ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)
tényleg semmi értelme annak ha elviszik, komolyan csak felébresztik feleslegesen a gyereket! Nekem aludt volna egész éjjel, sőt amikor második éjjel erre rájött egy csecsemős felkeltette h etessem meg...ezután 6 hétig kelt abban az időben :-((( Szóval nem fogja nekem senki sem macerálni éjjel a gyereket :-) komolyan úgy aludt mint a tej, míg a többiek ordítottak, én is aludtam, néha keltem egy pillanatra, mert hasonló hangú baba sírt valamerre!
Sziasztok,
az én pici fiam áprilisban született császárral...
szülésznőt nem lehet választani, de én 2 napot voltam a szülőszobán, mert nem volt hely az osztályon, és tényleg mindenki előtt le a kalappal, nagyon kedvesek, megértőek, segítőkészek...
Az osztályon már picit másabb, nagyon nagy a zaj, képtelenség volt aludni, én naivan azt gondoltam, majd császár után alszok legalább egy pár órát,fél 8-kor született a kisfiam, éjjel fél 1-re kerültem le az osztályra,reggel 5-kor ébresztettek, nem aludtam semmit a fájdalomtól, aztán 6-kor bekísértek egy másik szobába, ahol már hozták a picit. Pont a csecsemősökkel szemben lévő szobában voltunk, minden behallatszott...semmit nem tudtunk aludni...
A csecsemősök nem túl bőbeszédűek, de kérdezni kell és segítséget kérni, segíteni fognak...de iszonyatosan nagy a káosz és a fejetlenség szerintem, nincs idő semmire, de tényleg kérdezzetek és mondjátok ha valami nem jó, mert legközelebb már én is így fogok!!!
yanett, szerintem nem akarják elvinni első éjszakára már :) Én sem adom ki a kezemből, az tuti ;)
Arról tud vki vmit, hogy most már a MÁV-ban lehet szülésznőt is választani, nem csak dokit? Ez is gondolom fizetős. Ugye? Ha vki tud vmit, írjon már, mert inkább szülésznőt választok, mint dokit. Első babámnál is csak kinyomni belőlem, meg összevarrni jött oda... :(
Képzeljétek a napokban voltam ctg-n a szülőszobán és a korábban mufurc szülésnéni aznap egy angyal volt, szóval mondom én hogy higyjetek nekem emberek csak valahogy rá kell világítani ha rossz napjuk van! Csecsemőosztálytól még mindig tartok, de második gyermek lévén már tudom, hogy létezik saját felelőségre haza papír! NA de ez ugye csak radikális esetben :-) viszont most már nem leszek olyan elveszett mint elsővel és úgy csinálok mindent ahogy nekem tetszik 3 napig kibírják ők is én is! Bár másodszor szülő nők esetében már szerintem békén hagynak, illetve éjjelre sem küldöm be a babát első éjjelre sem, nincs értelme viszik 10kor hozzák hajnali 5kor.... akkor inkább lássam mi van vele :-)
Sziasztok! Pont 2 hete szültem a volt MÁV-ban, így írnék egy kis összefoglalót a tapasztalatokról.Terminustúllépéssel pénteken csak CTGre mentünk, de a hivatalos megfogalmazás szerint nem volt teljesen negatív, így felküldtek a szülészetre egy hosszabb CTGt csináltatni. Ott egy nagyon aranyos szülésznő bekísért az egyik szobába, feltehetően a régiek közül, mert ugyan volt sarokkád, de eléggé lepukkant volt. Aztán a nap végére, több órányi CTG és infúzió után megszületett a döntés, maradok. De mivel az osztályon nem volt hely, a szülőszobán, ugyanebben a szobában lettem elszállásolva. Apát fél8kor hazaküldték, egyedül maradtam, nem tudtam mire számítsak, nem tudtam mozogni a ctg miatt amit állandóan rámkötöttek. Persze értem, a baba miatt, csak az éjszakás szülésznő már kevésbé volt kedves és hiába mondtam hogy az infuzio miatt negyed óránként ki kell mennem, hogyan szóljak, ha én az osztály azon felében vagyok ahol a madár se jár, azt a választ kaptam, hogy majd megoldja. Aludni esélytelen volt, végighallgattam egy szülést. Reggel jött az új műszak, közölték, hogy akkor ma szülünk. Mehet az oxitocin, aztán burkot repesztünk. Nem kérdeztek semmit, csak közölték a tényeket, én meg alig fogtam fel, 0 alvás után. Aztán beöntés, ami valóban nem kötelező, de erősen ajánlva volt, más választ nem is nagyon fogadott volna el a szülésznő, majd a borotválás, ahol már kvázi előre közölte, hogy a gátmetszés miatt kell. Itt sem nagyon volt választás. Az oxi annyira jól működött, hoy 2 óra múlva a falat kapartam annyira erősek lettek a fájások, apa is befutott. Jött a burokrepeztés, amit ey idős doktornő csinált, na azután csak azért könyörögtem hogy legyen már ennek vége. Nem volt választott dokim, így az ügyeletes jött, egy fiatal doktornő. A vajúdás alatt hébe-hóba benéztek, hogy tágulok, de hagyták hogy 2esben legyünk. Csak mivel pánikbeteg vagyok, ezzel tették a legrosszabbat, pánikba estem, hogy nincs itt senki, mi lesz így. Annyira durvák lettek a fájások, amitől a pánikrohamok is erősödtek, hogy kértem epidurált. Na ennyire bunkó orvossal még életemben nem találkoztam mint az aneszteziologus. Úgy beszélt velem mintha onnan rántott volna ki, az ágyon ráncigált, mondván mit kapaszkodok már, nem igaz, hogy nem tudok úgy helyezkedni, hogy neki jó legyen, hozzáteszem sehová nem kapaszkodtam, magam előtt tartottam a kezeimet ahogyan kérte, indokolatlan volt ez a bánásmód. Aztán kicsit jobb lett az érzéstelenítőtől, de már jött is a kitolás. Ott mindenki segített hogyan vegyem a levegőt stb. Egészen hamar kint is volt a pici. Összevarrtak stb. Aztán gyermekágy. Na ettől a résztől rettegtem, annyi rosszat olvastam. Azt kell mondjam alaptalanul. Ha kérdeztem válaszoltak, segítettek, fájdalomcsillapítót naponta kétszer megkérdezték hogy kérünk e. A babákra valóban nem nagyon akarnak vigyázni, a szobatársak elmondása alapján(nekem szerencsére nem volt rá szükségem), de itt is volt kivétel, aki felajánlotta, hogy elviszi a szobatárs síró babáját kicsit. Összességében nagyon elégedett vagyok, igaza volt a páromnak, aki azt mondta, felesleges fórumokon olvasott rossz tapasztalatok alapján ítélkezni. Ha jönne kistesó, akkor is bátran választanám ezt a kórházat, szintén választott orvos és hálapénzek nélkül.
Nálunk ikrek is voltak a szobában szóval 4 baba ordított. Meg az összes többi a környező szobákban. :)
Engem nem kérdeztek csak csinálták. De kértem volna.
Én nem kértem, így nem volt beöntés.
Igazából, egyszer toltam be a gyereket ( első este) 1-2 órára, hogy fürödhessek, illetve gondoltam 1 órát pihennék. Fürdés után nem sokkal hozták is, hogy ordít, nem tudnak vele mit kezdeni…..
A szobatársamank szintén, egész éjjel ordított a babája, és napközben az egyik csecsemős felajánlotta, hogy adja le 1-2 órára, a másik már tolta is vissza, hogy nem tudnak vele mit kezdeni. ( Volt egy benfentes kismama, az Ő gyerekét ott ringatták felváltva teszem hozzá, hogy pihenhessen a kismama.Ezt azért tudom, mert pont a csecsemősöknél volt a szobám és hallottam…….)
Illetve egyik éjjel ordított a gyerek, bejött a csecsemős, megkérdezte, mi a baja, mondtam, hogy nem tudom, erre válasz: ok és kiment.
Kösz a segítséget.
Illetve a szoptatást nyomják,de ebben sok segítséget nem nyújtanak. Nekem az segített, aki az anyakönyvezetést intézte. Utolsó nap, mikor már jöttünk haza, hogy van-e mérhető mennyiség, csak ez érdekelte őket.
Hozzá teszem van, 1-1 nagyon rendes, de az én 3 napom alatt az utolsó nap délelőttjén volt egy ilyen….:((((
Alapvetően sokat nem ártottak nekem,de a kórházi létben nem sokat segítettek.
Irigykedem….
Mondjuk ez függ attól is, hogy kinek milyen a bébie.
Csak ha kéred, nem kötelező.
Hogy van most a szülésnél az előkészítés? Van beöntés még mindig?
Én egyszer eddig, de visszamennék :)
Nem tudom, én ugye négyszer szültem ott, terhespatológián is feküdtem, és mégis csupa jó tapasztalatom van...
Szia!
Mesélnél, hogy mik vannak most a gyerekágyon? Én 3 éve szültem ott, kriminális volta helyzet. Ha időd engedi, mindent írj le.
Én tegnap volt 2 hete, hogy szültem, de a le a kalappal előttüket biztos nem használnám sok mindenkire. A gyerekágyon inkább nem kommentálnám a hozzáállást.....
Soha többet MÁV kórhàz!!!!
Ha nem szólsz hozzájuk, az a legjobb nekik....,. Legalább is az én tapasztalatom, sajnos ez!!!
Sziasztok! Pár napra vendége voltam a szülészetnek és a terhespatológiának! A szülésznők 90%-áról az a vélemyényem, hogy le a kalappal előttük!!! Komolyan!!! Szült ott drogos, cigis, visító, nyugis mindenféle nő és bírják idegileg!!! Ezek mellett türelmesek és kedvesek! A 10% elfáradt.... de ezekután baromira megértem! De ők tezsik amit kell, csak épp már fáradtak mosolyogni hozzá!
Köszönöm az infót, szomorúan hallom :( Majd valakit akkor kerítünk, aki megoldja... :)
Szia!
A legutóbbi csecsemőgondozásos előadáson azt mondták, hogy ők nem lyukasztanak.
Sziasztok! Valakinek van esetleg infója arról, hogy van-e lehetőség füllyukasztásra a kórházban? Előre is köszönöm a segítségeteket :)
Annyi az elírás az alábbi beírásomban, hogy szülésfelkészítő az előadás neve, nem szülészfelkészítő... :-)
A szülészeket már nem nagyon éri meglepetés, amire felkészítsék őket, minket annál inkább :-)
Szia Nyussssssz!
Igen, van szülőszoba látogatás, pl holnap is :-)
Szülészfelkészítő előadás van minden hónap 2. szerdáján (így holnap is) 18.00-tól, valamint a csecsemők ellátásával kapcsolatos előadás minden hónap 3. szerdáján (ez most április 16-ra esik) 14.00-től. Az előadások után lehetőség van csoportokban meglátogatni a szülőszobát, ha épp nincs szülés.
Az előadások a kórház G épületében vannak (Podmaniczky u-i bejárat II. emeleti előadó terem).
Akkor elmaradnak az előadások/látogatások, ha valamilyen ok miatt látogatási tilalmat rendelnek el (pl ilyen volt az influenza, de ezt feloldották már, így az e havi előadások már megtartásra kerülnek!!)
Sziasztok! Megtudná nekem mondani valki, hogy a Podmaniczky utcában, a szülészeten van egy szülőszoba látogatás és ha van mikor?! Köszönöm szépen. Megpróbálom vissza olvasni ki mit ír a szülészetről, remélem sok jó infóra szert teszek ez által. Köszönöm! :)
Sziasztok, Tudja valaki, hogy Farkas doktornak mikortól lesz magánrendelése?
Ohh igeb en egyszer kertem h merjek meg a vernyomasom... mutattak h ott a mero... igen am csak ez a regi pumpalos...fog sem volt hogy kell, megmertek vegul de meglepodtem h nekem kellett volna megoldani :-)
Sziasztok,
Köszönöm az infókat a szülésfelkészítőről. :)
Áprilisban nekifutunk. :)
Köszönöm a segítséget :) nekem sincs válaztott dokim, de megnyugtat, hogy így is figyelmesek. Pár nap és én is be tudok számolni a tapasztalatokról:)
Szia! En hetfon szultem ott, elotte 2012 ben. Sok valtozas van azota. Alapvetoen nagyon kedvesek veled ha te is az vagy. Ha segitsegre van szukseged amint tudnak jonnek! Csecsemosok kozott vannak nagyon aranyosak, de van olyan aki hat had ne mondjam... Most vagy ennyire beleunt vagy bal labbal kelt.
A lenyeg h mindent vigyel amire szuksege lehet a picinek!!! Pelenka, popsitorlo, ruha, takaro, textilpelus! Esetleg cumi (nekem egy ejszaka kellett, azota se keri de amig nem indul be a tejed jol johet)
Ja a kaja szornyu!!! Keves es borzalmas is! Ha tudsz kerni rokonoktol erdemes, van huto mikro.
Nekem nem volt valasztott orvosom de olyan szinten figyelmesek kedvesek voltak velem mintha lenne. Aki a csaszart csinalta 2* is bejott erdeklodott hogy vagyok. Es hozza kell majd visszamennem varratszedesre es a kontrollra is.
En ismet jo elmenyekkel jottem el, csak a szobatarsaim voltak kritikan aluliak de ez barmelyik korhazba elofordulhat.
:))) Nincs nevetés csak infó :)))
További ajánlott fórumok: