Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) fórum

ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)

❮❮ ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... ❯❯
3063. annuska77
2014. júl. 9. 20:55

Sziasztok,

UH-ra a bejutási trükkök a következők:

1, kora reggel kell őket hívni :7:10 nekem mindig bejött :) Akkor még nem kezdődött meg a rendelés, de már ott vannak. Olyankor nincsen még eszeveszett rohanás fel tudják venni a telefont, utána már szinte lehetetlen.

2, a másik változat, ha valakinek sok ideje van, akkor leül az UH rendelő ajtaja elé és megvárja, amíg betessékelik. A kint ülőket mindig kérdezgetik, hogy hova várnak.

Szüléssel kapcsolatos előadás első vagy második szerdán szokott lenni. A nőgyógyászati ambulancia folyosóján ki van téve az időpont.

A lista a csomagról pedig a szülőszoba ajtaján van kifüggesztve.

3062. siba22 (válaszként erre: 3061. - Wycked)
2014. júl. 9. 14:45
én is milliószor hívtam őket mire felvették,elég nehézkes időpontot kérni.pláne ha a következő hónapra akarsz.a többire még mi is készülünk :)
3061. wycked
2014. júl. 9. 12:56

Sziasztok,

Még új vagyok itt igyekszem olyan kérdéseket feltenni amire nem találtam még választ,ha nem sikerül akkor előre is elnézést :)

1) december elejére vagyok kiírva,most váltottam magán orvosról sztk-ra és szeretnék bejelentkezni a Podmaniczky úti Máv kórházba ultrahangra,de egyszerűen nem veszik fel telefont... 2 számon is hívom őket de semmi:+361-475-2775 és +361-465-1800/81772-es mellék. Nektek mennyi idő alatt és melyik számon sikerült?

2) mikor vannak szülésfelkészítő tanfolyamok?

3) mit kell vinni ha oda kerül a sor?

előre is köszönöm mindenkinek a válaszokat!

3060. panndi
2014. júl. 3. 14:06
Én is macisat, mindig abban szülök :P
3059. Ankamacko (válaszként erre: 3058. - Panndi)
2014. júl. 2. 09:10

Akkor lehet, hogy összefutunk. Majd mackós hálóinget viszek, arról felismersz:))

Csak tartanánk már ott... Életemben nem vártam még az őszt:)

3058. panndi (válaszként erre: 3051. - Ankamacko)
2014. júl. 1. 21:28
Ankamackó, én is október közepére vagyok kiírva :)
2014. júl. 1. 17:27
köszi mentenkinek a segítséget!!
3056. gizac
2014. júl. 1. 13:24
Sziasztok! Tudja valaki, hogy mikor lesz legközelebb szülőszoba megtekintési lehetőség a MÁV- ban? Köszi
3055. Mydgard (válaszként erre: 3046. - Szuszi777)
2014. júl. 1. 09:53

Szia!

Nem volt fogadott orvosunk, a terhesseg alatt egy petakot nem adtunk senkinek. A szules alatt tobb muszakkal kapcsolatba kerultunk (orvosok, szuleszek) vegul a felesegem ugy dontott, hogy majd a szulest konkretan levezeto fiatal, talpraesett es hatarozott doktornovel es az egyik szulesznovel "veszi fel" a kapcsolatot, utolag. ;-)

En elotte es utolag is ugy latom, hogy sokan tevedesben elnek, folosleges nyomni nyaklo nelkul a Deakokat, mert nem lesz tole semmi se jobb vagy rosszabb, csak a csaladtol es a szuletendo gyermektol vonjuk el az anyagi forrasokat. Nem gondolom, hogy barmi jobb lett volna, bar hozzateszem sok mas fiatal parhoz hasonloan, meg sem engedhettuk magunknak, hogy nyomjuk a boritekokat.

Nem mellesleg a kozelmultban komoly retorziok is ertek az orvos tarsadalmat a halapenz miatt, igy szerintem ok is ovatosabban varjak el, nem "feltele" mar a normalis orvosi ellatasnak.

En ugy gondolom, hogy amig Magyaroszagon allami az egeszsegugy es fizetjuk a TB-t, addig joga van mindenkinek a normalis orvosi ellatashoz, az egy masik problema, de nem a mienk, hogy miert jut keves penz az egeszsegugyre es az egeszsegugyi dolgozoknak.

3054. siba22 (válaszként erre: 3049. - Törpike88)
2014. jún. 30. 20:21
én múlt hét pénteken voltam genetikai ultrahangon,csak időpont kell. de elég nehéz akarnak adni.nekem kb 3 hetembe telt időpontot kapnom.a laborba a dokinak kell adnia beutalót.
3053. Ankamacko (válaszként erre: 3052. - Sz.zsu01)
2014. jún. 30. 10:24
Köszi szépen, megjegyzem:))
3052. sz.zsu01 (válaszként erre: 3051. - Ankamacko)
2014. jún. 30. 10:14

Szia!

A szülőszobán felöltöztetik a babát, majd a gyermekágyra vinni kell: ruhát, pelust, popsitörlőt, érdemes még kisplédet amivel betakarod a kosárba, és én cumit is vittem. Adnak popsikrémet és alkoholos törlőkendőt. Ha éppen ruhát nem viszel nem nagy gond mert adnak (mellettem lévő lány nem vitt és szó nélkül adtak) viszont pelust nem adnak és törlőkendőt sem!

3051. Ankamacko (válaszként erre: 3050. - Sz.zsu01)
2014. jún. 30. 09:07

Szia!

Gratulálok a Picurhoz!

Nekem még kissé odébb van a szülés (október közepe), de már gyűjtöm az infókat. Választott orvosom nem lesz, az ügyeleten tervezem a szülést és érdekelne, hogy mit kell vinni a babának. (pelus, ruha stb.)

Előre is köszi a választ!

3050. sz.zsu01
2014. jún. 30. 03:50

Sziasztok!

Vérvételre kell beutaló, uh-ra sajnos nem tudom.

Egy hónapja szültem a MÁV kórházban, a szülőszobán minden rendben volt, nagyon kedvesek voltak, a csecsemős részen már kevésbé, csatlakozom az előttem szolokhoz: rá se néznek az emberre, nem segítenek, engem folyton szekáltak hogy mértem e már a baba súlyát mennyit evett diktáljam be..na ezen teljesen bestresszeltem nyilván az első napokban nálunk ez nem volt mérhető.

Az orvosom Spánik doktor volt, akiről csak jókat tudok irni, csüt.ön a magánrendelése után jött be hozzánk este 9kor, és hajnalban meg is császározott. Figyelmes, udvarias, alapos, meglátogatott a gyermekágyon is és soha egy időpontot nem mondott le a terhesgondozás alatt. Mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani...

Ha valakinek bármi friss infora lenne szüksége nyugodtan irjon!

2014. jún. 29. 18:38
Sziasztok! A honvédba kell beutaló uh-ra meg vérvételre?
3048. Barbi24 (válaszként erre: 3047. - Mgesa)
2014. jún. 26. 12:57

Spánik dokiról én is csak jót tudok mondani! Nekem is Ő az orvosom és egyetértek az előttem elhangzottakkal. A legfigyelmesebb orvos akivel valaha is találkoztam.

Mi 22 hetesek vagyunk, van még pici időnk, de mi is Nála születünk majd. :)

3047. mgesa (válaszként erre: 3046. - Szuszi777)
2014. jún. 24. 19:42

Szia!

Bár nem engem kerdeztel, de én is a MAV-ban tervezek szülni, immár másodszorra, ha minden rendben, akkor dec. végén érkezik a kisteso :-)

Én nagyon elégedett voltam a kórházzal és a fogadott orvosommal is: Spánik Gábort jó szívvel tudom ajánlani, nem penzehes, nagyon figyelmes, udvarias, a szulesnel végig ott volt, minimum fel óránként jött, biztatott, dicsért, nagyon jó emlekkent maradt meg bennem a szülés vele.

3046. szuszi777 (válaszként erre: 3045. - Mydgard)
2014. jún. 24. 19:28

Kedves Mydgard!

Megírnád, hogy volt-e fogadott orvosotok? Babát várok, 18 hetesek vagyunk és nem ismerek errefelé senkit, akitől érdeklődhetnék. Elkezdtem egy orvossal a terhesgondozást, Uzsoki kórházba lett volna a szülés, de nem annyira szimpatikus, hogy a megbeszélt időpontot lemondja... Az első gyermek születésekor máshol laktam,volt fogadott orvosom, de az most nagyon kiesik, valamint 7 év elteltével kicsit már másabb Ő is. Úgy terveztem most is fogadok orvost, de ezek után úgy vagyok vele, ha már maga a terhesgondozás ilyen nyögvenyelős, milyen lesz a szülés?! Beesik 5 percre 100-120 ezerért?! Akkor inkább kihagyom... Emiatt kérdeztem, hogy volt-e fogadott orvosotok.

Válaszodat előre is köszönöm.

3045. Mydgard
2014. jún. 24. 11:18

Udvozletem!

En kivetelesen egy apuka lennek, aki a sajat es a felesegem tapasztalatait osztanam meg veletek.

Ugy altalanossagban az egesz korhazban erzekelheto a magyar egeszsegugyet jellemzo legfobb problema, a penztelenseg. Hianyoznak dolgok (nincs a mosdokban budipapir, szappan keztorlo) es sajnos ez a szuleszeten se valtozik, ott sincsenek. Ezenkivul erzekelheto ugy altalaban, hogy sporolnak az orvosi segedeszkozokkel.

Ettol fuggetlenul a szuleszeten nem volt problema, az orvosok, szuleszek, apolok kedvesek, figyelmesek bar bizonyos esetekben erzekelheto a darab-darab effektus, mintha egy gyerekgyarban lenne az ember es menne a futoszalag. Rohanas, figyelmetlenseg, hosszas kesesek, varakozasok.

Viszont a csecsemogondozoban, ahova a szules utan kerul az ember nos ott kifejezetten problemak vannak - ezuton is szeretnem felhivni az illetekesek figyelmet! - az elso gyermekes kismamak nem kapnak megfelelo felvilagositast es informaciot szinte semmirol. Tipikus pelda, hogy a felesegemnek az elso pillanattol volt teje, de kicsi volt a mellbimboja ezert nem tudott szopni a baba, csak bogott (nem tudom mit kapott a gondozoktol, mas anyak tejet, tapszert) es vegul a 3. napon egy gondozo sikeresen megallapitotta, hogy mi a problema es adott egy bimbovedot illetve szamon is kerte a korabbi muszakokat, mit csinaltak azidaig?! Addig a baba 3,70-rol leadott 30 dekat (szerintem kozel 10%-os sulyvesztes azert nem jelentektelen) es falank modon kezdett vegre taplalkozni es a folyamatos siras is megszunt. Altalanossagban elmondhato, hogy a csecsemogondozoban komoly kivetnivalok vannak a szemelyzet hozzaallasaban es munkajaban, tudom hogy keves a fizetes, van mit javitani a korulmenyeken, de az ne menjen el ilyen felelosegteljes munkat vegezni, aki nem tud emberesegesen es hivatasszeruen dolgozni egy ilyen helyen. Egy par napos csecsemovel nem lehet durvan banni es hanyagsag miatt eheztetni. Azota mondtam is a felesegemnek, hogy tartsa maganal a kisbabat, mivel nincs bizodalmam az ottani csecsemogondozokban es varom, hogy minel elobb eljojjenek onnan.

Szoval a tapasztalatok pozitivnak indultak, de vegul felemas a velemenyem, bar gyanitom mashol se jobbak a korulmenyek Magyarorszagon. Sok sikert mindenkinek, aki ide keszul.

2014. jún. 21. 13:47

Én kettőt szültem a MÁV-ban és a szülés ugyan olyan volt szinte, de a szülésznő és a helyzet teljesen más. Így másképp is éltem meg. Az elsőt full housban szültem, az összes szülőszoba foglalt, műtők szintén. Szülésznő nem igazán tudot velem foglalkozni és nem is volt valami kedves. A másodiknál egyedül voltam természetesen szülő, a műtőbe voltak rajtam kívül. Így a szülésznő szinte csak rám figyelt és sokat segítet.

Illetve másodiknak sokkal jobban megéltem az egészet, minden sokkal intenzívebb volt.

3043. siba22 (válaszként erre: 3042. - Ankamacko)
2014. jún. 20. 19:31
Ankanmacko ez egyén és orvos függő.Annó én a Nyírőben szűltem 15 évvel ezelött,a dokim cseszett bejönni.A szülésznő meg amíg vajúdtam rám se nézett inkább aludt,nem volt egy élmény. MÁVról / most már Honvéd ÁEK / tapasztalatom sajnos nincs.De amiket eddig olvastam és a rendelőben tapasztaltam az eddig pozitív :)
3042. Ankamacko
2014. jún. 20. 15:40

Nekem az első szülésem lesz és bevallom, hogy nem sok fogalmam van a dologról. Nem tudom, hogy mit dönthetek, mibe nincs beleszólásom és ha dönthetek is valamiben, arról sincs sok elképzelésem mit érdemes választanom.

Ha van kedved mesélni, akkor szívesen olvasnám, hogy mi történt a fiadnál és most mit szeretnél.

3041. siba22 (válaszként erre: 3040. - Ankamacko)
2014. jún. 20. 15:29
Nagy fiam megszületése után 1-2 dolgot picit másképp látok és szeretném ha most már tényleg élmény legyen a 9 hónap és a szülés :)
3040. Ankamacko (válaszként erre: 3039. - Siba22)
2014. jún. 20. 15:03
Óóó, akkor Te nagyon előrelátó vagy. Ok, várom az infót én meg majd beszámolók az októberi körülményekről:)
3039. siba22 (válaszként erre: 3038. - Ankamacko)
2014. jún. 20. 14:30
hát akkor előbb babáztok mint mi :) jan.17 még messzebb van,de ha tudok valamit akkor írok :)
3038. Ankamacko (válaszként erre: 3037. - Siba22)
2014. jún. 20. 14:23

köszönöm az infót... bár már ott tartanánk, de október még piszok messze van:)

Számolj be kérlek a lehetőségekről, mert előbb-utóbb nekem is gondolkodnom kell majd rajta.

3037. siba22 (válaszként erre: 3036. - Ankamacko)
2014. jún. 20. 14:13

:) hát ez van,majd júli 7.én megyek dokinénihez,akkor beszélek vele az a tuti :)

ha van máv jogosultságod mehetsz bármikor nyugodtan.

3036. Ankamacko
2014. jún. 20. 13:23

Az ügyeleten szülés hogy történik?

Máv-os hozzátartozó vagyok, van igazolásom, hogy jogosult vagyok az ottani ellátásra. Elég ha az adott pillanatban megjelenek vagy jelezzem előre a várható érkezésemet?

Hűűű Siba... téged aztán kisegítettek az információval:)))

3035. siba22
2014. jún. 20. 12:49
tegnap telefonon érdeklődtem,annyit mondtak van választható alternatíva a fájdalom csillapításra.slussz!!!!most légy okos domonkos eset.
3034. mgesa (válaszként erre: 3032. - Lina816)
2014. jún. 18. 21:05
Valszeg azért mindenki ezt kéri, mert a többi túrót sem ér ;-)
❮❮ ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook