Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A Kaáli intézet fórum

A Kaáli intézet (beszélgetés)

20695. jenny79
2010. dec. 24. 14:39

Sziasztok!

Csatlakozhatok?

Én a Bp.-i Kaáli -ba járok. Októberben volt az első inszem., ami sikerült, de missed AB lett a vége. Sajnos!!!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok mindenkinek!!!

20694. armar
2010. dec. 23. 20:03

Kívánd, hogy mindaz, amit ma éjjel gondoltál,

ugyanúgy igaz legyen holnap, s holnapután.

Kívánj igazi ünnepet, kívánj bolgogabb életet.

Én pedig kívánok: BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSOMYT NEKTEK!

20693. andika05
2010. dec. 23. 14:20

Boldog Karácsonyt!!

Ismerősök és Barátok,

Családtagok és rokonok!

Lehetsz, ma távol vagy közel,

De gondolj rám tiszta Szívvel.

Légy a lelkemben lelkeddel,

Most gondolj rám szeretettel.

Legyen Szívedben tiszta Fény,

Valóra váljon a remény.

Békés és Boldog Karácsonyt,

Legyen szebb neked az élet.

Kívánok sok szeretetet,

Reményt és sok Boldogságot!

Legyetek mindennap Boldogok,

És már soha ne bánkódjatok.

Kellemes Karácsonyt!

20692. OTimi
2010. dec. 23. 10:52

Sziasztok!

Békés Boldog Karácsonyt Kívánok mindenkinek!

Tegnap voltunk uh-on. Minden rendben van a kicsivel, már hallottuk a szívhangját! Nagyon jó volt, még nagyon pici 2,2 mm-es. 2 hét múlva megyünk megint és utána mehetek a kezelőorvoshoz ha minden rendben lesz.

Kívánom mindenkinek hogy mihamarabb része legyen ebben az élményben!!!

Viki - meg aki még tesztelés előtt van - neked/nektek nagyon drukkolok!!!!!

Timi

20691. Annnnnn
2010. dec. 23. 10:39
Lányok! Boldog karácsonyt, és kívánom, h minden kívánságotok teljesüljön! :-) ( + )
20690. a8972e6228 (válaszként erre: 20689. - Schviki)
2010. dec. 22. 16:36

Az átjárhatóságit csak peteérés elött csinálják. Mensi utáni 10.napon kell mennem. Azt mondták nem fog annyira fájni,meg gyorsan csinálják. Remélem tényleg így lesz. :-)

Addig még spontán is van esély a babára. :-) Tegnap volt peteérésem,és ha átjárható,akkor talán össze is jöhet. Ebben az évben ez a 3.peteérésem,úgyh.remélem,h.ez lesz a nyerő. :-)

Pénteken tesztelsz? szurkolok!

20689. Schviki (válaszként erre: 20688. - A8972e6228)
2010. dec. 22. 16:19

Ezek jó hírek!

Remélem minden rendben lesz januárban. Arra figyelj, hogy a ciklus közepén csináltasd az átjárhatóságot, inkább a második felében. Nekem a menses után csinálták 4 nappal és majd összeszartam magam. 3x sikerült feltenni a szar katétert, mert még szűk volt a méhszáj!

Most a beültetésnél basszus nagyon féltem, hogy ugyanez lesz, de SEMMIT nem éreztem, mert jókor csinálták!

20688. a8972e6228 (válaszként erre: 20685. - Schviki)
2010. dec. 21. 21:39

Nagyon helyes! A péntek már nincs messze,és pont karácsony. szép ajándék lenne. szurkolok!

Ma voltam fehérváron.Januárba meg is csinálják a petevezeték átjárhatóságit. Nagyon kedves volt a doki,és mondta,hogy nyugodtan kérdezzek,ráér. Úgyh.minden leletemet megmutattam neki,és azt mondta,hogy szte nincs nagy gond,és elég lesz a closty. A pco se dúrva,mert a hormonjaim jók.

20687. andika05 (válaszként erre: 20679. - Sunshine2009)
2010. dec. 21. 20:13
ezt rólam írták?:-))))))
20686. andika05 (válaszként erre: 20685. - Schviki)
2010. dec. 21. 20:13
ez a beszéd!!!!
20685. Schviki (válaszként erre: 20684. - Andika05)
2010. dec. 21. 19:42

Igen, én is utána olvastam és eldöntöttem Andi!

Én úgy érzem, hogy a pocakomban lapul valaki és kész! Ezt az érzést nem tudom elhesegetni, hiába vérzek kicsit. Azt gondolom, mindent úgy fogok csinálni, mint eddig, felrakom az Utrot napi 3x2-tőt és pénteken tesztelek. Nem adom olyan könnyen ezeket a piciket!!!! :)

20684. andika05 (válaszként erre: 20683. - Schviki)
2010. dec. 21. 17:46
ne izgulj, most olvastam a másik fórumon, hogy egy lánynak rendesen vérzése van és ott a petezsák.
20683. Schviki (válaszként erre: 20682. - Andika05)
2010. dec. 21. 17:38

:D Igen, jogos!

Az a baj, hogy azóta már nyák is jött... félek ez nem sok jót jelent! :(

Azt nem tudom, hogy ha a beágyazódásról van csak szó, akkor ilyen tünet is lehet? vagy ez már túl sok. Sajnálnám, ha itt véget érne a történet...

20682. andika05 (válaszként erre: 20681. - Schviki)
2010. dec. 21. 17:12

nem lesz ott semmi gond, nyugi legyen! néha nézz a lábad elé:-)

a héten még ónos eső is eshet!!!!

20681. Schviki (válaszként erre: 20678. - Andika05)
2010. dec. 21. 16:04

Képzeljétek ma leestem a lépcsőn és utána egy kb 200 Ft-osnyi élénk piros folt lett a betéten. Lehet semmi köze az eleséshez, de kezdek aggódni.

Sok helyen olvastam, hogy a beágyazódás járhat pecsételő vérzéssel, de mindenhol csak barnázást írtak... Szerintetek van okom aggódni? Ma vagyok ET+9 ugyebár... bár reggel még sokkal pozitívabb voltam...

20680. andika05 (válaszként erre: 20679. - Sunshine2009)
2010. dec. 21. 10:57
örülök, hogy újraéledtél:-)
2010. dec. 21. 10:44

Sziasztok!

Íme mire bukkantam a neten olvasgatás közben:

"2010. 06. 05.

"Endokrinologiai mesék II."

A zsírszövet és a petefészek funkcióinak összefüggése.

A reproduktív funkció nőkben szorosan összefügg az energiaháztartással. Azokban a nőkben,

akikben energia egyensúlytalanság, többlet vagy hiány mutatkozik –gyakran társul

Menstruációs zavarokkal, policisztás ovárium szindrómával, meddőséggel, vetéléssel és

Szülészeti komplikációkkal. Ez valószínűleg az insulin túl súly., inzulin érzéketlenség, (vagy inzulin rezisztencia),

a következményes férfi hormon többlet és az ún. adipokinek vagy más néven zsírszöveti hormonok következtében alakul ki.

A zsírszövetet már nem csupán energiaraktárnak tekintjük, hanem a zsírszöveti hormonok komoly szerepet játszanak,

az un zsírszövettel összefüggő betegségek (fat-related disorders, magas vérnyomás, cukorbetegség) kialakulásában,

és részt vesznek a petefészek funkciójának szabályozásában is.

Igen fontos –a már tárgyalt leptin nevű hormon, mely az étvágyszabályozásban komoly szerepet játszik

(sok zsírszövet –sok leptin –csökken az étvágy )–elvileg .

Miután azonban nagyobb zsírszövet esetén a leptin rezisztencia kialakul –így annak étvágyat csökkentő hatása nem fog érvényesülni)

A leptin –mely egy aminosavakból álló hormon mind a petefészek, mind a méhnyálkahártya

funkcióját, mind az embrió fejlődését. szabályozza .

Normál mennyiségben fokozza, kóros soványság v. kövérség esetén csökkenti azt.

Igen fontos-kevésbé ismert zsírszöveti hormon az adiponectin , hatása van a tüsző fejlődésére.

Hatását az inzulinnal és az agyalapi mirigy által termelt un gonadotropinokkal (FSH, LH együtt fejti ki .

Természetesen az inzulin is fontos szerepet kap a tüszőfejlődésben.

Az insulin fokozza a tüsző, un theca sejtjeiben az cholesterin –férfihormon átalakulást,,melyből majd az ösztrogén

képződik.

Emellett a magas inzulin csökkenti egy, un. anti Müllerian hormon mennyiségét,

melyet a petefészek tüszőinek fala termel, és amely szerepet játszik a tüszők ciklus eleji növekedésében

és az úgy nevezett domináns tüsző kiválasztódásában.

Inzulinrezisztencia esetén csökken a szintje, mely a tüsző meg nem érésében természetesen szintén komoly szerepet játszik majd.

Emellett persze még beszélgethetnénk egyéb kevéssé ismert zsírszöveti hormonokról is

-rezisztin, obestatin retinol –binding protein 4 (szóljanak már, hogy ne káromkodjak tovább! ).

A zsírszövet egy nagyon divatos és sok meglepetést tartalmazó –fontos területe az orvostudománynak, szóval most

divatoztunk is egy kicsit és még fogunk is persze.

Gondolom már így is kellően, elszenderedtek, most szép hétvégét!!- jövő héten folytatom "

20678. andika05 (válaszként erre: 20677. - Schviki)
2010. dec. 21. 08:59

bizony szuper dolog is ez!!!!

van valami tüneted, érzésed,

20677. Schviki (válaszként erre: 20675. - Andika05)
2010. dec. 21. 08:23
Nem mondták, hogy menni kell, de felajánlották a Kaáliba, hogy bármikor menjek és megnézik. Arra gondoltam, ha karácsonykor egy + tesztem lesz, akkor két ünnep között elmegyek és megnézetem. Ma vagyok ET+9 napos és ICSI+12. Szuper dolog!!!! :)
20676. Bcicus
2010. dec. 20. 22:15

Látom az ir megint téma sajnos, szinte már folyamatosan derül ki, hoyg senkinél nem figyelnek rá.

Én is a Mensmentist és Tűű dokit ajánlom akármennyit is kell rá várni, mi neki köszöhetünk mindent.

20675. andika05 (válaszként erre: 20674. - Schviki)
2010. dec. 20. 18:30
hcg-re mikor mész ivssza?
20674. Schviki (válaszként erre: 20670. - A8972e6228)
2010. dec. 20. 18:01
Hát igen, ez az ami dokifüggő ahogy látom. Sajgó doki engem rögtön küldött IR-re, mikor nem tetszettek neki a hormonarányok. Mondjuk ha nem tette volna a barátnőm unszolására úgyis elmegyek, de így mondjuk jobb volt, megnyugodtan. A leszívás előtt 1,5 hónappal még 34 volt az értékem, mondt is ,hogy lehet nem lesz leszívás. Aztán mivel olyan jól beindult a csökkenés, így megcsinálta. Böcsülettel diétázom, mondjuk néha eszem fehér kenyeret is mióta volt az ET, de remélem nem ez lesz a perdöntő!
20673. Schviki (válaszként erre: 20665. - Annnnnn)
2010. dec. 20. 17:56
Az a baj, hogy a Kaális doki nem ad neked beutalót ilyenre, sőőt semmire. Ő csak tanácsol, de semmi több. Nem tudnak neked beutalót adni, azt vagy a saját nőgyógyászod, háziorvosod ad vagy megcsináltatod a Mens Mentisben :) én is ott csináltattam. Az eredményt utána bevittem a Kaáliba, mondta a doki, keressek fel egy endokrinológust és ha 3 hónap múlva beületés. Addigra rakjuk rendbe. Ennyi. Ő csak tanácsol - márha ezt megteszi...
20672. Schviki (válaszként erre: 20662. - Annnnnn)
2010. dec. 20. 17:53

NE szomorkodj!

Lehet kapni diétás szaloncukrot - egész jók - és adok süti recepteket, ha kell :)

20671. Schviki (válaszként erre: 20658. - Andika05)
2010. dec. 20. 17:51

Tök igaza van, én nem az IR fontosságát vonom kétségbe a terhesség létrejöttében. Mindenkit arra buzdítok, hogy mejen és nézesse meg! Csak azt mondom, hogy a maximum értékhez közeli érték már szerintem jó kell legyen. MIndenki szervezete persze más és más. Én úgy tudom az IR a petesejt megvasagodását okozza, így a hímivarsejt nem tudja átdöfni a falát. Ha ez meg is történik, a beágyazódáskor lehet következő gond. További hátrányát nem tudom. Barátnőmnek 106-os értékkel csináltak lombikot 2x és nem tapadt meg sajnos. A doki azt mondta neki, hgoy őt nem érdekli ez az IR dolog. Barátnőm meg azt mondta, hogy addig nem megy vissza, míg ezt nem rakta helyre és tök igaza van. Sajnos én úgy látom, hogy mindenki csak találgat még IR ügyben és senki nem tudja mi az igazság - reméljük MÉG!

Sajnálom, hogy nem sikerültek a lombikok, remélem, ha most helyre jön az értéked, utána minden sínen lesz!

20670. a8972e6228 (válaszként erre: 20669. - Andika05)
2010. dec. 20. 17:12

Az nem semmi. Én szerencsére csak 1,5évig pénzeltem olyan dokit,aki szart rám. De ez is elég dühítő.

Nekem az a bajom a kaálival,hogy valóban az a dolguk,hogy berakják,amit kell,de attól még tanácsolhatnának pár dolgot,hogy sikeresebbek legyenek a beültetések.

20669. andika05
2010. dec. 20. 16:28

megmondom őszintén, én a nőgyógyászomra vagyok határtalanul mérges, 17 éven keresztül toltam neki a pénzt, és mikor babát akartunk több év elteltével neki az volt a válasza, hogy csinálni kell. kérdeztem tőle nem e kellene elmennem-elmennünk valamiféle kivizsgálásra, és soha nem küldött. 17 éven keresztül bíztam egy olyan emberben aki nem is akart nekem jót!

én nem hibáztatok egyetlen egy kaális orvost sem, mert ők reprodukciós intézet, tehát ő leszívja, összerakja, berakja.

miért nincs olyan egészségügyi szabályzása ennek a dolognak, hogy bizonyos vizsgálatok előzetesen kötelezőek hozzá, nemcsak a szűrések? ezt odafenn a nagy minisztériumokban miért nem vizsgálják?

20668. a8972e6228 (válaszként erre: 20664. - Bogyesz1122)
2010. dec. 20. 15:19
Én is nagyon mérges vok. A netről kell össze szednem,h.milyen vizsgálatok kellenek,mert a dokik leszarnak. Nem is nézettem volna soha cukrot,ha ti nem javasoljátok,és lehet felesleges lett volna a lombik.Így legalább nyugodt leszek.
20667. a8972e6228 (válaszként erre: 20666. - Andika05)
2010. dec. 20. 15:17
Én mondtam a kaális dokinak,hogy nézzünk cukor vizsgálatot. De azt mondta nem kell,mert úgyse foglalkozik vele,ha magas a cukrom,mert neki az nem feladata. :-( Sztem is jobb lenne,ha elmennél a mensmetisbe. Én is oda megyek.
20666. andika05 (válaszként erre: 20665. - Annnnnn)
2010. dec. 20. 11:41
én meg azt tanácsolom neked, hogy van pesten a mensmentis kérjél ott időpontot dr. tűű lászlóhoz. és csak akkor kezdjétek a lombikot, ha ő is rábólint.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook