

Szia!

Erre gondoltam, köszi:)

Nekem sem nagyon megy a hátúszás:)

2884. Gabi73 (válaszként erre: 2879. - Kzsé)
2013. máj. 31. 16:21

Szia! Nekem is főként a hátúszást javasolta, de az nekem nem nagyon megy, így többnyire mellúszást végeztem.

Éreztem is, hogy háton egyáltalán nem fájt, de mellúszásba kicsit húzódott a derekam.

Attól még csináltam, és utána jólesett.

Ártani biztosan nem ártott, ha erre voltál kíváncsi.

2883. krozsu
2013. máj. 31. 16:05

Én lemaradtam valahol,vagy mi van? Visszaolvastam a sérelmezett hozzászólást,de én nem látok benne semmi olyat,amin fel kellene háborodni. Mindenkinek a saját döntése,hogy miként kezeli a betegségét. A nagybátyám csontkovács,mert anno a sérve miatt részlegesen lebénult és egy csontkovács tette rendbe,igaz hónapok alatt és ezért ő is kitanulta ezt a mesterséget,hogy segíthessen. Nem műttette meg magát és elmondása szerint soha nem is fogja. Én is voltam nála pár kezelésen,de végül a műtét mellett döntöttem (még nem dőlt el,hogy jól tettem-e). Ő nagyon ellenezte,de tiszteletben tartotta a döntésemet,ahogy én is az övét. A tapasztalatcsere azért megy köztünk.

Nem akarok "népnevelni",de nem kell mindent rögtön támadásnak venni és rögtön felcsattanni. Itt is mindenki más,más élethelyzettel, tünetekkel, fájdalommal, tűrőképességgel stb. A közös az,hogy mind meg akarunk gyógyulni és olykor félünk,vagy kimerülünk a küzdelembe. Ha egy tanács nem tetszik,akkor ne fogadd meg és lépj tovább.

Bocsánat,csak olyan értetlenül állok a kialakult közhangulat előtt...

2882. kzsé (válaszként erre: 2881. - A1821e9523)
2013. máj. 31. 14:26
Csatlakozom Hozzátok, nekem is 16mm-es kiszakadt gerincsérvem volt és nem volt kérdés a műtét, mivel lebénult a lábam, amit most igen nagy nehézségek árán próbálok napról napra erősíteni. Nekem azt mondta a doki, hogy ha tovább várunk, akkor maradandó lehetett volna a bénulás, ezért kellett sürgősséggel műteni....Nem tudom elképzelni azt, hogy kiszakadt sérv(ek!!) esetében nem műtenek azonnal!! Úgy tudom, hogy egy idő után elhalnak az idegek és utána már nem nagyon lehet vele mit kezdeni. Én sem vagyok műtét párti, világ életemben sportoltam, tornáztam (36 éves vagyok), mégis ide jutottam és bevallom őszintén a végén alig vártam a műtétet annyira fájt. A műtétet azóta sem bántam meg, azóta legalább nincsen fájdalmam:)
2881. a1821e9523 (válaszként erre: 2880. - Nahóka)
2013. máj. 31. 14:14
Igen látod akik átélték milyen egy azaz 1 db kiszakadt sérv az tudja mi az a fájdalom de látod itt nagy okosan megmagyarázzák hogy mi csak nyafogtunk mert más nem olyan hülye hogy összevagdostatja magát!Ha neki csak egy darab kiszakadt sérve is lenne akkor mindjárt máshogy beszélne, nagyot mondani mindenki tud,de átélve már megint más!Ezen rágtam be de nagyon!Én is kezdtem bénulni a kiszakadt sérvvel tehát itt nem csak a fájdalom hanem a bénulás is közrejátszik hogy nincs más megoldás csak a műtét ennek ellenére azt mondja ö soha nem fogja megműtetni magát!Hogy lehet ilyet mondani ?Mi sem akartuk megműtetni magunkat de muszáj volt nem volt más megoldás!Na hát istenem más tetováltatja magát mi vagdostatjuk :)) ekkora marhaságot!!!
2880. Nahóka (válaszként erre: 2871. - A1821e9523)
2013. máj. 31. 10:20
Hajrá Egussi! Végre valaki helyre rakta ezt a dolgot! Ilyen ostobaságokat csak az tud írni,aki nem élte át az egész rémálmot. Badarságokat írsz kék írisz. Fogalmad nincs semmiről, és senkiről. Ne minősíts és véleményezz senkit. Süt belőled a tudatlanság, és osztod az észt. Örülj neki, hogy jól vagy! Én katona vagyok, szerinted nulla az izomzatom, és hisztikézek??? Ne röhögtess!!! Sokkal keményebb vagyok mint Te, de sajnos az akarat még mindig kevés, hogy egy 14mm-es sérvet ami kiszakadt vissza tornázzak. Nekem hét hónapig pangott a gerinc csatornában, nem akartam műtetni!!!! A végén a pelus illetve a lábbénulás határán voltam. De igazad van, hagyni kellett volna a műtétet, és erősítgetni az izmaimat, mert attól megszűnt volna minden... ne röhögtess... A dokim kerek-perec elmondta, hogy itt a vége, napok kérdése, hogy megtörténjen a baj. A mckenzi az emberek 70%-ának segít. Én utánna tudtam megmozdulni egyáltalán, de szerinted szar...kicsit lehetnél bölcsebb..
❮❮ ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook