Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) fórum

ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)

❮❮ ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... ❯❯
3123. Izusanyu
2014. aug. 7. 12:21
A csecsemősök szerintem nagyon kedvesek voltak,már akivel én találkoztam.Mind rendes volt velem,amikor vitták a kicsit fürdeni este,és látták hogy futok zuhanyozni,mondták mindkét nap hogy ne siessen anyuka,jöjjön majd a babáért,fürödjön vacsizzon meg.Egyik éjszaka pedig be is vittem pár órára,hogy hátha tudok aludni (akkor sikerült azt a bizonyos 3 órát).
3122. Izusanyu
2014. aug. 7. 12:18

Sziasztok!Nekem július végén született a kisfiam a volt máv kórházban,ma már ugye Honvéd.

Összegzem gyorsan a tapasztalatokat,hátha valakinek jól jön.

Az orvosom a Dr Farkas Bence volt,alapos és jó orvosnak tartom,nagyon megszerettem.Picit néha olyan határozatlannak tűnik,de engem ez nem zavart.A rendelőbe jártam hozzá terhesgondozásra,ctg-re a kórházba,a végén már mindíg ott vizsgált meg.A szülésznő a Fazekasné Zsuzsi volt,örültem neki nagyon,kedvesnek tartom és nagyon jó hogy végighallgatja az embert,türelmes.

Én kértem edát,de pont egy idősebb világ bunkója anesztes volt aznap,ha tehetitek,kerüljétek el,vagy adjatok neki még a szúrás előtt egy megfelelő összegű borítékot,a párom ezt tette,egyből jobb lett a kedve és normális lett....no comment....annyira nincsenek oda az edáért ahogy észrevettem,de én ragaszkodtam hozzá.Gyors szülés volt,4 óra összesen,kaptam oxitocint,aztán amikor már elértük a falkaparós fájásokat,hívta a dokim az anesztest,és alig egy óra múlva meglett a fiam.Sajnos úgy vettem észre,abszolút nem természetes szülés pártiak a kórházban,inkább szeretnek hamar túllenni a dolgokon,ami azt jelenti hogy nem kímélnek az oxitocintól,nem várnak arra hogy a természet elintézze a dolgát.Én ezt kicsit fájlaltam,és emiatt akár csalódott is lehetnék,de végül is hamar túlvoltunk rajta.Arra figyeljetek,hogy még a szülőszobán húzzák ki az eda cuccot a hátból,mert nekem nem tették meg,és csak az osztályon szedte ki a nővér,már azt hittem megzavarodok úgy fájt a derekam tőle.

A szülőszobai tartózkodással semmi bajom nem volt,kicsit fura,hogy szinte két órán keresztül egy szál pelusban van rajtad a gyerek,ezáltal nem tudtam magam mellé rakni,elég kényelmetlen volt.

Az osztály maga szerintem tragédia,vagy inkább tragikomédia.Ott pihenni nem lehet,én összesen 3 órát aludtam,két nap után kértem is hogy engedjenek haza,hálistennek el is engedtek,mert már ájuldoztam.Napközben jövés menés van a kórteremben,jön a gyerekorvostól kezdve a kutyafülén át mindenki,látogatók állnak az ajtóban állandóan,nyár lévén szinte állandóan nyitva volt az ajtó,hajnalban tolják a folyosón végig a kajás meg takarítókocsikat,egyik éjszaka 9 császár volt,őket ágyastól tolják végig a zörgő folyosón,aztán vagy a szobatársad mászkál mire elaludnál vagy a gyereke sír fel,vagy a sajátod,a belső folyosón folyamatosan jönnek mennek beszélgetnek.Én tényleg azt hittem már hogy megőrülök.Pedig voltam már kórházban,3. gyerek,de ilyet én még nem tapasztaltam.Füldugót vigyetek!!!!!!!!!

Babákat nem fürdetik,csak ha kéred,ruhának ha viszel örülnek,de van nekik bent is.Víz tápszer csak gyerekorvosi engedéllyel,de nem szokták engedni,én pl vittem be babavizet meg cumisüveget,sőt még tápszert is,de szerencsére másnapra volt tejem,így csak a vizet kellett első nap bevetni,meg egy kevés tápszert (4kg feletti volt a gyerek,hallottam ahogy korog a gyomra :-D ).Vízzel érdemes készülni szerintem.Fertőtleníteni nem fertőtlenítenek,se cumit semmit,ha visztek ilyesmit,erről tudjatok.

Összegezve:az orvosok szülésznők nagyon jók,még ha sokszor futószalag érzése is van az embernek,az osztály borzalom.Az eda pedig fura,mert én az első két gyereket szintén edával szültem,de nem éreztem semmit alatta,még a kitolást sem,itt viszont alul majd szétszakadtam annyira fájt,itt valami másféle epidurált adnak.Nem volt jó,mert nem erre számítottam.

3121. Florina87 (válaszként erre: 3120. - Csillagösvény)
2014. aug. 5. 16:15
szuper!!!köszönöm
3120. csillagösvény (válaszként erre: 3119. - Florina87)
2014. aug. 5. 15:01
Igen,egész nap együtt vagytok,te és a pici!
3119. Florina87
2014. aug. 5. 12:29
sziasztok. kérésem az lenne hogy a babákat nálunk hagyják ugye? Mármint hogy egy szobában hagyják a mamikkal?
3118. panndi
2014. aug. 2. 14:31
Ja, értem. Biztos figyelni fognak rá :)
3117. csillagösvény (válaszként erre: 3116. - Panndi)
2014. aug. 2. 12:32
Nem szükséges,mert haza is jöhetünk szülés után(persze szigorú higiénés feltételek mellett),nincs semmi életfunkciós problémája egy immunhiányos babának,csak minden fertőzésnek kivan téve sajnos.:( Az első kisfiam is így született,de annyira átlagos volt,sőt életerős,vidám,egészséges,hogy csak félévesen derült ki az immunhiánya,mikor már nem nyújt teljes védelmet neki az anyatej sem. :(
3116. panndi (válaszként erre: 3115. - Csillagösvény)
2014. aug. 1. 21:29
Ha ennyire nagy a baj, akkor rögtön PIC-re kerül, nem?
3115. csillagösvény (válaszként erre: 3112. - Panndi)
2014. aug. 1. 11:10
Köszi!Igen bízom benne,hogy vigyáznak majd ránk! :) Majd ha tudok a neonatológus előadására elmegyek(ha valaki tudja esetleg mikor lesz előadása írja ki légyszi)! januárban fog születni a kisfiam,de sajnos a picikén csak egy életmentő őssejt beültetés fog segíteni :( ! Drukkoljatok nekünk! :)
3114. siba22 (válaszként erre: 3113. - A.drienn)
2014. aug. 1. 08:20
sajna azt nem mondták ki mikor van.
3113. A.drienn (válaszként erre: 3110. - Siba22)
2014. júl. 30. 16:31

Köszi! Akkor most augusztusban is lesz?

Júliusban az elsőt egy szülészorvos tartotta, plusz egy szülésznő mutatta be a szülőszobát. A következő hetit meg egy gyerekorvos tartotta (azt mondták), de azon én nem voltam.

Aug-ban melyik lesz a szülésznő és melyik a neonatológus előadása, azt nem tudni?

3112. panndi (válaszként erre: 3111. - Csillagösvény)
2014. júl. 30. 13:14
Szerintem beszélj egy neonatológussal is. Nagyon profik, vigyázni fognak a babádra :)
3111. csillagösvény (válaszként erre: 3109. - Moncsy1985)
2014. júl. 30. 11:30
Köszi az infót! Igen,mindenképp megbeszélem a szülész dokimmal a dolgot már jó előre,már úgyis tudja mi van a picivel. Sajnos nálunk ezek életbevágó dolgok :(
3110. siba22 (válaszként erre: 3103. - A.drienn)
2014. júl. 30. 09:46
Beszéltem a szülészetesekkel :) minden hó 2ik szerdáján 18 órakkor és minden hó 3ik szerdáján 14 órakkor a Dózsa Győrgy úti 2 számú telephelyen az előadó teremben van a szülés felk. tanfolyam.Egyikn neonatológus / bocsi,nem tudom soha rendesen leírni :D / a másikon szülésznő tartja az előadást.
3109. Moncsy1985 (válaszként erre: 3098. - Csillagösvény)
2014. júl. 30. 09:32

Én pont akkor voltam bent, amikor elrendeltek hogy mostantol nem furdetnek. Nekem akkor azt mondta a csecsemos nover hogy szules utani este( ha delutan vagy este szulsz akkor kovetkezo este) elviszik a picit furdetni. Ha mar egyszer megvolt akkor elvben nem, de o megkerdezte mindenkitol es aki igenyelte annak le is furdette a babat. Elmeletileg el kell vinnie egy nap 1 * a babot (este) nem csak az atoltozes miatt, hanem mert le kell mernie a sullyat! Ok irjak is, es ha kiemelkedoen nagy lenne a sulyvesztes akkor tapszert iratnak ki.

2012 ben meg vizitelni is elvittek a babat reggelente, most mar csak a szobaban vizsgaljak!

Szerintem mindenkepp jelezd ezt az igenyedet a szuloszoban is, mert ott dontik el melyik szobaba kerulsz. Ha meg mondenkepp el kell vinniuk lemerni akkor jobb lenne neked valami ahoz kozeli szoba hogy minnel kevesebb baban es emberen vigyek keresztul ot!

3108. Blaha Lujza (válaszként erre: 3096. - Sz.zsu01)
2014. júl. 29. 17:31
Köszi, hát ez nem túl bíztató, pedig az tetszik, hogy márnem fürdetnek ha kell, ha nem... Na mindegy, nem lehet mindent egyszerre, majd lesz abban is változás...:P
3107. vszani
2014. júl. 29. 10:57

Sziasztok!

Némi segítséget szeretnék kérni Tőletek. Nemrég született a kisbabám a MÁV-ban. Nagyon szuper élmény volt az egész szülés. A doktor Farkas Bence aranyos volt, profi munkát végzett és egy nagyon kedves és aranyos szülésznőt fogtunk ki Noémi. A kérdésem az lenne, hogy valaki tudja-e hogy hívják teljes nevén Noémi nevű szülésznőt. ( alacsony, szőkésbarna, csinos, vékony hölgy). Sajnos a szülés után már mindennel foglalkoztam csak azzal nem, hogy megkérdezzem a teljes nevét.

ELőre is köszönöm szépen mindenkinek a választ.

3106. csillagösvény (válaszként erre: 3105. - Gabi.sz35)
2014. júl. 29. 08:18
Nagyon szépen köszönöm! Tavaly szeptemberben még szülés után megfürdették a kisfiam. Van is róla pár fénykép :) ! De ennek most így örülök,főleg ha nyitottak a különleges esetekre. Sajnos ez nekünk életbe vágó! :( Még BCG oltást sem kaphat a pici! Majd a szülészemmel akkor külön konzultálok,hogy segítsen ő is ebben. Köszi a segítséget!
3105. gabi.sz35
2014. júl. 29. 08:08

Panndi a második lányod egy idős az ikreimmel :-) Ők is tavasszal voltak 5 évesek, ők áprilisiak. Milyen szép nagy család, 5. baba! :-)

Fürdetés: nekem egy csecsemősnővér elárulta, h nem fürdetnek. Szülés után régen sem fürdettek, h rajtuk maradjon a máz, legalább egy-fél napig.

Szóval este 7kor megkérdik h fürdessék e a babát. Ha azt mondod h köszi nem, csak átpelenkázzák és átöltöztetik, -ha kincstári ruhája van adnak, ha nem, kérnek tőled- gondolom köldökcsonkot kezelnek azért. Ha azt mondod igen, akkor is csak áttörölgetik, nem konkrétan úgy fürdetnek mint otthon. Ha immunbeteg a baba akkor sztem főleg nem fognak. Nagyon figyelnek arra, ha valami extrém eset van, de azért majd minden váltásnak mondd el h mi van. Egy ágyas szoba nincs. Folyosó végén van egy 2 ágyas, kicsit jobban néz ki, de ott sem lehetsz egyedül, oda problémásabb eseteket szoktak tenni. De mikor hétvégén most benn voltam, pl senki sem feküdt ott, mikor egyszer benéztem.

3104. A.drienn (válaszként erre: 3099. - Mgesa)
2014. júl. 28. 23:57
Nem volt szó a szülésfelkészítőn arról, hogy fürdetik-e vagy nem, ígyhát nem tudom.
3103. A.drienn (válaszként erre: 3101. - Siba22)
2014. júl. 28. 23:56

Azt nem tudom, hogy lesz-e augusztusban, elvileg a hónap 2. szerdáján szokott lenni, rá kell kérdezni a szülészeti osztály vagy a szülőszoba telefonszámán. (Azért ha megtudod, írd ki ide légyszi. Köszi)

Párod mehet, nagyon szívesen látják az apukákat, velem is jött a párom most júliusban, és a kismamák 80%-a a párjával volt kb.

Én nagyon ajánlom, nagyon hasznos volt!

Gondoltam, ha lesz, aug-ban is elmegyek, mert lehet, hogy más kérdések is terítékre kerülnek, mint legutóbb. (Halad egy vezérfonal mentén a szülésfelkészítőn az orvos mondandója, de minden kérdésre válaszol, amit közben feltesznek ott nyilvánosan.)

3102. Minipötyke83 (válaszként erre: 3098. - Csillagösvény)
2014. júl. 28. 20:59
Nem fürdetik már a babákat. Elviszik esténként átöltöztetni, de nem fürdetik. Én szülés utána (áprilisban) ugya kaptam meg a babámat szülés után, hogy nem fürdették, apuka ott volt és látta, hogy nincs fürdetés, utána esténként sem fürdették. Az utolsó este kérdezték, hogy megfürdessék-e.
3101. siba22
2014. júl. 28. 20:40
szép estét :) tud valaki valamit a szülésfelkészítőről,hogy mikor lesz és oda a párom is jöhet-e??
3100. csillagösvény (válaszként erre: 3099. - Mgesa)
2014. júl. 28. 15:40
szuper! :) Sok sikert és minden ilyesmit :)
3099. mgesa (válaszként erre: 3098. - Csillagösvény)
2014. júl. 28. 14:53
Hmm, ez nekem nagyon fura lenne... Mondjuk, ha 4-5 napig bent kell maradni valami miatt, akkor.addig nem furdetik? Vagy csak opcionális? Aki mostanában megy előadásra, talán meg tudja mondani. Én december 27-re vagyok kiírva :-)
2014. júl. 28. 13:42

Sziasztok!

Én tavaly szültem a MÁV-ban,és januárban ismét ott fogok! :) Azt hallottam a napokban,mikor ott voltam laborban(de lehet,hogy marhaság),hogy már nem viszik el fürdetni a babákat esténként. Ez nekem nem is lenne rossz,mert a picikém sajnos súlyos immunhiánnyal fog születni :( . Ez egy nagyon ritka betegség,sajnos nálunk másodszorra is előjött :( . Szerintetek ha nincs is így,mármint hogy nem fürdetik őket,akkor ezt lehet kérvényezni,hogy ne vigyék el,mert minnél kevesebb emberrel szabad érintkeznie a picinek a lehetséges fertőzések elkerülése érdekében. Bár az első kisfiamnak nem esett semmi baja az ottlét alatt (róla csak félévesen derült ki,hogy súlyos immunhiányos,annyira nincs semmilyen jele és tünete ennek az alattomos betegségnek)de azért elkerülném ha lehet. És esetleg tudja-e valaki,hogy van-e egy ágyas fizetős szoba?

Nagyon köszönöm! Szép napot!

3097. 7a1c4d35f1 (válaszként erre: 3094. - Moncsy1985)
2014. júl. 28. 09:09
Köszi a választ :)
3096. sz.zsu01 (válaszként erre: 3095. - Blaha Lujza)
2014. júl. 28. 06:40

Szia!

Egy kisérő mehet be veled, tudtommal.

Este elviszik a babákat megfürdetik és visszahozzák.

A szobába nem mehet be látogató, csak az ajtón keresztül lehet megmutatni a babát a látogatói folyosóról...

2014. júl. 27. 17:35

Sziasztok!

Olyanoktól kérdeznék, akiknek frissek a tapasztalataik!

A hivatalos honlapon nem találok erre vonatkozó információt; szüléshez beengednek több kísérőt is? Konkrétan férjjel+dúlával szeretnék szülni ügyeletben, MÁV a körzetes.

A gyerekággyal kapcsolatban csak annyi érdekel, hogy tényleg betartják-e, hogy nem fürdetnek rutinszerűen, meg ahogy olvastam, látogató nem mehet be - de csak a szobákba vagy az osztályra se?

Köszi szépen!

3094. Moncsy1985 (válaszként erre: 3081. - 7a1c4d35f1)
2014. júl. 25. 20:53
Szia! Én március 24.én szültem Dr. Kása Dánielnél. Nem volt választott orvosom és őt írták ki a császáromhoz.Nagyon kedves volt, 2* is bejött megvizsgálni amig a gyerekágyas osztályon voltunk! Hozzá kellett visszamennem a varratszedésre és a 6 hetes kontrollra. Gyönyörű lett a vágás helye is, 100% an meg voltam elegedve a munkájával. Ha újra szülnék biztos hozzá mennék. :)
❮❮ ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook