Partfis vagy porszívó? (beszélgetés)
Nekem egy I Robot alapmodell van. 5 és féléve volt 75 ezer. Ezt nem lehet előre beprogramozni, kb 50 nm-t takarít fel egyszerre.
A célnak tökéletesen megfelel. 3-4 naponta használom és megdöbbenek mennyi port szed fel.
Akcióktól függően 200-250 től határ a csillagos ég.
Én a mostanit 240 ért vettem bő 1 éve.
Porszívó, mindenhol. Még az udvaron a teraszt is össze szoktam vele szívni. Porszívóból van robot kettő, központi, meg zsinóros is. A robotok ha eldobják magukat nem lesz másik. Nem annyira jók, hamar hanyatlik a teljesítményük, én az akkus dolgokkalnem vagyok elégedett. A robotok feltörlő funkcióját nem is használom, mert felesleges.
Felmosni mikor mivel, van hogy gőzfelnosóval, szigorúan zsinórossal, vagy tekerős izével. Gőzfelmosóval gyorsabb, tekerős izével szebb munkát végzek.
Férjem a partvisos, megbolondít vele.
Nem hobbiból takarítok, tehát az hogy melyiket használom "szívesebben", számomra nem szempont.
Mindkettőt használom. Első számú segítségem a porszívó, aztán jön a partfis és a felmosó.
Udvaron igen, de bent soha nem seprek. Csak kavarja a port.
Robotporszívót használok ami fel is mos. Hálószobákban porszívózok. Plusz gőzfelmosót használok pl fürdőben meg ha úgy van kedvem máshol is.
OK, köszönöm!
Csak azt látom, hogy újra kezd a padlószőnyeg divatba jönni. Persze, már lényegesen jobb minőségben. Ott kevés sikerélmény lenne a partfissal.:)
Nagytakarításhoz nagy porszívó (ha kell vízzel).:) Napi használatra akkumulátoros álló porszívó és felmosó.
További ajánlott fórumok:
- Száraz nedves porszívót vagy gőztisztítót érdemes venni?
- Járólapot vagy padlót ahol nincs szőnyeg ott porszívózol vagy fölsöpörsz?
- Milyen porszívót vegyek? Vizeset vagy porzsákosat?
- Vizes, vagy hagyományos porszívó?
- Szerintetek vízszűrős vagy Hepafilteres porszívót érdemes venni?
- A porzsákos vagy porzsák nélküli porszívó jobb?