A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig (beszélgetés)
Molykusz tűkòn ülök :)
jó reggelt mindenkinek, â¥í ½í¸
20 felett kell lennie, úgy tudom. A 21. napi vérvétel már kimutatja, hogy volt-e ovum és ez számít (nekem). Nem az LH. Ezt én is nemrég tudtam meg (a netről), hogy az LH teszt csak azt mutatja, hogy majd 1-2 napon belül bekövetkezik (vagy nem) az ovu.
Mindenhol a 3. és 21. napit nézik. Nem is találtam olyan weboldalt, ahol bárkinek a 14. napon néztek női nemi hormont.
Azt irtad, hogy azt mondta az orvos, hogy 3. 14. es 21. napi labor kell. Akkor ezt csak felirta a papirodra? Ha nem, akkor reklamalj miatta.
A hormonszinteket pedig nem onmagukban kell nezni. A pisilos pozitiv LH teszt nem garancia arra, hogy meg is repedt a tuszo. Teny, hogy nem gyakran kernek ciklus kozepen labort, de az orvos valoszinuleg nem veletlenul mondta. De ha elegedetlen voltal, tenyleg menj el egy masik orvoshoz is. De a TSH miatt ne nogyogyaszhoz, hanem endokrinologushoz menj.
és az LH-nak 25 felett kell lennie?
hááát én nem bíznék egy papírcsíkban
Az sem mutatja, nem is mondtam, hogy mutatja, de ha van tesztem miért menjek vérvételre is? 25 felett kimutatja a teszt.
Nem látják, hogy 2 alkalomra szól, csak fel van rajta sorolva, hogy FSH, LH, ösztradiol, prolactin, tesztoszteron, progeszteron.
Ez szólhat 3 alkalomra is, a laborban nem tudják hányadik napon vagyok. Attól félek elveszik. Az sztk-s nőgyógyászhoz pedig 1 hónapra előre kell időpontot kérni.
szerintem mindent magánúton kell intézni
a normális nőorvos meg alap
és a tesztpapír mutatja meg valójában , hogy tényleg bekövetkezett-e? háááát.......
miért vennéák el a beutalód? látják rajta, hogy két alkalomra szól
Nem Te voltal akkor sem sok,csak a tobbiek inaktivak :) En legalabbis igy ertettem,nem akartalak megbantani teged sem vele,bocsi utolag is! :)
Jo ejszakat Neked/Nektek(ott a pociban a babó) :) Pusszcsiiiii
Nem sértésből írom, de most az van, hogy "diktál a beteg, írja a doktor" -mint a Dr.Bubó dalában??
Nem hiszem, hogy okos dolog eldönteni, hogy milyen doki által előírt vizsgálatra mész el, és milyen hülyének tartod azért, mert kiírta azt a vizsgálatot....
AZ LH teszt nem mér. AZ LH teszt egy otthon elvégezhető lepisilendő papírdarab, nincs klinikai értéke, nincs bizonyító ereje, de legfőképpen nem számszerűsíthető.
Készséggel elhiszem, hogy nem a legjobb ez a doki. De hogy felülírj egy vizsgálatot, mert Te másképp tervezed, hááááát, ez nekem valahogy olyan érthetetlen.
Gondoltam az LH teszt erre jó.
Ráadásul nem tudom ha most elveszik ezt a papírt az sztk-ban és nem adják vissza hogy nézetek 21. napit? Csak egy beutalót adott. Akkor már inkább a 21. napon megyek.
Na, csajok megjöttem a dokitól. Egy kalap kakit nem ért, de nem álltam le vele vitatkozni.
Legalább levette a rákszűrést és írt hormonokra beutalót. Ő a 14. napon akarna küldeni rá (én meg majd a 21. napon megyek, hehe). Meg sem ultrahangozott, jött, hogy hőgörbézzek, odanyomtam az orra alá, persze használhatatlan volt, mondtam nem alszom rendesen. Aztán jött, hogy a páromat vizsgáltassuk ki, mondtam már túl vagyunk rajta, az ovuteszt varázsszóra rá se bagózott mikor mondtam neki. Aztán mondta, hogy hormon vizsgálatok kellenek (3. 14. és 21. napi), megmutattam neki a 3. napit, ránézett, gondolom látta, hogy semmi nincs megcsillagozva, tehát minden tökéletes! Szerinte! Még jó, hogy olvasgattam a neten...
el kell mennem egy magán dokihoz, aki csinál egy ultrahangot.
Tényleg azt kellett volna kamuznom, hogy 2 hete késik a menstruációm, hátha akkor megultrahangozott volna? Se egy terheléses cukorteszt, semmi. Ja, majd küldene átjárhatóságira meg valami petefészek stimuláló gyógyszert adna... majd ha 2 hónap múlva sem jön a baba... mi változna 2 hónap alatt?? Ez a protokoll? (azt mondtam neki, hogy már másfél éve próbálkozunk, nehogy elhajtson rögtön). Mindegy. Legalább a Centrumlabban már csak az AMH-t és a vércukor terhelést fogom csináltatni, legalább spóroltam egy kis pénzt. Amit majd ultrahangra költhetek. Mikor ultrahangoznak az sztk-ban? Egyetlen egyszer ultrahangoztak életemben, amikor 1 hetet késett és azzal mentem el hozzá, hogy nem baba-e, pedig a tesztem negatív lett. Lekérdeztem a betegéletutamon: 945 Ft volt anno ez az uh.
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei
- A terhesség korai jelei és a terhesség maga:)
- Nálad mik voltak a terhesség első jelei?
- A fogantatástól számított hány nap múlva jelentkeznek a terhességi korai tünetek, és mik azok, amik legelsőnek jelentkezhetnek?
- A fogantatást követően mennyi időn belül jelentkezett a terhességed alatt hányinger?
- Ha ez terhesség, akkor mikor volt a fogantatás?