A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok (beszélgetés)
Igaság iskola otthonosba aduk, ami azt jelenti 8órátol -16 óráig vannak benn házi nincs csak színezés s olvasás Remélem szeretni, fogja
Most még nagyon várja
Szia!:)
Mi már túl vagyunk az első osztályon,a középső gyerköm már 3. osztályos lesz szeptembertől.
De emléxem amikor megkezdtük az első osztályt:)
Izgultunk nagyon,de szerencsére zökkenőmentesen zajlott minden.
Nálunk nem szokás,hogy a tanítónénik meglátogatnak minket idehaza,vannak az iskolában fogadóórák és azokra lehet bemenni,ha kérdésünk,gondunk,bajunk van.De ha szeretnék a fogadóórán kivül is beszélni velük,akkor az is megoldható.Szerencsés vagyok,mert sokat összefutok velük a sulin kivül is,így a fogadóórákra nem is szoktam bejárni:)
A szülőin általában átbeszéljük az egész éves tantervet,programokat,ünnepeket,stb...Általában egy óra alatt lezajlik egy szülői.Nálunk kb.2-3 szülői van egy évben.A fogadóórák minden hónapban vannak.
Az én gyerköim is(nagy is,középsőm is)egy évvel később ment suliban és én sem bántam meg,sőt örültem neki:)
Az elején még várták a sulit,most már,hogy tudják,hogy ez nem olyan mókás mint az ovi,nem annyira:D
A legelső szülőin elmondanak mindent, mi az, ami kell, mi az ami nem. Nálunk nem jár ki a tanító, de talán nincs is rá szükség.
Az egyik fiam most végezte el az elsőt, a másik most megy. :) Nagyon nagyon várja.
Nagyon kíváncsi lennék, vagy aki túl van már az 1oszályon, és akinek most megy elsőbe a gyermeke
Nálatok divat-e hogy meglátogat a tantó néni
Mit mondtak nektek a szülőin?
Várjátok-e az iskolát?
Az én kisfiam 7 éves év vesztes nagyon örülök, hogy csak most megy iskolába
Nagyon várja az iskolát
Nálunk az a szokás hogy kijönnek a tanító nénik meglátogatni minket
További ajánlott fórumok:
- Miért nem tudja elsős gyermekem a számokat?
- Légcsőszűkületes a gyermekem
- Egyedül fogom felnevelni születendő gyermekem
- Gyermekem sokszor elesik, megbotlik az utóbbi időben. Van valakinek hasonló tapasztalata?
- Alvajáró a gyermekem, kinek mi a tapasztalata, kinövi vagy ilyen marad?
- Óvodás lett a gyermekem - tapasztalatok, kérdések, megoldások