A Kaáli intézet (beszélgetés)
Szia! Csak most láttam, hogy írtál. Én Kovács Péterhez járok a bpi Kaáliban. Eddig Kovács Tímea volt az orvosom, de ő elment, így Kovács Pétert választottuk. Eddig kétszer voltam nála, de nagyon meggyző és szimpatikus.
Sjgóról hallottam még, de akit Te választottál róla, nem tudok semmit.
Vizsgálataok meggig tartanak. Az nagyon sok mindentől függ, első sorban attól, hogy megtalálják-e gyorsan a problémát vagy nem. Mi 2 éve kezdtünk bele a kivizsgálódásba és még múlt héten is volt egy vizsgálatom. Én semmit nem csináltattam TB-re, mert vidéken tudnám és heteket kellene szabadságon lennem, hogy körülményesen el tudják végezni őket. Nekünk eddig 600e Ft ment el erre az egészre. Ebben benne van minden nőgyógyászati vizsgálat díja, gyógyszerek, injekciók, férjem vizsgálata, vérvételek, 3 inszemináció és egy TB támogatott lombik.
Egy hónap alatt megvan minden.
Ára? Hát attól függ, hogy mit tudsz otthon tb-re megcsinálatni. A Kaáliban fizetősek a vizsgáltaok, de elfogadják a máshonnan hozott leletet is!
Szia Kat-Kat,
Ez a fórum nem pörög olyan sebességgel. Gyere át a Lombik életre-halálra címűre, ott sok lány van, akár a kaaliból is, hátha valaki tud segíteni. :-)
Meg van még egy, a "2012 január: indul a lombik" ez olyan közepes sebességgel pörög. :-)
Valaki írjon, segítség lenne!
Köszönöm!!!
Ezt sajna nem tudom, mert en mashol kezdtem, menet kozben mentunk at es vittem a leleteket.
Olyan kérdésem is lennének még:
- Mennyi idő alatt zajlanak le a kivizsgálási vizsgálatok?
- Mennyibe kerülnek?
Szia! Nem ismerem ot, en a Sajgo dokihoz jartam es masodikra babas lettem. Nem az a tipus, aki hosszu eloadasokban valaszol, de a munkat elvegezte. :) azert mondom ot, mert ugy tudom, hozza sem olyan hosszu a varakozasi ido (legalabbis regebben igy volt)
nekem is sürgősen kellett időpont és őt adták... annyira nem voltunk vele megelégedve, hogy vissza sem mentünk... inkább várjatok és kapjatok egy későbbi időpontot egy másik dokihoz. de az is lehet, hogy másnak jó a véleménye róla.
Miért? Őt mondták.
Amikor legkorábbi időpontot kértem.
szia. nem tudtok máshoz menni?
Még új vagyok itt, de segítségre lenne szükségem. Szeptember 24.-ére kaptunk időpontot, mendőségi konzultációra dr. Szmatona Gáborhoz. Az érdekelne kinek mi a tapasztalata vele? Nagy várakozással vagyok, de félek is. Kérlek írjatok!
Dejó! Majd írd meg a híreket!
Jajj, de jó! :) Drukkolok, hogy minden rendben menjen a továbbiakban! Már én is nagyon várom, hogy ilyet lássak az UH-on, de arra még várnom kell pár hónapot minimum.
láttam szép petezsákot, tűhegynyi babókát, jövőhétre ellenőrzésre remélem már többet látok és minden rendben marad :))))) A hányinger elmúlt, innen szép nyerni. 5 hetes. :))))
sziaa és látni is fognak,szép babóká(kat) lesz mosolybaba! Csak ügyesen,ne aggódj! ölellek.
Sziasztok! A tüneteim múlóban, már nem fáj annyira a hasam és annyira csak ritkán puffadok. Még négy nap és látni kell valamit az ultrahangon. Ilyenkor mindig parázok, hogy rendesen fejlődjön, ne legyen semmi gáz. Tegnap hányingerem volt, eddig ezt megúsztam. Lehet, hogy én vagyok kicsit aggódósabb. Persze érthető. Ilyenkor mindig azzal nyugtatom magam, hogy amiken keresztülmentünk, már igazán megérdemelnénk egy mosolybabát :))) Avike: én eddig reggel szedtem, áttérek estére.
Szia szedd bátran,arra való,hogy meggátolja a vérlemezkék összetapadását,így javul a keringés,és több oxigént szállít a picikédnek:) napi 1 szem,több ne legyen lehetőleg este,mert pihi közben lassul kicsit a keringés:) ölellek!
hát én puffadok a tejtől és tejtermékektől is. Megy a hasam és kiütéses leszek. Talán ezért is nagyon kevéssé használom. Egy fontos kérdés: ti meddig használtátok az aspirin protectet? Az van írva rá, hogy terhesség első-második trimeszterében elővigyázattal kell használni. Akkor miért kötelező?
Nem vagyok meglepve, hogy minden bolti kaja mű... alapvetően azért tartunk itt, mert évtizedek óta műkajákat eszünk. :-( A penészes sajtok valóban ellenjavaltak terhesség alatt, de biztonsági okokból: nem szabad enni sem nyers tojásos ételt, sem nyers halat, nem teljeesen átfőtt húst sem, hiszen, ha valami betegség lenne belőle, akkor a terhesség alatt nem kaphatsz olyan gyógyszereket. Ennek ez az oka, nem kifejezetten a tejterméket nem engedik.
Bocsánat, hogy közbe szólok, de nekem laktóz intolleranciám van és voltam most egy allergia vizsgálaton és a tejre egyáltalán nem vagyok allergiás.
Próbaként ettem igazi hazi tehéntejből készült tejberizst és semmi problémám nem volt tőle.
Amikor iszom két korty boltban kapható dobozos tejet, joghurtót, kávé tejszínt és bármilyen tejterméket fél óra múlva jelentkeznek a tünetek.
Elmagyarázták, hogy ez amiatt van, hogy azok a tejtermékek nem "igaziak" és tele vannak nyomva laktózzal, meg mesterséges anyagokkal és azzal van a probléma. Normál házi tejben esetén a laktóz nem olyan dózisú és sokkal lassabban szívódik fel, így nem okoz semmilyen próblémát.
Egyébként és azt hallottam, hogy a sajtok nem túl jók azoknak, akik babát szeretnének vagy tehesek. Az érlelt, penészes (pl camambert) sajtok "tiltottak" a terhesség alatt.
Mindenben van, kikerülhetetlen. :(
igen, megnéztem, tényleg van benne cukor. Én már nem tudok okos lenni. :-) pont ezt nem szúrtam ki. Mondjuk halkan teszem hozzá, hogy pont ennyi cukor van a natúr! joghurtban is! legalábbis a legtöbb fajtában.
Valamilyen cukor van benne, az biztos.
Én meg tejeskévéval. Vagyis inkább kávés tejjel. :) Én is lemondtam róla, vagyis van, hogy tízóraira iszok.
Egészségedre.
Nekem mikor kiderült az ir, az azért volt szörnyű mert én reggel 2 bögre kakaóval indítottam a napot, sajna azt nem lehet tejszínnel helyettesíteni.
Vettem is ma reggel Kvtejszínt:))))
Biztos. Mivel le van benne bontva a tejcukor galaktózra és szőlőcukorra.
További ajánlott fórumok: