A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok (beszélgetés)
Bocsika, de távol állt tőlem, hogy megbántsalak.
Egyébként valahogy az én gyerekem tök más dolgokról szokott beszámolni, pl arról, hogy kiket vettek be a focicsapatukba, meg arról, hogy mit szoktak játszani a barátaival. Nem a felmérők körül forog az élete. :X Attól még ő is kitűnő, és versenyeken is szokott indulni, de ez a topik nagyon eltolódott a teljesítmény irányába, ezért is nem szeretek már írni ide. Pedig jövőre is lesz egy elsős gyerekem. Jövő héten lesz az első szülői, izgulok ám. :)
Na ezt most nem azért írtam, mert azt feltételeztem, hogy nem beszélgettek:-)))
Csak úgy értettem, hogy nálunk ez a menete a dolognak.
Itt nálunk havonta van értőolvasásfelmérés és gyorsolvasás felmérés is. Mindíg benne van az eredmény a havi értékelésnél a tájékoztatóba.
Igen, én is szoktam beszélgetni a gyerekkel. :) De gyorsolvasás felmérőt sztem sose csináltak. Szintén másodikos.
Nem kifejezetten a szülőknek, hanem a gyerekeknek szólnak:-) Bence hazajön a suliból, akkor mindíg leülünk beszélgetni. Ilyenkor tudom meg ezeket a részleteket. A gyorsolvasás felmérő azt jelenti, hogy 1 perc alatt hány szótagot tud elolvasni a gyerek. 1.osztály félévkor ez 50, év végén azt hiszem 100 szótag. Nekem Bence gyorsan olvas, tavaly év végén 180 szótaggal zárt.
Pl ilyenről, hogy "gyorsolvasás felmérő", tőletek hallok először. Az ellenőrzőjébe sem volt beírva sose, hogy ilyesmire kapott volna osztályzatot.
Ellenben egy hónapja másról sem beszél, csak a hegedű vizsgáról, na arra készül rendesen. :) Meg ma úszáson is "vizsga" lesz, uccsó szint. Iskolai tárgyakból csak hittant meg környezetet tanult most a hétvégén, meg egy verset hétfőre.
Nálunk előre szól mindkét tanítónő, mielőtt dolgozatot írnak, vagy valamilyen felmérőt csinálnak.
Ti ezeket a felmérőket honnan tudjátok előre? :) Az én fiam sose szokta előre mondani, utána is csak akkor, ha direkt rákérdezek, hogy írtatok ma? Akkor nagy mosollyal elárulja, hogy ja igen, és jó lett. Abszolút nem izgul a dolgozatok miatt, nem úgy, mint én annak idején. Mégis mindig mindenből ötöst kap. :)
Szép jó reggelt mindenkinek! Tegnap voltunk fogat tömetni, hát van egy stílusa a dokinak. Néha már azon a ponton voltam, hogy nekimegyek. Aztán este Bence elesett a rollerrel, így lelkileg teljesen kivolt a drágám estére. Kis vigasztalgatásra szorult, úgy sajnáltam. Ma reggelre viszont minden rendben van, gyorsolvasás felmérő lesz náluk.
jó reggelt
ma környezetből írják az évégit
Ricsi évégi olvasás felmérője 100% lett
nálunk lefújták a családi kirándulást és nem mennek sehová
Jó reggelt és szép napot mindenkinek! Az osztályunk összetételére és hozzáállására tisztára jellemző, hogy amikor tanítónéni tegnap megkérdezte, hányan jönnek el a szombati családi napra, öt gyerek nyújtotta fel a kezét a huszonkettőből.
Örülök nagyon!Puszi Ricsinek:-)
uracsvivi gratulálok Vivienek
gyönyörű volt az anyák napja Ricsi bátran mondta a verset
a végén még táncoltak is a csacsacsát ügyesek voltak
NAgyon ügyes kiscsajci a lányod!
Nálunk jun.19-én lesz az évzáró a ballagással együtt.
Jun 11 -én megyünk Pestre kirándulni.Vivinek ingyenes jutalom kirándulás lesz a diákönkormányzattól mert egész évben sokmindenben részt vett a suliban.
Sziasztok! Nálunk jún 12.-én lesz vége a sulinak, a múlt héten végre megvolt az Anyák napi ünnepség is. Hétvégén pedig régiós úszóversenyen voltunk ahol képzeljétek 4 aranyat nyert! Nagyon büszke vagyok rá!
Mi sajna nem megyünk táborba(illetve Bence nem megy:_))
Sziasztok!
Rég voltam. Mindjárt vége a sulinak. Gyorsan elrepült. Mentek táborba? Mi 2-re próbálunk.
Szép napot! Nálun ragyog a nap, viszont nagyon szárazak a földek, kellene ide is egy kis eső!
Rohangya! Zsepit vigyél magaddal eleget!:-)
Jó reggelt, szép napot kívánok mindenkinek, itt szakad az eső villámlik s dörög
ma lesz az anyák napa az iskolába Ricsikééknek
További ajánlott fórumok: