A macskatartás titkai (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Szia!
Ühümmm, az :))) 9 kiló és kétszer akkora, mint a hasonló súlyú szobakutyus. :)))))
És ő a kiráyi felság nálunk..minden úgy történik, ahogy a neki a legjobb, és midnenki laposkúszásban közlekedik, ha pihenni, tér, nehogy megzavarjuk. És az, ha valakire ráfekszik és dorombol neki....na az felér egy érdemrenddel :))))) Még ha nem kapsz levegőt közben,a kkor is. És apával összebúva alszanak.
De imádom...és nem bámon, hogy uralkodik rajtunk. :DDDDDD
Sziasztok!
Köszi a jó tanácsokat ,gondoltam én...de,jó ha megerősitenek ,érdekel más gazdik véleménye is .
ma reggel ,a szakadó esőben megérkezik Béla ,ugrál a kilincsre . Még sötét volt ,nem vettem észre ,hogy a szájában egy egérrel.
Kicsit később szól a párom ,Bélus behozott egy egeret,hallottam ahogy a garázsban ,morog ,és szaladgál.Kimentettem az egeret a "fenevad" szájából ,és kivittem az utcára,elengedtem.
Nálunk mindig történik valami .:)))
Szia szika,sziasztok!
Nagyon aranyos mindket cicod,varom az uj kepeket a cicakrol na es persze a szobakutyusrol is :)
Sziasztok!
Csak most olvastam vissza,elirtam:nem a Miki cicam jott haza elbucsuzni tolem,hanem a Tomi cicam...
Sziasztok!
Nem rontottál el semmit:-) Nem baj ha háromszor esznek a cicák, sőt, ha lehetőséged van rá, nyogodtan hagyhatsz előttük folyamatosan száraztápot. Az okosok azt mondják, hogy a cicák napjában többször keveset esznek- illetve ennének, ha lehetőségük lenne rá. Én mondjuk a kutya miatt nem tudom kitenni nekik egész napra a kaját (merthogy a kutya mindent felenne előlük), így naponta kétszer kapnak enni. És akkor is megnézik, hogy mi mit eszünk, ha történetesen 1 másodperccel hamarabb nyelték csak le a vacsorájuk utolsó falatkáját.:-) Sőt, bár ugyanazt kapják, azért cserélgetik egymás között menetközben, nehogy a másik véletlenül valami finomabbat egyen:-)
Kedvesek vagytok:)
Segithetnétek jó tanáccsal,valószinű elrontottam az etetést,Béla és Mózes naponta háromszor is kap enni ,könyörögnek ,nyávognak ,rohangálnak a tányérjuk és a szekrény között ahol a kajájuk van.
Reggel 1,1 alutasakos ,és pici száraz,és délben és este is.Közben aki eszik annál is kunyerálnak.Van vmi ötletetek? Vagy nem baj ,ha 3x esznek?Béla már felnőtt 3éves ,Mózi 11 hónapos
Szia casarel!
Megint megsirattam a kedves am szomoru tortenetedet :((
Szegeny Fridi,nagyon sajnalom ami vele is tortent :(((( Haza ment elbucsuzni,mint a Miki cicam :((
Hogy lehetnek egyesek ilyen szivtelenek,nem ertem meg sosem!!Hogy kepesek ilyet tenni,felfoghatatlan!!
Szia!
A nagynénémnek is lakásban van a cicusa...és egész nap nincs otthon, az is előfordul, hogy nem alszik otthon. De nincs semmi gond. Tényleg úgy van, hogy ha tuszta az alom, van mit enni-inni, akkor jól megvannak...és nyűgösködnek, h zavarod őket. :)))))
Sziasztok!
Lányok ,igazán köszönöm kedves soraitokat....jó érzés keritett hatalmába mig olvastam irásaitok.
Mindannyiótok cicusa igazán aranyos,..Cicó,Cilu,Miki,Bombi,Frici,a sárgák...látom a fotók alapján ,ők családtagok.
Elmesélek egy kedves sztorit....10évvel ezelőtt történt,a tesom cicája a Pami(Pamela,egy undok ,csak a nővéremet szerette,sziámi )összeszűrte a levet a szomszédjuk Fricijével(igazi nagy kandúr,hatalmasra nőtt házi cica)és megszületett a mi Fridink(Friderikusz után szabadon).Undok anya ,kedves apa=barátságos,okos ,tiszteletudó,játékos Fridi.Minden gazdi álma egy ilyen cica.
Ha unatkozott hozta a zsinótját ,letette elém ,majd nyávogott,-játszani akart.
Mindenkit szeretett a családból.
Imádott kocsikázni ,gyakran jött velünk,néha még a piacra is elkisért.
Aki hozzánk jött,annak beült a kocsijába.
Nos ez a ,kis utazó cica,egyszer a kocsi tetején maradt,elindultunk vásárolni ,mit sem sejtve ,hogy fönt a macsek.
Persze ,igy utolag visszagondolva ,azért kaptunk jeleket ,villogtak ránk ,dudáltak..azt hittük rendőr van.
Valahol a Gubacsi-hid környékén leeshetett,megszünt a villogás.Délután,miután hazaértünk keresem Fridit,kiabálok ,sehol semmi,jön a szomszéd,szól a cicád az autó tetején volt mikor elindultatok. Sirva megyek be ,és mesélem a páromnak,fájt a szivem ,1éves volt akkor.Étlen ,szomjan ,jaj szegénykém mi lesz vele!
Megfájdult a fejem,talán a sirástól ,a lelkem nagyon fájt-elaludtam.
Felébredek és nem hiszek a szememnek ,Fridi az ágyamon ül! majdnem elájultam ,hihetetlen boldogság járt át,nagyon jó érzés volt.Ölelgettem ,puszilgattam ,majd miután feldolgoztam ,hogy itt van ,a párom elmesélte :..beült a kocsiba és végig ment a délelőtti útvonalon ,lassan kiabálva a nevét.A hid előtt,leállt ,kiszállt a kocsiból ,több macsekra lett figyelmes,szólitgatta és az én Fridikém,oda szaladt hozzá ,és beült a kocsiba.
Igy történt!
Megkérdeztem: Hogyhogy elmentél megkeresni?..Láttam rajtad mennyire fáj..,a Te boldogságod nekem mindent megér!
Mig leirtam nektek ,újra éltem a történteket...csodálatos dolog volt,Fridi megtalálása ,és a párom reakciója is!
Fridit,2évvel később egy gonosz szomszéd megmérgezte....hazajött meghalni....
En tokeletesen megertelek;nekem volt egy cicam, 15 eves koraban el kellett altatni, mert rakos volt. Egy hetig bogtem utana, majdnem depresszioba estem,borzaszto erzes!
Szep, voros cicus volt,es a neve Babykitty volt..:))
Egyetertek veled,teljes mertekben!
Csak az tudja,aki mar elveszitette a kedvencet :((
Nagyon aranyos dolog volt a csaladod reszerol,hogy a tenyesztotol elvittek neked Mozest :))
Megneztem az adatlapodat,Mozes nagyon hasonlit az en Miki cicamhoz :))Bela cica is nagyon aranyos!
Azt mar en is tapasztaltam,hogyha rossz hangulatom van,egybol a cicaim korulottem vannak,es addig-addig simulnak,hogy foglalkozzam veluk mig eszrevetlenul vidam leszek,mar nincs is rossz hangulatom :))))
Gyogyito hatasuk tudomanyosan bizonyitott,de nem is kell tudosnak lenni,eleg ha foglalkozik veluk az ember es maris tapasztalhatja a gyogyito erot :))))
Szia emagdi!
Köszönöm szépen a gyors és főleg (számomra) pozitív választ. Azt hiszem hamarosan felkeresek egy állatmenhelyt és keresek egy (vagy két) győnyörű kiscicát:-)))
1 napra simán otthon tudod őt/őket hagyni, csak hagyni kell nekik elég vizet és élelmet, valamint természetesen tiszta almot.
főleg, ha esetleg ketten vannak, simán jól ellesznek egyedül otthon:)
szia! én is sokat töprengtem ezen mielőtt az első macskámat megvettem. de hamar láttam, hogy a cica teljesen jól érzi magát a lakásban, nem unatkozik napközben amikor nem vagyok otthon, mert ugyanis végig alszik olyankor:))
sőt, hétvégén, ha otthon vagyok egész nap, akkor zokon is veszik, ha zajongok (szól a tv vagy rádió), és nem tudnak rendesen aludni napközben:))))
szerintem esetleg azt kellene még megfontolnod, hogy ne egy, hanem két cicát fogadj be/vásárolj, mert két cica sokkal jobban elszórakoztatja egymást. sőt, ha alomtársak, vagy nem nagy köztük a korkülönbség, akkor biztos, hogy szeretni fogják egymást, és jól tudnak majd együtt játszani!
Sziasztok!
Sikerült visszaolvasnom hozzászólásaitokat a kezdetekig, ugyanis régen szeretnék egy háziállatot. Mivel városban lakom, kutyát nem mertem bevállalni, mert egész nap nem merném egydül hagyni a lakásban. Van két aranyhalam, de hát ők nem túl "ragaszkodóak":-))) Kíváncsi lennék a Ti véleményetekre: Nem állatkínzás úgy macsekot tartani lakásban, hogy reggel 7-től du. 5-7-ig nem vagyunk otthon? Valamint van olyan is, hogy a hétvégén 1 éjszakát nem alszunk otthon? Megoldható ez anélkül, hogy magunkkal cipeljük a cicát? Mert egyébként esténként foglalkoznánk vele, mert pont ez hiányzik......
Sziasztok!
Leona,az én szivem is összeszorul ,ha ilyen kegyetlen dolgokról hallok.
A családom felkereste a tenyésztőt,tudtomon kivűl,ahonnan Rudi származott,és elhozták nekem Mózest ,a testvérét.Mózi szürke ,fehér,mintha szemüvege lenne,aranyos,szeretettre méltó,ha hiányzom neki ,egyszerűen felugrik az ölembe ,és ráfekszik a klaviatúrára.Ahová megyek ,követ,ha nem talál nyávog.Sohasem fogom kiengedni ,csak ha én is kint vagyok vele,öngyilkosságra hajlamos a családja.
Van nekem még egy Bélám is ő,3éves Rudikámmmal egy szerre jött hozzánk.Béla addig nyávog mig kinem mehet,vadászgat,majd egy egérrel a szájában megérkezik,ha nincs zsákmány ,felül az ablakba ,nyávog -közli hazajöttem ,engedjetek be.
Mózest megtanitottam ,hogy az üres alomtálcába kell ,a dolgát végezni.Picit megemeltem,igy a pisi lefolyik.
Mostanában ,gyakran van rosszhangulatom,hihetetlen gyógyitó erővel birnak az állatok,mig velük foglalkozom ,nem fáj a csekk ,a gondok ,bajok problémák elhalványúlnak.
Szia casarel!
Sajnalom,ami a nemetjuhasz lany kutyusoddal tortent :((
Rudika tortenetet elolvasva potyogtak a konnyeim :(((((( Nagyon sajnalom ami vele is tortent :((((
Nem ertem,hogy az ilyen kis kutyak gazdajat nem bosszantja,hogy egesz nap ugat a kutyaja?
Hogy utalod a kis kutyat,nem csodalom...
Ahhoz,hogy megmergezzen barki is egy artatlan kis allatot lelketlennek,szivtelennek es nagyon gonosznak kell lennie...
Nem is ertem,hogy kepesek egyesek ilyesmire?
Szia!
Az ilyen kedves szomszeddal nem is tudom mit csinalnek!
Ha tenyleg ilyen szemet es bantasa esik barmely allatkadnak lyuggasd szitava,a draga kutyusat is! :))
További ajánlott fórumok:
- A nőtlen férfiak titkai...
- Mit gondoltok a suttogó könyvekről? (Suttogó titkai, A suttogó mindent megold...) Érdemes megvenni őket?
- Éden titkai
- A termékenység titkai
- "Titkok" - Írd le a legféltettebb titkaid vagy kérdésed!
- Mint tudjuk a terhesség alatti macskatartás káros lehet a magzat számára. Mit tudtok erről a témáról?