A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig (beszélgetés)
Ennyire mások lennénk vajon, hogy van akinek még bőven menzesz előtt már kimuttaja van akinek meg szinte csak a terhesség nagyon előrehaladott állapotában?
Egysszer olvastam valahol egy storyt, hogy egy csajszinak 9 hetes terhesség idején is negatívat mutatott többféle terhességi teszt is...szinte hihetetlen, hogy ilyen is lehet...
Lehet, hogy sokkal nyugodtabbak voltak régen anyáink..azt sem tudták mi az a tesztelés szinte?! Nem?
Te merre laksz? Én Debrecenben és saját nődokim nincs, mert költöztünk. Múlt hónapban is keresgéltem neten. Amiket olvastam, az alapján 2-3 név van már csak, akik közül választanom kellene. Olyan dokit akarok, akinek van magánpraxisa, de a klinikán is dolgozik, mert mindent nála akarok csinálni/csináltatni. Akinek láttam árat, az 10 ezerért csinálta UH-t, vizsgálatot, rákszűrést. UH nélkül 9. Viszont, ha valaki visszajáró, vagy terhesgondozásra jár, esetleg diák, plusz 1000 forintot elenged, ami terheseknél, vagy olyannál, aki gyakran beteg, tök jó dolog.
Én csak annyit tudok mondani, hogy nekem a teszt a 16. napon előző hónapban nem mutatott semmit, én abbahagytam a tesztelést. A többit tudod. Abban nem lehetsz biztos, hogy mi zajlik le a szervezetedben, milyen hormonális dolgok vannak. Lehet te is olyan ember vagy, akinek a teszt nem mutat pozit, de a vérvizsgálat igen, vagy csak a 40. napon lesz vmi. Abban akkor egyetértünk, hogy jobb egy dokivizsgálat, mint 10 teszt. :) Szerintem menj el te is jövő héten, hátha tud vmi okosat mondani. Egy vérvétel mondjuk tök jó lenne, én ahhoz nagyon ragaszkodni fogok, mert tudni akarom, hogy mi van a hormonjaimmal.
Nekem az a jó, hogy a dokimnál 14e egy vizsgálat + rákszűrés + uh! ha menni kell vérvételre vagy valami másra, küld a kórházba beutalóval, ahol ő van! Eddig még a vérvételért sem kértek ott semmit sem a műtétem előtt sem!
Ez így van! Teljesen igazad van!
Ezeket a napokat a peteéréstől számítva érted ugye?
Elméletileg akkor ha Nekem eddig nem mutatta ki, és ma van a 34. napom az előző menzesz óta, akor már nem is igen szabad reménykednem gondolom?!:( Ilyenkor azért már illő lenne kimutatni még estiből is ha van baba..
De valóban nem fogok én sem ezentúl vagyonokat költeni erre, ez fix, megfogadtam! Rengeteg pénz ment már el rá feleslegesen...
Ja, a hormonvizsgálatra akkor már ad ingyen egy beutalót, vagy van olyan magándoki, aki még a vérvételt is elintézi 1000 forintért.
Tegnap. 12. nap volt akkor elvileg. Nem merek tesztelni. Megegyeztünk párommal, hogy várok holnapig. Azt mondják, hogy 12 nap a beágyazódás folyamata, ezután még két nap kell, mire megvan a hormon nem csak a vérben, hanem a vízeletben is. Ezért maradok a 14. napnál. Van olyan, akinél nem is emelkedik eleinte nagyon és a ciklusa 33. napján mutatja ki a teszt, stb. Múlt hónapban sok pénz elment tesztre, most ennek töredékét sem akarom költeni. Kettőt tesztelek még 14. és 16. napon. Ha 16-ig nem mutatja ki, akkor mensi előtt nem is fogja szerintem. Ha megjön, akkor felesleges tesztelni, ha nem jön meg, akkor tesztelek. Ha pozi, azért megyek dokihoz, ha nega, akkor azért. Arra jutottam, hogy a sok teszt árából elmegyek egy szakemberhez és megvizsgáltatom magam. 10 ezerért uh-t is csinálnak már vizsgálat során.
és te mikor is teszteltél utoljára?
Ágyban kellene, minimum 6 óra alvás után talán. Nekem viszont nem jön össze, hogy ágyban mérjem meg, így addig kibírom, amíg sétálok 10 m-t a konyháig a mérőért és megmérem. :) Ez idő alatt nem tudom, hogy mennyivel megy feljebb a hő, de általában 37 környékén alakul. Nap közben azért rizikós mérni, mert munkavégzés során is emelkedik a hőmérséklet. Igaz, én székben csücsülök, de szoktam nézni nap közben is, hogy alakul a hő, ha van eltérés leírom noteszbe. Tegnap: 36,9 reggel, 37,1 délben, 37,3 délután. Szóval majdnem fél fokot ment fel, de ez nem törvényszerű senkinél, csak példaképpen írtam. Ma pedig már 37,3-mal ébredtem.
Igen, már most imádja, én meg azt, ahogy a pocakomat becézgeti. Én is nagyon apás voltam, de szerintem minden lány az. :)))
Igen, a baba hízik, de valahogy mégis a nők általában nem. Egyébként minden babás portálon is ezt olvashatod! Érdekes dolog, de így van. És én egyáltalán nem bánom! :)))
Gratulálok! Párom dettó. Ő is kisfiút szeretne egyszer. Gondolom, hogy a nevet tovább vigye, és hogy majd együtt fociznak, vagy nem tudom... De én is első lánygyermek vagyok, és apuval még szorosabb volt a kapcsolatom, mint anyuval. Legalábbis úgy tudnám leírni, hogy gyerekkoromban csak apu, kamaszkoromban mindkettejüktől eltávolodtam, most pedig anyuval meg tudok beszélni női dolgokat (terhesség, párkapcsolat, lelkiállapotom stb), mert megért. Szerintem párodnak a szeme fénye lesz a kislánya, annyira fogja imádni, hogy el sem lehet mondani. Nálam így volt. :) És teljesen apukám vagyok, külsőre és sok belső tulajdonságra is.
és ezeket a hőket kb mikor méritek? a nap melyik szakában?
ez mindenképpen nagyon nagyon jóóóó jel:)
és nyugi, nem kérem kölcsön:) bár irigykedek rendesen érte:)))!!!!!!
egyébként szerinted az tvszerű, hogy terhesség esetén mindenkinek azonnal elkezdjen nőni?
az utolsó hetekben nem várható hízás?! én úgy tudom, h az uccsó héten napi 0,2 kg-t hízik a baba...
Lane01, kislány! Nekem teljesen mind1 volt, hogy mi, a férjem először fiút szeretett volna, de mikor kiderült, hogy lány, kb. 2 másodpercig pislogott, de aztán láttam rajta, hogy mennyire boldog. És nagyon büszke, már ő is alig várja, hogy kint legyen ez a kis buckalakó. Természetesen az összes UH-n ott volt, és bejön velem szülni is. :)
megnéztem, köszi!
amit közösnek láttam sokban, hogy 37 Celsius köré/fölé megy fel a terheseknek. de gondolom, ez azért picit egyénfüggő...vagy nem?
Igen, szerintem jobban bírják a fájdalmat. Volt olyan mensis görcsöm hogy majd összeestem a fájdalomtól. Fájások közben (10 percesek voltak) futkoztam, zuhanyoztam, összerakodtam :)
Én múlt hónapban olyan ideges lettem a baba léte-nem léte miatt páromra, hogy a fejéhez vágtam, hogy elkezdem szedni a gyógyszert, mert lelkileg ki fogok készülni. Persze nem gondoltam komolyan, de rögtön mondta, hogy szó sem lehet róla. Átbeszéltük a babás dolgot este. Nem próbálkozunk a babával, (ha nem vagyok terhes) de nem védekezünk majd. Erre jutottunk. Hogy ebben mi a logika, azt ne kérdezzétek. Ő sokmindent nélkülözött kiskorában, és ennyi kérése van csak, hogy erősödjünk anyagilag. Most, ahogy visszagondolok, nekem is volt, hogy apu bicajának csomagtartóján ültem, amikor jöttünk hazafele az ÁFÉSZ-ből, mert fizu volt és olyankor vásároltunk be. Én is nélkülöztem gyerekként, ennek a babának nem kellene, max nem kapna 180 ezres babakocsit, "csak" 60 ezreset. Mindenesetre tiszteletben tartom párom kérését. Ha nem fogant meg a kicsi, csak reménykedhetek, hogy besikerül a kihúzásos módszerrel. :)
Nekem sajna most borult minden.. én csak arra haragszom, hogy szedtem ezt a bő egy évet megint. Előtte tök normális volt minden. Régen is szedtem, elég sokáig, de utána szépen beállt.
Ki tudtuk volna bekkelni ezt az egy évet gyógyszer nélkül is, így utólag már bánom, hogy újra elkezdtem.
De mindegy, ennek is így kellett lennie. :-))
Nekem a bogyi elhagyása után kb 2 hónappal nem jött meg. Volt egy teszt a biztonság kedvéért, de tudtam, hogy nem vagyok terhes. Ez nagyjából 2007 elején volt. Két hét mensi késésnél mentem dokihoz, 36. napon tudott fogadni. :S szóval gyors fejszámolással az 64 nap mensi nélkül. Meg sem kérdezte, hogy terhességre gyanakszom e, ő sem gondolt rá, én sem. Hüvelyi kimutatta a tüszőket. Ismét elkezdtem gyógyszerezni. Híztam vagy 10 kilót, fogyni nem tudtam sehogy, folyton ettem, volt hogy órákig, tornáztam, zöld teáztam, semmi hatás. 3-4 naponta jártam wc-re, olyan gyatra volt az anyagcserém. Olyan éhséget ritkán éreztem, egyszerűen nem tudott megtelni a hasam. Bő 4 éve le is álltam a gyógyszerrel. Tornáztam, diétáztam, zöld teáztam, le is ment a 10-es, sőt összesen majdnem 18 kiló! Persze azóta feljött kb 8, de ezt tudom tartani még irodai munka mellett is. Rám jó hatással volt a gyógyszer elhagyása, mintha kicseréltek volna, fittebb vagyok, jó a ciklusom, jobb a közérzetem, nincs olyan zsíros a hajam, a bőröm, teljesen kicseérltek. :) Cickóm kisebb lett persze, de feszesebb.
Én úgy hallottam, hogy azok, akiknek erős mensis görcseik vannak, könnyebben szülnek..
Hát úgy legyen..
Vagy nem szülünk könnyebben, csak már hozzászoktunk a fájdalomhoz.. ki tudja.
Eddig nekem is így volt, hogy mensi előtt kicsit teltebb volt, aztán utána összeesett..
De most nem, és sokkal jobban meg is nőtt..
Remélem nem háj.. :-S
A párom azt mondja az ő hatása, mert minden barátnőjének megnőtt miután összekerülek. :-))))
És most jut eszembe, hogy mikor összejöttünk nem szedtem fogigátlót és akkor is megnőttek..
Nem adom kölcsön!! :-DDD
és az a durva hogy én erre többször is rákérdeztem több dokinál is és azt mondják, hogy örülje neki nagyon mert ez a jóóóóó ha ennyire sok van:) mert akkor rendesen tisztulok!
Bár nőne az enyém is akkorára!!!:)
Mondjuk nekem most egyenlőre az van, hogy nagyon érzékeny szombat óta és kicsit megnőtt valóban..ami ugy szokott lenni, hogy amikor jön a menzesz akkor utána "összeesik"...és már nem fáj...
na hát ezek még nem történtek meg...meg este valahogy duzzadtabb mint reggel! nekem legalabbis
A mennyiség nálam is brutál, ha nem szedek fogigátlót.. kamaszkoromban volt, hogy rendes babapelenkát használtunk éjszakára. :-)
Ja a többesszám a nővérem miatt van.. valószínű ez genetika..
Most mondjam azt is, hogy a fogigátló abbahagyása utáni 3. hónapban úgy megnőttek a melleim, hogy már kellemetlen hason feküdnöm, a párom tisztára odavan érte és fogásra is nagyon feltűnően sokkal teltebb.. és ez azóta is tart, nonstop, már 3. hónapja.
Azt hittem majd mensivel elmúlik, de nem múlt. :-))
Sok mindent produkál a szervezetünk miután abbahagyjuk a fogigátlót.. és annál több mindent veszünk észre, ha el is kezdjük figyelgetni magunkat. :-))
Igazából én meg úgy vagyok vele, hogy van amit mindig érzek...főleg félidőben meg menzesz előtt ezért gyakorlatilag már fel sem figyelek rá, mert annyira megszoktam sajnos...meg azt is, hogy én úgy nézek mi menzesz előtt mint egy vizilo, meg az első 3 napon is...szóval én már csak arra figyelek fel, ha valami szokatlanabb dolog van...mint mondjuk ez, hogy a 27-28 helyett 34-nél tartok...
Nekem a mennyiség is brutális szokott lenni!!!! Elviselhetetlenül sok néha:(((( vannak akik meg egyik pistől a másikig kb egy összehajtott papírzsepivel elvannak...durva
Szerintem lehet ilyen. Reggel koncentrált a vízelet, este kevésbé. Kipisiled a hormont egész nap, éjjel pedig van ideje a HCG-nek felgyűlni a szervezetedben.
Kávét én múlt hónapban nem bírtam. Szerintem próbáld ki a "terhes-tesztet". :) Én múlt hónapban azt csináltam, hogy néhány korty kávét betettem a mikróba és felforraltam szinte. Szippants bele közelről 2-3-at és várd a hatást. :) Engem az őrölt kávé illata most jobban zavar, mint a lefőtté.
További ajánlott fórumok: