Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)
Deceis stb rovarülő, se használt?
( Erről is beszéltetek írtatok? Jó 20 évvel ezelőtti mondat cseng a fülembe, amit óvónőtől hallottam. Lehet akkor volt valami ciános mérgezés ívó vízzel. " ciánkáli " erős méreg )
Vannak vélemények. Nem tudom miért kételkednek, mert " tök felesleges ez a cikk "
Nekem nem. Mert az egyik növényt, mintha szoktam volna látni errefelé, ahol lakok, kertbe járok.
Szia.
Cipermetrin a hatóanyaga. Ágyipoloska ellen ez is jó mert ha átvonul a méregmezőn ez is pusztítja a dögöket.
Szia Malacka!
Cyperkill gyógyító erejéről??? :o :) Ezt hogy érted. Rákerestem neten, hogy ez egy érintőméreg rovarok számára, de rejtőzködő életmódúakat első nézetre nem emlegetnek az irtható rovarfajok között, szóval az ágyi poloska említve sincsen. Nem tudom, honnan az infód, hogy ez erre jó lehet... ?
Üdv.
Kedves Melcsi,
A kézi gázlángszórós megoldást hogy kell elképzelni egy lakásban? Segítenél kérlek?
köszönöm.
Jó estét,
sajnos hozzánk is átlátogatott a szomszédból a dög.
Tud valaki egy jó irtó céget ajánlani? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy több helyen is olvastam a cyperkill gyógyító erejéről, bár nem lakásbeli használatra fejlesztették ki. Erről mi a véleményetek?
Köszönöm előre is!
Kedves Visszavonult.
A férjem pedig megtette.
Minden rutin nélkül házilag a kétkezével pusztította ki a dögöket.
Csak sajnos tapasztalatok nélkül mi is azt hittük majd a Szakember vegyis írtása kell.
De rájöttünk,hogy rögtön nekünk kellett volna kézbe venni a dolgot.
Üdv
Melcsi
Sziasztok
Hazaértem,és válaszolok.
Kedves Horakulum Kedves Visszavonult.
Isten mentsen meg attól,hogy összeszólalkozzunk, hisz azért vagyunk itt,hogy egymás tapasztalatait megosszuk.
Kinek,hogy sikerül a hadjárat.
Egy biztos : valóban csak a magas hő, vagy pedig a fagy pusztít 100% ra.
Természetesen mi is szakemberrel kezdtük az írtást.
1 vegyszeres áztatás nálunk 30 ezer ft.
Elöttünk keverte be a szakember,
Egyszerű munkás ruhában.
Pormaszkkal a fején.
Gondoltuk túl erős nem lehet a vegyszer
Elvégezte a munkát ..és elment.
Mindent harapó fogóval kellett kihúzni Belőle.
A poloskákra sem hatott túlzóan mérgezően az anyag,mert 3-4 nap multán vígan masíroztak az ágyon,és csípkedtek tovább.
Mivel a gyerek szoba mentes maradt jöttek a házilagos írtások. Mert olcsóbb volt mint még egy vegyszeres.
Gondolkodtunk mi is a hőkezelésben na de 100 ezer????
Nem akarom bántani az írtó cégeket, de szerintem felhígult a piac akár az írtó szerek.
Sajnos ténylegesen sok azok száma is akik 1 írtást sem tudnak kifizetni.
Vagy azoké akik nem is törődnek a lakásukban héderelő poloskákkal.
Egészségügyi szervek nem folynak bele . Sőt a komloi ANTSZ hozzá állasa kritikán aluli, a városi Tiszti Főorvos szerint az ágyipoloska nem vándorol lakásról lakásra, a csípése nem okozhat allergiás tünetet, és szégyelljem magam amiért ágyi poloskánk van.
Kérdem én ha nincs az írtásra hatósági szabályozás,(mint csótányra és patkányra,) miért ne rendelhetne az Ember EU- ban forgalmazott szert? Melyet előírás szerűen alkalmaz?
Mi a Féktisztítóval, es kézi gázlángszoróval pusztítottuk ki őket.
Csak támogatni tudlak Kedves Horakulum ,akármilyen formátumu írtás mellett döntötök.
És Kérlek mindenképp tájékoztass mi lett a megoldás
Udv
Melcsi
Sajnos nem tudok Neked nevet mondani...Se papír, se cégnév, se számla (vicc kategóriája ez a feltételezés...), semmi, csak egy telefonszám volt annó. Az akkori társasház irtói voltak...Akik végezték a rendszeres csótányirtást. Nem egy lakásban volt ott gond. Ennyi. Azóta már lehet hetedhéthatáron túl vannak. Kegyetlen munkát végeztek. Nem találtak semmit, pókcsípésre gyanakodtak, mégis leirtottak, valamivel...Aminek a vége, évekig tartó eltávolíthatatlan szörnyűség volt. Az ágyneműnk is ázott a cucctól...Áh, hagyom is a "szép" emlékeket.
Ok, ezt sejtettem, hogy a kis K...er gőzgép pl. nem öli meg őket. Azt mondják ugye az okosok, hogy mire odaér a gőz, már nem 80 vagy 100 fokos...
:S
Teljes mértékben igazad van és egyet is értek veled.
By the way. Rovarirtástól vonultál vissza?
Igen! Harminc esztenő után! Nyugdijazással! Én még az átkosban dolgoztam nagyrészt a Bábolnánál.Utána kicsit magánként.ma már sehogy! Vegyszerekben ne gondolkozz! A 20évvel ezelötti gyártás jó volt,a mai nem.De ha hozzájutsz 20évvel ezelötti anyaghoz az meg már lejárt.Melyik "hős" irtó volt nálad? Hátha ismerem! Házilag te minden rutin nélkül nem irtod ki szőnyegtisztitóval meg egyéb vackokkal.Max iparival de az is rutint és szaktudást igényel.
Kedves Visszavonult!
Köszönöm válaszodat. Hát, hogyne érteném. Már az első poloskás tapasztalatok esetén kiolvastam a poloska enciklopédiát, megnéztem az összes létező videót és tanulmányoztam a poloska fejlődési ciklusait. Tudom, hogy a hő a legjobb megoldás. Lenne. (Most amúgy házilagos megoldásokra is gondolsz, vagy iparira - mint Amerikában a házak felfűtése?)
Szóval, köszönöm javaslatodat a magas hőre, imádnám, hogy nem fújkálják tele a lakásomat a vegyszerekkel, de tudsz mondani megbízható céget is, aki ezt csinálja Mo.-on? Mert én egyetlen céget találtam annó, de azok nem tűntek megbízhatónak, több forrásból utánuk néztem. Kifizetem, tényleg. Én lennék a legboldogabb, ha nem kellene többet jönniük, nem lenne vegyszeres a lakásom, és nyugodtan hajthatnám álomra a fejemet.
Értem én, hogy az EU így meg úgy. Marhára kezd bosszantani. Nem az, hogy meg akarnak védeni "saját magunktól" és a rossz döntéseinktől, amit szabad akaratból hozhatnánk, hanem az kezd bosszantani, hogy a folyamatot nem tudják már kézben tartani és nem tudom, meddig várnak, hogy valami történjen, hogy közbelépjenek, hogy a rezisztens populációkkal kezdjenek valamit. Olyan ez tudod, mint a kullancs irtás. Az EU találta ki azt is, hogy nem szabad őket irtani. Pedig lenne rá biológiai módszer. Sajnos már kezdek hinni az összeesküvés elméletekben, mert én/mi csak elszenvedői vagyunk a helyzetnek és nem döntéshozók. És nagyon rossz belegondolni abba is, hogy sokan nem tudják megfizetni az irtás díját. Nem tudnak 10-15-20 ezreket perkálni/alkalom, mert túl drága nekik és ez a legnagyobb gond szerintem... És itt kicsit bosszant, ez a drágaság dolog. Ez a szer, amit éppen emlegettem, legyen 30 ezer forint/flakon, az ajánlott hígítási arányban elegendő 2000 m2-re!!!! Osszuk le, az m2-ként 15 ft-os vegyszer és hozzá 5 l-nyi víz költség. Nonszensz. Ok, van még a gép, amit megvesznek, egyszer. Meg a védőruházat. SOHA egyik szakemberen sem volt védőruházat. És hát igen, a fáradtság, hogy kijönnek, benzin pénz, és munkadíj, de könyörgöm, 15-20 ezernél kezdődik egy irtás, ami egy 68 m2-es lakás esetén anyagköltség szintjén legyen 1500 ft??? Hogyne kezdenék arra gondolni, hogy ez is egy iparrá nőtte ki magát és nem érdeke valahol valakiknek, hogy ebből gyógyuljon a népesség, ahogy a Lyme kezelése is milliókat visz el kullancsok esetén, vagy éppen a kullancs encephalitis oltóanyag receptre 7500 Ft/alkalom... :o
Én nem vagyok vegyszer párti! Sőt...Hidd el, én sem örülök annak, hogy ide jutottunk megint, hogy már szereket keresgélünk és saját kútfőre, felelősségre dolgozunk, dolgoznánk...De alsó hangon érzem, hogy 40 ezer forintot máris odaadhatok egy irtónak, és lehet még így sem lesz eredmény... :( Azt inkább a családomra költeném, nem a k...va dögökre.
És megint nincs semmi nyom. Sem fészek, sem kaka nyom, sem levedlett bőr semmi. A lakásunkat úgy alakítottuk ki, hogy esélye ne legyen a poloskáknak elbújni, de ugye ez nonszensz, hisz ott a parketta szegély még, meg a konnektor, meg az ajtókeret, meg az ágy maga az ezernyi redőjével, stb. stb.
Szóval, értem én, értem.
By the way. Rovarirtástól vonultál vissza? Privátban is jöhet a válasz, nem fontos itt nyilvánosan.
Rajtam össze ne szólalkozzatok Melcsivel - belőle a megértés szól, mert megjárták a hadak útját - belőled meg val. a szakember, vagy a hozzáértő, tudom, hogy mindkettőtökben ott a jó szándék.
Most agyalunk, mert van egy hapsi, akit egy ismeretlen ismerős mondott, hogy esetleg kihívhatnánk. Nem tudunk róla semmit, ismerős sem próbálta, nem volt rá szüksége. Szóval, le kellene perkálni a 40 ezret, mert tuti kell két kör.
Szerintetek ha rákérdezek, hogy milyen hatóanyaggal dolgozik a szakember, akkor elmondja majd ezt nekem? Most gondolok itt a szer hatóanyagára.
Tud köztetek valaki olyat, amelyiknek nincsen szaga? A látványát elviselem, de a szagát nem...
u.i.: Ma az első szobában, ahol febr. végén az első csípések voltak, a kislányomon volt egy csípés, hajnalban felkeltek rá, a férjem vele aludt. Akkor nagyon viszketett neki, reggelre kb. egy 50 fT-osnál nagyobb, gyulladt karima maradt, kicsit felkeményedve. Férj reménykedik, hogy egy kósza szúnyog, én meg attól tartok, nem az. Azt hiszem, megint mennem kell csalinak, mert én azonnal feldagadok, allergiás vagyok a csípésekre... :(
"Aki huzamosabb ideig szenved a dögöktöl csipésektöl, esetleg allegiás rá, az igenis kèpes bàrmit megtenni a kiírtàsukra."
Ezt megértem! De ha otthon elmegy a villany csak mert sötét van és zavar nem fogod szaktudatlanul picskálni a kapcsolószekrény! Nem kötekedni akartam!
Szia!
"Senkinek nincs joga sem pálcát törni a másik felett, sem kioktatni."
De van! Ezeket a szereket nem viccből kötik engedélyhez!
van I. II. III. Kategóriábaeső vegyszerek nem viccből a III.kat.amit te is megvehetsz a tescoban a töbit nem.Ha meg mérgezés történik akkor sipákol mindenki hogy miért.Az ő érdekében irtam.Ezt hogy érted hogy pálcát törni? Én nem itéltem meg Horakulumot! Ezt fejtsd ki bővebben? Vagy rosszul fogalmaztál?
Szia! Megadtad a választ!
Ők is csak vesznek egy szert, egy flakont, betöltik a gépbe előírás szerint meghígítva és kiszórják. Ennyi. Azért szabályozzák rendeletekkel, hogy ki használhatja fel, hogy igen, ne történjenek mérgezéses esetek, esetleges tragédiák, ne jusson hozzá, akárki, aki nem előírás szerint használná fel.
Nem higitják fel és nem csalnak a szerrel,egyszerűen az eu-s előirásnak megfelelően ezt gyártják le,alapból legyengitve,plusz hozzájön még az hogy a szintetikus anyaghoz a rovarok már rezisztensek (hozzászoktak) Ez nem cég függő,hogy ki a jó és ki nem.Amit én tudok javasolni az a magashő pár országban szinte csak ezzel a modszerrel irtanak.A 100C fok feletti hőfok mindent visz,még a baktériumokat is.Tény M.O.-on nem elterjedt a hővel történő irtás mert nézzük csak: a vegyszeres cégek alapból két irtást javalnak,ez alapból munka,másik hogy gyorsabb egy szobát ugy 15perc alatt lekezelnek.A magashő ha adott a körülmény egyszer elég a kezelés.Hátrány:több idő egy hővel való irtás,több munka stb,tehát nem erölteti senki ezt pedig a megrendelő szempontjából ez a jobb,a cég szempontjából pedig a vegyszeres,na érted?
Szia Visszavonult.
Gondolom , és szinte biztos vok benne, hogy Horakulum nem felelötlenül fogja fujogatni a Fendona 60sc-t.
Tragedia a nem megfelelö allalmazás használat során léphet fel.
Mindig Emberi mulasztás okozza.
Senkinek nincs joga sem pálcát törni a másik felett, sem kioktatni.
Aki huzamosabb ideig szenved a dögöktöl csipésektöl, esetleg allegiás rá, az igenis kèpes bàrmit megtenni a kiírtàsukra.
Nàlunk 1 hónapja van nyugalom, de a legrosszabb ellensègemnek sem kívànom az àgyipoloskàt
Ha viszketünk azonnal nézzük nem - e polonéz csípés
Nem kívánom azt , hogy rettegve feküdjünk le.
Éjjel többször felkelni , keresni agyonnyomni a dögöket.
És a Párom szenvedése...
hólyagos, vèresre vakart csípések.
Kedves Horakulum , Ha Ti így tudtok megszabadulni tőlük .. tegyétek
Ès várom a fejlemenyeket
Udv
Melcsi