A Kaáli intézet (beszélgetés)
Szerintem meg az IR-ben van némi üzlet is.
És több endokrinológus állítja,hogy nem jól van megadva a határ és hogy állítólag 50-ig jó.
Meg itt vannak azok akik PCO-sok IrR és mégis véletlenül spontán teherbe esik.
Biztos igaz én is az vagyok,de én merek,aztán hogy nyerek e?
Kitudja !
Én 9,4 és 71 IR értékre belefogunk.
Cukrom pedig 4,2 és 4,1 lett.és 31 kg fogytam.
Én bízom a dokiban,ő azt mondta ez sdok mindentől függ ,de ő belevágna.
Szóval nincs veszíteni valóm.
Van 1-5% esélyem a terhességre,de egyébként is ennyi lenne.
Nektek,ezt tudtam meg:Szóval meg van állapítva ,ha vki cukorbeteg akár I. vagy II. diabeteses az adókedvezményt kap.
Havi 3200 ft.
Ehhez az kell hogy a háziorvos igazolja egy nyomtatványon ezt és a munkáltatónak kell benyújtani.
Bár nem sok évi kb 36000 Ft-ról beszélünk.
Én úgy döntöttem ,hogy elküldöm a házidokimnak a leleteimet és a Mensmentisből kapott papírt,amire kiállítja az iratot és be adom a Klinikára.
Állítólag visszamenőleg is lehet kérni ,ha igazoiljuk,hogy mikortól áll fenn a betegség
Ez nagyon durva! Lányok! Ennyire szarnak bele az orvosok (itt konkréta arra a diabetológus dokira gondolok aki azt mondta, az eredményemre, h ez még nem IR)! Az eszem megáll!
Magamtól is elmehetek endokrinológushoz? Vagy kell hozzá beuatló? Ha igen, akkor körzeti doki is adhat?
Most olvasom a 64-et!
Annnnn ez nagyon sok. Amarnak teljesen igaza van, keress egy másik endokrinológust, de gyorsan, mert amíg ilyen magas, szerintem a te dokid sem fog IVF-et csinálni. Nekem már 34 volt a legutóbb és másfél hónapom volt rá, hogy javítsak még rajta. De már ennél is rezgett a léc, hogy megcsinálják-e.
Szia!
Nem választhatod meg, doki dönti el. Nekem volt rendes peteérésem, igazából nálam minden rendben volt, csak az IR nem. E maitt volt a rövid protokoll. Ebbe nincs beleszólásunk.
Az IR-t nekem a mensmentisben nézték, a Kaális doki tanácsára. Aztán ő mondta az eredmények láttán, hogy keressek meg egy endokrinológust. Mit jelent a kicsit magas IR? Mennyi pontosan?
Szia!
Szerintem, ez elég nagy baj, hogy nem kaptál rá gyógyszert!
Nekem "csak" 38 volt a terheltem, és én kaptam rá!
A Kaáliban 50 felett adnak rá! Legalábbis Krizsa ettől az értéktől ad rá metet.
Sztem keress egy normális endokrinológust!!
Nem! nem mert azt mondta a diabetológus orvos, h ez az érték ami jnekem van, az nem vészes, és nem kaptam rá semmit. :(((
De elég sokatoktól hallottam, h ez az érték ami nekem van az magas(nem emlékszem de, kb 64 volt talán a 2 órás inzulinom.)A Kaáliba, megemlítem a dokinak mindenképpen, h figyeljen rá!!!
Köszönöm!
Én is úgy érzem, hogy ennél még az is jobb lett volna, ha eleve negatív a teszt.
De sajnos ez így alakult. Nagyon nehéz.
De most beszéltem a Kaális dokimmal, és azt mondta, hogy a következő mensi után elvileg kezdhetjük a második inszem.-et. Ez most az ÉLETET jelenti nekem.
Bár a sima magándokim, a tegnapi UH.-n megkérdőjelezte a méhen kívüli terhességet is. Ma ezért vérvétel volt. Hát már csak ez hiányozna nekem. (Elvileg 2 baba, és a végén egy sem)
Szia!
Én is küldöm neked:)
Nekem már múlófélben van:)
Kedves Andi!
Küldöm neked pirit....
Látod nekem nem kéne én meg barnázgattam ma egy kicsit:)
Viki!Ezt leeht kérni, hogy hosszú vagy rövid legyen a foylamat??? Vagy ezt a doki mondja meg???
Az inzulinom "kicsit" magas(a nyáron nézték utoljára azóta nem tom, h mi a páyla vele).Neked ezt nézték a Kaáliba???
Szia!
nem akarom előre elkezdeni szedni a fogigátlót, csak ezt hallottam, h mielőtt lombikra megy az ember lánya, fogigátlót szedetnek vele!De most a válaszokból kiderült, h nem mindenkivel!
Én nem is gondoltam, h majd ilyen nagyon sokat kell várni arra, h elkezdjék a lombikot!!! Több hónap a várakozás???Ok, azért azt nem gondoltam, hogy akár már másnap elkezdik, hiszen ciklus függő a dolog,de hogy több hónapot kell várni...:-O
Ugye, mi január 25én megyünk konzultálcióra, akkor lehet, h majd csak valamikor nyár elején kezdik el nálunk a lombikot????
szia jenny,
melyik dokihoz jársz? aki első konzira megy mire készüljön?
Annnnnn! Ezt most nem értem, bár lehet, hogy csak én vagyok túl fáradt. Te most előre elkezdenéd szedni a fogigátlót? Szerintem mindenképp várd meg, mit mond az orvos, mert lehet, hogy más lesz a kezelés menete. A másik, ha most még első konzultációra, valószínűleg nem azonnal fogja a lombikot csinálni, minimális 1-2 hónapos várakozási idő van! Én pl. májusban már csak szeptemberre kaptam időpontot.....
Nem akar megjönnni, persze már megint késik. Pedig akkor már kezdhetném szedni a fogigátlót, utána meg a szurit. Megint elcsúszik így az egész lombik, mint múltkor is. :(
Két féle van short és long protokoll. Nálunk short volt, ez azt jelenti, hogy 1 hónapon belül van a peteérés gátlás fogamzás gátlóval, és a stimulálás is.
Ez azt jelentette, hogy ahogy megjött, el kellett kezdjem a fogamzásgátló szedését. Szedtem 14 napig, amikor leálltunk és 3 nap szünet után a 4. napon kellett elkezdeni a Gonal F szurit. Ezt 10 napig adtuk, közben 2-3 naponta vérvétel és ösztradiol szint mérés, hogy nehogy túl stimuláljanak. Amikor már sok pete megérett, másik szuri jön, hogy ne repedjenek meg. Én ezt 2x is kaptam. A leszívást megelőző nap hajnalában kell beadni a repesztő szurit. Tehát a 10 napos stimu után kb a 2-3 nappal van a leszívás. Ezt követő 3. v. 5. napon a visszaültetés. Szóval valami ilyesmi...
szia annnnnnnnn, kellemes karácsonyi ünnepeket neked!
Kérdésedre válaszolva én soha nem szedtem fogamzásgátlót lombik előtt.
Üdv a csapatban....sajnos...
Szegény, azért ez még talán rosszabb, mint ha egyből kiderül, hogy nem sikerült...
Sajnálom , de azért örülök,hogy nem roskadtál nagyon magadba... A következőnek sikerülnie kell :o)
További kellemes boldog ünnepet Nektek.
Csak az egy évesnél régebbi leleteket kérik újból. Esetleg ha a nődokid felé jársz, kérj tőle egy friss cytológiát (rákszűrést).
EKG-t, meg az altatáshoz új labort lehet, hogy újból kérnek, de azt ráérsz akkor megcsináltatni.
Lányok!
Aranyosak vagytok, köszönjük!
Eszembe jutott, hogy szerintetek a következő IVF előtt ismét kell műtéti vérkép meg EKG meg ilyenek? Vagy ezek már le vannak tudva? Mert az altató orvos azt mondta fél évnél nem régebbi leletek kellenek....
Jó reggelt lányok!
Áldott, szép napot kívánok!
Jenny: szerintem mindeni szívessen lát itt:)
Nagyon sajnálom, ami veled történt!
Nagyon sajnálom. Bíztam benned! Szorítok a következőhöz! Én már alig várom a pirit,és kezdem a fogigátlót!!!! Januárban lombik!!!
Jenny! Mi az a missed AB??? Üdv nálunk!
Én is minden lombikosnak és inszemesnek pozitív tesztet kérek a Jézuskától!
Kellemes Karácsonyt Mindenkinek!
Szia!
Nagyon sajnálom:(
Remélem a következő év sokkal szerencsésebb, és boldogabb lesz!
Én mindenkinek ezt kérem a Jézuskától:)
Sziasztok Lányok!
Először is Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!
Köszönöm a sok-sok támogatást, megvolt a teszt, de az idei karácsony sajnos nem lett +, de nem keseredünk, nekiindulunk a következőnek!
Mindenki pihenjen sokat, főleg a pocakosok!
Puszi!!!
További ajánlott fórumok:
- Győri Kaáli Intézet infók
- Kaposvári Kaáli intézet
- Mik a tapasztalatok a debreceni Kaáli intézettel kacsolatban?
- Dr. Kőrösi Tamásnak, a győri Kaáli intézet igazgatójának, van magánrendelése vagy csak az intézetben fogad betegeket?
- Kaáli intézet lombik program lenne pár kérdésem
- Lombik menete a debreceni Kaáli Intézetben