A macskatartás titkai (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
nálam is hasonlóak a "tünetek" :))
annyi a különbség, hogy nálunk nem egy papucs az áldozat, hanem az előszobaszőnyeg, azon dagaszt a kismaccs hazaérkezéskor.
éjjel ő is szeret ébresztgetni, ő is ilyenkor dorombol nagyon, holott egyébként napközben nem szokott (akkor csak a játékért könyörög). Reggel is hajszálpontosan ébreszt, 7 óra előtt 10 perccel.
amúgy az én cicámat igazából nem is annyira izgatja a kaja, persze szokott enni, de sosem könyörög érte, és nem ül a tányérja előtt. nem is eszik túl sokat. az persze mindig kellene neki, ami nem neki készül a konyhában, akár az alufóliát is megenné:))))
játszani viszont nagyon szeret, azt mindig kiköveteli magának. Reggel az az első, hogy dobálni kell neki a labdáját, és hazaérkezés után is egyből vele kell foglalkozni. Amúgy nagyon szeret apportírozni a labdáival és kisegerekkel, ha ezeket eldobom, mindig visszahozza! :)
Sziasztok!
De jó, hogy ennyi "cicás" topiktárs akadt :)
Vannak a macsekomnak olyan érdekes dolgai, amit talán segíthetnétek megfejteni.
Pl. ha hazaérünk, akkor egy papucsot kezd el "körmölni". Miért?
(Már leszanáltuk azt a papucsot, és neki adtuk, mert így talán a többi cipőt békén hagyja. De érdekes mód a lakásba lépve mindig ezt látom :))
Csak reggel (néha hajnali 5kor) jön oda és szeretget minket. Akkor is, ha van kajája. Napközben max egy kis bokakörüljárás jut ki nekem, de reggel a képembe mászik és dugja oda a fejet és ezerrel dorombol. Miért csak reggel?
Vannak ám még ilyen kérdéseim, cicapszichológusok előnyben :)))
Hoxa
az etetésről jutott eszembe, hogy az én cicám nagyon szereti a tubusos pasztákat. különösen a sajt-pasztát, illetve a multivitaminos junior pasztát (gimborn cég gyártja). ezeket hetente 2-3szor kapja, abszolút jutalomfalatként:)))
viszont ez sem jön be minden macskának, szüleim cicája például rá sem nézett.
igen, az enyém is kap alutasakost, de csak "desszertnek", és nem is mindig.
száraztápból pedig nem szabad az agyonreklámozott, olcsó whiskas-kitekat vonalat vásárolni, mert attól tényleg kikészülhet szegény cica gyomra.
úgy tudom, hogy a whiskas a száraztápokat nagyon sósra gyártja, ezzel szoktatja rá a macskákat a saját termékére.
Bevallom, nálunk az alutasakos kaja a kényeztetés része :) Lehet, hogy meglenne nélküle, de imádja. A szárazat meg sokszor únja és csak végszükség esetén eszi. Persze azért, mert megszokta, hogy kap mást is.
Néha adunk neki főtt tojást, esetenként csirkemellet nyersen - ha mi is azt eszünk és csak 1-2 falatot.
Zso gyerekkori macsekja csak száraztápot kapott, és ő úgy tudja, hogy ettől készült ki a gyomra és ez okozta, hogy sajnos elpusztult. Persze ma már sokkal jobb tápok vannak, mint anno.
jó, akkor vitassuk:)))
pl a táplálás résznél azt írja a cikk, hogy a száraztáp önmagában nem elég a macsek táplálására. ez az én ismereteim szerint nem így van, nagyon sok tenyésztő (!) eteti csak száraztáppal az állatait, s általánosságban elfogadott az a nézet, hogy a száraztáp sokkal megfelelőbb étel, mint a nedves tápok (konzerv, alutasakos stb). persze egyáltalán nem mindegy, hogy milyen az a száraztáp, célszerű a prémium tápok közül választani, s azt adni a cicának. bár ezek első ránézésre drágának tűnnek, de jóval nagyobb hányadát tudja a tápnak a macska hasznosítani.
persze a nyers hús is nagyon jó a cicáknak, kivéve ugye a sertéshús amit soha nem szabad ennie.
Vitassunk :)
Egyébként brit kék őméltósága :)
Nagyon helyes cicus!!
A cikkhez annyit, hogy szerintem nagyon nagy általánosságban beszél, és talán vitatható néhány megállapítása.
de a téma jó!:)
Mellékeltem egy képet és álljanak itt az alapinformációk is csokorba szedve. :)
A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
További ajánlott fórumok:
- A nőtlen férfiak titkai...
- Mit gondoltok a suttogó könyvekről? (Suttogó titkai, A suttogó mindent megold...) Érdemes megvenni őket?
- Éden titkai
- A termékenység titkai
- "Titkok" - Írd le a legféltettebb titkaid vagy kérdésed!
- Mint tudjuk a terhesség alatti macskatartás káros lehet a magzat számára. Mit tudtok erről a témáról?