Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! (beszélgetés)
Nekem is volt ilyen időszakom, amikor csak a menést tudtam elviselni.
Remélem neked hasznosak a kezelések!
Jobbulást kívánok!
Köszönöm,jobbulást neked is!
Azért nekünk nőknek ennyivel nehezebb.....fogat összeszorítva is cselekedni kell,míg tényleg össze nem esünk....
Én már nem tudom mitől van,kezdek beletörődni!
Kanada jól van,neki is vannak egyéb gondjai,de mai napig beszélünk a legnagyobb közösségi portálon,és amikor tudok/tudunk megyünk hozzá/juk :)
próbáltam alternatívan cselekedni,de semmi nem jó..movalis injekciót kaptam 3 napig,annyira fájtam már,hogy leírni nem tudom,azóta ezt kell gyógyszerben is szednem..csináltak sos-ben ct-t és így jártam..de ahogy nézegettem a papírjaimat,ez már itt van vagy 9 éve,most jött ki...de nagyon durván...azóta nem fájok annyira,de állandó fájdalmam van,ráadásul a nyakam sem az igazi....
Örülük hogy te jobban vagy :)
Sziasztok!
Filcike, sajnálom, ez bizony rossz hír. :(
Írisz, vigyázz magadra, örülök, hogy rendbe jöttél azért.
Sajnos nekem is megint van valami. Négy évig jól voltam, módjával, de élhettem az életem. Nem csináltam semmi "olyasmit", tornáztam, stb., erre már lassan két hónapja szenvedek a derekammal, ami "öregesen" kibírható lett volna, de pár napja a jobb lábam le akar szakadni. Se ülni, se állni, se feküdni nem jó, még a mászkálás megy úgy ahogy, de dolgozni muszáj. Nem tudom, meddig bírom, lehet, elkezdem a "köröket", hogy valami kezelést kapjak.
Kitartást mindenkinek, és nulla fájdalmat!
:((((
Szomorúan olvasom, hogy nem vagy jól. És akkor most mi lesz? Neked mitől lesz ennyi sérved? Biztos írtad már, de nem emlékszem....
Én jól vagyok, bár abba kellett hagynom a pilateszt, mert vagy volt olyan gyakorlat, ami nem volt jó nekem, vagy én rosszul csináltam valamit, ami miatt kicsit lerobbantam. A csípőm fájt, 2 napig nem tudtam lábra állni, ahogy javulgatott, akkor éreztem, hogy a derekam miatt fáj a csípőm. Pont akkor kezdődött a csípő fájdalom, amikor volt az első pilatesz tornám, aztán ráadásul el kezdtem hetente kétszer járni, ami betette a kiskaput.
Már több, mint 1 hónapja mást csinálok, azóta semmi bajom.:)
Canada, hogy van? Beszéltél vele mostanában?
puszi:)
Sziasztok!
Én már rég jártam erre,most is csak azért jöttem,hogy elmondjam,megvan az 5. sérvem.....
Dolgozom,de elvileg nem is szabadna,nagyon fájok,de ki kell bírnom mindent,gyógytorna sem segített.Szal én nem vagyok jól!
Ti hogy vagytok?
Elment ez a vacak,mert aférjem a fő valamit kihúzta.
Egyszerű férfiak!!
Szóval a párnát megvettem, azóta órákat is tudnék ülni, addig 5 percet se tudtam. Igaz,kis torna is van, de én már nem adnám ezt a párnát. Pedig ugyanúgy kételkedtem, mint te, csak én eddig meg se vettem semmit
Már nem! És annyira jó:)
Régen volt, hogy napokig nem tudtam felállni sem, vagy nem tudtam ülni, vagy sánta voltam hetekig, illetve féloldalasan tartottam maga, közben tömtem magamba marékszámra a gyógyszereket, hogy rövid ideig ne fájjon, de ennek vége és ha hosszú ideig nem csak azt javasolják a dokik, hogy pihenjek sokat, ne emeljek, ne mozogjak, akkor már sokkal korábban jobban lettem volna, illetve nem alakult volna ki ennyi sérv. Nekem van egy felesleges csigolyám, ami miatt a gerincem jobban kileng, mert a tartóizmok emiatt hamarabb elgyengülnek. Ezt nem tudtam 2000-ig, és ugye a terhesség miatt abba hagytam a sportolást, ami miatt el kezdődött a folyamat.
Engem itt több éve már műteni akartak, és ráakadtam BP.--en egy vietnámi dokira, 2x voltam nála, évekre rendbehozta. Rendes volt, mert modhatta volna, hogy menjek havonta, de nem. Emondta, mit lehet, mit nem.
És nem pumpolt.
Értem. Akkor neked már nem keseríti az életedet annyira ez a betegség.
Azt én is észrevettem,hogy a pihenés, ülérg, nem tesz jót.
Én nagyon sokáig szenvedtem 11 évig. 5 porckorongsérvem van deréknál.
a torna kb. 2-3 hét után kezdett hatni, azóta nagyon ritkán fáj a derekam és a lábam, csak akkor ha nem megfelelő a cipőm vagy ha elhanyagolom a mozgást, illetve néhány front hatására, pl. a szél.
2000-ben kezdtem a gyógytornát és azóta jól vagyok:)
Jelenleg hetente 3x járok tornázni, jó időben bicajozok, illetve sokat sétálok. Az ilyen betegségnek a legrosszabb a sok pihenés. Én nem is tudok 7 óránál többet aludni, mert ha megteszem, akkor jön a derékfájás.
Igen, értem. Erre akarok rákérdezni,ma nincs rendelés.
Sokat kerékpároztam és magamtól, magamnak "szóltam be", ha nem jól ültem rajta.
Jártam gyerekkoromban gyógytornára, még emlékszem a gyakorlatokra. Apámnak szólok is,hogy megvan-e a felvétel,amit adtak. Ő átmásolhatná nekem kazettáról dvd-re.
Neked akkor nem is nagyon fáj a sérved a torna miatt? Mennyi idő után használt neked?
Nem kell nagy hely!
neked nem szabad ugrálós gyakorlatokat csinálni. Háton és hason fekve kell nyújtó gyakorlatokat, illetve jogához hasonló gyakorlatokat végezni. A neten nézz körül. Én az első 1-2 hónapban napi 1 órát tornáztam, majd ezt csökkentettem napi 30 percre. Mindig az esti híradó alatt csináltam. Lefeküdtem a szőnyegre és ott. Pont csak akkor hely kellett, ahol le tudtam feküdni. És persze azt is meg kell tanulnod, hogy a mozdulatokat, hogy végezd, hogy ülj, hajolj. a nyújtózkodás nagyon jó, de lehajolni és elfordulni közben nem szabad, nem szabad emelni, ha kell, akkor mindkét oldaladat egyformán kell terhelni (mindkét kezedben 1-1 kiló), kell egy jó ágy, nekem ez is segített. mindig kihúzhatós ágyaink voltak, amelyek kényelmetlenek voltak, mert pont ott emelte meg a hátam, ahol nem kellett volna, azóta matracos ágyam van, ami egyenes és megfelelő keménységű. Ezért kellene a gyógytornász, mert ő mindenre megtanít. Nekem azt is elmondta, megmutatta, hogy bicajozás közben, hogy tartsam magam, illetve, hogy üljek, milyen messze legyen az asztal, a monitor, stb.
Ez is jó ötlet, bár én inkább első körben keresnék egy gyógytornászt, illetve odakérnék beutalót.
Nem szívesen írom le itt, mert már lehurrogtak érte, de én úgy úsztam meg 5 műtétet, hogy tornáztam, és azóta is tornázok. Épp néhány hónapja dicsért meg a reumás doki, hogy milyen ügyes vagyok:)
Balatonalmádiba kértem,mert az állandó lakcím miatt oda tartozom, de nem rég készült el az ideiglenes lakcímem, itt is kérek. Ahová előbb bejutok,oda megyek.
Ja, igen, reumára kértem.
Álljak neki tornázni magamtól?
Neten nézek gyakorlatokat.
Amíg edzettem rendszeresen, nem voltak problémáim, most meg jön elő még ez is..
hova kaptál időpontot? Reumára?
Nálunk úgy van, hogy lehet időpontot kérni, ami szintén ilyen későn van, de van 1-2 nap hetente, amikor oda lehet menni a rendelés kezdetére és ha kivárod azt a néhány órát, akkor bejutsz. Én így szoktam csinálni. Nem tudom mit vársz a reumástól, elmondom előre, hogy mit fog tenni. Megröntgenezi, esetleg még CT vagy MR-e is elküld, ha úgy látja, felír egy marék gyógyszert, elküld fizikoterápiára, esetleg gyógytornára, ha sokat jársz a nyakára, akkor esetleg megműttet, de ezzel a probléma nem lesz megoldva. Neked kellene kézbe venni a dolgokat. Tornáznod kell, speciális gerinc melletti izom erősítő tornát végezned, és ezt életed végéig. Ha elég erős az izomzat, akkor nem lesznek fájdalmaid csak ritkán és nem olyan erősek.
További ajánlott fórumok:
- Akik már 30-40 kilót ledobtak itt tanácsokat adhatnak
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Mi lehet a gond? Tanácsokat, javaslatokat kérnék....
- Kezelhetetlen gyerek, tanácsokat kérnék
- Segítenétek? Véleményeket, tanácsokat várok! (köszönöm)
- Kérhetnék tanácsokat? Van egy hat éves öcsém, és egy nyolc éves húgom!