Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! (beszélgetés)
Szia!
Nekem is ott lesz a műtét a jövő héten. Örülök, hogy rendben vagy, én is ebben reménykedek.
Bár a feszültség napról-napra nő bennem, ahogy közeledik az időpont.
Szép napot mindenkinek.
szervusztok.
engem 2 és fél éve mütöttek a 4-5 csigolyámmal,azóta jól vagyok,de hamar elfáradok és ilyenkor le kell feküdnöm.Egy idöben nagyon fájt a hasam,azután a melleim,minden vizsgálatot elvégeztem és mindenhol azt mondták a gerincemtől sugárzik be,-
szép,pihenös vasárnapot kivánok nektek.
Én vagyok Melkov.
Elfelejtettem kérdezni hogy, nektek mikor fáj a gerincetek azzal együtt fáj a hasatok is?? mert nekem 1-hónapja igy van nagyon görcsöl a hasam is.
ÜDV. Melkov.
Szia hawadrin.
Nekem van 3-om porckorongsérvem, amik ki vannak boltosulva. Nem nagyon értem ezeket a sérves dolgokat, de nagyon szenvedek velük.Le irnám röviden a történetemet hátha tudsz jó tanácsot adni vagy bár akár ki itt a fórumban. Én és a családom kint élünk külföldön több éve, ki jöttünk dolgozni és a két gyermekünk. Nagyon nehéz itt az orvoslás. 14-éves korom óta fáj a gerincem. 2- évvel ezelöt be mentem a körzeti orvoshoz mert mikor sétáltam elzsibbadtak a lábaim és a derekam fájdogált, mondtam neki hogy már én hosszu éve gerinc beteg vagyok és legyen szives kérni egy MR. Azt mondta hogyha majd elhozom neki Magyarországról az utolsó MR, akkor talán ir beutalót. Igy haza repültem az eredményekért és vittem neki. Talált egy magyar orvost aki dolgozik a fájdalom klinikán és, az el olvasta, azon még csak degenerativ elváltozások voltak a sérvek igy kaptam beutalot MR- re. Van a L4-L-5 jobb és bal oldalt és az S-1 en sérv és a hátamon a T-10-11 között is. Ez 1-évvel ezek még nem voltak kiboltosulva, ez év április végén ujra mentem MR-re mert mind a kettö lábam fáj ha sétálok le kell ülnöm nem birok hosszan menni, és a bal lábfejem 1-éve zsibbad, a jobb oldali sérv nagyon fáj, és a hátamnál ezzel a kettövel én sokat szenvedek éjtszaka nem birok aludni a fájdalomtól.Volt olyan is hogy a nemi szervem zsibadt egy foltban 1-hétig és lesugárzott a végbelembe egy iszonyatos fájdalom. A reggeli felkelések ne lennének mert 1- órába telik mire bejárodik a lábam ugy fáj üvölteni tudnék. Az utolsó MR ki mutata hogy rosszab let kiboltosult de nem ér ideget de akkor én kérdezem miért zsibbad és fáj ilyen hosszu ideje?? Most ha jól bele gondolok 11 hónapja nagyon erös folyamatos fájdalmaim vannak nincs egy nap se hogy tudnám mondani hogy ez a mai nap elviselhetö volt, mondtam a férjemnek hogy ezt már én nem birom, mert az orvos is azt mondta akkor mütenek meg ha teljesen nem érzem a lábam vagy nam birok pisilni, nekem éppen forditva van sürün kell pisilnom és ha nem veszek be gyógyszert nem birok nagydolgozni se 1- éve. Azóta én csak a fájdalom klinikára járok kaptam blokád inyekciót le a ideggyökhöz, de 2 óra hossza mulva már megint nagy fájdalmaim voltak nagyon sok gyógyszert adtak már, de az ALVEDON 665 mg-ost és XANOR 0,5 mg-ost szedem mostmár nem volt jó semmi igaz az alvedon meg gyenge. Kaptam 1-hétel ezelöt TARGINIQ gyógyszert atól meg hánytam és nem birtam nagy dolgozni a wc-én igy eszt se szedem. Azt mondja ez a Magyar orvos hogy megnézte az Mr it 2-tö idegsebész is és azt mondták, nem akarják müteni mert nem biztos hogy jobb lenne, és ami van a hátamon sérv atól meg lebénulhatok mert a gerincvelö mellet van. Nagyon el vagyok keseredve, mit tegyek még most mondták járjak el tornára. Csak ami nagyon fáj, nem tudom elkébzelni hogy a tornász tud valamit kezdeni, de ez is biztos egyéni dolog, de meg probálom már nem maradt semmi más, mert a hátamon az izom ahogy álok lehet látni ugy ki van dagadva mint egy kifli.Ne haragudj ez hosszu lett, de ezt is ugy irtam hogy egy kicsit ültem és feküdtem is. Várom a válaszod, válaszotokat, véleményeteket, és jó tanácsotokat, egy 40 éves agodó anyuka 2000 km-röl. Sziasztok Melkov.
Szia!
Sajnálom,hogy ilyen lassan gyógyulsz!Melyik rèszét műtötték a gerincednek?Hol melyik kórhàzban?Miért kell szteroid?Nekem az a furi,hogy én mozgékony ember vagyok,de most nagyon fáradékony vagyok.Rengetek fekszem,még sétálhatok,ülni tilos.Séta is kevés,másfél órát bírok,Neked is így volt?
Nekem is ilyen műtétem volt és szintén négy csavarral lettem gazdagabb, meg némi pótlással. Azóta én vagyok Titán Woman :-)
Tőlem is lehet ám kérdezni... ;-)
Köszi az infót.
Üdvözlök Mindenkit !
Én csontmesterként azt a tanácsot adom azoknak ,akik gerincsérv "feladatot kapták" hogy elsődlegesen a hát és nyaki izmok lazítása a fő feladat . Utána pedig a nyújtás ! Mivel mi nem csak testből állunk :-) , az érzelmeink /félelem,aggódás/ mind-mind feszültséget "keményedést okoznak izmainkban. Műtét az utolsó utáni utáni utáni döntés legyen :-)
Szia!
Szivesen írnék neki,de nem találom a fórumban,bár nem olvastam végig!De ha Te írnál neki,hogy ha kérdése van írjon nyugodtan,az jó nekem is.
Sziasztok!
Remélem, a lehetőségekhez mérten mindenki jól van.
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a gyógyuláshoz rengeteg türelem kell. Sajnos ez a betegség megtanít rá. Kívánok mindenkinek erőt és kitartást is a gyógyuláshoz.
Margareta23, olvasom, hogy fúziós műtéted volt. Ha nem lenne gond neked, megtennéd, hogy írsz Niko35 fórumtársunknak? Neki is ilyen műtétje lesz, és érdeklődött tapasztalatokról. Helyette is megköszönöm előre is.
Szia!
Én most vagyok 8 hetes és még most is fájdogál időnként.Azt mondta nekem a gyógytornász,hogy ha majd a tornától megerősödnek az izmok,akkor egyre többet bírok és nem leszek olyan fáradékony.Hát ezen dolgoznom kell még,de az is igaz,hogy nagyon türelmetlen vagyok.
Szia!
A derék az húzósabb,mint a nyak,úgyhogy sajnos ez tovább fáj, főleg ha csavaroztak is. Hány csavart kaptál? 5 órás műtét?! Az nem semmi!
Szerintem a fájdalomtól is függ,hogy meddig "normális", bár mindenki más és általában nem működünk úgy,mint a tankönyvekben leírtak.
4 hét az még szinte semmi... Nem véletlen,hogy minimum 3 hónap a lábadozás.
Ha súlyosbodnak a fájdalmak,akkor beszélj a dokiddal,vagy addig is ha van gyógytornászod,akkor kérdezd meg tőle.
Kitartás!
Az injekciótól is lehet hízni? nem is tudtam... Köszi a választ.
Ne parázz a műtéttől,nem olyan vészes az. Olvass vissza kicsit és meglátod,hogy ugyan mindenki parázott,de alaptalanul.
Ha kérdésed van,akkor pedig bátran írj,mert lelkes kis csapatunk segít amiben csak tud :-)
Kitartás és NO PARA!!!
Sziasztok!
Nem olvastam végig a fórumot,de nagyon jò,hogy van kivel megbeszélni,megosztani a problémákat!Nem akarom hosszúra nyújtani.Lényeg 4hete műtöttek lumbális fúzióval,tökjó,mert már nem fáj úgy mint elötte,de nagyon fáradékony vagyok.Sokat fekszem,pihenek,gyogyokat már nem szedek,de ma fájdalomcsillapítót be kellett vennem.5órás műtétem volt.Meddig normális,hogy fáj a műtét?Mikor leszek erősebb?Két éve nyaki porckorong protézis műtètem volt,az nem volt ilyen gáz!Különben minden jó.Köszi ha válaszoltok
Jelentem nálam a helyzet változatlan. Voltam egy magándokinál,aki azt mondta,hogy sok pihenés és türelem. Elkezdtem intenzíven feküdni,de esküszöm rosszabb lett. Abbahagytam a pihizgetést és most nagyjából ott tartok ahonnan elindultam.
Most a normál dokimhoz megyek és kapok megint szteroidos injekciót,mert attól kemény 6 napig egész jó volt.
Nem tudjátok,hogy szteroidosból hogy néz ki egy kúra? Mármint hány alkalom,milyen időközönte stb...
krozsu
Egyébként már jobban vagy, avagy változatlan a helyzet?
Agitorma
Szerintem intenzív kezelésből kell 3 hét, majd továbbra is folytatni kell a talajtornát és a vizitornát, ha mást nem is.
Lehet azért,mert én Bene Máté weboldalát elejétől a végéig elolvastam :-) Fantasztikus pasi ;-) igaz a fizetős tornáját nem rendeltem meg,de így is rengeteg hasznos dolgot megtudtam tőle.
Mindenkinek csak ajánlani tudom :-)
Valaki írta lentebb a denevér padot. Én használtam és nagyon nagyon jó. Néha még álmodok vele. Sajnos nekem későn került az életembe,de sokszor azért még így is enyhítette a kínjaimat. A srác,akitől kölcsönkaptam, ezzel úszta meg a műtétet. No de erre is igaz,hogy mindenkinek más válik be.
Hát a szuperséggel vitatkozni tudnék. Inkább azt mondanám,hogy korrekt könyv. Összegyűjtötték benne a lényeges információkat, de egy sérvben jártas, annak utánanéző embernek szerintem nem igazán mond újat. Ami viszont tény,hogy a torna a végén az igencsak kemény,úgyhogy tuti megerősíti a szükséges izmokat. Nem bántam meg,hogy elolvastam,de a "beharangozó" után kicsit többet vártam tőle...
De ez csak egy vélemény a sokból :-)
További ajánlott fórumok:
- Akik már 30-40 kilót ledobtak itt tanácsokat adhatnak
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Mi lehet a gond? Tanácsokat, javaslatokat kérnék....
- Kezelhetetlen gyerek, tanácsokat kérnék
- Segítenétek? Véleményeket, tanácsokat várok! (köszönöm)
- Kérhetnék tanácsokat? Van egy hat éves öcsém, és egy nyolc éves húgom!