Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)
Szia!
Ha hívtál irtót miért használtál Protectet? Teljesen felesleges volt sőt nem is ajánlott...
Minden helyiséget, ahol van ágy és alszanak is érdemes lekezelni. Ágynemű, takarók stb, ami az ágyon van vagy az ágyneműtartóban. Függönyök, főleg a varrásoknál szeretnek petét rakni. Ezeket két hétig nem szabad kimosni a peték miatt. 2 hét után mindenképpen újrakezelés szükséges a peték miatt, de úgy is adják meg az árat általában. Ezen ne spórolj, mert ha maradtak peték azok ki is kelnek és ugyanott leszel. A lekezelt ruhákat , takarókat stb. 60C°-on mosni az alatt a peték nem pusztulnak el. Kihajítottad??? Gratulálok!!! Hagy fertőződjön le más is... Lehet te is így kaptad. Tévhit, hogy a koszosság nem takarítás miatt szaporodnak el. Semmi köze a tisztasághoz, mivel vérrel táplálkoznak és az egyedüli céljuk, hogy közelben legyen a táplálék, ezért az ágy 1-2 méteres körzetében rejtőzködnek, akár egy ruhával bevihetted. Viszont, ha világos nappal a Protect hatására előjöttek és találtál máshol is, akkor sajnos eléggé le vagytok fertőzve.
Szia,
Hát nézd, amikor a füst után kinyitottam a lakást, én majdnem megfulladtam (baromi érzékeny tüdőm és bőröm van, így ez nem általános jelenség).
A szagnak kellett bő 1,5 óra hogy elviselhető legyen, de este már lehetett a lakásban aludni.
Ma reggeli állapot: a cuccok szárazak, csak nagyon kis szagnyom van (ott ahol nem tudott még kiszellőzni rendesen), minden megszáradt, és nincs folt. az a szoba ahol eddig volt bogár (és sajnos tegnap reggel már látható is volt) be volt eddig zárva, most bementem, de a kupin kívül semmit sem láttam, ami állatra utalna.
Ez marha jól hangzik!
Bízom benne, valóban olyan hatékonyak lesznek, mint ahogy jósolják.
Ez a mindent lefújnak alapvetően nagyon szerencsés, de esetünkben pl. ahol 3 hónap különbséggel volt pár csípés,lehet nem tartanám indokoltnak. A mindent lefújástól ugye csak azért ugrik a gyomrom görcsbe, mert annó ezt megkaptuk másik cégtől, akik még az ágyneműnket is eláztatták, mivel még poloskára utaló nyomokat sem találtak és a vegyszer szagban éltük aztán az életünket, lemoshatatlan, eltávolíthatatlan volt. Anyudéknál mi a helyzet a szagokkal???? Van szaga a kifújt anyagnak? És nyomot hagy a felületen? Kifehéredik?
Nagyon érdekel, mi lesz nálatok az eredmény. Mi továbbra is várakozó állásponton vagyunk. Nincs csípés, pedig most mindenütt aludt valaki. Nincsenek nyomok, nincsen semmi. Mintha nem is lennének, vagy lettek volna, de tudom, az ördög nem alszik...
Drukkolok Nektek!
nahm anyámnál is megvolt az első kör.
az itt olvasottaktól teljesen eltérő tapasztalataim vannak, remélem nem csak nekem, hanem a bogaraknak is, akik feldobják a pacskert.
f4re jöttek, szó szerint MINDENT kezeltek (kivétel a konyha és a kajatároló szekrény). tehát összes szoba, folyosó, wc, fürdő, összes ablak, ajtó, szekrények stb. alaposan, nem sajnálták az anyagot. aztán f6kor befüstöltek, és onnantól két óra volt, mire be lehetett menni a lakásba. itt tartunk most. kértem adjanak második körre időpontot, de azt mondta a hölgy, hogy ő jön szívesen, de ennyi cucc után 30% csak ahova vissza kellett menni, szóval még várjak az időpont-egyeztetéssel.
Pofátlan csürhe banda...Bocsánat!
Mennyit fizettél volna a második alkalomért? Annyit, amennyit az elsőért? Mennyire voltak alaposak az első alkalommal?
Ha nem voltak alaposak, látszik, hogy csak felületesen csinálták, nem szántak rá elég időt, és u.annyit fizetnél mint elsőre, akkor én nem hívnám őket többet, de írnék is még egy írásos panaszt a mail címükre, ahol jól megaszondanám és azt csinálnak vele, amit akarnak.
Ja és kérlek tedd közzé itt is a nevüket, hogy tudjuk, őket ne hívjuk az életben soha...
Tudtommal az ÁNTSZ volt, ahol úgy sem ismerte el a poloska fertőzöttséget, hogy hemzsegett a hely a polsokáktól... :o :(
Szerintem az ÁNTSZ ebbe nem megy bele, de ne legyen igazam. Csak ha fertőzést terjesztenek. Asszem ágyi poloskáról ezt még nem hallottam.
De persze lehet, hogy tévedek. Ha nálatok beavatkozott az ÁNTSZ, szerencsések vagytok.
Szia!
Igen van sejtés, hogy honnan kaphatjuk őket viszont a gondnok, és a képviselő vezető is lekoptatott, nem hajlandóak semmit tenni ellene, ezért próbáltuk az ajtót teljes mértékben szigetelni.
Szomszéddal tényleg nem tudom mit tehetnék, mert sajnos családé a lakás, nem saját, viszont kellemetlen, hogy ők sem akarnak sokkal mélyebben belemenni a helyzetbe, és ANTSZ-t nem akarnak hívni.
Olvastam, hogy másoknál is valószínű a visszafertőződés, ha viszont sikerül teljesen lezárnom az ajtót, hogy ne tudjanak bejönni akkor van rá nagy esélyem, hogy ne tudjanak tényleg bejönni?
Sziasztok!
Én is hasonló gonddal fordulnék hozzátok.
Lassan 4 hónappal ezelőtt csípések jelentek meg rajtam, amikre nagyon komolyan allergiás vagyok, és sajnos már a sürgősségin kötöttem ki vele. Nagyjából 2-4-5 naponta vannak a csípések gyakoriságai.
Először amikor még nem voltunk biztosak, hogy mivel van dolgunk, házilag porral próbálkoztunk, gyorsan beláttuk, ehhez ennyi nem lesz elég. Elkezdtem olvasgatni, mit is lehetne tenni, és irtót hívtunk. Első alkalomnál megvártuk szépen az irtás ami nagyjából 20percig maximum 30 percig tartott de nem volt elviselhetetlen a szag. És miután letelt a behatási idő, takarítottunk, és minden ágyneműt átmostam. De a behatási idő alatt is voltak csípések. És találtunk még élő egyedet, ami ki hitte volna élt és virult (és hermetikusan lezárt dobozban még jelenleg is életben van) ( szokványos 2 napos különbségekkel voltak a csípések) míg egyszer csak 10NAPIG!! nem volt csípésem... és eljött a 10. nap éjszakája, ahol ismét.
Ezek után ismét kerestem őket, hogy baj van, mondták hogy persze kijönnek még egyszer, és még ŐK KERESTEK ENGEM, hogy akkor mikorra is jöjjenek kicsit gyanús volt, de már akkor is kezdtem az őrület határán lenni, így még egyszer kértük, hogy fáradjanak ki. Az irtás megint megtörtént, a csípéseim sajna majdnem ugyanolyan rendszerességgel megvoltak, természetesen a behatási idő lejárta után is. Itt ismét találtam egy egyedet ami az előzővel ellentétben még dagadt is volt, szóval ahhoz, hogy engem elérjen az irtószeres ágyon (igen abban aludtam párommal együtt ami fullra volt fújva irtószerrel) kellett átmennie, és ott van a másik kispajtásával a hermetikusan lezárt dobozban ÉLVE!
Ezúttal megpróbáltam egy másik céget felhívni, akiknek elmondtam szerény eddigi történetem, és megvédte a másik céget, hogy persze oké, hogy letelt a 10 nap, de azért várjunk már még 1-2 napot, az még belefér, és utána nyugodtan hívjam azokat akik eddig jöttek hozzánk, vagy őket, ahogy érzem.
Mivel a 3. irtás ingyenes volt, így megpróbálkoztam vele, hátha na ez lesz az, és megvolt az irtás, Kérdeztem a szakembert, hogy az elő egyedek miért lehetnek életben? erre annyit felelt nekem, hogy nem valószínű, hogy olyan szinten kontaktolt az irtószerrel, de hogy ez már alig él, valószínűleg nincs sok hátra az egyiknek a másik pedig döglött, erre kinyitottam a kincses ládát megböktem a látszólag döglött állatot, és megmozdult, mondom látja ez ÉL!, erre jött a furfangos dumával, hogyan hat a vegyszer, és esküdözött rá, hogy ez már nem csípne mert idegrendszerre hat. Utána egy kis ideig 1-2 csípés megvolt, de utána ismét 8 napig semmi, fantom viszketéseim voltak, de lényegében más nem.
Ezek után ki gondolná, visszatértek és megint most már 4 csípés van rajtam. Vettük Protectet, már eddig 4 flakont ettük meg belőle. Szigeteltük az ajtót, és a bejáratnál a réseket.
A csípések miatt nagyon sok betegszabadságot kellett kivennem, mert olyan helyeken csíptek meg, hogy a kezemet képtelen voltam behajlítani, vagy nem tudtam éppen lábra állni.
A jelen helyzet és ami tényleg a 4 hónapot foglalja össze, brutális allergiás reakció, az irtócég akiket kértünk eddig nem használt. És sajnos fészket még nem találtunk. Csak 2 élő 1 döglött egyedet. (1 az ágyon volt, 1 az ágynemű tartóban 1 az ágy melletti falon). A csípéseim gyakorisága a 2 hosszabb szünetet leszámítva, szinte fixen 2-4 naponta. Ebből arra gyanakszom nem lehet sok belőlük.
Ágyból már keressük az újat lábas, fémkeretes.
A tapasztalataitok alapján, mit tehetnék, hogy kiirtsam őket most már végleg?
Köszönöm, hogy elolvastátok!
Ma reggelre egy újabb csípés a kislányom lába szárán, abban a szobában, ahol az első csípés volt... :(((( Rohadtul elegem van.
Asszem nincs mire várni.
Malacka, írd meg kérlek azt a céget...
Köszi.
Igen, alaposnak tűnnek. De jó lenne tudni, mivel írtanak :o ;)
Privátban elküldöd a honlapjukat vagy valamit? Hogy én is megnézhessem?
10/3 azt jelenti, hogy 10 esetből 3 esetben kell még egy másodlagos irtás, jól értem?
25 ezer az első alkalom? Ígéretesnek tűnnek.
Vajon hagy szagot a szer, amivel dolgoznak?
Nálunk egyelőre nincs újabb csípés a babát követően, várakozunk...
szia,
mivel anyukám és a lakásának a hálószobája az áldozat, így nálunk a fő vita a hívjunk ki / öljük meg mi témakör.
Bárkit hívtam eddig fel (céget), vagy néztem meg a honlapjukat, mindenhol ugyan azt mondták: gócpont a hálószoba, elszámolás szobaszám alapján, egyszerre max 2 háló.
Ezt a céget egy ismerősöm ajánlotta. a hölgy azt mondta, hogy nem vállalnak "csak" szobát, ők az egész lakást megcsinálják, aztán patronoznak, és kb 2ó a folyamat. egy alkalom 25, és 10/3 arányban kell másodjára visszamenni, de aztán nem.
az ő kérése (ebben is az első volt) hogy porzsákos porszívóval alaposan takarítsak ki, hogy minél kevesebb legyen, akit meg kell ölniük, de ők rámennek utána mindennel. amúgy szintén ellentétben a többiekkel, várakozási idejük van, tegnap beszéltem vele, és hétfőn kell visszahívnom, mikor tudnak jönni.
azért kérdeztelek titeket a folyamatról, mert ez az első cég, aki így dolgozik, és hallásra nagyon pozitívnak tűnik.
Én is találtam ilyen céget, kértem árajánlatot és nem írtak vissza.
Linkelnéd, hogy melyik ez?
A füstpatron mikroszemcse méretben porlaszt mindenhová méregmezőt. Hatékony, de ugye itt minden a méregtől függ, mert ha ellenállóak rá... :o Akkor cseszhetjük.
A másik, hogy mi az, hogy egy szobát írtanak csak? Egy hozzáértő cég felméri a helyszínt és ott tudja eldönteni az elmondottak alapján, hogy hol és hogyan szükséges irtani, hisz ha átvittél bármit pl. a fertőzött szobából, vagy átköltöztél másik fekhelyre, vagy ha pl. csövek mentén vándorol...szóval ez az egy szobában írtok,....ez nem igen tetszik.
Sziasztok,
találtam egy budapesti céget, ahol azt mondták, hogy ők egy szobával nem foglalkoznak, hanem az egész lakást kezelik, és zárásként valami füstpatronos megoldást használnak. mi a véleményetek erről, mert eddig csak olyat találtam, aki csak egy szobát akart kezelni..?