A Kaáli intézet (beszélgetés)
sziasztok!
köszönöm mindenkinek, aki írt, és a jókívánságokat!Meglepődtem, h senki nem küldött el melegebb éghajlatra - még csak tegnap óta vagyok tag itt a hoxa-n.
Jól meg fogom gondolni a dolgot, mielőtt véglegesen döntök.
Február 3-ára kaptam időpontot első konzultációra-ott mindent megkérdezek.
Tkp. erre szánom a 2011-et :)- mármint a mérlegelésre.
Az se baj, ha csak 35 felett lehet, hisz másfél év múlva annyi leszek.
Sajnos nem én választottam a dokit,hanem hozzá kerültem. :-(
Már kerestem másikat. :-) Én is ki voltam akadva.
Apám pesti,úgyh.keresett nekem egy jobb dokit. Igaz magán úton,de majd ő segít,h.sikeres legyen az első beültetés.
A győri kaáliról én is sok jót hallottam. Az első beültit most már itt csináltatom,de ha nem sikerül,akkor mindenképp váltok.
Én egy másik fórumon találkoztam egy ilyen lánnyal aki donorspermával egyedül belevágott (és sikerült), szóval szerintem lehet, de lehet jobb lenne ha elmennél egy Káliba személyesen, és ott felvilágosítanak!
Minden jót neked!
Hát ez azért duva!
Páromnak meséltem a dolgot, azt mondta, hogy a doki dugja a seggébe a gyereket, ha ekkora egy szemét. Azt üzeni, hogy azonnal váltsatok orvost, mert ez így vérlázító. Teljesen kiakadt a dolgon, ott bosszankodtunk, hogy ennyire valaki nem lehet gerinctelen, hogy még ezt a fejetekhez is vágja. Győri kaálit nagyon dícsérik, lehet mernetek kéne váltani, még akkor is ha messze van!
Sok sikert!!!!
Szia!
Tényleg igaz, hogy azért még van időd arra, hogy találj magadnak valakit, aki még gyereket is szeretne. Épp most járt itt az egyik barátunk, akit megcsalt a felesége, mert gyereket akart. Szóval vannak ilyen pasik!!! Most azt mondta, neki 1 éven belül családja lesz, mert annyira szeretne már babát. Nincsenek lehetetlenek, csak bízz magadban! Egy gyerekkel egyedül nagyon nehéz, másrészről apára is szüksége van!!!
Sok sikert!
Basszus, ez nem jó hír!!! Kúráld magad, nehogy elhalasszák a januári időpontodat!
3 hónap nem a világ, ha már 2 éve vár az ember! :)
Jobbulást!!!
Köszönöm a választ, így akkor már tudok számolni... Gratulálok a picurhoz, vigyázz magadra, pihenj sokat, nehogy baj legyen!
Minden jót, néha nézz be hozzánk!
v.
TUDOM, mi van a törvényben :)
én a valós gyakorlatra voltam kiváncsi (aminek - mily meglepő - köze nincs a tv-hez)
ez a törvény amúgy egy nagy sz-r
1. ha a saját eü állapota miatt nem lehet a nőnek, akkor a donorspermát pont kiteheti az ablakba
2. az életkornál csak azt nem mondja meg, hogy az hány év...
egyébként tök jó...
Regan én nem tudom a körülményeket ,de bőven van még időd hisz 34 vagy.
Lehet nemsoká bekopogtat a szerelem,szóval jól gondold át a dolgot,2-3 év sem lenne késő.
Hisz nem te lennél az első.
Szóval jól fontold meg kérlek.
Hahó, ezt most találtam az egészségügyről szóló törvényben:
167. § (4) Egyedülálló nő esetében a reprodukciós eljárás akkor végezhető el, amennyiben a nő életkora vagy egészségi állapota (meddőség) következtében gyermeket természetes úton nagy valószínűséggel nem vállalhat.
Regan írtam én is .
Jenny is a Pesti Kaalit írta.
De én azt vallom ,hogy meg lehet ezt másképpen is oldani.:)
A Bp.-i Kaáli -ba lehet.
Írtam üzenetet.
De ha vkinek van ötlete, dobjon privit!
köszönöm!
Köszi!
Hát nekem pont az a "bajom", h nincs eü. bajom... (Tudom, sokan cserélnének velem. Viszont párom sincs...)
És abban is biztos vagyok, h kishazánkban ezt is el lehet intézni pénzzel (mármint h "papíron" legyen eü bajom), csak ilyen doki(k) kilétéről infot szerezni majdhogynem lehetetlen...
Szia!
A pesti Kaaliban csinálnak egyedülállóként is lombikot,úgy tudom,persze csak ha van vmi egészségügyi problémád,egyébként nem hinném.
Annó ezt én is megkérdeztem a dokimtól és ő mondta hogy igen.
Remélem segítettem.
sziasztok!
valaki tud esetleg pontos infot arról, hogy egyedülálló és egészséges nő vállalhat-e donorspermával gyermeket?
Ha nem, akkor van-e esetleg olyan életkor-határ, ami felett már megengedik?
(34 leszek)
(Próbáltam az illetékes helyeken érdeklődni, de küldözgetnek vagy nem válaszoltak az emailre.)
Fontos lenne tudnom - hátha itt valaki tud segíteni.
És minden próbálkozónak sok sikert és szép 2011-es babákat kívánok!:)
Bocsi,így idegenként,csak megláttam a kérdésedet...
Két lombik között 3 hónapnak kell eltelni (amennyiben támogatottról van szó),ezt úgy kell számolni,hogy azzal a ciklussal indulhat újabb stimuláció,ami az előző beültetéshez képest legalább 3 hónappal később van.
Én példámmal: júl.21. beülti,így az okt. 21. UTÁN kezdődő mensivel lehetett menni.
Én a Budai M. C-ba járok/tam,első lombik is sikeres lett volna,csak rossz helyen tapadt meg a baba,másodjára sikerrel jártam,8 hetes a pocaklakó :)
Igazatok van,a lényeg,hogy sikerüljön a baba,ezt mindenkinek kívánom,mi is 5 évet vártunk rá...
Igazad van abban, hogy mindenkinek az a jó doki, akinél sikerül a baba. Én Szmatona dokihoz járok.
Nem bő beszédű, de ha kérdezek, akkor arra rendesen válaszol.
Én is meg vagyok elégedve egyelőre a Bp.-i Kaáli-val, annak ellenére, hogy a baba csak 8 hétig volt velünk, de... majd a következő jobban sikerül.
Hát lányok, kezdem azt érezni, hogy jól választottunk.... Mi Sajgó dokihoz járunk, ezt már többször írtam. Tudjátok, mindegy hová jár az ember és kihez, az a jó doki és intézet, ahol babát tudnak neked csinálni. nálunk ez most elsőre nem sikerült, de bizakodunk. Szerintem a Pesti kaáli elég korrekt. Mindenről felvilágosítást kaptam amit megkérdeztem. A doki is mindent elmonda, ha kérdezem, de van amikor azt mondja, hogy ennyire ne szaldjunk előre, majd egy hét múlva megbeszéljük. Ha akkor megint rákérdezek, tök normálisan elmond mindent. A beültetés után tényleg megmutatják a babákat a monitoron, sőőt, az én párom be is jöhetett és mikroszkóp alatt megmutatták nekünk a két picit. :) Fantasztikus élmény volt. Végig ott maradt velem, ott ült tőlem fél méterre és a végén a UH monitoron pedig megmutatták, hogy hol lapulnak a picik és még képet is kaptunk róluk. Én nem tudok panaszkodni rájuk - egyenlőre!
Nem tudjátok, hogy mennyi időt kell várni az újabb stimulálásig? nekünk sajnos nem lehetett fagyasztani, így elölről kezdjük.
Igazad van. Én akármit kérdeztem,azt mondta most nem ér rá,ne türelmetlenkedjek. Mi már 2-szer voltunk,november óta járok a kaáliba,elötte magán nődokihoz jártam. Semmi változás nincs azóta se. Majd tavaszra kapok talán időpontot az első beültire. Nem sietik el. Mivel nagyon lazán vették a pco-t,ezért megyek másik dokihoz,aki a beülti elött kezeli. A vércukromat is magamtól nézetem meg másik dokival,h.ne kelljen csalódnom az első beültetésben. Nekem kerek-perec megmondta a kaális doki,h.ők a beültetések után kapják a pénzt,nem azért,h.kezeljék a cukromat vagy a pco-t. Kicsit kiakadtam. Arra jók lesznek,h.a beültetést megcsinálják,a többit meg kezeltetem másik dokival. Én amúgy Tapolcára járok.
Hallottam azt is,hogy pest jobb,mert ott mutatják is,ahogy beültetik az embriókat,itt meg csak annyit mondanak,h.kész és ki tudja,h,mit csináltak. Ha az első nem sikerül,ide vissza se megyek.
Ha ennyire szarnak bele a Kaális dokik az IR-be, a PCO-ba, akkor tök felesleges az egész amit csinálnak, nemde? Hiszen mind a kettő dolog a meddőség központa!!!!!Tudom, h egy fecske nem csinál nyarat, de én fogom KÉRNI, h a terheléses cukromra figyeljenek oda, ha esteleg nem, akkor megyek másik dokihoz! Ennyi!
A másik ami még elég gáz, hogy nekik csak "egy" vagyok(vagyunk) a sok közül, de nekem(nekünk) a MINDENT jelentené ez a kisbaba!
Már nagyon várom az első konzultálciót(január vége), kiváncsi vagyok, hogyan fog beszélni és viselkedni velünk a doki! Ha már kifiztjük azt a 13 ezer ft-ot, akkor úgy gondolom, h teljeskörű tájékoztatást kérek mindenről!Javítsatok ki ha tévedek!
Jelentkezz be Tűű dokihoz.
Te ir-es vagy. Méghozzá rendesen, nem nagyon súlyos, de azért egyértelmű.
Köszi az infókat, mindekinek!
Azt hiszem kellőképpen összevagyok zavarodva! Hol nagyon jók a Kaális dokik, hol nagyon nem! Annyira nem tudom már, h mit is gondoljak! Most csináltassak magamtól terheléses cukorvizsgálatot, és menjek endokrinológushoz vagy várjam meg mit mond a Kaális doki....!?:-O
Nem könnyű!Ne haragudjatok,ha kicsit negatív vagyok, tudom, h itt mindenki csak jót akar a másiknak, hiszen azért vagyunk, h megosszuk egymásközt a tapasztalatainkat. Csak tudjátok, ez a rohadt nagy bizonytalanság, a "nem tudom mi vár rám" érzés!!!
Sziasztok!
Nekem a kaáliba azt mondták,h.nekik nem feladatuk kezelni a magas vércukorszintet,és nem veszik figyelembe az eredményt. :-( Nekem csak februárban csinálnak terheléses vércukorszintmérést a mensmentisbe. Magamtól megyek el a biztonság kedvéért,aztán ha magas,akkor kezeltetem lombik elött,és csak utána megyek vissza a kaáliba. Nem igazán vok megelégedve a kaális dokival.
Persze, hogy mehetsz!!!
Én először a mensmentist kérdeztem, de ott csak 2 hónapra ért rá a doki. Utána találtam Bércy doktornőt. Én hozzá járok, nálam van javulás. Vicces néni, de ért ahoz amit csinál.
[link] itt megnézheted, ha gondolod.
További ajánlott fórumok:
- Győri Kaáli Intézet infók
- Kaposvári Kaáli intézet
- Mik a tapasztalatok a debreceni Kaáli intézettel kacsolatban?
- Dr. Kőrösi Tamásnak, a győri Kaáli intézet igazgatójának, van magánrendelése vagy csak az intézetben fogad betegeket?
- Kaáli intézet lombik program lenne pár kérdésem
- Lombik menete a debreceni Kaáli Intézetben