A terhesség jelei (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A terhesség jelei
Én meg úgy tudom vizes lesz mensi előtt!
Főleg saját tapasztalat!:-)
remélem legalább neked baba lesz :)
Nekem kezd megjönni .. :(
Akor nem értem az mitől fáj!?
Remélem nincs gáz!
Lehet látni a beágyazódást a hömérsékleti görbén?
A legtöbb esetben nem lehet látni, de két esetben lehet sejteni:
1) A beágyazódás során pecsételö vérzés lép fel, kb. 7-13 nappal az ovuláció után.
2) Az hömérsékleti görbe trifázisos, azaz három hömérsékleti szint figyelhetö meg. A hömérséklet ebben az esetben nemcsak a tüszörepedés után növekszik meg, hanem még egyszer, a beágyazódás után is feljebb emelkedik. Ez azzal van összefüggésben, hogy a szervezet még több progeszteront termel, ami tovább nyomja a hömérsékletet felfelé. A trifázisos görbék 4,5%-a viszont nem terhes nöknél is megjelenik, viszont ez a görbetípus terhesekre igencsak jellemzö (maradék 95,5%)!!
na én már barnázgatok :D
Nembaj, legalább utána minden nap sex :D
Sziasztok csajok!
Nekem is lenne egy kérdésem? Baj e az, hogy most a folyásom kicsit krémesebb? Nem olyan mint a víz.
Mikor lehetsz biztos benne, hogy megvolt a tüszőrepedésed?
A tüszőrepedés után a hőmérsékletnek 5 napon belül legalább 0,2 fokot emelkednie kell. Ezzel párhuzamosan egy kiszáradásnak kell bekövetkeznie, amely azt jelenti, hogy nem termelődik több hüvelyi váladék (1-2 napon belül). A méhszáj kifelé mozog, jól elérhtő lesz és bezáródik (már a tüszőrepedés napján elkezdődhet). Az ovulációs teszt pedig újra negatív lesz és esetleg fájdalmasan feszülnek a mellek.
Összefoglalóan azt lehet mondani, hogy a tüszőrepedés legtöbb esetben a megemelkedett hőmérséklet elött 1-2 nappal, vagy a hőmérsékletemelkedés napján történik. Ritkábban 3-4 nappal a megemelkedett hőmérséklet előtt vagy a hőmérsékletemelkedés második napján. A legtöbb és legjobb minőségű hüvelyi váladékot 5 napon belül a hőmérsékletemelkedés előtt vagy utána 3 napon belül lehet megfigyelni.
Hogyan vizsgáljam a méhnyaknyák állapotát?
A hüvelyváladékot naponta, reggel és este, tiszta kézzel vizsgáljuk. A hüvelybemenetből a hüvelyk- és a mutatóujjal veszünk mintát. A menstruációt követő napokban nyák szinte nincs is, száraz állapotról beszélünk. Ovuláció előtt sűrűbb, tapadós, fehéres-sárgás, tésztaszerű lesz. A tüszőrepedés közeledtével hígabbá, tejszerűvé válik. Ovulációkor tojásfehérjéhez hasonló, nagyobb mennyiségű, üvegszerű, nyúlós váladékozást tapasztalunk. Termékeny időszaknak a legnedvesebb napot megelőző és követő 3-3 nap számít. Ezután a nyák mennyisége csökken, ragadós, esetleg lisztszerű, száraznak tűnő lesz, majd bekövetkezik a menstruáció.
Mi az ovulációs nap?
Az átlagosan 28 napig tartó női ciklus ( első nap a menstruáció első napja ) közepén, körülbelül a 14. napon következik be a petefészekben hormonális hatásokra a tüszőrepedés. Jellemzője lehet a középidős fájdalom, az ébredési hőmérséklet emelkedése. Az ezt megelőző és követő 3-3 napban van nagy esélye a terhesség létrejöttének.
ja és akkor eltart pár napig míg beágyazódik ugye?
Nekem vasárnap volt tojásfehérjés folyásom és ráadásul azóta tök érzéken a mellbimbóm!ez lehet a pé-től?
Te valami ilyesmit tanultál?
De jó... 12 óra... Te nekem egyre gyanúsabb vagy...
Itt senki sem tudja. Még nem is mondom csak ha már teljesen biztos. Keksz? Megpróbálom.