A Kaáli intézet (beszélgetés)
Szia Erus!
Nekem 30-31 napos cikulsom volt amikor elkezdtem szedni a Merkformont. Utána is megmaradt, mondjuk nekem volt peteérésem előtte is. Pont ugyanakkor jöttem meg és múlt el, mint a gyógyszer szedése előtt. 3 hónapig szedtem, mikor kezdtük a rövid stimut. Azóta is szedem és remélem most 9 hónapig nem jön meg :)
Szia!
Igen, az első konzultáció 13000 volt. Kb fél órát beszélgettünk, vittük a PCO papíromat és a már előre elvégzett 21. napi vérvételt és a párom spermaképét. Ez alapján kaptunk egy házi feladat listát, amire 3 hetünk volt :) Mindet megcsináltattunk, nőgyógyász felírta amit lehetett, a másik felét pedig a háziorvos, így minden ment szépen TB-re. Velünk már akkor megcsináltatták a lombikhoz szükséges EKG-t és műtéti vérképet is. A 3. napi hormonból kiderült a IR hajlam, nézettünk azt is. Szeptember elején már kitűztük a novembert. Akkor kaptam 3 hónapot az IR eredmény rendezésére, ami egész jól sikerült. Szóval gyorsan ment minden.
Kihez kaptatok időpontot?
Sziasztok! Megtennétek, h leírjátok nekem, azt, h milyen vizsgálatok kellenek a lombikoz! Lépésről lépésre! Csak hogy mire számíthatunk! mert hamarosan mi is elkezdjük, és kicsit parázok, mert nem tudom, h mi vár ránk! Meddőségi központban vizsgáltak már mind a kettőnket, túl vagyunk már spermatogram vizsgálaton,hepatitisz, petevezető átjárhatósági, PCT, 3. és 21. napos vérvételen, terheléses cukor vizsgálaton.
Köszönöm előre is. :-)
Én ugyan úgy szedem azóta is és tartom a diétát csak most már nem 160 g ch-t ehetek hanem 200-at.
Egyébként minden ok, tegnap elött óta érzem, hogy mocorog bennem valaki. Nagyon fura érzés, de kívánom mindenkinek. Nagyon gratula neked mégegyszer.
Nekem a 120 perces inzulinom 37,8 vagy 38,7 volt (mar nem emlekszem) es erre azt mondta nekm a dokim, hogy enyhe IR.
En amugy eredetileg a Metet arra kaptam, mert PCOs vagyok es az angol doki azt mondta, hogy ettől majd szebb, jobb minosegu tuszoim lesznek a lombik soran. Aztan vegul abban maradtam a dokival a lobik utan, hogy szedjem tovabb is mert beindult tole a szervezetem es elkezdtem rendszeres ciklusokat produkálni.
Ne haragudj nem tudom, hogy hogy a 112 az milyen eredmeny... :-( Nincs diplomam endokrinlogiabol es okoskodni nem akarok. Amit en tennek a helyedben, az az hogy par honap mulva megismeteltetnem a vv-t es ha javul, akkor hasznal az 1000 neked, ha esetleg nem akkor talan a dokival kellene beszelni, hogy emeljetek az adagolason.
++++++++++++++++++++++++++ :)
Cicus - Te valtoztattal a Met adagolason azota miota kiderult babas vagy? Vagy azota is megy a 3x1000mg / nap?
Egyebkent hogy vagy? mizu? :)
Tobbiek? Drukkolok mindenkinek! :)+++++++++++++
Erus, en igy szedtem a metformint:
Febr-junius (4 honap) - 3x500
Junius-junius (1honap) - 2x500 + 1x 850
Julius -augusztus (1 honap) - 2x850 es 1x500
Szept elejetol - dec eleje (3 honap) - 3x850
Dec elejen teszteltem poztivat, szoval nekem is kellett 9 honap, pedig nekem "Csak" enyhe IR-om van.
Februarban mikor elkezdtem akkor volt egy 44 napos ciklusom, azota rovidebbek, s szerintem igazabol IGAZI peteeressel kb junuis ota lehet szamolnom. Kozben Juliusban volt egy leallaitas a lombik miatt es szeptember kozepen indult ujra a termeszetes probalkozas.
En meg nem fognek bele az ujabb lombikba, bar tudom nehez a varakozas, de a Met egy olyan gyogyszer aminek IDO KELL h kifejtse a hatasat!
Drukkolok h a neked legjobb dontest hozzatok meg a dokival! +++++++++++
Puszi
Másra mindig jobban vigyáz az ember, mint magára. :-)))
Nekem a barátnőm adta be az elsőt, én őt kértem meg, mert ő is eü-s. :-)) Utána már nekem is ment, mint a karikacsapás. Pedig nagyon féltem tőle. Sajnos mindenbe bele lehet rázódni.
Mindegy,ki hogyan adja be.
Én így csinálom,így tanultuk suliban ,mert eü-s vagyok,szóval .
Én van hogy nincs fertőtlenítő és le sem fújom sem a hasam sem a gumit,csak vigyázok hogy ne érjek a gumihoz.
Persze ez csak magamnál van ,a gyerekeknél természetesen teljesen sterilen.
Ezek szerint ezt is, mint csomó mindent intézet válogatja. :( Pl azon meglepődtem, hogy Pesten háton fekszel inszem és lombik után, még fel is emelik neked a fejtámlát, addig más Kaáliban hason fekszenek, és meg sem emelhetik a fejüket.
Én úgy csináltam végig a harmincvalahány szurit, hogy csak inzulinos tűt adtak, de nekem nem volt vele gondom.
Igen de nem mindegy milyen tűvel.
Inzulinossal elég netszess,mivel kicsit és sokat kell vele szerencsétlenkedni,mert olyan kicsi lúmenú a tű.
A beadáshoz pedig új kell,legalábbis célszerű,mert a tű hegye sérülhet!
Bogyesz tudom ,nap mint nap ezt csinálom.
Szóval jól csináltad!:)
Ja azért kell a csere ,én már jártam így magamon tapasztaltam,mert a tű vége sérülhet,odakoccant az üveghez stb. és hát nehezebben akarta a bőrömet átszúrni.
De a vékony inzulinos tűt nem felszívásra találták ki.
A menete:Leveszed a kupakot,lefertőtleníted!
Letöröd az ampulla fejét és egy vastagabb tűvel(sárga,zöld)felszívod ,kicsit megdöntöd hogy mindet ki tud szívni belőle.
Ha összefogdostad volna ,még egyszer fújd le a gumi részt ,majd szúrd bele a tűt.
Azért kell vastagabb tűvel felszívni,mert a vékony tűvel nehezen is megy és mert a vékonyt nem erre találták ki.
Mikor belenyomtad a folyadékot,össze rázod kicsit,míg fel nem oldja rendesen a benne lévő port.
Majd most jön a trükk,a kis ampullát fejjel lefelé fordítod,esetleg kijjebb is húzhatod a tűt ,és úgy hogy a fecsi lefelé áll a kezedben kiszívod belőle a cuccot.
Mivel a lötyi a gumi résznél lesz,könnyen ki tudod szívni az egészet.
Majd kihúzod,rárakod a tűre a kupakot,és cserélsz rajta tűt,a vékonyra.
lefertőtleníted a bőröd és hajrá!
Igen. Levettem a kupakot, átszúrtam, és azzal adtam be. Én csak a hasamat fertőtlenítettem.
Nem zaklatsz, ne viccelj. :-)
Sziasztok!
Aki szedi a Meforalt, vagy metformint, annak hogy állt be a ciklus és mennyi idő után? Nekem nov.6-án spontán normális ciklusom volt, most pedig a 39. napra kezdtem el barnázni, ami két nap múlva véget is ért nagyjából. Közben a doki azt mondta, ha lesz ciklusom, meg akar uh-n nézni félidőben, hogy van e peteérés. Na most felhívtam, és már hétfőn megnéz, bár ha ezt ciklusnak számoljuk, az csak a hetedik nap. Szerintetek????? Mit lát ilyen korán, főleg ilyen elnyújtott kínlódásos ciklusban? De az gondolom, jó jel, hogy legalább kezd vmi kialakulni, meforal előtt ugyanis semmi nem volt. max 3 havonta. Két ünnep közt nézik az IR-t, aztán ha ok, akkor januárban újabb stimu. Mit gondoltok, javulhat annyit?
További ajánlott fórumok:
- Győri Kaáli Intézet infók
- Kaposvári Kaáli intézet
- Mik a tapasztalatok a debreceni Kaáli intézettel kacsolatban?
- Dr. Kőrösi Tamásnak, a győri Kaáli intézet igazgatójának, van magánrendelése vagy csak az intézetben fogad betegeket?
- Kaáli intézet lombik program lenne pár kérdésem
- Lombik menete a debreceni Kaáli Intézetben