Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! fórum

Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! (beszélgetés)

539. Ditta73 (válaszként erre: 528. - B9fb9d38f8)
2009. jún. 8. 13:43

Mosonmagyaróváron.

Amúgy a futás nem rosszalkodás, én is szoktam, arra figyelj, hogy lehetőleg ne aszfalton és jó cipőben csináld. Sajnos a magyar átlag kínai tornacipőben fut, és utcára használja a márkás futócipőjét, pedig fordítva kevesebb bajt csinálna magának.

538. Ditta73
2009. jún. 8. 10:12
Konyhára visszamenni dolgozni szerintem még korai lenne, adj időt még magadnak amíg stabilizálódik a helyzet, min. még 1 hónapot. Addig keress egy jó gyógytornászt, aki megtanít néhány fontos alapszabályra (emelés, cipekedés stb.)Persze ha van más miunka kilátásban, akkor válthatsz is , de tapasztalatból mondom igazán gerinckímélő munka nincs, meg kell tanulni alkalmazkodni az adott helyzethez.
2009. jún. 8. 06:20

Bocs,nem jó gombot nyomtam:)

Én is24 voltam mikor szültem,azóta vannak problémáim.Igyekszem megoldani,de nem hallgatok minden ilyen sámános,meg táltos,meg minden valamire.Szerintem mindenkinek más jellegű fájdalmai vannak,egyéni gyógymód kell...én megtaláltam..bogyó nélkül.Úszni jó...az meg hogy fáj most,hát na...belefér.

Nekem jó orvosom van,tények elé állitott és elmondta,ha megműt is fájni fog.Köztudott ha hozzányulnak is jobb nem lesz!Én ezzel számoltam!

Viszont eltudom látni a családomat,nem vagyok lebénulva,szerintem ez a fontos.....

hú bsszus,mennem kell!majd folytatom!megy agyerek kirándulni az ovival és még boltba kell mennem!puszi

536. f8db0709b8 (válaszként erre: 522. - B9fb9d38f8)
2009. jún. 8. 06:14

Az övem mágneses,nekem használ!

Per pillanat fáj egy kicsit,de bogyókat nem akarok szedni!juliusban megyek kontrollra,majd doktorbácsi megmondja mit tegyek!

535. kanada
2009. jún. 7. 22:15

Timi te is írj!!!

Puszi nektek!!!

534. kanada
2009. jún. 7. 22:15
Filcike írjál majd, hogy vagy?????
533. kanada (válaszként erre: 532. - Buksi13)
2009. jún. 7. 22:14

Igazad van! Én eddig részmunkaidőben dolgoztam fizikai munkám volt! De, nem tudtam csinálni mert másfél havonta mentem betegállományba a sérvem miatt! Rendes volt a főnököm most heti egyszer megyek könnyűt dolgozni igaz a fizetésem kevesebb lett de, legalább van bejelentett munkahelyem és TB-m! Nagyon vigyázok mit, hogyan csinálok!!!

Az egészség mindennél fontosabb!

Még belegondolni is rossz, hogy mozgásképtelen legyek!

532. Buksi13 (válaszként erre: 530. - Kopasz22bp)
2009. jún. 7. 20:46
Hát, ha jót akarsz, szerintem felejtsd el a konyhai munkát. Ott sokat kell emelned. Nem ér annyit , az egészséged fontosabb, én már tul vagyok két műtéten, stabilizáción, hát inkább ne akarj oda jutni. Ha muszáj emelni akkor se sokat, és guggolva, ne hajolva. Szóval vigyázz magadra.
2009. jún. 7. 17:16

Szerintem sem fűzővel sem anélkül nem szabad ennyit emelni! Az én orvosom mindig azt mondja, hogy semmit ne emeljek, ha mégis elkerülhetetlen akkor mindkét kezemben egyforma súly legyen és vigyázzak a mozdulatokkal.

Nem tudom milyen kezelést kaptál, nem ismerem. Naponta 3x gyógytornázni? Minek? Naponta 1x is elég szerintem.

Tehát kérdésedre a válasz: nagyon meg fog sértődni a gerinced, sőt még fájni is fog!:-(

2009. jún. 7. 17:08

Sziasztok! En iden marcius 21-en kaptam gerincservvet L4 L5 egy hirtelen mozdulat utan. Labra se tudtam allni es minden testhelyzet nagyon fajt. 5 infuziot kaptam, aztan hazazavartak.

A bal vallam 20 cm-rel volt lejjebb, a jobb 10cm-rel feljebb. Nem mutottek, most majdnem ki tudok egyenesedni, a jobb vallam meg 1 centivel feljebb van. A Ceragem agy korrigalta a 68. kezelesen vagyok tul! + napi 3X gyogytornazok. A kerdesem az hogy merjek-e konyhara visszamenni dolgozni vagy nem????????? 27 eves vagyok. Szakacs szakmam van. Mennyire fog megsertodni a gerincem a folyamatos 5-10 kilo emeleseknel, persze fuzovel gondoltam a helyzetet.....

2009. jún. 7. 17:03

Sziasztok! En iden marcius 21-en kaptam gerincservvet L4 L5 egy hirtelen mozdulat utan. Labra se tudtam allni es minden testhelyzet nagyon fajt. 5 infuziot kaptam, aztan hazazavartak.

A bal vallam 20 cm-rel volt lejjebb, a jobb 10cm-rel feljebb. Nem mutottek, most majdnem ki tudok egyenesedni, a jobb vallam meg 1 centivel feljebb van. A Ceragem agy korrigalta a 68. kezelesen vagyok tul! A kerdesem az hogy merjek-e konyhara visszamenni dolgozni vagy nem????????? 27 eves vagyok.

2009. jún. 7. 16:31

Szia!

Igen tudom, hogy gyógytornász vagy!:-)

Köszönöm, ha nekem szól, hogy segítesz! Én már rutinos tornázós vagyok, de szeretek rosszalkodni:-) (futás).

De biztos lesz olyan, amiben kikérem a segítségedet. Hol dolgozol?

Ja nekem sok izületi problémám van, és a vállam is gyógytornától jött rendbe. Tehát nekem a gyógytornászok az igazi orvosok:-))

527. Ditta73
2009. jún. 7. 16:26

Bocsi egy "r" kimaradt az elején!

Egyébként a helyes út megtalálásában szívesen segítek, van egy kicsi rálátásom a témára (gyógytornász vagyok)!

2009. jún. 7. 16:25

Szia!

Izompótló: itt arra gondoltam, hogy az én övemben, amit nem használok sűrűn, vannak műanyag lapok. Erre mondta az én dokim, hogy "izompótló", és mivel az izmok munkáját végzi, ezért elsorvadnak az izmok.

525. Ditta73 (válaszként erre: 522. - B9fb9d38f8)
2009. jún. 7. 16:20

Szia!

Teljesen tünetmentes porckorongsév operált jelentkezem!

A lényeg: műtéttel, és műtét nélkül sem szabad abbahagyni a tornát!!!De erről már írtam lejebb!

(Kis helyesbítés - bocs de nem tudom megállni - az övben nincs "izompotló anyag", csupán csak tart, ezért nem használod a saját izmaidat, így az valóban elsorvad)

Azzal totálisan egyetértek, hogy az orvosokat nem érdekli mi van veletek, saját magatoknak kell megtalálni a helyes utat!

2009. jún. 7. 15:58

Szia!

Már biztos, hogy műtenek?

Vagy csak félsz, hogy nem úszod meg?

Igen, ismerem, hogy mennyire fárasztó dolog az orvososdi, a múlt évem ebből állt:-(

Én sem tornázom minden nap.

Amikor rájöttem, hogy sokat segít, akkor minden napos volt, persze velem is előfordult, hogy nem fért bele az időmbe. Ez nem baj, a lényeg, hogy az izmok fejlődjenek:-)

A múlt évben, mivelmás bajom volt, nem is tornázhattam:-( Idén április 17-én kezdtem újra, azóta viszont minden nap, sőt már bicajozni is tudok, és futni is (bár ezt nem lehetne, mert a rázkódás nem tesz jót, de amíg nem fáj a derekam, vagy a lábam addig csinálom.

Azért írok! Vigyázzatok magatokra!

523. kanada (válaszként erre: 520. - B9fb9d38f8)
2009. jún. 7. 15:02

Szia:)

Szoktam tornázni mostanában időnként kimarad egy-egy nap.

Sokat járok orvoshoz odautazom várok, várok sorra kerülök aztán hazautazás nagyon fárasztó ilyenkor nem tornázom! Alig várom, hogy lefekhessek, mert nagyon fáj a jobb lábam!

Én most érzem, hogy az izmaim már nem annyira fájnak ez nagyon jó:):)!!

Sajnos valamikor rájön a gyomromra a liftezés a várható műtétem miatt!

Örülök, hogy jól vagy, de azért írjál nekünk!!

Szia!!!!!:):)

2009. jún. 7. 15:01

Szia!

Igen valóban tartja az öv a derekat, de pontosan ez okoz gondot. Az övben lévő izompótló anyag miatt a saját deréktáji izmaidat nem használod, így azok eltunyulnak, elsorvadnak. Én tényleg nem akarlak lebeszélni róla, de esetleg egy másik orvos véleményét kikérhetnéd talán. Nem akarom eljátszani a porckorong sérvből "gyógyult" okoskodót sem, de én is nagyon sok orvosnál jártam 13 év alatt és ebből a sok orvosból 1 tudott panaszmentessé tenni. Az összes többi csak tömte belém a gyógyszert, injekciót. A tanácsuk kimerült a pihenéssel és azzal, hogy ez ilyen, és sajnálják, de ez örékké ilyen fájdalmas lesz, na meg a műtét.

majdnem 22 éves voltam, amikor szültem, akkor kezdődött a betegségem, és 13 keresztül csak a szenvedés volt, és félelem a műtétektől. Valószínű, hogy e betegség kezelésének a következményeitől lett egy betegségem, amit viszont megoperáltak. Tehát tudom, hogy milyen az amikor nem bír valaki lábra állni, megfordulni álmában, lehajolni, hogy felvegyen valamit, sántítani, de nem azért mert fáj, hanem azért, mert az a kényelmes..... és még sorolhatnám. A férjem nem egyszer vitt ölbe orvoshoz, hónapokig öltöztetett, mert zoknit, nadrágot, cipót, stb. egyedül nem tudtam felvenni, és volt olyan is, hogy a gyerekkel ketten voltunk otthon, amikor egy tüsszentéstől beállt a derekam, és nem tudtam gyógyszert bevenni sem, mert én nem tudtam fellépni a küszöbre a gyerek pedig nem érte el az orvoságot, mert még kicsi volt 3 éves. A szomszédnénihez küldtem át, hogy valaki segítsen és vigyázzon rá. Napokon keresztül, amíg a férjem vidékről haza nem jött. Kívülről voltunk bezárva és a szomszédnéni látott el engem és a gyereket is. Tehát tényleg tudom min mentek keresztül, de ha beletörödünk, meg sem próbálunk tenni azért, hogy jobb legyen akkor egész életünkön át a szenvedés marad.

Mágnes: vettem magamnak mágneses lepedőt, ige drága volt kb. 5 éve 10 eFt, sajnos nem tudom használni, mert ha ráfekszem, utána nem tudok menni. Ez is biztos mindenkinél más, de ezeket csupa olyan emberek találják ki, akiknek nincs ilyen bajuk. És tényleg nem akarok okoskodni, de az orvosokat baromira nem érdekli, hogy nekünk mi jó, csak azért ajánlanak valamit, hogy ne nekik nyafogjunk.

Én azt ajánlom mindenkinek, hogy akit nem műtöttek még meg az tornázzon, mert az biztos segít! Hát akit megműtöttek, mint Téged Filcike azoknak nem tudok semmi okosat mondani, mert sajnos még nem találkoztam olyan porckorong sérvvel műtöttel, aki meggyógyult. Sajnos az ismeretségi körömben a műtöttek nincsennek jól, a műtét előtt és után (évekkel) is szenvednek.

Bízom benne, hogy valóban fájdalom mentes leszel hamarosan! Vigyázz magadra! Figyelj a mozdulatokra!

Elmondták, hogy milyen mozdulatok a kerülendők, illetve azt, hogy mit, hogy kell csinálni? Megtanítottak erre? Alkalmazod?

521. f8db0709b8 (válaszként erre: 520. - B9fb9d38f8)
2009. jún. 7. 13:36

Szia!Semmit nem tettem.Viszont az öv az jó....

A műtét is hatásos volt,mert nem vagyok lebénulva,se a lábam se a karom...

Visszatérve az övre!Nekem azt mondták,napközben nyugodtan hordhatom,mert tarja egyrészt,másrészt hat a mágnes,igy nem fáj annyira.Éjszakára nem kell.1 hónap után ma kellett felvennem,de inkább ez mint gyógyszer!Pihenek is:)

Vigyázzatok magatokra,puszi:)

2009. jún. 7. 13:03

Itt vagyok olvasgatlak Benneteket, de nekem nem igen szokott fájni a derekam, így lehet furán jön ki, hogy én mindig azt írom "köszi, jól vagyok, kutya bajom":-)

Sokszor észre sem vesszük, hogy csináltunk valamit, ami miatt megfájdulhat a derekunk. Nagyon kell figyelni minden mozdulatra, cipő sarokra, emelgetésre, a tartásunkra, stb.

Ha egyszer beindul a derék fájás annyira elkezdünk félni a mozgástól, hogy ezért görcsöl be az összes izmunk, amitől természetesen hosszan tartó fájdalmunk lesz, amig nem merünk ismét természetesen mozogni.

Filcike, a derékövet ne nagyon hord, azt tényleg csak akkor lehet használni, ha nehéz munkát végzel (mosogatás, porszívózás), és ha használtad, utána pihenni kell minimum fél órát, aztán lehet ismét csinálni valamit.

Sok orvos, azt hiszi, hogy azzal tesz jót, ha azt tanácsolja, hogy pihenjük, hordjuk az övet, stb., de ez csak ront az állapotunkon.

Egyik pillanatról a másikra rosszabb lett? Csak csináltál valamit (emelés, hajolgatás)? És sok műtét után? Én ezért nem mentem bele a műtétbe! Ha több műtét után épp olyan az állapotunk, akkor mi éertelme van? Sőt még a műtétek után a felépülés is...

Kanada, Tornázz! Hidd el, egyre erősebb lesz a gerinc melleti izom a tornától és egyre kevésbé fog fájni a derekad, én is így voltam. És annyira sokat számít az én esetemben, hogy visszamentek a csigolyáim a helyükre, így már nem nyomnak annyi mindent. Néhány hónapja voltam reumán, az orvos azt mondta, hogy meggyógyultam. Természetesen megkérdeztem, hogy lehetséges e szerinte ez, azt mondta nem. Aztán megnézte a 2000-es CT-met és el volt ájulva. Nem akarta elhinni, hogy az én leletemet nézi.

Tehát torna, torna, torna!!!!

Vigyázzatok magatokra! Pihenni is kell, de a torna meggyógyít!

519. f8db0709b8 (válaszként erre: 517. - Kanada)
2009. jún. 7. 11:14

Szia!Nem csináltam semmit...csak egyik pillanatról a másikra egyre rosszabb lett:(

Pihenek ne aggódj,de szavaznom kell azért:)

Vigyázz magadra!Puszi és tényleg szép napot!:)

518. kanada (válaszként erre: 488. - B9fb9d38f8)
2009. jún. 7. 09:52

Fegu merre vagy?

Hogy vagy? Régen írtál!!!!

517. kanada (válaszként erre: 516. - F8db0709b8)
2009. jún. 7. 09:51

Szia!

Mit csináltál, hogy elkezdett fájni a derekad?

Vigyázz lécike!!!

Én tűrhetően vagyok a sérvemmel kapcsolatban!

De, ha eszembe jut, hogy megint műtét lesz akkor a gyomrom liftezik!

Pihenj amennyit csak tudsz!

Neked is szép vasárnapot!

Puszi!:)

2009. jún. 7. 07:09

Sziasztok!

Derék öv lett a vége a nagy nem fáj semmimnek:(Reggel alig birtam felkelni,de már tegnap is éreztem,hogy nem faca valami!

Szal pihi!

Remélem Ti jól vagytok!Szép vasárnapot Nektek!Puszi!:))

515. kanada
2009. jún. 6. 09:32
Mindenkinek nagyon jó hétvégét kívánok!
514. kanada (válaszként erre: 513. - Timot)
2009. jún. 6. 09:32

Jó hetet kívánok!

Puszi!

513. timot (válaszként erre: 512. - Kanada)
2009. jún. 6. 07:29
Ennek örülök!Jó hétvégét!Jövő héten nem leszek,mindenkinek fájdalommentes napokat!Puszi!
512. kanada
2009. jún. 4. 19:04

Hát már alig merem leírni de, mintha jobban lennék!

Timi örülök, hogy jól vagy!!

Filcike nyomom!!!!!!!!!!!!!!:):)

Puszi!!!!

511. timot (válaszként erre: 507. - Kanada)
2009. jún. 4. 18:07

Sziasztok!

Köszi jól vagyok csak most nagyon sok minden összejött!Ballagás,kertszépítés,suli stb!

Remélem te is javulgatsz!

Filcike!Szavaztam a kisbabádra!Hogy vagy?

Puszi:)

2009. jún. 4. 16:30

Sziasztok!Kiestünk a 10ből,néhány szavin mulik,légyszi gyomjátok!

Remélem jól vagytok,én elvagyok!puszi

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook