Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig fórum

A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig (beszélgetés)

104221. lane01 (válaszként erre: 104218. - Lily)
2012. febr. 24. 20:34
7-én jött meg, 8-án elmúlt. 9, 11, 12-én akció, de 12-én már furán voltam. Azt hiszem párom szülinapján alkottunk maradandót, de majd kiderül. Holnap már okosabb leszek én is (vagy nem). :) Olyan jó, hogy optimista vagy, én is erőt veszek magamon, egy imát még elmondok lefekvés előtt, pedig már azt sem tudom, h mikor imádkoztam, vagy voltam templomban. Jó éjt neked is és mindenkinek, holnap jelentkezem!
104220. Lily (válaszként erre: 104219. - Lane01)
2012. febr. 24. 20:32
Az az igazság, hogy nekem ez most el is múlt..és a gyógyszerem a legújabb körtés Boci étcsoki volt:)majdnem egy táblával...:( bocs fogyókúra!
104219. lane01 (válaszként erre: 104209. - Lily)
2012. febr. 24. 20:30
Hmm... még most gondolkodom. Savas érzés... :) Ismerős a szitu. Amúgy a gyrosban a paradicsom, az uborka és a hagyma is savas :) De ha paprika van benne, akkor még az is. Látom egy cipőben járunk akkor. Azt olvastam egyik fórumon, hogy Rennie-t lehet rá szedni terheseknek is. Quamatelt nem, nekem pedig az van. Illetve tej, keksz, patti, kenyérfélék, talán silvinus vagy silvianus víz is jó, nem tudom hogy írják. Ha lefekszel aludni, akkor pedig teljesen fent érezheted a savadat. Én este kicammogtam a hűtőig és belekortyoltam a tejcsibe. :) Nyamm.
104218. Lily (válaszként erre: 104216. - Lane01)
2012. febr. 24. 20:30

De ez most nem lesz negatív!!! Bízz benne nagyon nagyon:)drukkolok!

Melyik nap volt az utolsó menstruációd pontosan?

Szerintem ilyen jelek mellett ez már tuti baba lesz! Bízz nagyon nagyon és aludj jól!

104217. lane01 (válaszként erre: 104207. - Tilbog)
2012. febr. 24. 20:27
Köszi a drukkot! Jól fog jönni! :)
104216. lane01 (válaszként erre: 104214. - Lily)
2012. febr. 24. 20:25
Nagyon szép az idézet. Tényleg jó itt beszélgetni, én is nyugodtabb vagyok, gondolom párom is hálás érte, hogy nem túráztatom magam az irodában és nem örlődöm a gondolatok közt magamban. :) Jó ide leírni, hogy mi a helyzet. Most egy kicsit parázok már a reggeli teszt miatt, mert ha negatív lesz, akkor megint rossz minden és az egész hétvége el lesz rontva. Nekem a 14. nap jön, ezen kívül már csak egyet tesztelek, esetleg veszek egy normális márkát, mert ez a One Step nem túl jó hírű, de aztán be is fejeztem. Kicsit én is úgy érzem már magam, mint te: nem akarok több nega tesztet látni. Ennél még az is jobb, ha a doki mondja meg, hogy nincs semmi és még utána tesz egy mondatot, hogy mi lehet a bajom. Még azt is jobban elviselném.
104215. lane01 (válaszként erre: 104209. - Lily)
2012. febr. 24. 20:20
Én közben megérkeztem. Csak kibírtam azt a 60 km-t, de nem bíztam a véletlenre, mert még gyorsan mentünk a gyógyszertárba és vettem Rennie-t. Teljesen olyan, mint a cukorka. Beveszek egyet, semmi hatás, vacsizok tésztát, még mindig semmi, most a másodikat vettem be, szerintem lefekszem egyenesben és megint ott lesz a savam. Én is nagyon drukkolok mindenkinek, aki tesztel 7végén! :) Igazából bennem nincs izgalom, sőt nem is nagyon várom, hogy reggel legyen. Én is láttam már néhány nega tesztet. Ja, puffadás, az megvan nekem is, mintha egy bowling golyó lenne a hasamban, mondjuk nem kemény, de érdekes..
104214. Lily
2012. febr. 24. 19:54

Ezt most olvastam egy közösségi oldalon..kedves kis gondolat:)

"Anya csak Nő lehet. Ez az ő kiváltsága. Az ő hivatása. A legszebb és legnehezebb.... A legnehezebb, hiszen olyan hivatás, amely sosem ad szabadságot, soha nem enged pihenőt, állandó figyelmet, szeretetet, odaadást kér, vár, követel. Ám mégis szép. Mert csak ő ismeri a titkot. Az anyai szív titkát. Hogy miként válik egy új élet önálló emberré."

104213. Lily (válaszként erre: 104201. - Lane01)
2012. febr. 24. 19:47

ÓÓÓ nem, nekem anyu és anyósom is azt mesélte, hogy ők azt sem tudták mi az a terhességi teszt, nem csináltak ilyeneket egyáltalán...mert ők valahogy ezt megérezték illetve ha kimaradt a menzesz, tudták, hogy az azért van! Jó nekik:)

Én meglepődnék, ha Nekem ezek után kiderülne terhesség, hisz két tesztem is negatív lett, bár mindegyik esti volt, az tény...de akkor is! Az ismerőseim mind azt mondják, hogy nekik este is kimutatta egyből, így nem akarok kipróbálni több tesztet, nem szeretném megint azt az egy vonalat látni:(((

Valóban nagyon jó, hogy így együttműködünk, én is nagyon örülök Neki, nagyon sokat tudtok segíteni és nagyon meg tudjátok nyugtatni az embert!!!! Én is nagyon köszönöm, hogy itt lehetek Veletek:)és örülök, hogy Rátok találtam!

104212. Lily (válaszként erre: 104202. - Lane01)
2012. febr. 24. 19:42

Hát sajnos ezeket a dolgokat valóban nem tudhatjuk előre, de bízz benne, hogy te nem örökölted ezeket!Reméljük:)

Én sajnos ezt a visszeres hajlamot mindenképpen..és amióta vendéglátóztam (már rég abbahagytam többek között ezért is), azóta sajnos nekem is előjöttek és félek, hogy örökölhettem...valahogy meg kéne előznöm, hogy úgy járjak mint ő, hogy terhesség alatt veszélyeztetett volt, mert trombózist kapott:((((

104211. Lily (válaszként erre: 104203. - C41f96dc30)
2012. febr. 24. 19:38
Valóban, ez nagyon jót is jelenthet:)
104210. Lily (válaszként erre: 104207. - Tilbog)
2012. febr. 24. 19:38
Köszönjük, aranyos vagy!!!
104209. Lily (válaszként erre: 104206. - Lane01)
2012. febr. 24. 19:37

Szerintem ott babuci lesz!!! Annyira tipikusak amiket érzel:)Drukkolok, és nagyon várjuk a teszt eredményét! Ahogyan mindenki mástól is, aki most fog még tesztelni!

Én nem fogok, nem idegesítem magam megint egy negatív látványával:(

Eddig még nincs semmi, pont holnap lesz egy hete, hogy jönnie kellett volna, és a "pisicsík" nemet mondott..akkor meg passz..várok!

Most voltunk gyrost enni, azóta nagyon savas a torkomban minden:(..de lehet csak a kajával volt a baj!

Közben felfedeztem egy elég szomorú dolgot is, felvettem egy bugyimat, és basszus kicsi rám:( úgy meg vagyok alul puffadva:(((...vagy hízva..mint egy viziló?! Szörnyű:(

Ma délután annyira fájt a hövelyem, hogy hihetetelen volt de már nem érzem...szerintem (remélem, hogy igazam van) azért, mert konkrétan szombat óta "kis liberoval" szaladgálok (tampont nem használhatok), csak tisztaságit és betétet..és mivel nem volt benne szó szerint semmi, gyanítom, hogy nem igen tetszett az alsó részeimnek:((( már bocsánat! De nagyon szar volt délután, azóta elmúlt!

Hát kb ennyi van velem...türelem, türelem, türelem...

104208. tilbog (válaszként erre: 104203. - C41f96dc30)
2012. febr. 24. 18:06
Hát ez nagyon érdekes, tévedett a doki?
104207. tilbog (válaszként erre: 104206. - Lane01)
2012. febr. 24. 18:03

Drukkolok!

Lily neked is :) Mollynak is :)

104206. lane01
2012. febr. 24. 17:25
Gyors helyzetjelentés: a savam már az agyamat csiklandozza, a nyálamat nem győzöm nyelni lefelé, fáj a jobb petefészkem, kb. 5x voltam most úgy, hogy rohanok a wc-be hányni, de nincs hangulatom most egy kis savas hányáshoz. Megyünk hétvégére párom szüleihez, meghalok mire odaérünk ma este. Reggel tesztelek. Kivágom az ablakon, ha negatív. :) Majd a szomszéd csak fog lesni, hogy mi hever a gyepen...
104205. c41f96dc30 (válaszként erre: 104204. - Lane01)
2012. febr. 24. 16:42
Kedves vagy :) doki szerint biztos hogy nem......csak hát lassan a másodikat várnám már számítok szerint..
104204. lane01 (válaszként erre: 104203. - C41f96dc30)
2012. febr. 24. 16:36
Az nem biztos, hogy rosszat jelent.... ;)
104203. c41f96dc30
2012. febr. 24. 16:29
:((((((((( ma rosszul voltam délbe a kajázás után szédültem nagyon alig tudtam ellátni a csöppséget :((((( engem nagyon megkínoz ez a havi hogy még nincsen., Rendesen olyan vagyok mint egy klimaxos, melegem van szédülők :((((
104202. lane01 (válaszként erre: 104200. - Lily)
2012. febr. 24. 16:22
Nem bánom, hogy nem hasonlítok anyura, mert ő már attól felfázik, ha a meleg kőre leül 38 fokban, nyáron. Vagy ha 18 fokban biciklizik, és nála sokáig megvannak a tünetek és kegyetlenek. Öcsém születése után 7 évig voltak nőgyógyis gondjai, egyetlen orvos sem tudta megmondani, hogy mi a baja. Itt Debrecenben egy öreg doki adott neki valamilyen nagyon olcsó krémet, anyu majdnem ki is nevette, hogy mit fog az neki használni. Egyetlen alternatívája az volt, hogy bevállal egy harmadik gyereket, mert akkor tisztul a szervezet. Fura módon mégis használt a krém. Szóval anyu még most is rengetegszer betegeskedik, vagy van gond a ciklusával. Azt mondta, hogy csak szülés után jöttek elő a gondjai, így akár még az is lehet, hogy nekem is majd 1-2 gyerek után jön valami. Ezt nem lehet tudni. :)
104201. lane01 (válaszként erre: 104200. - Lily)
2012. febr. 24. 16:18
Nos, az mindenesetre jó hír, hogy anyukádnak nem voltak tünetei és bármit ehetett. Gondolom azt már nem tudjuk meg soha, hogy vajon a teszt mit mutathatott neki, mert az sem most volt. :) Akkor nálad nagyon kétélű a dolog. Mindenesetre most néztem végig néhány babás görbét a babanet.hu-n. Azt hiszem ez a neve, amit bemásoltam ma. Volt olyan, aki még a 15. napon negatívat tesztelt, a 17-en pozit. Szóval hiába azt írják minden oldalon, hogy 9-10-11 nappal fogantatás után már ki lehet mutatni és elvileg beágyazódás +2 napon már ki is KELL mutatnia valamit a tesztnek, ezt embere válogatja. Nem vagyunk egyformák, mást öröklünk, más dolgok hatnak a testünkre. Azt mondom, hogy egészen addig reménykedj, amíg nem jön meg, vagy amíg a doki azt nem mondja, hogy nincs babu. Én sem adom fel és ez nektek köszönhető! :) Sok erőt adtok. Jó olvasni, hogy min mentek keresztül, mit tapasztaltok és megértitek, hogy én min megyek keresztül, milyen érzéseim vannak, mert mind ugyanazt akarunk: egy pici csodát a karjainkba. :) Barátnőmet sokat nyúztam, hogy ez a bajom, ma ezt tapasztalom, ezt meg nem, miért nem, baj van, vagy nem, stb. Ő meg szegény nem volt terhes, de nem is akar az lenni, csak néz rám, hogy most mi van... :) Szóval jó köztetek lenni! :)
104200. Lily (válaszként erre: 104197. - Lane01)
2012. febr. 24. 16:02

Akkor biztosan bejön a genetika!!! Ezt valamilyen szinten tuti, hogy örökölted szerintem!

Én sok dologban hasonlítok anyura minden tekinteteben...és vannak dolgok amiket már most is látok ebből (pl hajlam a visszérre:(((()..na ez nem éppen jó!

De pont ma beszéltem vele a tünetekkel és velem kapcsolatban mondta azt, hogy amikor engem várt neki semmi baja nem volt, semmitől nem undorodott, a melleit is csak később érezte már, a hasa sem fájt igazán csak inkább feszült az alhasa és kb ennyi...de mindent evett, semmit nem kellett kizárnia stb...

A két bátyámmal viszont teljesen más volt a terhessége, azok megviselték!

ja és pl valami tablettát is kellett szednie, hogy sárgatestet termeljen neki hogy megmaradjon a baba (azt hiszem a kisebbik bátyámnál!)

104199. Lily (válaszként erre: 104198. - Lane01)
2012. febr. 24. 15:57

Hát nem csodálom, hogy nem estek jól ezek a dolgok!

Amikor engem műtöttek basszus még vattát is nekem kellett magammal vinni a nőgyógyászatra a kórházba, mert ők csak egyet tudtak adni a műtét után...jó nem? na és ahogy bántak az emberrel...

amik a doktornőm bent volt addig minden rendben volt de csak anyunak köszönhetem (ott volt velem), hogy nem hányatm össze magam és nem estem össze amikor felébresztettek mert ezektől bármi lehetett volna...meg sem lehetett őket találni sehol..egy nővért sem mert hogy kevesen vannak..mint utóbb kiderült!

na és ahogy a többi nőgyógyász beszélt a betegeivel...látszott, hogy nem magán prvosaik voltak

104198. lane01 (válaszként erre: 104196. - Lily)
2012. febr. 24. 15:00
Ezért érintett engem érzékenyen, amikor múlt hónapban emberszámba se vettek a kórházban. Úgy kezeltek, mint egy utolsó senkit, vagy mint egy prostit, nem is tudom... Most már kicsit vicces. Persze ezek után egy fillért sem adtam senkinek. Aztán amikor a sürgősségire mentem, megvizsgált a doktornő (nem nődoki) rendesen. Oda is adtam neki a pénzt, válaszolt kérdésemre is, normális hangnemben és végig tisztelettudó volt. Nekem valamiért mindig számított, hogy hogy viselkednek velem, mert egy vizsgálatra sem mentem oda büdösen, vagy koszosan és ugye nem a putriban lakom. Ennek ellenére van negatív tapasztalatom bőven, pozitív elég kevés.
104197. lane01 (válaszként erre: 104195. - Lily)
2012. febr. 24. 14:55
Ez egy nagyon jó kérdés! Ezen én is gondolkodtam már. Azt hiszem, hogy örökletes lehet az is, hogyan reagál a szervezetünk a terhességre. Én anyukámtól nem tudok informálódni, mert teljesen másak vagyunk. Alapból csak a vállamig ér. :D Szinte semmit nem örököltem tőle, csak az ekcémáját... :) Na nem, de tényleg nagyon gondolkodnom kellene, hogy hasonlítok e rá egyáltalán valamiben. Így az én esetemben apukám anyjával kellene konzultálnom, mivel anyu szerint rá hasonlítok, még a mellem is olyan, mint neki. De ő kb 10-en valahány éve meghalt. Annyit tudok csak biztosan, hogy 9 gyereke volt. :D Ebből sok mindent nem lehet leszűrni, csak hogy elég termékeny famíliából származom... :D De ezt már csak a vicc kedvéért írom. Viszont tényleg igaz. Én elsőre jöttem össze. Öcsémmel anyu gyógyszert szedett, 3 hónapot várt, elsőre baba lett. Párom családja is elég szapora... Ott mindenhol 3 gyerek, nagyszülők egy kasfarral vannak tesók... Majd kiderül, hogy nálunk bejön e a genetika.
104196. Lily (válaszként erre: 104194. - Lane01)
2012. febr. 24. 14:47

Teljesen egyetértek minden egyes ponttal!!!:)

Pont ez az igen, ami nagyon jól esik Nekünk, ha emberszámba vesznek minket egy orvosnál, és én pl ha bemegyek oda még az asszisztens nő is meg tudja mondani, hogy mi volt az utolsó panaszom..a nevemet már nem is kérdezik:)...pedig tényleg rengeteg a betege!!!! nagyon sok!

104195. Lily (válaszként erre: 104193. - Lane01)
2012. febr. 24. 14:43

Én is leginkább ilyeneket hallok a környezetemben, hogy mindenki vagy hányt avgy rosszul van valamitől..kv stb...így én azért is vagyok kicsit csalódott, mert nem elég, hogy a teszt sem mutatta ki, nem is tapasztalo ilyen jellegű dolgokat!

Bár pl anyósom mesélte éppen, hogy neki az urammal:) az első tünete az volt a menses elmaradáson kívül,amikor megmozdult:)..azon kívül semmi más!!!

Több embertől hallom valóban azt is, hogy semmit sem érzett illetve azt is, hogy nagyon rosszul volt...embere válogatja?!

104194. lane01 (válaszként erre: 104192. - Lily)
2012. febr. 24. 14:43

Én is tisztáztam már magamban, hogy mik az elvárásaim a dokival kapcs:

- Mindig legyen elérhető

- Legyen jó szakember

- Normális legyen, ne flegmázzon.

- Dolgozzon meg a pénzéért, szóval legyen ott szülésnél.

- Figyeljen rám valamennyire, tehát hallgassa meg a panaszomat. Nem kell, hogy pátyolgasson, csak legyen emberséges.

- Ne a pénz motiválja. Persze mindenki odaadja, de ne csak a markát tartsa mindenért, tegyen is valamit.

Nekem ennyi, amit akarok. Volt, aki írta, hogy szülésnél csak hébe-hóba ugrott be a doki, pedig sok pénzt adtak neki. A nővérek pedig flegmáztak vele, amikor az orvos nem volt ott, mert ők nem kaptak pénzt. Vagy elment nyaralni a doki, pedig tudta, h ki van írva a betege, pénzt is eltette. Olyat is hallottam, hogy megmondta az orvos, h 100 vagy 150 ezer a tarifája. Vagy, hogy valaki pénzt adott az orvosnak, de a kórház folyosóján elment mellette, hogy még rá se nézett. Nem vagyok annyira lelkizős, de egy emberséges orvost akarok majd találni, még ha nem is szülök, csak rákszűrésre megyek.. Hogy ne egy darab húst lásson maga előtt, hanem emberszámba vegyen. Ennyi. :)

104193. lane01 (válaszként erre: 104191. - Lily)
2012. febr. 24. 14:36
Anyu nem is mondta nekem, hogy tesztelt e velem, vagy sem. Nem is kérdeztem mondjuk. De írtam is tnap, hogy ő hányt javában, amikor sejtette, hogy én vagyok, gondolom nem is jött meg neki és mondta, hogy sokat evett. Volt munkatársam sem tudta, h terhes, csak nem jött meg neki. Második gyerekkel hipóval takarított és attól hányt, de még ekkor sem tudta, h terhes, csak azt hitte, hogy a vegyszer okozza. Igazából már én érzem magam mutánsnak... :D
104192. Lily (válaszként erre: 104190. - Lane01)
2012. febr. 24. 14:26

Hát én elég messze Tőled...Szentendre:)

A dokim Pesten van és igen én is valóban azt (is) szeretem benne, hogy mivel a kórházban is van még ambuláns rendelése is, ezért pl a műtét előtt is nagyon kényelmes volt, hogy mint magán betegét, még a vérvételre is úgy vitt be, hogy soron kívül:)

Több ismerősöm is szült Nála, és Tőlük is tudom, hogy a szülésnél is nagyon ott volt mindig időben, volt aki hétvégén vagy éjjel hívta őt..mert ő maga mondta, hogy akkor is keresheti!

Nagyon szívesen ajánlanám neked, mert szerintem nagyon jó dokinő!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook