Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! fórum

Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! (beszélgetés)

❮❮ ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... ❯❯
2939. a1821e9523 (válaszként erre: 2936. - Zsuzsó62)
2013. jún. 22. 18:57
Nagyon igazad van!Ezt csak az tudja aki atelte!Igen ,amit irtal elözöleg igy en is jartam, az egyik doki azt mondta feküdjek a masik meg ,hogy menjek meg tornazzak igy legyen az ember okos !
2013. jún. 22. 18:53

Zsuzso ne stresszeld magad,mert sajnos az csak jobban lehuz!Vard meg az eredmenyt remeljük nincs nagy baj,kitartast kivanok neked!Kek irisz pedig .....ne merd azt irni nekem hogy beteg vagy!!!Beteg vagy te dragam az agyad az tuti szakadj le rolam es vedd eszre hogy te szolsz meg engem te meg ilyet irsz masnak aki katona volt!!!Milyen jogon....

idezem..."Hisztizel? Lehet. Én azt honnan tudjam? Nem élek veled hál Istennek:)"Nem volt neked meg igazi fajdalmad e szerint csak butitod itt az embert!En hozzad többet nem szolok kezeltesd magad!A betegtarsaimnak viszont jobbulast es kitartast kivanok!

2937. a1821e9523 (válaszként erre: 2934. - A0c1361e44)
2013. jún. 22. 18:38
sajnald dragam magad,hogy olyan buta vagy !Ha nagyot mondasz nezz elötte utana lagalabb mert 100 szor is elmondom olyan nincs hogy neked 5 darab kiszakadt served van!Te kerdezd mar meg itt az embereket vagy olvass vissza hogy akinek egy is van milyen pokoli fajdalmat el at es meg kell müteni,hogy ne benuljon le!Nagyon nagyon ritka aki kiszakadt servvel megussza a mütetet oriasi szerencseje van annak !Amit te irsz az keptelenseg !Annyira hülye vagy azt mondod itt nagyoskodnak hogy ilyen tornara jarnak utana meg azt irod lehet megis az a jo...össze vissza beszelsz allandoan es igen bantot irtal valakinek ,de te eszre se veszed magad mert buta es erzeketlen vagy!Itt befejeztem veled es nekem ne küldözgess semmit mert nem vagyok rad kivancsi !!!!
2936. Zsuzsó62 (válaszként erre: 2935. - Lolo5)
2013. jún. 22. 18:13

Aranyos vagy! :) Már kipróbáltam...Leginkább kordában kellene tartani az embernek az indulatait, ezt a világvége érzést:) Igyekszem,de nehéz...hullámokban jön, és ha nincs olyan nagy fájdalom, akkor mentálisan is jobb kicsit...most jobb...kicsit:)

Te már túl vagy a műtéten? Egyébként aki ezt nem élte át, el sem képzeli mennyit szenvadünk..."óóóóó, nekem is fáj a derekam..." na,ja...

2935. Lolo5 (válaszként erre: 2929. - Zsuzsó62)
2013. jún. 22. 18:03
Nem tudod esetleg lekötni magad? Én egész idő alatt a neten lógtam. A hobbimmal kapcsolatos dolgokat keresgéltem, olvasgattam. Eltereli az ember figyelmét legalább egy kis időre.
2934. a0c1361e44 (válaszként erre: 2932. - A1821e9523)
2013. jún. 22. 17:47

Igen, durva vagy és az is akinek írtam, bár abban semmi durva nincs. Lehet kellene egy kis nyugtatót szedned!

Semmi rosszat nem írok, ellenben veled, aki lehazugozott, stb.

Szerintem te vagy a fárasztó. Attól, hogy te még nem láttál valamit, illetve nem hallottál valamiről, nem tapasztaltál meg valamit, még létezik.

Ha jól tudom sem ideg sebész, sem reumás szakorvos, sem ortopéd szakorvos, sem másmilyen orvos nem vagy. Tehát te csak ne állítgasd azt, hogy ilyen nem létezik. Nem tudsz te semmit, csak azt amit a fejedben elképzeltél. Nagyon sajnálom, hogy az idegeid ki vannak, de ez nem jogosít fel arra, hogy másokkal így beszélj. Még velem sem!

Ha nem tetszik, amit írok ne olvasd el.

2933. a0c1361e44 (válaszként erre: 2931. - A1821e9523)
2013. jún. 22. 17:43

Nem tudom mi a problémád.

Te biztos jobban értesz hozzá, mint az orvosok.

Te ne viccelj! És még egyszer nehogy azt írd, hogy hazudok!

Te beteg vagy!

2932. a1821e9523 (válaszként erre: 2897. - A0c1361e44)
2013. jún. 22. 16:55
es meg en vagyok durva...te mit irsz masoknak.....es megint hülyeseget beszelsz mint alltalaban ,ne is haragudj azt hiszem nem is reagalok az irasaidra többet!Mar megint mindenki hülye te vagy az esz..hagyjuk mar marha farszto vagy
2931. a1821e9523 (válaszként erre: 2895. - A0c1361e44)
2013. jún. 22. 16:50
Te meg mindig nem erted,nekem egy gondom volt az irasoddal,hogy azt irod 5 !!!!db kiszakadt served van!Ertsd meg ilyen nincs!!!!!!!Ez nem igaz akkor ez nem felrevezetes? 5 served meg lehet de nem kiszakadva mind az 5 ,ne viccelj mar!
2930. a1821e9523 (válaszként erre: 2891. - Melkov)
2013. jún. 22. 16:44
Valamit felreertesz!Bocs nincs ekezetem,de mi az hogy a serv ki van boltosulva?MERT a kiboltosulas az meg nem serv ,a serv az mar nagyobb mint a kiboltosulas!Served van vagy kiboltosulasod nem mindegy es persze hogy nem mütik a kiboltosulast azt meg konzervativan kezelik!
2929. Zsuzsó62
2013. jún. 22. 11:23
ugyanez van velem...tudom,hónapokig fog tartani.tele vagyok dilemmákkal,félelmekkel,nem tudok örülni semminek,csak itt fekszem és...szörnyű
2928. Lolo5 (válaszként erre: 2927. - Zsuzsó62)
2013. jún. 22. 11:17
Nem vagy egyedül ezzel az érzéssel. Az elején én is sokat bőgtem. Világ életemben mindig én csináltam mindent, soha nem szorultam más segítségére. Sőt, én voltam aki ápolta a családját, és erre tessék. Személy szerint nyomoréknak érzem magam. Nekem a kert a mindenem, és jelenleg nem tudom csinálni. :(
2927. Zsuzsó62
2013. jún. 22. 10:47
Kedves Sorstársak! Szeretnélek kérdezni Benneteket,hogy idegrendszerileg hogy bírtátok ezt végigcsinálni. Nagyon szégyellem magam,de muszáj leírnom...ma csak sírok és sírok,próbálok terelni,de nem megy. Már az ágyam látványa is ezt váltja ki belőlem...a tehetetlenség érzése, az elkeseredés, ...minden bőgésre késztet...bocsánat,nem akarok senkit lehúzni..azt hittem jobb lesz,ha kiírom magamból..
2926. vica66 (válaszként erre: 2925. - Zsuzsó62)
2013. jún. 21. 11:14

A játszótéren leesett egy játékról, és eltörte a könyökét. Altatásban kellett helyrerakni, és hetente röntgenre kellett vinni, hogy nem mozdult- e ki a csont. Ez pont akkoriban volt, amikor már az altatóorvosi vizsgálatra kellett volna mennem, de így el kellett halasztani, ezért csúszott a műtétem is.

Szerencsére a fiam könyöke szépen meggyógyult. :)

2925. Zsuzsó62
2013. jún. 21. 11:02
köszi :),írtad,h. a gyermekeddel valami baleset történt,ugye az nem volt komoly?
2924. vica66 (válaszként erre: 2923. - Zsuzsó62)
2013. jún. 21. 10:56

Hát, inkább nem írom le, mit gondolok az ismerősről...

Ne parázz, Zsuzsó, pláne az MRI-ig. Várd meg szépen, és örülj, hogy jobban vagy, én is örülök.

Aztán nem ám menni kapálni, meg zsákokat pakolni! :-)

További jobbulást kívánok, és ne aggódj feleslegesen.

2923. Zsuzsó62 (válaszként erre: 2921. - Vica66)
2013. jún. 21. 09:32
ma reggelre enyhültek a tünetek,alábbhagyott a zsibbadás és a fájdalom is,tegnap is már csak 1 ketadex,1 mydeton kitartott egész nap!!!!! huhhhh,el sem merem hinni,nagyon boldog vagyok :)...viszont nálam volt egy ismerős (vesztemre),úgy rám hozta a parát...elmesélte,hogy az ilyen lehet daganattól is...na,nem is sokat aludtam az éjjel...azért gondolom annak az általános tünetei is jelentkeznek egyidőben,fogyás,stb..meg talán javulás sem áll be..amikor ennyi szarság van az ember hajlamos (ln mindenképpen)a legrosszabbra gondolni... :)
2922. krozsu
2013. jún. 21. 09:09

Lehet,hogy buta kérdésem lesz,de itt többen írtátok,hogy a Honvéd kórházban műtöttek titeket. Oda nem csak hivatásosok és családtagjaik mehetnek? Csak mert a honlap azt írja. Szeretnék eljutni Lipóth Lászlóhoz,mert sok jót hallottam róla, és sajna az én dokim nem tudja mi lehet a bajom.

Előre is köszi.

2921. vica66 (válaszként erre: 2919. - Zsuzsó62)
2013. jún. 20. 22:03

Én is remélem, hogy így maradok. :) Mert az emberben azért jó sokáig benne van a para, hogy jaj, nehogy...

Á, egyszerűen érdekel a téma (az érintettség okán), no meg annak idején én is sok tanácsot, biztatást kaptam itt, és az Indexen is - no meg szeretek beszélgetni. :-)

Remélem, javulni fogsz, és talán megúszod az újabb műtétet.

2920. Zsuzsó62
2013. jún. 20. 17:53
év, és :)
2919. Zsuzsó62 (válaszként erre: 2918. - Vica66)
2013. jún. 20. 17:52
örülök,hogy azóta jól vagy,reméljük ez így is marad.kíváncsi vagyok én is erre a pécsi id.sebészetre.a röntgen nekem is csak kis kopást mutatott,remélem 2.-áig nem fokozódnak a fájdalmak.egyelőre stagnál...gondolom nem törvényszerű rosszabbnak lennie.ja, és rendes tőled,hogy 2 lv ls műtét után is figyelemmel kíséred sorstársaidat :)
2918. vica66 (válaszként erre: 2917. - Zsuzsó62)
2013. jún. 20. 13:43

Huh... :-)

A műtétért nem kellett fizetnem, TB-vel ment. De előtte, mivel a "szakorvosok" nem sok mindent csináltak velem, fizettem az MRI-ért (még csak beutalót se kaptam), és az idegsebészi vizsgálatért, mert ez utóbbira meg hónapokat kellett volna várni.

Miután ezek megvoltak, viszonylag hamar műtöttek -kb. egy hónapra rá (de talán ment volna hamarabb is, csak közben baleset érte a gyermekemet).

Októberben lesz 2 éve a műtétem, nem volt semmi gond, a fájdalmaim megszűntek, a kórház, és a sebész rendben volt teljesen, a műtét utáni gyógytornát is biztosították.

Korábban, a műtét előtt kaptam szteroidos injekciót a reumatológián, meg gyógytornát írtak fel, és ennyi (akkor még nem volt MRI leletem, csak egy sima röntgen, ami nem mutatott semmit). Mást nem is csináltak velem.

Az idegsebész azt mondta, hogy ha van sok pénzem, meg időm, akkor lehet mindenfélével próbálkozni - vagy használnak, vagy nem -, de leginkább műteni kéne, akkor, ha jól sikerül, kb. 3 hónap múlva dolgozhatok. Így lett.

2917. Zsuzsó62
2013. jún. 20. 13:18
én 50 vagyok.a páromat is ott műtötte rónai márton, ő áradozik róla.fizrtned kellett,vagy ment tb-vel is? mikor volt a műtéted? meg voltál elégedve? műtét előtt próbálkoztál konz.módszerekkel?mennyit vártál a műtétre?
2916. vica66 (válaszként erre: 2914. - Zsuzsó62)
2013. jún. 20. 12:45

Idén leszek 47 éves. Igen, műtöttek, az Országos Gerincgyógyászati Központban, idegsebész.

Sajnos ülőmunkám van, de igyekszem minél gyakrabban felkelni, mozogni kicsit.

2915. Zsuzsó62
2013. jún. 20. 12:10
ja,és mit dolgozol,mert az sem mindegy a gyógyulás szempontjából..
2914. Zsuzsó62
2013. jún. 20. 12:09
amúgy hány éves vagy vica, és tédged már megműtöttek? hol, és ki mútött,idegsebész v. ortopédus?
2913. Zsuzsó62 (válaszként erre: 2912. - Vica66)
2013. jún. 20. 11:58
biztosan lesz még több is,egyetlen titka van...ne hanyagold el a tornát,soha,soha,soha...én még utána kézilabdáztam és nagyon erős volt a hátizmom.aztán nem foglalkoztam a bajommal, nem vigyáztam,sőt...van egy nagy kertem...én hülye...pedig az anyámat is 2 x műtötték...egyedül az erős izom pótolja a cs. funkcióját.én meg most azt nem tudom eldönteni,hogy tényleg csak feküdjek,ahogy a házio.tanácsolta, vagy mozogjak...nem tudom melyikkel kerülöm el a rosszabbodást..
2912. vica66 (válaszként erre: 2910. - Zsuzsó62)
2013. jún. 20. 10:44

Hát, Zsuzsó, arra gondolok most, hogy remélem, nekem is lesz 25 jó évem, mielőtt esetleg kiújul a sérv (de persze az ember abban bízik, hogy soha).

Ezek szerint te "képben vagy", mivel már átélted egyszer ezt. Remélem, ezúttal is megoldódik, vagy konzervatívan, esetleg tornával, vagy műtéttel. Ha netán műtét, ne aggódj, a műtőben mindenki azon van, hogy te felébredj. Mondom ezt úgy, hogy magam is nagyon paráztam tőle.

Ha nem okoz gondot, írd majd meg, mik a fejlemények.

A legjobbakat kívánom!

2013. jún. 20. 10:38

Gondoltam megnézem már a mckenzi torna gyakorlatokat. Sajnos keveset találtam és rájöttem, hogy annak idején a Sportkórház gyógytornásza mckenzi gyakorlatokat csináltatott velem. Lehet ezért segített?

A mckenzi tornának vannak különböző fajtái? A kolléganőm, aki a derékproblémája miatt jár mckenzire szőrnyű gyakorlatokat csinál. Lehet nem jóra jár? Nem is javul semmit.

2910. Zsuzsó62
2013. jún. 20. 10:20
köszi vica a bíztató szavakat (1 újjal tudok csak pötyögni, nincs nagybetű).nagyon ftatalpn 25 éve volt egy kiszakadt slrvem a 4-5.-nél,most lejebb fáj eggyel.akkor a műtét után valami hihetetlen érzés volt,hogy elmúlt az őrült fájdalom.én minenkinek azt mondtam,ne kínlódjon,műtét.mégis most beparáztam,mint egy idióta,mi van, ha nem ébredek fel....egyébként még nincs mr,csak 2.-án lesz, dr a tünetek egyértelműek. ősszel kezdett fájni,egyre fokozódott.kaptam infúziót, blokádot, nem segített. most reggel fáj iszonyúan, aztán járkálok,nagyon picit nyújtok,beveszem a ketadexet és a mydetont...így elviselhető a nap.na de hogy így teljen az ember élete,ez egy agyrém...mindenkit borzadztóan sajnálok akivel ez van,mert ez pokol...most látom csak igazán mrnnyire nevetslges szarságokon problémázunk úristen eglsz életünkben...
❮❮ ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook