A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig (beszélgetés)
Igen, 2szer. Illetve az augusztusival együtt háromszor. Csak akkor megyek nőgyógyászhoz, ha van valami problémám. Általában évi 2szer szeretem lecsekkolni, hogy mizu odabent :) Még nem próbálkozunk egyébként a babával.
Enyhe IR-em volt tavaly, és tele volt cisztákkal a petefészkem, ez tuti. De a vérképem alapján nem vagyok az a tipikus PCOS. Kinézetre sem.
Januárban műtöttek, a márciusi kontrollon még nem voltak ciszták, sőt akkor hatalmas folliculusom volt, ezt a doki mondta, ami tuti megrepedt :)magánklinikán voltam, szerintem a legjobb dokinál. és endokrinológushoz is az MM-be járok.
de most augusztusban újra elmentem nőgyógyászhoz és akkor már voltak ciszták, amik ugye a meg nem repedt tüszőcskék. Hülye kérdés, de biztos tudsz rá válaszolni: egy ciklusban hány tüsző érhet? olyan is lehet, hogy esetleg több tüsző érik, amiből 1 megreped, de a többi nem és abból lesz a ciszta?
2-szer volt hüvelyi uh-d?
Nekem ebben az évben kb. 5-ször.
Abból egyszer nekem is cisztás volt a petefészkem, rögtön rávágta az aznapi doki, hogy PCO, mindenféle egyéb vérvételre küldés nélkül és fel akarta írni a cukorgyógyszert, Metformin vagy mit. Mondtam elmegy a fenébe, mert az összes leletem az ellenkezőjét igazolja és azóta is.
Lehet nézetned kéne gyakrabban uh-val, mert egyáltalán nem biztos, hogy cisztás vagy mindig és ez egyáltalán nem biztos, hogy PCO. Lehet te is kifogtál egy ilyen dokit, mint én.
Ha jó a progid, akkor van ovud, ez a legfontosabb. A ciszták felszívódhatnak és lehet nem is okoz semmi gondot.
wow, nem semmi :)
én egyébként nem értem a szervezetemet. az elmúlt 1-1,5 évben kétszer nézettem progit és 2-szer volt hüvely uh-m. Minden alkalommal igazolták a peteérést. Mégis PCOS vagyok, cisztás a petefészkem a januári műtétem után újra :( mégis hogy lehet ez? jó lenne megérteni, de még a Mens Mentisben sem igazán értik. Ezért szeretnék magam a tettek mezejére lépni valami kis vitaminnal, ami helyretesz vagy most újabban talpmasszázsra járok.
neekm is esett 2 naponta:
57, 42, 36, 8 kb. így.
szerintem az teljesen jó:
follikuláris fázis : 99,1 - 447,9 pmol/l
ovuláció fázis : 348,7 - 1589,5 pmol/l
luteális fázis : 179,9 - 1068,3 pmol/l
akiknek nézték már a hormonokat, mennyi szokott lenni az ösztrogénetek? nekem ciklus elején 200 körül volt, most 700. Elvileg tartományon belül vagyok, de hallottam ilyenről, hogy ösztrogén dominancia és valószínűleg nekem az van... Ösztrogént kéne csökkentenem a szervezetemben. Na azt vajon hogy? :D
Elég durva, hogy nálam elég sok tünet megvan ezek közül :(
Jó reggelt Sziasztok:)
Marcsix ZSuzsimano hatalmas Gratula nektek!!!!!!!
Halkan örülök és mosolygok a laptop előtt :* :)))
amúgy ezekről a T hormonokról azt hallottam, hogy az a jó, ha a referenciatartomány felső harmadában vannak. Na most a T4 eszerint jó is lehet, de a T3 nem... kiváncsi vagyok mit mond majd erre az endokrinológus.
szabad T3 3, 94 pmol/L (3, 80-6, 00)
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei
- A terhesség korai jelei és a terhesség maga:)
- Nálad mik voltak a terhesség első jelei?
- A fogantatástól számított hány nap múlva jelentkeznek a terhességi korai tünetek, és mik azok, amik legelsőnek jelentkezhetnek?
- A fogantatást követően mennyi időn belül jelentkezett a terhességed alatt hányinger?
- Ha ez terhesség, akkor mikor volt a fogantatás?